Új hozzászólás Aktív témák
-
KillerKollar
őstag
Szerintem ha csak visszafogott teljesítmény mellett érhető el biztonságos működés akkor ahány százalék teljesítményt bukok emiatt akkora százalékát kellene visszafizetniük a vételárnak
Amúgy a maga a csatlakozó szar teória azért gyanús nekem picit mert a 3090 Ti is már ezt a csatit használta, annak is 450W volt a hivatalos TDP-je és állítólag tesztek alapján többet is eszik a valóságban mint a 4090 nagyobb power spike-okkal, ott mégsem voltak leolvadt kártyák, legalábbis nem tudok róla, de ha lettek volna a 4090 miatt tuti előkerült volna. Értem, hogy annyira nem volt népszerű kártya 2000$ MSRP, cserébe alig gyorsabb mint egy sima 3090 de már egy ideje 1000$ alatt is meg lehet kapni akár újonnan (USÁban persze, de nálunk is olcsóbb jóval mint volt), úgyhogy mostanában szerintem többen megvették mert már nem olyan rossz vétel. -
KillerKollar
őstag
Arról van már valami infó, hogy a Z790-es lapok árban hogy viszonyulnak az X670-hez?
-
KillerKollar
őstag
válasz
Yutani #44782 üzenetére
FHD-ban azért kisebb a különbség mert erősen bottleneckes a 3090, alacsonyabb felbontáson alapban sem skálázódik olyan jól az architektúra, meg ugye ott jó eséllyel CPU bottleneck is előjön, játék meg CPU függvénye, hogy mennyire hangsúlyos. Ugyan ez lehet a helyzet a next-gen esetében is, de 4K-ban szinte kizártnak tartom, hogy verni fogja a 4060 a 3090-et.
-
KillerKollar
őstag
Minden generáció megjelenése előtt vannak ehhez hasonló vad pletykák, aztán a valóság sosem egészen úgy van, a 3090 is 3szor gyorsabb a 2080 Ti-nál (36 vs 12 TFLOPS), csak nem játékok alatt, ott kb 50%-al gyorsabb. Itt is ez lesz szerintem. Az RDNA 3 még hozhat csodát az MCM dizájn miatt, meglátjuk, hogy abból mi fog kisülni, de nekem ezek az 500-600 Wattos Lovelace kártyák nagyon bűzlenek... Vagy kiadja az NV is a Hoppert mint csúcskártya, vagy egy generációra átengedi az AMD-nek a trónt HA az RDNA 3 tényleg olyan jól sikerül ahogy pletykálják. 600 Wattos kártya szaunát csinál a gépházban, nekem pl már halt meg nvme SSD-m azért mert túl közel volt a GPU-hoz és nem bírta a hőt és az "csak" egy 250W-os 2080 Ti volt, nem is volt húzva.
-
KillerKollar
őstag
Mivel nem beszéltek németül ezért csak a benchmark számokat néztem, ott 25% körüli a 3080 előnye. Google fordító alapján amit kimásoltál úgy szól, hogy AKÁR 77%-os előnye is lehet, de a jól látomők a 21.10.3.-as drivert használták a mérésekhez és csak a 21.10.2. esetén ennyire gyatrák a számok. Akkor én értettem félre a kollégát, de nem csoda, arra is ritkán van példa, hogy két driver között ekkora teljesítménykülönbség legyen egy játékban. Szerencsére ez egy egyszerű driver frissítéssel kiküszöbölhető, bár az NV-hez képest úgy se fognak jól szerepelni a Radeonok.
-
KillerKollar
őstag
válasz
huskydog17 #44307 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok vak, de hol gyorsabb 77%-al a 3080? Mind a 3 felbontáson ~25% előnye van a 3080-nak, érdekes módon 1080p-ben a legnagyobb (ott általában a radeonok szoktak jobban szerepelni) de ott is csak 27,7%.
Félreértés ne essék ez is elég durva, a legtöbb játékban maximum 5-10% különbség szokott lenni a két kártya között, de azért messze van a 77%-tól.
-
KillerKollar
őstag
INTEL i9-12900K vs RYZEN 5950X | Test in 5 Games | 1440p
Gyanús, hogy kamu, fene tudja...
-
KillerKollar
őstag
-
KillerKollar
őstag
Pont azt írtam, hogy a 3070 Ti tuti nem fog EOL-t kapni, mert nem rég jött ki, Ti Super nem lesz, tehát a Super nem fog 8GB-nál több VRAM-ot kapni. A 3060-nál még kimagyarázták mert az jóval lassabb a 3060 Ti-nél, de a 3070 és a 3070 Ti között alapban van vagy 10% oda beszuszakolni még egy Super szerintem alapban hülyeség (tudom, a 3070 EOL tehát nem oda lesz beszuszakolva de akkor meg 5%-ra lesz a Ti-től így is), ha megdupláznák rajta a VRAM-ot akkor kinyírnák a Ti-t. Szerintem a 12GB-os 3080 Super is ki fogja nyírni a 3080 Ti-t, hacsak nem az is 1000$ fölött lesz árazva, abban az esetben viszont nagy lesz a felháborodás ha EOL lesz a 700$ MSRP-s 3080.
-
KillerKollar
őstag
A 3070 Ti nem rég jött ki a Ti Super pedig amellett, hogy hülyén hangzik, az NV már az előző generációban megerősítette, hogy ilyen kategória nincs és nem is lesz, a Super a sima és a Ti kártyák közé helyezkedik el. 1 év múlva már jön az RTX 40xx, addig bőven kihúzzák ezek a kártyák, főleg ha ilyen marad a piac mint most, mindent el tudnak adni dupla áron is.
-
KillerKollar
őstag
válasz
tisztelturam #43976 üzenetére
De legalább stabil, 56 átlag 52 min, 56-ról 60-ra feltornászni már nem nagy mutatvány, kb észrevehetetlen grafikai kompromisszummal lehetséges, ennek ellenére egyet értek, 2021-ben a 4K@60 már nem akkora durranás, egy olyan kártyának ami dupla áron megy vagy még többért jelenleg a piacon (ha épp kapható) mindent vinnie kellene 4K 60 fps-el.
-
-
KillerKollar
őstag
Youtube-on láttam pár videót, ahol próbálták bagatellizálni a bányászat jelentőségét és ráfogni az egészet a többi okra, amik amúgy szintén reálisak, csak az arányok nem stimmelnek, lehet, hogy bányászat nélkül is lenne shortage (pl konzoloknál is van, azokon nem lehet bányászni), de nem ilyen durva és az árak sem szálltak volna el ennyire.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Kolbi_30 #43820 üzenetére
Hiába mondja mindenki, hogy jajj ennek semmi köze a bányászathoz, mert Covid így meg úgy, meg szállítási költségek, meg túl nagy a kereslet a gamerektől, azért látszik, hogy az LHR-es 3080 nem ANNYIVAL drágább, bár az is közel dupla annyi mint amennyinek lennie kéne, úgyhogy biztos a többi faktor is belejátszik, de a bányászat is...
-
KillerKollar
őstag
válasz
keIdor #43545 üzenetére
Legújabb pletykák szerint már CU-k sem lesznek viszont 3szor annyi core lesz mint a 6900XT-n. Az a baj a 2000-3000$-al, hogy megy vele a többi szegmens is fölfele, 500$-os konzolok mellett nem sokan vesznek majd ennyiért gamer PC-t, hiába 15x erősebb mint egy konzol papíron, minden játékot alapba konzolra fognak optimalizálni.
-
KillerKollar
őstag
válasz
keIdor #43542 üzenetére
20-25 éve amikor még gyerekcipőben járt az ipar... de most tizen x éve kapunk évente 30-50% közötti ugrásokat, a Pascal volt a legbrutálisabb de az sem volt duplázás, most meg ilyen triplázásokról beszélnek... hiszem ha látom, szerintem megint elszakadt a hype-vonat aztán hiába fognak kiadni valószínűleg brutális kártyákat, csalódni fog mindenki még akkor is ha tényleg a legnagyobb ugrás az elmúlt 10 évben mert mér' "csak" 2x gyorsabb az xy jútúber meg twitter júzer aszonta, hogy 3x lesz gyorsabb...
Amúgy meg amikor az ember azt hallja, hogy 3x, akkor Ő arra gondol, hogy az XY nevű játékban 4K-ban csak 50 fps-t megy a 6900XT-je mert az egy brutálisan gépigényes játék, de ha beleteszi majd a 7900XT-t vagy tököm tudja mi lesz a neve akkor 50-ről 150-re fog ugrani az fps... Ez a része a bullshit. A 3090 36 TFLOP a 2080 Ti 12... tehát már most is megvan a 3x teljesítmény ugrás... kivéve, hogy a 3090 50%-ot ver csak játékokban a 2080 Ti-ra. Ray-Tracing teljesítményben el tudok képzelni hatalmas ugrásokat, mert az még nagyon gyerekcipőben jár, főleg az AMD-nél, 1-2 szintetikus benchmarkban meglehet, TFLOPs-ban meglehet, de az, hogy játékok alatt 3x gyorsabb, én hatalmas összeget fel mennék arra tenni, hogy ez nem lesz így.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Petykemano #43539 üzenetére
2500$ a csúcs Navi és a középkategóriás 7800XT 75%-ot ver a jelenlegi csúcs 1000$-os 6900XT-re?
Vicc az ami pletyka szinten itt megy, remélem ahogy közeleg a megjelenés bele fog lógni a kéz a bilibe, ha ez lesz az utóbbi 10 év legnagyobb ugrása teljesítményben akkor se fogja a valódi teljesítmény ezt megközelíteni sem.
-
KillerKollar
őstag
A the Ascent ajánlott gépigénye 9900K/3700X és RTX 2080/RX /6800XT 1080p 60 fpshez...
Nem tudtam melyik topicba linkeljem, talán ide illik a leginkább, de ez valami brutális... a minimum még hagyján, bár az 1080p low 30 fps-re elég csak, de ez az ajánlott... élből a 6800XT inkább a 3080-al egy kategória nem a 2080-al, 1080p-ben még általában erősebb is, úgyhogy vélhetően ez a játék jó sz*rul van optimalizálva AMD hardverre, de 1080p-hez a 2080 is nagyon durva... És bár sokszor túloznak az ajánlott gépigénnyel viszont nem sokszor írják le ennyire specifikusan, hogy az ajánlott gép mire elég, úgyhogy nem tartom kizártnak, hogy ezúttal valóban ez kell hozzá... Ilyen gyorsan 1080p kártya lesz a 2080-ból, de még a 6800XT-ből is? Vagy ez a játék van ennyire sz*rul optimalizálva? -
KillerKollar
őstag
válasz
keIdor #40146 üzenetére
Biztos, hogy elírás, nézd meg a promóciót: Október 16.-ig beváltható. Hogy váltanád be a mai napig a promó kódot egy olyan kártyára ami még nem is létezik?
Amúgy már javították a honlapon, a mai naptól fogva meg asszem CoD-os promóció van azon meg szintén nem szerepel, úgyhogy tuti elírás. Állítólag jövő év első felében itt az Ampere, nem lenne sok értelme ennyivel előtte kiadni egy RTX 2080 Ti Supert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest