- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Mobil flották
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gootibi
csendes tag
Szia!
Csak érdekességnek írtam!
Megvan minden, csütörtökön a tábor tagja lettem félig, mivel csak hétfőn lesz összerakva az új rendszer.
Nekem memóriából egy G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3600MHz CL19 KIT F4 lett rendelve 2700X mellé egy
ASUS PRIME X470-PRO alaplapba. Kíváncsi vagyok már rá mit ad elő
Köszi azért! -
gootibi
csendes tag
Szasztok!
Észrevettem ma, hogy a G.SKILL SNIPER X (16GB) memóriákból a 3000 MHz feletieket nem lehet kapni seholse Magyarorsszágon. Megszünt a gyártásuk, vagy csak hiány van belőlle, vagy kivonja a cég a piacról esetleg valami probléma miatt?
-
gootibi
csendes tag
válasz
Tomko78 #6536 üzenetére
Köszi! Na érdeklődve várok akkor. A proci úton van. Most egy i5 2500K melett van, nem tudom, de szerintem nálam kihajtja, de majd kiderül. Erre a sok ryzen tulajdonos által emlegetett folyamatosságra (rendszerben, játékban), smooth, kíváncsi vagy mennyivel másabb mint a Intel oldalon.
-
gootibi
csendes tag
válasz
Tomko78 #6529 üzenetére
Szia!
Nem ide tartozik szorosan, de látom hogy neked is r9 290 karid van. Nekem is az van csak az 290X és 2700x-em lesz prociból, a kérdés hogy teljesít a videókártya? Kíváncsi vagyok rá, mert a mostani kártyákra egyenlőre nincs pénzem, főleg hogy folyamatosan drágulnak mihelyst valaki elfingja magát... -
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem a G.SKILL honlapját és a Ryzen mellé a Sniper X sériából a 3400 és 3466 MHz-t ajánlják. Én egy 3600MHz-t néztem ki magamnak, lehet vele kompatibilitási problémám (ASUS PRIME X470-PRO)?
-
gootibi
csendes tag
válasz
SECTORnooB #6475 üzenetére
SHARKOON WPM power supply series 500W-as táp. Talán 2012-es vagy 2013-as ha minden igaz. Mostani gépem egy i5 2500K (4,5-re húzva) és egy Asus R9 290x DirectCU II, illetve egy ssd és két vinyó.
Ezelőtt valaki írta, hogy alapon csak boosttal bírnia kell, vagy mégse -
gootibi
csendes tag
válasz
SECTORnooB #6454 üzenetére
Szia, sziasztok!
Talán megvan a végeredmény
!
AMD Ryzen 7 2700x és egy G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3600MHz CL19 KIT egy ASUS PRIME X470-PRO alaplapban. Gondolom a géming rész nagyjából kimaxolva így (alaplap lehetne ASUS STRIX X470 de ennyi a keret.) Táp marad arégi 500w-os egyenlőre.
Esetleg valami észrevétel a komponensekben, ami nem illik oda, vagy egymáshoz. (Főleg game multi és videózás.) -
gootibi
csendes tag
válasz
SECTORnooB #6454 üzenetére
Szia!
Köszi, akkor a ASUS PRIME X470-PRO lesz ha a csillag állások is úgy akarják. Talán még a proci hűtőm tud bezavarni a méreteivel, remélem elfér alatt a G.SKILL 3600Mhz-s SniperX memória, elég magasnak tűnik.
Alpenföhn® K2 - Montain Doom -ról lenne szó. 43.2 mm a magassága a a processzor tetejétől a hőtőborda aljáig. A képen amit linkeltem látszik is.
Amúgy 3600Mhz-s SniperX-n kívül más gyártó memóriája is megfelelő hasonló árban 45 ezer környékén, nem tudom miért vagyok ráállva a g.skill-reFelettem valaki a Patriot Viper 4 16GB (2x8GB) DDR4 3400MHz PV416G340C6K kérdezett rá, az is hasonló árkategória 45 ezer.
-
gootibi
csendes tag
válasz
SECTORnooB #6451 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor a memória kezd eldőlni SNIPER X lesz. Az alaplapnál összezavartál. a STRIX azaz aASUS ROG STRIX B450-F GAMING 15-el olcsóbb is a ASUS PRIME X470-PRO -nál. Tehát ha olcsóbb és jobb a STRIX akkor mindenképpen jobb nekem is. Bár szerintem te a X470 STRIX-re gondoltál, de az már nekem túl sok. Bár nem tudom mi a különbség a b450 és a x470 között.
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi segítségeket!
Sajnos merültek fel kérdések
Elsőnek az alaplappal kapcsolatban. Amit kinéztem az egy ASUS PRIME X470-PRO , de nagy nézelődésben rátaláltam a ASUS ROG STRIX B450-F GAMING . Kecsegtető a 15 ezer forintos árkülönbség, de mivel nem egy évre veszem a gépet és talán majd egy Ryzen 3 is befigyel a jövőben, így nehéz a döntés. Bár tény hogy nem tudom mi a két lap között a különbség.A másik oldal a memória. Talán ketten is a G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3600MHz CL19 KIT F4-3600C19D-16GSXWB ajánlották. Ha mégis a G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB akkor azzal nagyon szarul járok, vagy esetleg az is egy járható út? Őszinte leszek, lehet faragnom kell le az árból (Házvásárlás, felújítás ...)
Ami érdekes, hogy a gyártó oldalán egyik mellett sincs ott hogy melyik AMD alaplap támogatja, csak inteles van, de gondolom ez is csak parasztvakítás olyanoknak mint én
És persze a kérdés hogy a 2700x mennyire hozta az elvárásokat otthon normál felhasználás mellett. Piszkosul érdekel ez a smooth dolog, tényleg létezik ennyire észrevehető?
Köszi előre is és bocs hogy túlragozom a történetet
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
A gép amit össze raknék:
Proci: AMD Ryzen 7 2700x
Alaplap: ASUS PRIME X470-PRO
Memória: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GVKB
Táp: FSP Hyper M 700
vagy
FSP HYPER S 700W
Hűtő: Egyenlőre maradna a gyári Stock hűtő (Esetleg a régi Alpenföhn K2- Mount Doom ha felmegy rá)
Videókártya: r9 290X 4 giga (Marad a régi)Játékok amivel játszok: Escape from Tarkov és R6 Sieg (talán kis Bf1) Főleg multiban vagyok.
Egy igencsak öregedő i5 2600K-t váltanék le egy 2700x-re. Több kérdés is felmerült bennem. Elsőnek maga a vásárlás miatt. Tudom hogy nem itt kellene és természetesen nem is akarok egy lavinát elindítani, de meg kell kérdezzem, ha már ennyi pénzt költök egy procira. Tehát nekem játékra és talán egy kevés programozásra, illetve filmezésre kell a gép. Szemezgettem az i7-el is, de olyan ára van, hogy az valami félelmetes. Nézegettem az i5 8600k-t is, ami jónak tűnik, de valahogy a magas ár (fél éve 75 ezer most 90+) önmagához képest igencsak sérti az önérzetem. Tudom nem kell ebből lelki ügyet csinálni, hisz egyik gyártó sem jobb a másiknál, de valahogy nekem most az AMD olyat csinál, nyújt (kompatibilitás, ár, versenyképesség stb.) hogy mellette szeretném lerakni a voksom. Nyilván játékok terén, főleg amelyik csak egy magot használ az Intelnek most is előnye van, de ez az előny ér-e annyit (esetenként 10-5 fps). Hallottam, illetve itt a fórumon is olvastam, hogy már win10 alatt is érezhető az intel vs. amd közti különbség. Az amd alatt mintha simább lenne az összes folyamat (smoot) és ez talán a játékoknál is jelentkezik. Hiába több az fps, a játékok túlnyomó része mégis folyamatosabbnak tűnik érződik. Igaz ez, vagy csak egy netes mendemonda? Azért is kérdezem, mert itt köztetek igen sok embernek van Ryzene 1-es vagy 2-es, így talán egy összetettebb képet kapok ez egészről. Nyílván tudom nekem kell eldönteni, csak kell az a lökés a hegy szélén, hogy beszáljak a futamba
Kérdésem lenne még hogy a fent említett tápok közül melyiket érdemes megvenni, 2000 ezer forint az árdifi, tehát nem sok. Most egy 500-as tápom van Sharkoon WPM500, de úgy gondolom, hogy ez már talán kevés ehhez a proci / videókártya kombóhoz. Persze beírok majd az FSP táppal foglalkozó fórumrészbe, csak hátha itt is van valakinek ezzel tapasztalata.
Illetve a proci hűtő az ami érdekes. Személy szerint tetszik ez a bazári ledes gyári hűtő. Nyilván tuningra nem való, de az első lépésekre és talán gyári boost mellett még elmegy. Van itthon egy Alpenföhn K2 – Mount Doom léghűtőm, de mivel ez egy régebbi darab nem tudom hogy rá tudom az AM4-es foglalatra eröltetni. A leírásban AM3+ foglalat még benne van, de nyílván akkor még nem volt AM4 tehát ez kérdés. Illetve hogy ha fel is megy akkor a ramok elférnek alatta vagy sem. Méretek (HxWxD) 160x144x154 mm (~1600 g). Hátha ezzel is van valakinek tapasztalata.
Végül a memóriával kapcsolatba lenne kérdésem, hogy amit kinéztem az megfelelő a Ryzen mellé. Nem igazán szeretnék 50-55nél többet memóriára költeni és talán a neten is úgy olvastam hogy a G.SKILL igen csak ajánlott a Ryzenek mellé. A G.SKILL 16GB Ripjaws V 16GB DDR4 3200Mhz mellett még a G.SKILL 16GB Sniper X DDR4 3600MHz CL19 KIT is nézegettem, de róla nem igen találtam semmit a neten.
Egyenlőre talán ennyi. Bocs, hogy ekkor lett és ennyire összeszedetlen, de a gyerek itt ugrál rajtam így egy kicsit nehéz. Külön köszönet annak aki átvergődi magát rajta és persze a segítségeteket is elfogadomHa vannak más komponensek, amik jobban megérik, memória alaplap akkor nyugodtan írjátok, természetesen vevő vagyok mindenre
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Nintendo 3DS és DS topic
- OLED TV topic
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- EAFC 25
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest