- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
forestia
tag
@apatyas @tomic
Érdekes a téma. Én is úgy vagyok vele, hogy nem szeretem, ha már más összetapicskolta. Rendeltem karórát magyar oldalról, de vmi nem volt kerek. Hiányzott róla pl. a cetli ami egy cérnán lógna a szíjon, ha gyári csomagolt és szűz a cucc.
Belső PC alkatrésznél nem zavarna annyira, háznál már igen, pláne egy karóránál. Ááá.
Ebből is látszik nem vagyunk egyformákElnézést az offért.
-
forestia
tag
válasz
cimbi186 #3225 üzenetére
Konkrét megoldással sajnos nem tudok szolgálni. Párhuzamosan több dolgot változtattam, így utólag belegondolva egyenként lett volna észszerű. Ha továbbra is makacskodik a rendszer, akkor egyesével végigmazsolázom egy hosszú wellness hétvége után.
Szerencsémre nem így történt, viszont egzakt válasz nélkül vagyok én is.(#3226) hokuszpk: Igen, 1.080V-ra van fixálva
(#3227) tzsolesz : Egyszer átvillant az agyamon, de most, hogy mondod...
-
forestia
tag
válasz
forestia #3221 üzenetére
Annyi még, hogy a memória tuningot azért apránként növeltem, 2133>2466>2666>2933>3000. 3200-ba nem mertem belekóstolni. Még...
Mindig minden beállítás alatt véletlenszerűen fagyott. A memória tesztek (Memtest86, Memtest64(techpowerup), Windows saját memória diagnosztikája) gond nélkül lefutottak minden frekvencián. Nem terhelés alatt szállt el, hanem nyugiban. Hőmérsékletek teljesen rendben. Memóriamodulok kézrátéttel ellenőrizve langyos-meleg, nem forró (végleges jelenlegi stabil beállításokkal)
Lehet több lett az ősz hajszálam az elmúlt időszakban, de azt meg sármnak hívják
-
forestia
tag
válasz
tzsolesz #3222 üzenetére
Jól értelmezted.
Csak abban az esetben kell UEFI, ha 2TB-nál nagyobb háttértárat akarnék használni. Igen, a felállás ugyan az, rendszer ssd-ről, minden más hdd-ről. Amit most használok 2,5"-os 2TB hdd költözne a PS4-be, helyére 3,5"-os 4TB hdd. Ez lehet, hogy idén nem is valósul meg. Még képlékeny.
-
forestia
tag
Ó, az kimaradt, hogy stock beállításokkal is fagyott 2133MHz-en, az első tuningot követően visszaállítva. Egy modullal nem próbáltam, nem volt már idegzetem hozzá.
Nem akarom piszkálni már, mert stabil, ezt ki merem jelenti.(#3219) tzsolesz :
"UEFI, azaz Universal Extensible Firmware Interface az évtizedek óta használt BIOS, azaz Basic Input Output System utóda, egy ingyenes alaplap program, ami először fut le, mikor bekapcsoljuk a számítógépet, laptopot, és ez indítja el a Windows betöltéséért felelős első fájlt. Gyorsabban fut le, mint a BIOS, több biztonsági funkciót tartalmaz. Képes támogatni: a Biztonságos indítást, a Windows Defender hitelesítő védelmet, a nagy merevlemezeket (több mint 2 terabyte), a meghajtók több mint négy partícióra osztását stb."
Szerk:
(#3220) whYz: Pontosan -
forestia
tag
Sziasztok!
Visszaolvasva a topikot, többen is tapasztaltatok random fagyást. Szívtam vele én is, bár a konklúzió a mai napig nem egyértelmű számomra, hardveres vagy szoftveres volt a hiba forrása. Kb. 1 hónapos a rendszerem, és most merem lekopogni, hogy végre stabil.
AIDA 2 óra stresstest után 5-10-20 perccel idle-ben csontra fagyott (hard reset). Megtörtént, hogy Windows betöltés után 20 másodperccel kifagyott. Valamikor 1-2-8 óra után halt meg youtube-ozás közben, minden szükséges driver megléte ellenére. Gyanakodtam tápra, memóriára, chipsetre, nagypapa korú merevlemezre, AIDA-ra, esetleg a védőföldeléssel lehet valami bibi.
Kikerült a rendszerből a régi, majd 9 éves Samsung F1 1TB vinyó, megcseréltem a RAM modulokat, újrapasztáztam, átnéztem minden csatlakozást, töröltem az AIDA 64-et. (Az 5.97 verzió nem támogatta az alaplapot. Az 5.98-as már okés volt, az OSD panelt használtam előszeretettel, bár a CPU ventilátorok fordulatszámát hibásan jelezte a csökkentett fordulatszám miatt. Ezt mindegyik monitorozó program hasonlóan érzékeli. BIOS-ban ugye N/A fordulatszámon.)
C state kikapcsolva, egy darabig az alaplapi hangkártya is pihent (úgy meg nem tudtam monitor fülest használni mixeléshez), a feszültség értékeket fixen beírtam, csak a processzor van auto-n, 1,36V fölé nem tekeri gyári boost-tal. RAM 1,35V-on 2933MHz-en XMP 2.0-val. BIOS a legfrissebb 1.20-as.Valószínűleg futok majd még egy-két kört a közeljövőben, mert szeretnék egy 4TB-os vinyót. Ahhoz pedig UEFI-be illik telepíteni a Windowst.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Honda topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gumi és felni topik
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Intel I5-6400
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen R5 5600G / 6 mag / 12 szál / IGP-s /Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest