- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung SmartTag2 teszt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Madn!ght #7181 üzenetére
A lapot azért ajánlották mert nagyon olcsó, APU-kkal minden gond nélkül elüzemel, büdzsé gépbe SOHO (small office/home office) feladatokra bőségesen elég.
Az XMP profillal 3200-on hajtott Aegis ram pont tökéletes, nem kell még macerálni.Driver település: néhány hónapja olvastam valamelyik topikban, hogy valamelyik Radeon driver verzió sz@rik kiírni, hogy hol tart, és csak a júzert ijesztgeti órákig. Valami ilyesmibe futottál bele.
Jó egészséget, jó használatot hozzá!
-
A.Winston
tag
válasz
Madn!ght #7178 üzenetére
thaiphoon burner-rel nézted milyen chip van rajta? Elvileg hynix m-die.
Én anno mikor vettem először kellett ddr4-es ram-ot is szerezzek. Olvasgattam, hogy mik vannak, persze mindenhol az csorgott a csapból, hogy ha ryzen akkor samsung b-die, de biztos voltam benne a hype mögött van más értelmes alternatíva is. Volt is, micron-tól akkoriba jött ki az e-die ami a 3000-es CL15-ös ballistixeken is volt már. Fesszel elég jól skálázódik, enyém is szerintem menne feljebb, de IF nem bír többet 3400G-ken szerintem.IGP gyárilag kb 3500 pont egy 3200Mhz-es rammal. Ha belősz mindent, az említett 5000 pont kb pont arra elég, hogy 720p helyett elkavarjon 1080p-n is. Néha okosítani kell persze.
Viszont nekem 4K-s oled-re van kötve gép ezért fhd is leskálázás natívról, meg ha ez még kicsit butítva is van nagyon kijött, hogy gyenge, így került mellé egy 5700xt azóta.Ram állítást én úgy csináltam, hogy fogtam belőttem egy fesz alapú gyári alaplapi ram beálltást (3466-3533-3600-3666-3733 játszhat kb 3800-et nekem már nem sikerült stabilizálni), soc 1.225V ram 1.45 (e-die bírja, többiről nem nyilatkozom) és onnan subtimingokat szépen egyesével lejjebb lehet tolni (ja igen, ez fontos, hogy egyesével egyrészt tudd min akad ki másrészt meg ez a "training" vagyis bizonyos ugrásokat csak úgy visel el ha kisebb volt a difi eleve). Alap lehet dram calculator által adott is, de mind más végül. Nekem olyan 55GBs kürölre sikerült kihozni olvasást, b-diehoz képest kb 5%-al alacsonyabb adott fesz mellett pár lazább subtiming miatt, de cserébe egy 20-25K-s kittel éred el.
Azt nem mondom feltétlen megér minden egyes percet a tuningra szánt idő, de ha szeretsz ilyesmivel szórakozni és itt-ott jó lenne kicsit smoothabb teljesítmény akkor tudsz találni benne még potenciált.
-
A.Winston
tag
válasz
Madn!ght #7176 üzenetére
Zsir. Tenyleg jo kis cucc. Ram-ot nem ismerem amit irtal, de sima ballistixek nekem 3733at birnak vele, ha igpt is meghuzod kicsit 5000 pont korul tud 3dm firestrike gpu scoret. Ha cput undervoltolod akkor gyari cooler alatt se fo el. :)
Mivel renoir igpben nem lepett elore ilyen mini mindenesnek meg jobb is mint ujak szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest