- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
válasz
bigbadforty #12937 üzenetére
Elég hozzá. Azért írnak 750W-ot mert gondolnak a Codegen és Vargáné tápokra is. Minőségi 600W-os is elbírja. (Persze nem tuning rekordokat dönteni)
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #12740 üzenetére
Igen, instabil oc is okozhat BS-t. Nálam is volt már rá példa.
Szerk.: Alapórajelen természetesen nem normális.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Sapphire Tri-X tulajokat kérdezném, illetve akik jártasak a témában. Szerintetek lehetséges, hogy azért rezonál be a műanyag burkolat, mert a nyák meghajlik és így hozzáér a borda?
Mert nálam is jelentkezett a probléma, de most másképp vezettem el a tápkábeleket a vga-hoz. Alig ért el hozzá így tartja most a nyákot, elég feszesen. Teljes mértékben megszűnt a rezgés még 100%-os venti fordulaton is. Remélem végleg megoldotta a gondot de ez csak idővel derül ki. Akinek hasonló gondja van, próbálja meg "rögzíteni" a nyákot. -
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11905 üzenetére
Ha nincs fent a gépház oldala, akkor is magasak a hőfokok? Én nem hiszem, hogy a kábelek ennyire csökkentenék a légáramlást. Nálam sincs sokkal nagyobb rend, és csak két 12-es 1000rpm-es venti van a konfigban a cpu hűtőn lévőket leszámítva. Így sem tudom 75°C fölé vinni a 290X-em.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11730 üzenetére
Amikor írtam még annyi volt. Amúgy szerintem vagy elírás vagy 290. Utóbbi esetben is nagyon jó az ár!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
salytmasztor #11728 üzenetére
106k egy 290X?! Wow!
Nem lehet, hogy elírták az árát?
-
CsonkaImo
addikt
Referencia hűtéshez viszonyítva biztosan jó. Viszont a custom hűtős vga-k is hozzák ezt a teljesítményt, ezen az órajelen. Nekem 1150/1500mhz órajelen van 76°C gpu és 85°C vrm bf4 alatt. Sapphire Tri-X R9 290X.
Habugi: Nincs tapasztalatom ref-el, még élőben sem hallottam. Azt viszont többen is állítják, hogy a vrm hűtés korrekt.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Devid_81 #11553 üzenetére
MSI vagy Asus szerintem, esetleg Powercolor ha nem gond a 2 év garancia. Sapphire-t is ajánlanám de sajnos elég soknak rezeg a ventije-burkolata, egyébként a hűtése korrekt. BS hiba előfordulhat mindegyiknél sajnos.
"Barmire vevo vagyok, szoval johetnek otletek" Akkor MSI lightning.
Asbee: 7950/70 és itt a 290/X topicban is többen jártak rosszul, és ismerősöm is volt akinek vissza kellett küldeni egy 290-et. Saját tapasztalatom nincs, de nem is lesz. -
CsonkaImo
addikt
válasz
N.Ferry #11441 üzenetére
Az a lélektani határ.
Régóta hallani, hogy "1,3 fölé ne menjen tartósan", Így én is ehez tartom magam.
(#11442) ffodi: Köszi a választ, hőfokok rendben vannak.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
290X tuningal kapcsoltaban lenne kérdésem, mégpedig a gpu fesz érdekelne, hogy meddig elfogadható. 1150/1500mhz-ces órajeleket tesztelem most. Eddig Valley, Bf4 és Metro Last Light-tal ment hiba nélkül. Viszont a gpu vesz 1.280-290 V körül mozog. Arra figyeltem, hogy 1,3 fölé ne menjen, viszont érdekelne a véleményetek. Szerintetek vállalható ez a fesz hosszabb távon? Lejjebb nem tudom vinni mert artifactol. Igazából bf4-re és ha lesz a jövőben komolyabban terhelő játék, csak ott alkalmaznám.
-
-
CsonkaImo
addikt
Na ez jó hír, remélem a SEGA több címnél is alkalmazni fogja a 2 api-t. Így lehet eljut a a Company of Heroes szériához is. Ott is vannak teljesítménybeli problémák, gyakorlatilag 1 kártyás rendszerrel nem fut lag nélkül maxon, 1080p-ben. Pedig abszolút nem izzad a 290X.
-
CsonkaImo
addikt
Na nálam is megvolt az első kékhalál. Youtube-on beletekertem egy videóba és a szomorú smile fogadott. Pár hónapja megvan már a kártya, de eddig nem produkálta. Ez most driver vagy kártya probléma? 14.3-as beta van fent.
-
CsonkaImo
addikt
Nálam legutoljára a 7970-em produkált érdekes jelenséget egy Sony tv-re kötve hdmi-vel. Olyasmi volt mintha a színek átmentek volna negatívba, másnak is volt ilyen ennél a típusnál (vga). Más megjelenítővel hibátlanul ment. Szerintem nem driver és nem is a kártya problémája, ritka de van, hogy nem működik együtt a 2.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11023 üzenetére
Nálam is pci-e 2.0 slotban megy a 290x, hiba nélkül. Nem ez lesz a gond.
-
CsonkaImo
addikt
Csavar meghúzás csak abban az esetben segíthet, ha szétszeded a kártyát és a burkolatot tartó csavarokat húzod meg. De ez nem biztos, hogy megoldja a problémát. Másik dolog amit tehetsz, hogy megtámasztod a borkulatot.
Egyébként hétvégén felveszem a kapcsolatot a Sapphire Support-tal, kíváncsi vagyok a válaszukra. Sajnos az én kártyám is rezeg. Ha nem hajlandók segíteni, megpróbálom majd a szétszedést.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Szinyák #10880 üzenetére
Burkolat rezgésre viszont számíthatsz, persze nem minden darab produkálja. Ha kifogsz egy jót akkor az egyik legjobb custom hűtős radeonhoz lesz szerencséd. Másik esetben meg bosszantani fog, jogosan.
Szerk.: Nálam is Asrock lappal megy, most már több hónapja. Semmi fagyás vagy hiba.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Areturus #10293 üzenetére
Hawaiiinfo-van megtudod nézni, hogy unlockolható e a 290-ed. Más esetben nincs sok értelme 290-re X-es bios-t rakni, nem megy tőle jobban. Amúgy itt a fórumon rákeresel a flash-re, akkor nagy eséllyel találsz hasznos infot róla.
Szerk.: Egyébként ha nem jön össze, akkor sem kell bánkódni. Általánosságban 5% körüli a kártyák közötti különbség teljesítményben, szinte észrevehetetlen.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
andro93 #10064 üzenetére
Nálam is jelentkezett már. Szerintem a béta státusznak köszönhető. Nekem pl. Metro Last Light-ban mindig csinálta ha a grafikai beállítást változtattam. Bf4-nél is előfordúlt még a 14.1-el, a frissebbek viszont ott hibátlanúl mennek. Várni kell a whql catalystra, remélhetőleg abban már nem lesznek ilyen gondok.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #9516 üzenetére
Ezt megerősítem én is. Sapphire R9 290X alapórajelen (1040/1300), vrm1: 75, vrm2: 55 fokos max. Metro Last Light és Bf4 alatti mérés. Nem olyan jók a fent említett értékek.
HSM: Ja, az más.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #8880 üzenetére
Van lehetőséged kipróbálni másik konfigba? Ha ott is produkálná akkor egyértelmű, hogy a kártya a hibás. Gondolom egyik driverel sem megy normálisan, így én már visszaküldtem volna garanciába.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #8744 üzenetére
Nem lehet, hogy a kártya hibás? Nincs esetleg más radeonod, hogy kipróbálhasd? Vagy más driverrel nincs probléma?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #8352 üzenetére
Mantle alatt is? Egyébként rég szívtam ennyit catalystal, szerintem driver gond lesz.
Szerk.: Mi a gond a Bf4-el?
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Pár napja szó volt a Zero Core-ról. Én azt mondtam, hogy elég gyakran lefagy ébredéskor. Nos visszatettem a 13.12 whql catalystot, és eddig egyszer sem fagyott. Itt többen mondták, hogy az alaplap bios-ával is lehet gond. Szóval akinek fagy és nem stabil kiadású catalystot használ annak érdemes megpróbálnia driver cserét (Mielött lapot cserélne).
-
CsonkaImo
addikt
Lehet igazatok lesz, beta bios van a lapomon. De még az előző generációnál is fent állt a hiba stabil kiadású bios-al. Viszont ami egyedül nem volt cserélve a konfigomba az az alaplam és a ram. Szóval lehet nálam van a hiba, de sok helyről hallani még fagyást.
odorgg: Semmi ilyesmit nem használok.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #7858 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
válasz
N.Ferry #7694 üzenetére
Szép is lenne ha nem bírná az a táp... Én is tervezem, hogy megnézem mi a vége a kártyának, eddig 1200mhz gpu órajelig mentem el, viszont ahogy fentebb is írták itt már 100°C a vram. Meg a fesz is elég magas, bár nem volt finomhangolás csak megadtam neki a +200 offset-et trixx-ben. Menyitől számít amúgy tuningos darabnak egy 290X?
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #7630 üzenetére
Jó cucc lesz ez a mantle ha kiforrja magát, még nagyon az elején van és így is szép teljesítmény növekedést produkált. Az előzőből lemaradt, hogy természetesen ultra, 4x msaa, 1080p volt a beállítás.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #7621 üzenetére
Ma javították a drop-ot, 90 fps az átlag kb nálam 64-es Seige of Shanghai-on és 70 alá csak akkor megy ha összedől a felhőkarcoló. Tükörsima most a játék mantle alatt.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GhostRider23 #7527 üzenetére
Volt már rá példa nálam is, driver probléma szerintem. Ugyan úgy akadtak a videók és a játékok se mentek 30fps fölé. 1x volt nálam eddig, de gép reset megoldja.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #7401 üzenetére
Csavarokon nincs, csak a nyákon. Sose szedtem még szét vga-t, nem biztos, hogy hozzá merek kezdeni. Lehet inkább megkérek valakit aki tapasztaltabb. Köszi a segítséget!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #7397 üzenetére
A garanciát viszont így elvesztem nem?
-
CsonkaImo
addikt
Hát igen, nálam pl. tegnap valley benchmark nem ment 30 fps fölé. Youtube-on is akadoztak a videók. Visszaraktam a 13.12 és megoldódott, viszont néha kikapcsol a monitor és nem lehet visszahozni a képet csak gép újraindításal. (most nem a Zero Core-ra gondolok hanem használat közben produkálja) Ezt csak ennél a drivernél csinálja, és a 7970-el is produkálta. Ez a két driver eléggé problémás most nekem.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Sajnos elkezdett rezegni a burkolat a Sapphire Tri-X-en. Van valami ötletetek mit lehetne tenni? Jövőhét keddig elállhatok a vásásrlástól, mert ezt gondolom gariba nem veszik vissza. Az az érdekes, hogy csak időnként jön elő de akkor fordulattól független.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff #6842 üzenetére
Megerősítették, hogy bug. Egyébként tényleg látványos a különbség.
-
CsonkaImo
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Alapjáraton nekem is 30-32°C szóval felfekvéssel se lehet gond.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Az normális ha egy Tri-X-en az egyik vrm 77°C a másik meg 56°C terhelés alatt? 7970-nél mindegyik hasonló hőmérsékletű volt. Illetve valley meg heaven se ír hőmérsékletet a gpu-ra vagy 50K felettit ír. Hwinfo is elég sokáig tölt amikor elér GPU ATI-hoz indításkor, de ott viszont reálisak az adatok. Csak ez a vrm különbség érdekel.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ritterkrisz #6252 üzenetére
Ha 3 napon belül vagy még a vásárlással akkor kötelességük cserélni. Egyébként iPon saját tapasztalatom szerint nagyon lassú a garanciális ügyintézésben.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #6130 üzenetére
Ezt most a minimum vagy átlag fps-re kell érteni?
-
CsonkaImo
addikt
Szóval nem érdemes. A ház alján is van venti hely, ha közvetlen a kártya elejére nyomná a levegőt az már hasznosabb gondolom. Az oldalsót meg állítsam szívóra?
ricshard444: Nem rossz szerintem a ház szellőzése. Egy Fractal Design Arc Mini-ről van szó, első szériás.
ricshard444: Ok! Köszi!
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Custom hűtéses kártyát érdemes oldalról támogatni ventivel? Ha jól tudom a meleg levegő a kártya oldalán is távozik így lehet csak rontanék a helyzeten, nem? Hogy érdemes az ilyen kártyáknak friss levegőt biztosítani? Mondjuk egy Tri-X cooleres Sapphire-nek.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #5648 üzenetére
Ez így van, Sapphire Tri-X-nek lett a legjobb hűtése. Persze az Asus megoldása se rossz, de 180k-t nem adnék 290X-ért
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Sontir Fel #5624 üzenetére
175 körül volt iponba a 290x tri-x, szerintem a 290 130 lesz. Nagy különbség nem lesz egyenlőre hiába csak 2 év gari van rá.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #5517 üzenetére
5Ghz-en el is hiszem de nekem 4,5 a max. Végülis bf4 alatt így is 60% a maximális cpu kihasználtság, de gondolom nagyobb vga-val nő a cpu igény is.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Intel i7 2600k 4,5Ghz-en elboldogul egy R9 290X-el? Tovább nem tudom húzni sajnos a cpu-t, nagyon limitálna?
Van valaki aki hasonló konfiggal használ 290x-et?Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- AliExpress tapasztalatok
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest