- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen GPS-t vegyek?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- OpenRock S2 - a második évad jobb
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG #3033 üzenetére
Kíváncsi lennék rá, kint GB-ben mennyi idő az otthonihoz képest.
Enclave: Na, király. Akkor ráhajtok a 7990-re.
Mondjuk most van aukción egy ref. 290X, meglássuk annak meddig megy fel az ára. És akkor még a karácsonyi prémiumokból lehetne vízhűtést összerakni.
mod: Licensz pedig, úgy néz ki a Sapphire lesz az első abban, hogy feloldást nyer a korlátok alól. 780Ti esetén is úgy tudom, hogy csak a EVGA-nak volt megengedve az egyedi hűtős variáns piacra dobása SC utótaggal.
-
MPowerPH
félisten
Skacok, hol a rákban vannak már a custom hűtős 290-ek?
Ha egy 3 napon belül rendelhető státuszban lennének, akkor már lépnék is. Most már pedig egyre jobban a HD7990 felé húzok, az még éppen kitudná szolgálni a 3 moncsit, ellenben a single 290-el.
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #2581 üzenetére
Pont most veséztük ki a VGA hűtős topicban.Spóroltak a kereten, semmi egyéb...
Nekem el is ment a kedvem.
-
MPowerPH
félisten
Nekem nem a BIOS flash-el van gondom, hanem a ref. hűtővel... CF-ben kezelhetetlen, Guru-ban mérték a hőfokokat, végig 94C... (pedig kiba jól skálázódik...)
Most találtam MSi GTX780-at 330-ért, 4 elérhető, szóval elég limitált... Csak azért én sem veszek AMD-t, mert "csak az AMD". Be kell vallani, amit most csináltak, az egy szar, botrányos.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #2565 üzenetére
Vagy még most vállalható lehet egy Arctic Cooling Accelero Hybrid Ez simán elférne...
-
MPowerPH
félisten
Ez kb. 125k, ha pontos akarok lenni. Igen, mintha egy teljes értékű 290X-ed lenne, csak quiet-uber mod kapcsoló nélkül.
Ha tudnám, hogy befér egymás alá a két kártya AC XIII-al, akkor már rendelném is. Nekem három kártyahely van a két használható pci-e slot között. Az most vagy elég, vagy nem...Itteni 290 tulajok egyike sem próbálkozott BIOS flashel?
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #2551 üzenetére
Kérdés, hogy a tuningpotenciálja hogy alakul... A 290-et a 'selejtes' 290X chipekből hozták össze? Volt már ilyen a HD7950-el is ugye. És egyik sem bírta az 1200-as órajelet benchekre(legalábbis amikkel dolgom volt), amit egy 7970-es 24/7 is vitt.
Holnapig várok, addig keresgélek.
-
MPowerPH
félisten
Ez azért odab@sz. Ezért nem perelheti az AMD az Overclockers-et?
Lehet ebből rendelek holnap kettőt. Még ha találok rá rendes custom hűtést is, akkor is olcsóbban kijövök, mintha megvenném a 290X-et. 2db kártyánál ez majd 200 font... -
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #2541 üzenetére
Nem a képességgel van itt a gond. Hiába képes, ha a kártyán egy Prolimatech MK-26, Peter, Gelid Icy Vision feszít, ami elfoglal 2+ kártyahelyet... A második kártyát már nem tudod hova rakni, mert nemhogy a köv. 16x pci-e slotot eltakarja a hűtő, de majd leér az ATX lap aljáig...
Itt egy 2 slotos hűtéssel... Talán az AC III pont elférne, de erősen lutri...
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
westlake #2470 üzenetére
A techpowerup-os teszttel is az a probléma, ha pl. a 3 monitoros felállást nézem, hogy láthatóan nincs különbség a quiet és az uber mod között.(azt meg már meg sem elmlítem, hogy a sima 290 is közel ugyan úgy teljesít ) Ha ez nektek nem tűnik fel, azzal nem tudok mit csinálni....
A tuningpotenciálról pedig annyit, hogy alap órajelhez képest tényleg nincs sok benne. De a tesztek alatt mért 800-860MHz-hez képest(mert igen, pont a techpowerup nézte meg, mennyin ment a vga a tesztjeik alatt átlagosan... ) azért ott van még 300-350MHz minimum, alapfeszen. Custom hűtővel meg 1250 körül lehet a végük, még emberi fesszel, rendesen lehűtve. Az meg már +400-450MHz a mostani működési órajelhez képest.players111: Én két dologra várok... Custom hűtős példányokra, és a Mantle -ra. Utána vagy 290X CF, vagy ha tényleg nem azt hozza, amit várok, akkor kiadok 150-200 fonttal többet, és 780Ti. Mert egyenlőre úgy áll, hogy egyik single kártya se elég 5760x1200-ra...
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #2431 üzenetére
Szerintem ez rossz hozzaallas... Nem kellene nagyon megeroltetniuk magukat, egyszeruen le kellene ulniuk, es lemasolni az nv megoldasat. Ha ok megtudtak tervezni, akkor talan nekik se lett volna nehez... Foleg,ha ugy nezzuk,ezzel sajat maguknak is artottak. A tesztek alatt egy jol megtervezett hutessel a 780ti-t is megenne uzsira,csak nem 600-800mhz-s orajelekkel... tehat az osszes eddigi teszt felrevezeto...nekik is rossz,mert a kartya vissza van folytva. Tesztlaboroknak kellett volna mellekelni egy fecnit,h nezzetek ra 100% venti fordulaton.
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #2358 üzenetére
Szerintem azért van a hsz-nél a kiválasztható off opció, hogy ami részben a topikhoz kötődik, azt ki tudd posztolni. Szerintem igenis a topik témája az is, hogy ki hogyan oldja meg a vízhűtését pl. csak VGA-ra, vagy proci és VGA-ra, főleg úgy, hogy van akinek itt is tervben van, vagy már be is szerezte a vízhűtő blokkot a kártyára.
Ne legyél már ennyire vaskalapos... -
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #2329 üzenetére
Vegyél különálló radit. Gondolok itt a MO-RA3... Nekem is tervben van, már nagyon azon vagyok, de még nem vettem rá magamat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #2221 üzenetére
Nem... A 3.0-ás PCI-E 8x -os bőven elég mindenre.(előttem is írták, =2.0 16x) Ez a belinkelt kép valami bulshit...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Mr Bond 007 #2061 üzenetére
VRM része megegyezik a 290-nek és a 290X-nek?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #2030 üzenetére
Jajjj, nézze már meg valaki, hogy tényleg müxik e?!
-
MPowerPH
félisten
Nem hiszem, hogy ez bekövetkezne, főleg ismerve azt, hogy a 290X gyári hűtővel használhatatlan. Hát még ha CF-et építesz ki belőle...
TechpowerUPHa mégis, akkor nyasgem, és nézek NV VGA-t....
-
MPowerPH
félisten
válasz
Malibutomi #1977 üzenetére
Valley az full NV-s.... Igazából az OC hatására vagyok kíváncsi.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
hitman, #1944 üzenetére
Főleg hogy két kártya esetén az már 60k, ami azért nem aprópénz.
players111: Elvileg arra azt írja, hogy nincs raktáron.
Erre gondoltál?
mod: Nem, nem annyi. De én jelenleg £307.55 -ér tudnék hozzájutni a 290-hez, és £395.68-ért a 780-hoz. Két legolcsóbb tétel, bár a többi is ezen az áron mozog. -
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #1940 üzenetére
Így van. De mint láthattad, a 290X-ek kemény 850-890MHz-n dübörögtek. Ez persze hatalmas szégyen az AMD oldaláról, nem felfogható, hogy hogy engedhettek meg maguknak ekkora malőrt. Ellenben joker is, mivel eddig egy butított 290X lett mindenhol összevetve a többi VGA-val. Senki nem tudja, mit tudhat valójában...
Macka: Sokan vásárlás előtt állnak... Tehát nem mind1, melyik hogy teljesít, és azt mennyi pénzért teszi. Sajnos a jelenlegi tesztek mind kukások, legalábbis azok számára, akik a 290-290X, vagy 780-780Ti között vacillálnak.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #1931 üzenetére
Itt van az, amiről beszéltem. Tesztek alatt 850MHz körül ketyegett átlagban, ami 150-nel kisebb, mint a referencia órajel. Tehát rendes hűtéssel, plusz OC-val itt is nyugodtan vedd figyelembe, hogy kb. 300-350MHz-el növelt teljesítmény ott van a VGA-ban, csak jelenleg még nem képes produkálni.
Szóval amit a 290X-ről láttál a különböző oldalak tesztjei során, azt nyugodtan el lehet felejteni. Jelenleg 2%-al van lemaradva a 780Ti-től a 850-890MHz-n járatott 290X. Már csak az a +150MHz is csúnyán megfordítja majd a dolgot... -
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG #1930 üzenetére
Erre ezt tudom válaszolni...
PH-ban azt szeretem, hogy a közölt eredményeik állnak legközelebb a valósághoz. De tényleg fejezzük be. Mindenki másban hisz. Még ha 4% is, akkor sem ér meg 31k többletet.
A 290X-ről jegyezném meg, hogy a review-ekben kapott eredmények elég csalókák, ha az über módot nézzük. Többségben a GPU órajele a 900MHz-t sem lépte át...
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #1927 üzenetére
Dehogy keresem. Ott a PH-s teszt...
De tudod mit. Állom a dolgot, csak várd meg míg megjönnek a 290X-ek nem ref. hűtős változatai. Akkor egyből nyomhatunk egy CF vs. SLi -t is ezekkel.
A full HD pedig azért nem érdekel, mert itt figyel a 3db monitor az asztalon, így nekem nem mérvadóak a többi felbontáson készült eredmények. -
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #1916 üzenetére
És Te ezzel 'játszol' minden nap, vagy szoktál gamekkel is? Köszönjük Emese
SzlobiG: Full HD-t már nem nézek. Min. 1440P(full HD-ra minek ilyen VGA?!), de nálam a 5760x1200-as felbontás játszik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Erdei88 #1912 üzenetére
Igen. Az egyetlen bökkenő, hogy most a legolcsóbb ahogy nézem 136k körül van. 36k-t nem viszem, hogy hirtelen esni fog az ára.
SzlobiG: Jah... Kb. 10%-al gyorsabb a 290 jelenleg. Ha még kapna egy jobb hűtést, meg végleges drivert, akkor lenne az több is. 290 jelenleg ott van a Titan-al majdhogynem egálban. 10% nálam már nagyon sok, főleg úgy, hogy 30k-val olcsóbb. Egy nem ref. változat se lesz 125k-nál drágább, ebben is biztos vagyok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hitman, #1903 üzenetére
Itt volt az ideje...
GTX780 meg mehet a lecsóba most már végleg. Tyúkeszű, aki megveszi a jóval lassabbat, hatalmas felárért. 780Ti árából már majdnem megvan a 290CF. Durva...ű
mod: Csekkoltam, itt a Sapphire átszámítva szintén 105k. Best buy. Meg kell nézni, milyen hűtők vannak hozzá jelenleg, és mennyiért.
-
MPowerPH
félisten
válasz
stargazerhu #1872 üzenetére
Bemutató volt, semmi több. Azt még mindig nem tudni, mit is ér majd valójában.
mod: Nem kell temetni. Mostanában az AMD ezt a hülyeséget nyomja. Semmi előzetes info, csak nyomják ezerrel a marketinget. Nem hiszem, hogy nulla, túl nagy a felhajtás körülötte.
-
MPowerPH
félisten
válasz
stargazerhu #1850 üzenetére
Ez is csak Nálunk fordulhat elő...
-
MPowerPH
félisten
Dede. Csak én nem házon belül beszéltem, a 290-est csak egy összehasonlítási alapnak használtam.(pont ez volt a lényege az egésznek, mivel a teszteket nézve megtévesztő ez a minimális különbség) 290-re pont elég a hűtés, messze nem akkora kazán mint az X, így nem fogja vissza a kártyát a nagy hő, sem pedig a rosszul beállított venti.
780Ti-re gondoltam, amikor ezt írtam. És ezt az azt követő hsz.-ben nyomatékosítottam. Az a -2% a rendes hűtéssel megtoldott verziókban lesz +5% is. És akkor még mindig beta drivert használnak. -
MPowerPH
félisten
válasz
Malibutomi #1834 üzenetére
Igen... Ezt írtam is, hogy nekem nagyon gyanúsak a 290X eredményei. Szvsz nem ment soha 100%-on a hűtés miatt. Egy jobb hűtéssel már most a 780Ti előtt van, csak a tesztekben még nem látszik.
-
MPowerPH
félisten
válasz
MPowerPH #1822 üzenetére
Ebből a tesztből is tisztán látszik szvsz. A 290 sokszor gyorsabb, minta 290X über modban.
Ahol tudom, ott az 5760x1080-as felbontást nézem, ahol nincs, ott 1600p -t. Az 1-2 FPS különbségek nem érdekelnek, egyenlőnek nézem.
Ebből az jött le, hogy 12 alkalommal tök egyenlően teljesítettek. 1 alkalommal látszik igazán, hogy van különbség a két kártya között. Bioshock Infinite 44 vs. 53 FPS(ez már észrevehető). További 4 alkalommal húzott el jobban a 290X-es, de az megint az észrevehetetlen katba esik.Most akkor erre le lehetne írni, hogy bullshit, 290X-et abszolút nem éri vételezni, mert alig nyújt többet. De érdemes megnézni az über és silent mod közötti különbségeket. Elég sokszor bizony csak 1-2 FPS...
Nekem nagyon az jön le, hogy ez a kártya két oldalról is eléggé vissza van fogva. Mind a hűtés, mind a driver oldalán szerintem rengeteg tartalék maradt benne...Szóval nagyon kíváncsi leszek arra, mikor újra górcső alá veszik a 290X-et, egy rendes hűtővel a GPU-n, és egy véglegesített, nem a megjelenésre összecsapott beta driverrel megtámogatva.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #1813 üzenetére
Gondolom nincsenek a kihajtással problémáid.
Hasznos infokat osztottál meg egyébként.
Szvsz ez a kártya a ref. hűtővel tényleg halott ügy...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #1794 üzenetére
Az szép...
-
MPowerPH
félisten
Igen... Pedig ha a ramokat nem is, de meg lehetne ezt a AC bordát is tervezni olyan módon, hogy a VRM-et is fedje. Már sok-sok éve ugyan ez a forma, semmi változás, pedig már a 2900XT esetén is tudták, hogy a VRm-ekkel nehezen birkózik meg. Azóta eltelt sok-sok év, év semmi változás...
-
MPowerPH
félisten
Otthon megőrültek a nagykerek...
Ha gondoljátok, én középárfolyamon számolva 112k+pk körül tudok 290-et, 2 év garival.(ha gond van, visszaküldöd, és intézem) Egyébként az oka, hogy készlethiány van. Itt is egyébként, de ami van, azt legalább normális áron adják, nem úgy mint otthon...
-
MPowerPH
félisten
válasz
#35434496 #1553 üzenetére
Nem tudom, hogy az e. Szvsz, anno mikor erről diskuráltunk, szintén ugyan ezzel találkoztak azok, akik az AC hűtőjét használták, és odapörköltek az órajelnek és a fesznek csakis benchekre. Gyári hűtővel ugyan ez az érték 75-95 fok között mozgott.
Mod: És visszanéztem... Rosszul emlékeztem.
VRM 125 fokig jutott...
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #1541 üzenetére
Ez semmi... Anno a 2900XT -vel volt néha 150C is, legalábbis GPU-Z szerint.
-
MPowerPH
félisten
Vagy 50k-val... Normális hűtővel, kiforrott driverrel pedig a 290X, de talán még a 290-es is átgyalogol a Ti-n, mint forró kés a vajon. Meg ugye lesz Mantle...
Egyébként nem örülök neki, mivel a bevezető ár magasabb lett, mint ahogy vártam, és mellé elmaradt a nagy durranás is. Így tényleg fölösleges a 290-es árát még jobban mérsékelni. Ez a bánatom... Viszont egy dolog biztos, AMD -nél maradok. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #1405 üzenetére
Igen, ez a másik lehetőség. Ez meg ugye szemét dolog a vásárlókkal szembe...
westlake: Nem... De ha ugyan azt a modit követik, akkor még az is megeshet. A BETA drivert én csak gúnyként írtam. Nekem mindegyik BETA, amelyik jelentős tartalékot hagy a hardware-ben. Ezt úgyis csak a Ti megjelenését követő pár hónapban fogjuk megtudni.
-
MPowerPH
félisten
Ez a sírás dolog azért erős... Azért azt leszámítva, hogy a 290X-et most még vacak hűtővel lehet venni, még mindig jóval több FPS-t produkál a tényleg BETA driverrel, mint egy 780-as. Várjuk csak ki a végét, mikor lesz rendes hűtő, és rendes driver.(ha csak abból indulok ki, hogy anno a 7970-es milyet ugrott csak a driver fejlesztéssel az első tesztek óta, akkor félelmetes, néhol 30%+-t értek el) Ezért várok én is, mivel egy jó driverrel az a előre kikalkulált 15%, amivel le lesz maradva a 290X a 780Ti-től hamar eltűnhet. Pont, ahogy a 680-as is szépen csöndben elvérzett... És akkor még nem is beszéltünk a Mantle-ről.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Malibutomi #1098 üzenetére
A proci órajelét nézd. Szerintem az egyiken turbo on volt, a másikon turbo off. Vagy csak report bug...
-
MPowerPH
félisten
Kicsúsztam a szerkesztési időből... Szóval. 780-as meg a 290X között van lefelé kerekítve 15%. Árban ez annyit tesz, hogy a 780-as 138.899 Ft-os árát nézve a 290X-re 159.000 Ft-os árcédula dukálna. Ellenben ennél azért olcsóbban is hozzájuthatsz...
Persze, extra hűtés nincs, de ami késik, nem múlik. DC2-es hűtéstől egyébként sem voltam soha elájulva.Egyébként viszik mint a cukrot... 280X-ből 5 nap alatt nem maradt raktáron egy darab sem az egyik legnagyobb boltnál, mindenre csak pre order van.
-
MPowerPH
félisten
Itt kint is egyre jobb lesz, ahogy látom:
GV-R929XD5-4GD-B 427.55 Inc VATMég egy hónap, és a kezdeti ársokk itt is alábbhagy, és az össze modell beáll erre a szintre.
SzlobiG: Ezt hogy számoltad ki?
Még ha a Titan lenne, akkor jobb vétel lenne, de ez csak egy sima 780-as.
A felállás tudtommal ez most teljesítmény terén: 290X>Titan>780
-
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #902 üzenetére
Hát, szvsz elvárnám, hogy maxra legyen minden csavarva, és röccenés mentesen menjen. De most még várok egy csöppet. Arak a Karácsony közeledtével úgyis lejjebb mennek, és addigra a 290X palettája is teljes lesz.
A 7970 CF 2560x1440-ben elég szépen vitt mindent, BF3 multi volt az egyetlen, ami néha megfogta. -
MPowerPH
félisten
Hali!
Kérdezném. 5760x1200 -as felbontáshoz(eyefinity) melyik összeállítás lenne jobb? 290X, vagy 280X CF. Árban a 280X CF kb. 80 fonttal olcsóbb lenne, OC-s változat, normális hűtővel. Ugye 290X-ből jelenleg csak egyféle van. Érdemes lehet várni még egy kicsit az egyedi változatokra, amikre normális hűtőt raktak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest