- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
- Magisk
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
290X Lightning új képek:
-
Malibutomi
nagyúr
Érdekes teszt a tomshardware-en, hogyan viselkednek a 290-ek zárt házban: [link]
-
Malibutomi
nagyúr
"BTW, Star Swarm (the benchmark) is going to go up on Steam this month so all this admitted hyping I'm doing is something you will be able to verify first hand in a few weeks."
-
Malibutomi
nagyúr
Hát egyrészt mert nem amerikából jönnek.
Másrészt pl. mert a 780Ti is kb. ugyanannyi mint a németeknél: 615 euro - 185.000Ft
Meg a 290X ref is kb. ugyanannyi mint a németeknél: 502,5euro - 157.000FtHarmadrészt a legolcsóbb 780Ti merlinnél 204.000Ft, és úgy általában minden kártya drágább nála mint mondjuk iponban (érthető is).
Fentebb linkelték hogy a szlovákoknál is 120 körül vannak. Nekem ez igy már elég meggyőző.
-
Malibutomi
nagyúr
A kapitalizmus igy működik, nagy kereslet-hiány-emelt ár. A valós ára az MSRP, az pedig ezeknek jóval alcsonyabb mint a Ti-nak.
Ha a Ti-re is ilyen kereslet lenne akkor annak is felmenne az ára.Merlinnél meg tényleg nem 180 mindkettő hanem 180 és 204K. Mondjuk azt gondolom vágod hogy merlinnél sincs raktáron kártya.
(#4920) daveoff
Mondjuk kint most 549 helyett 629$ a ref kártya, szóval speciel nekünk most jobb mint az amcsiknak, mert nem ment fel. -
Malibutomi
nagyúr
Csak számold bele, hogy a 290(X)-nek ez nem a valós ára. Csak a bányászok felverték a keresletet, ha leesik a coin ára (vagy lecseng ez a roham) vissza is megy az ár.
Custom hűtős és felvert árú 290X is durván 20K-val olcsóbb mint a legolcsóbb ref 780Ti
290X TRI-X 548euro
ref 780Ti 608euro -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Daszkalosz19 #4879 üzenetére
Mutatsz egy screenshotot milyen? Nem te voltál akinek a "haver" elállítgatta a gépét?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #4809 üzenetére
Kb. 30%-al gyorsabb, ha nem fizetsz rá sokat érdemes. Igen. Nagyon.
-
Malibutomi
nagyúr
XFX DD teszt[link]
-
Malibutomi
nagyúr
BUÉK srácok!
Évkezdésnek egy újabb teszt a 290X TRI-X-ről. [link] -
Malibutomi
nagyúr
Jól fest
-
Malibutomi
nagyúr
"XFX intends for the cards to have street prices identical to that of the reference models."
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #4500 üzenetére
Eddigiek alapján olyan 125-145k esz itthon az áruk.
A 290X TRI-X meg 165-170 körül kellene legyen. -
Malibutomi
nagyúr
Egyet kell értsek, merlinnél a vga-k mindíg drágábbak.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Valamelyik tesztben meg azt írták, hogy tök felesleges a quiet mode rajta, mert amúgy sem hangos.
Meg is van:[link]
"ASUS’ R9 290X DirectCU II is an amazingly quiet card in both Silent and Performance modes. The Performance Mode in particular is impressive since it achieves noise levels that are nearly impossible to hear over typical system sounds without sacrificing one iota of performance. As a matter of fact, in my opinion, it makes Silent Mode all but pointless. When compared to a stock R9 290X, the difference is like night and day. "
-
Malibutomi
nagyúr
Anandon is halkabb a teszteb a 290 tri-x mint a 280 toxic, lehet hogy két év alatt fejlesztett valamit a sapphire.
Szerintem egyszerűbb lehetőség az hogy ez egy jó cooler, mint hogy egy világméretű összeesküvés áldozatai vagyunk, ahol a szabadkőművesek kiadták minden tesztoldalnak, hogy mit kell beirni a táblázatokba. -
Malibutomi
nagyúr
Én is MSI-t várok, az előző két kártyám is az volt, meg tatszik a kidolgozás és a design is. Szóval mindenképp megvárom az eredményeket, mert ha lehet azt vennék.
(#4349) Sonja
Igen valóban ugyanannyi az MSI 290X gaming mint a TRI-X. Már csak teszt kellene róla, a 280X-en nagyon jól muzsikált, itt meg most külön figyeltek MSI-ék a VRM-re a képek alapján, szóval reménykedem, hogy jó lesz és olyat vehetek -
Malibutomi
nagyúr
Sapphire 290X Tri-X review Azt hiszem eddig ebből csak a 290 volt linkelve. Jelen állás szerint ez a nyerő hűtés, halkabb, és hűvösebb mint az Asus és a Giga. Kiváncsi vagyok lesz-e még jobb.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyetértek. Igazából a második bekezdés nem konkrétan neked szólt, hanem magyarázatul, hogy miért hasonlítom a másik kártyához, és nem a feszültségkeltés miatt.
Egyébként én ilyet még nempipáltam, hogy a bányászat miatt hiánycikk lehet egy kártya. Szerintetek mikorra csenghet le ez, és térnek vissza a normál árak?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #4328 üzenetére
Miért is nem?
Én most végignéztem a teszteket pár oldalon, a 290x dcii kicsit halkabb és kicsit hüvösebb mint a 780ti ref. Sebességben sincs nagy különbség.
Viszont olcsóbb.
Ez nekem nem tünik rossznak.Quiet módban melegszik fel a kártya és veszi vissza az órajelet, viszont performance módra igaz amit fentebb írtam.
Még egy gondolat...a sapphire hütése eddig úgy tünik jobb, és olcsóbb is lesz, igazából azért az asus a példa mert arról van teszt jelenleg.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #4285 üzenetére
Valami a procidnál viszont nem kerek, nekem a 4770k@4.4ghz 12600-12800 physics pontot hoz.
-
-
Malibutomi
nagyúr
Ezt át is loptam ide a DCII hír topicból:
-
-
Malibutomi
nagyúr
290-ből már TF4 lesz, nekem a TF3 van még ezen. Ha annyira lesz hangos mint 280x-en, akkor minimálisan kell leszabályozni, hogy mindíg halk maradjon. Én leginkább az MSI kártyákra várok most is.
Amúgy pl. a toxic a tesztben valami 68 fokos volt, simán lehet tovább engedni, hogy ne tekerje fel a ventit.
DCII is 77 fok, simán felengedném 85-87-ig, hogy csendben maradjon. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4156 üzenetére
Én a BF4-töl még nem várok csodát, nem igazán fogja kihasználni még fullban szerintem.
Mondjuk nem is játszom vele
A többi majd érkezö jobban érdekel. -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #4089 üzenetére
Igen, de mikor kijott és 20-al többel kezdett, akkor sem hittetek a csökkenésben, meg mikor a 290 majd 130-on kezdett akkor sem.
Mindkettö bö 20k-val olcsóbb lett kb. két hét alatt.Nem tudom ki volt de valaki itt a ph- irt ilyet, hogy "ne hidd hogy majd 120 alatt hazaviszel 290-et". Aztán 101k-ért is volt.
Hálisten nem a 10-20k különbség számit, megvárom, hogy minden gyártótól legten teszt, aztán tudok dönteni.
-
Malibutomi
nagyúr
10 fonttal drágább kint mint a ref.
A magyar árak meg inkább a dollár x 250-hez állnak közel, szóval én 165-170-re tenném az árat miután beáll normál szintre. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #3936 üzenetére
Miért lenne 200.000? A ref sem drágább itthon mint angliában....
-
Malibutomi
nagyúr
Na 148-ért van már X, alakul, bár a simák tényleg eléggé kifogytak, nincs most olcsó ha jól látom
-
Malibutomi
nagyúr
NZXT KRAKEN 290X teszt [link]
Nagyon jó eredmények, de nekem kicsit ijesztő látni, hogy nicns hűtés a ramon és a VRM-en gyakorlatilag
-
Malibutomi
nagyúr
MSI is mutat valamit a kártyából..remélem nem volt még...
[link] -
Malibutomi
nagyúr
Bam: 101K [link]
Lassan benéz 100 alá. A 290X meg 150 alá.
-
Malibutomi
nagyúr
Hová lett a 780 topic??
Vagy én vakultam meg?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Mr Bond 007 #3083 üzenetére
Megtudod legkésőbb egy hónap múlva
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Enclave #3058 üzenetére
Nem volt ilyen hogy megtiltotta volna az AMD hogy kijöjjenek a custom kártyák. Több felöl is az az info hogy kb. két hét és itt vannak.
ÁdiBá
Ha nem tegnapra kell megvárnám a custom hűtőket, illetve hogy ténylegesen mit is tud ez a Mantle. Mindkettőre kb. két hetet kell várni.
780ti vs 290x custom hűtővel, itt izlés dönt. Teljesítményben közel vannak, fogyasztásban is, árban is. -
Malibutomi
nagyúr
Ez fincsi hűtés lenne, bár nem tudom hogy a hátsó kis VRM hűtését a 290-en hogy gondolják. Pedig azt írják kompatibilis
[link]
Erről eszembe is jutott, hogy remélhetőleg a custom PCB-ken egy helyen lesz az összes VRM, és akkor nincs ilyen gond.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
N.Ferry #2924 üzenetére
Addig a két napig, amig nem lesz meg a custom bios amit ráraksz.
Én egyébként ebben nem tudok hinni, hogy visszavenne. Miért venne vissza? A ref-nek sem az a normális működése hogy throttlingol, hanem hogy amikor lehet 1000mhz-en megy, amit meg is tesz ha feljebb tekered a hűtőt. A nem ref-et belövik, hogy 1000-en menjen amikor csak tud, de mondjuk 75-80 fokon. Aztán hogy te AB-ben feljebb húzod ahhoz már a gyártónak semmi köze szerintem. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Jóétvágyat
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #2720 üzenetére
Ha jól tudom a 7v úgy működik hogy a 12 és 5v van összekötve, és ezt nem minden táp szereti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged