-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
#35434496 #4039 üzenetére
Azért megnéznék működés közben egy Ti-t. Sok különbség nem hiszem, hogy lenne a két kártya között, ami van, az is játékfüggő. Ezzel az árazással viszont közel sem biztos, hogy a 290X a jobb döntés. Kérdés, hogy a custom 290-ek mennyivel lesznek olcsóbbak az X-nél.
Az új WHQL driver melyik beta lehet?
-
Macka
veterán
ASUS 290X DCU II OC guru3d képek és egy 3DM eredmény.
Nem tudom, hogy
.
Kemény 50 Mhz + a refhez képest...
darky@: mivel 120 Hz-s a monitorom...
Ricshard444: ja, ez olyan jelentéktelen, hogy fel sem tűnt... -
Macka
veterán
Mondtam én egy szóval is, hogy ha kiadják végre a mantle-t, akkor továbbra is tuningolni akarom a kártyát?? Szerintem nem.
Egy szó mint száz, várjuk a mantle-t, reméljük olyan lesz, mint amilyennek mondják. Jelenleg azonban nincs mantle, a tuning AB-vel működik, stabil, és játékok alatt érezhető hatással bír. -
Macka
veterán
Tudtam, hogy a Mantle-val fogsz jönni. Már annyiszor mondtad, hogy ha kb. álmomban felkeltenek, akkor is fújom, hogy a Mantle a megváltó és nem lehet majd tuningolni, mert a 290X is visszaveszi az órajelét 700-ra úgy, hogy 20-30 % teljesítménytöbblet lesz.
Maradjunk annyiban, hogy a mantle@bf4 kombinációról eddig még csak egy félperces videót nem láttam. Tudod ezzel az a helyzet, hogy hiszem, ha látom...
De legyen így. -
Macka
veterán
Igen, de beállítasz valamit CCC-ben. Ráengeded a Valley-t, Heavent, BF4-et, akármit. Tegyük fel, hogy BS vagy akármi kritikus hiba lép fel, és csak a reset segít. CCC viszont azonnal a rossz beállítást tölti be, adott eseten már az asztalon kifagy, esélyed nincs a CCC-be lépni.
3rd programmal ez a szívás nincs...
-
Macka
veterán
Értem én, de a mantle még nem jelent meg, ha végre kijön, azt senki nem mondja meg, hogy mennyi bug lesz benne (ugye a BF4-gyel hozzák általában összefüggésbe, viszont a BF4 minden kiadott új peccsel egyre bugosabb lesz, szóval én sokat nem várok jelenleg a mantletól). Addig amíg kijön, igenis van értelme a tuningnak.
-
Macka
veterán
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3901 üzenetére
Amik vannak a refen memóriák, azoknak az elvi maximális sebessége mennyi lehet?
-
Macka
veterán
válasz
#35434496 #3891 üzenetére
Egyszer próbáltam még a kettővel ezelőtti béta driver mellett (mármint a memória órajelének emelését) Természetesen BS lett belőle. Játékokban úgyis a GPU órajel számít.
Arra kíváncsi leszek, hogy a nem ref. kártyákra milyen memória chipek fognak kerülni, illetve hogyan fogják viselni a tuningot.
+100 mv-vel a VRM1 hőmérséklete eléggé megugrik, konkrétan 44 fokról 55-re.
-
Macka
veterán
Unigine Valley nem dobálja túlzottan a plussz fps-t az órajel emelésre.
-1000 Mhz kereken 60 FPS +/- pár tized.
-1100 Mhz 64 FPS körül.
-1200 Mhz 67 FPS körül. -
Macka
veterán
Persze, hogy be.
Eddig nekem sem volt problémám vele, majd beállítom profilra. Érdekes, hogy ha a CCC Overdirve-ot bekapcsolom, és állítok az órajelen, a GPU-Z indításakor 10 alkalomból kétszer "a képernyőillesztő nem válaszolt, majd helyreállt" üzenetet kapok.
Ha AB-vel állítom az órajelet, stb..., akkor nincs ilyen.(Win8 64 bit)
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3852 üzenetére
[moderálva]. Boot után még a beállított órajelet sem alkalmazza...
[ Módosította: radi8tor ]
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3850 üzenetére
De, GPU-Z szerint mintha többet kapna maxon, és ha AB-ben rányomok az apply-ra, akkor nem is ugrik vissza a csúszka.
-
Macka
veterán
Az AB utolsó bétája (17.) trükközés nélkül nektek enged feszt állítani? Az "unlock voltage cotrolt" kipipáltam, és tudok állítani a csúszkán, csak nem tudom, hogy végre hajtja-e?
-
Macka
veterán
válasz
GhostRider23 #3828 üzenetére
Alpenföhn Peter I. rámegy, AC3 rámegy (végül), Prolimatech MK-26 szintén. Ha jól emlékszem a VRM-et egyikkel sem tudod kis fordulatú ventillátorral nagyon meghűteni.
Ha a fórumkeresőbe ezeket beírod, lesznek tapasztalatok. -
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3826 üzenetére
Hát ha tuningpotenciál, akkor 290. Az X-en túl sokat nem lehet húzni.
-
Macka
veterán
válasz
GhostRider23 #3814 üzenetére
Vannak vele gondok, amik miatt én a helyedben megvárnám a Peter II-t.
-
Macka
veterán
Ha jól értelmezlek:
Dx alatt a kártya a TDP limitet 1000 mhz órajelnél éri el, de annak ellenére, hogy a GPU-z szerint 99%-on teker, vannak benne kihasználatlan tartalékok.(Mantle szempontjabol kihasznalatlan). A GPU-z is csak azért mutat 99%-ot, mert dx alapu.Mantle API alatt a tényleges, dx-hez kepest jelentösen nagyobb kihasználtság miatt a TDP limitet alacsonyabb órajelen fogja elérni, ami miatt az x esetében az 1000 mhz sem lesz tartható?
Itt szandékosan nem kevertem bele a hőmérsékletet, mint gpu-órajel befolyásolo tényezöt.
-
Macka
veterán
Abu85: Nem láttam külön mantle-topikot, szóval továbbra is itt kérdezlek. Decemberben várható még valamilyen formában a megjelenése?
-
Macka
veterán
Tehát, ha az Afterburner engedné 1.3 voltra feltenni a feszültséget, akkor jelen esetben az is csak egy maximum lenne, amit órajeltől függően állít be a VGA?
Nézzünk egy benchmarkot, mondjuk Valley Extreme-t. Nálam végig 1100-on teker a 290X, alapfeszen. Ha tegyük fel 1.3 voltot állítanék maximum értékként, 1300 Mhz-cel, akkor gyanítom végig 1300-on menne és 1.3 voltot adna neki, amivel stabil. Vagy nem?De írhattam volna BF4-et is, ami VGA-limites.
-
Macka
veterán
Jött ma Mantle a BF4 peccsel???
-
Macka
veterán
-
Macka
veterán
válasz
Motion_Blur #3321 üzenetére
Me' állítólag a szilíciumlap közepéből lettek a Lighningok vágva.... Csak nem szóltak nekik, hogy a lap olyan, mint a palacsinta, ott a legkevesebb az anyag...
-
Macka
veterán
válasz
#35434496 #3317 üzenetére
Ez így van, de csak akkor, ha.... Az annak idején általam kifogott 680 Lightning nem hogy a tuningot, de még csak az alapórajeleket sem vitte.
De felesleges ezen vitáznunk. Mivel a Lightning sem válogatott GPU-ra épül, az extreme tuning lehetőségét kivéve ugyanakkora esélyed van egy jó példányt kifognod, mint egy ref esetében.
Azzal, hogy mennyin fog ketyegni, várjuk meg, míg kijön.
3319 Mert jót fogtál ki.
A Palit Jetsteamem 1260-at ment léggel.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3315 üzenetére
A lighning az extreme tuningosoknak készül, mint mondjuk players111. Én mint sima mezei játszadozó nem használnám ki. Igazság szerint még az X-emet sem nyúzom annyira. Belőttem CCC-be 1100-ra, alkalmankénti BF4-re nekem bőven elég. Ahova 1100-on nem elég, ott 1200-on sem lenne az.
Az, hogy víz van rajta, nekem annyiban számít, hogy hűvös és nincs hangja.
-
Macka
veterán
CCC-ben is lehet tuningolni, csak alapfeszen. Mondjuk ezt vízzel fájlalom.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3181 üzenetére
Nekem 680 lightning nem bírta a gyári órajeleket, az pedig kb. 1 éve volt már.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3178 üzenetére
Saját és 7970 fórumos tapasztalatok alapján soha többet Lightning.
-
Macka
veterán
Friss hőmérsékleti adatok:
6 Valley kör után 39 fok a GPU, 34/44 a VRM.
-
Macka
veterán
válasz
Rabbitf_24 #2889 üzenetére
Sok bajom 7970 CF-fel, 680 SLI-vel nekem sem volt, de voltak apró bosszantó dolgok, ami miatt inkább egykártyás rendszert választottam. 290X-re nem panaszkodhatok eddig.
-
Macka
veterán
válasz
Motion_Blur #2754 üzenetére
Hát nekem full Hd-ben, 8x EQAA, SSAO 18 FPS a játék legelején....
Ha visszaveszem 2x MSAA-ra akkor 30.
-
Macka
veterán
AC IV Black Flaget nézett valaki, hogyan fut 290/X-en?
-
Macka
veterán
- May resolve intermittent black screens or display loss observed on some AMD Radeon R9 290X and AMD Radeon R9 290 graphics cards
- Improves AMD CrossFire scaling in the multi-player portion of Call of Duty: Ghosts
- AMD Enduro Technology Profile updates:
- XCOM: Enemy Unknown
- Need for Speed Rivals (ezzel játszik még valaki???) -
Macka
veterán
válasz
Motion_Blur #2623 üzenetére
A stock hűtéssel szerintem nem volt ennyi. Vagy?
-
Macka
veterán
Club3D 290X szintén Elpida ramos, de eddig én a hibával BF4 és Ghost alatt nem találkoztam. Húzva nincs a kártya.
-
Macka
veterán
A bordákat a szetthez adott hővezető ragasztóval kell/lehet feltenni.
Nem javaslom. Nekem a Peterhez adott gyári hővezető ragasztó csak hőlégfúvó (Merlinék berendezése, goldmen tudja, miről beszélek) segítségével, szenvedéssel jött le. Szerintem még a Palmatex-et is veri.
-
Macka
veterán
Köszönöm a válaszokat! Én is gondolkozom DELL-ben, de a jelenlegi 27" alá nem mennék "vissza", viszont DELL-ből 27" mértben már túl nagy a felbontás, ahhoz már 290 CF kellene.
scomcomputer nem nincs, de általában minden nap megkérdezik olyan 10 alkalommal. Ha lenne, a PH! /techpowerup/Guru3d címoldalán lenne róla valami.
-
Macka
veterán
Kutatást végeznék: Ti melyik portra kötitek a monitort?? Dispalyport, HDMI, DVI ?
-
Macka
veterán
válasz
Motion_Blur #2280 üzenetére
De ilyen valószínűleg soha nem lesz, így sajnos amit hoznak a GPU-n, azt elbukják a VRM-en...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Hálózatokról alaposan
- Macska topik
- Óvodások homokozója
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest