- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacy
aktív tag
válasz
lowzor #19964 üzenetére
Tuti hogy vga memória fesz. hiba lesz a dologban. Amikor egy monitor van/volt csak rajta akkor rendszer indulást követően azonnal fekete kép vagy szürke. (kinek hogy tetszik) Amikor kettő akkor 4/10 esetben. Tv leválasztása után azonnal halál. 14.4 driver az tökéletes két megjelenítővel. Amikor csak a monitor van akkor jön a probléma. Nem kell sokat netezni vagy játszani. ( játékoknál az indítás ami necces. 50-50%) és jön is a fekete kép. Szeretem az Amd-t de ezzel most nagyot csalódtam bennük. 135e volt a kártya még újonnan. Ilyen árban nem erre számít az ember. Emlékszem Sonja kolléga vett még elsők között Sapphire tri-x et. (2014.02.--)Neki is gáz volt vele. Talán ugyan ez mint nekem. Három gépben próbáltam a kártyát. Kompatibilitási problémáról beszélni szerintem nincs értelme....három gépből ha egyben sem jó akkor üljenek bele hosszában szépen akik tervezték.
Olvasgattam Sapphire hivatalos oldalán erről. Ott egy srác ecsetelte EZT a supportnak. Neki új biost küldtek a kártyájára. Azóta elvileg szuperál neki.
Olvasgattam még a garanciális problémákról ezzel kapcsolatban. Amennyiben találnak hozzá egy működő drivert akkor valószínűleg gyorsan lesöprik majd az ügyet magukról. Akár lehet ez 13.2-is. Támadható ez valahogyan? Nehogy már ne frissítsek drivert mert egy őskövülettel működik. A friss játékok szinte követelik az újabb drivereket. (Shadow of Mordor, The Crew) -
Pacy
aktív tag
Kipróbáltam a kártyát másik két gépben, értelem szerűen másik monitorral. Az éredmény ugyan az. Driver telepítés után azonnal fekete/szürke kép. (Talán bs-nek mondanám.) Ment vissza gariba szépen. Ilyenkor ha új kártyát adnak vagy javítják, akkor a garancia idő újra indul?
-
Pacy
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #19870 üzenetére
Garanciában cserélnék amúgy a kártyát?
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Újra jelentkezem a haldokló kártyával. Drivert töröltem ddu-val majd kipróbáltam a 14.9.1-et majd a 14.9.2-t is. Mind a kettőnél rendszer indul majd amint betöltött szürke kép fogad. Van úgy hogy látom még az asztalt egy pillanatra és utána. Monitort próbáltam dvi kábellel is. Amit idáig működőképes drivernek mondtam az a 14.4 volt. Hát az sem tökéletes. Miközben írtam ezt a hsz.-t akkor is csinálta egyszer. Jövő héten kipróbálom másik gépben aztán megy gariba azt hiszem. (Biost reseteltem, minden teljesen alapon van jelenleg) Aki tud esetleg még ötlettel szolgálni szívesen fogadom!
-
Pacy
aktív tag
Jajj kérlek ne temessetek el egyből. Nem vagyok totál amatőr, csak épp kifog rajtam ez a hiba. Amikor friss win7 64 bit-et telepítek, első drivernek raktam egy 14.4-et. Monitor is 60hz gyári állapot és driver. Minden megy szuperül no problem. Mikor már játékok miatt érezhetően szükséges a driver frissítés akkor kezdődött a galiba mostanában. A monitorhoz azért próbáltam a 72hz driert hátha az lesz a gyógyír. Amúgy nem szükséges számomra. Kérdezz konkrétat és tudok válaszolni.
-
Pacy
aktív tag
Ne haragudj kapkodva írok mert járőrözik a főnök. Amikor csak a tv volt a vga-ra dugva akkor indult (hdmi). Utána rádugtam csak a monitort (dp kábel) akkor nem akart. Utána mind a kettőt ismét indult. Újra csak a monitort, nem akarta az igazat. Ezután gyanakodtam monitorra. De mivel 14.4 driverrel jó azért az nem lehet. Plusz bios és win logonál mindig van kép. Gondoltam arra is hogy a vga-n rossz a dp port. Hdmi-dvi átalakítóval kötöttem rá a monitort szintén nem vezetett eredményre. Itt gondoltam a 300Mhz-re hogy kevés a fesz ezért Msi ab oc moddal indítom a rendszert. Így se mindig jó DE! többször. Elhiszem hogy kesze kusza amit írok, de sajna így van ahogy írom. Nincs lehetőségem másnál kipróbálni a vga-t sajna. Előző alaplapomban is volt már ez a hiba. Így azt is kizártam hogy bios beállítás. Egy gyári dvi kábelt szerzek hétfőn, azt még nem próbáltam. 72hz-nél 1300mhz-en megy a vga vagy úgy is 300Mhz?
Mindenkinek szeretném meg köszönni aki legálább picit is segíteni próbál(t)!
-
Pacy
aktív tag
Nem merem 100%-ra mondani de nem. Amikor csak a tv (Sharp ha számít bátmit is) van rákötve akkor a próbálkozásaim alkalmával indult. Már ahogy hozzám került a kártya tv és monitor volt rákötve ezért nem is figyeltem annyira erre a hibára hogy nem ad képet. Most költöztem és a tv nem jött velem. Így már sokkal macerásabb a dolog hogy egy megjelenítő van. Gondolom akkor a 300Mhz-es memóriával bajlódik.
-
Pacy
aktív tag
válasz
lowzor #19686 üzenetére
Kezdek nagyon a vga-ra gyanakodni hogy hardveres gond. Bárcsak lenne user error. Amikor hivtam a boltot azt mondták, amennyiben bármelyik driverrel működésre lehet bírni a vga-t akkor nem hibás. Jelen esetben ez a 14.4. Így nem lenne korrekt eladnom sem.
Cole86: ezen hogyan tudok segíteni?
-
Pacy
aktív tag
Urak! Mikorra várható az új amd széria? Lassan váltanék de a 290x nem jelentős gyorsulás lenne gtx 980 (nem mintha sokkal erősebbnek tűnne) meg tutira nem kell már csak unszimpátia miatt sem.
-
Pacy
aktív tag
Update: Amennyiben csak a tv van rádugva a vga-ra úgy gond nélkül indul a rendszer. Amikor rádugom a monitort is akkor azonnal ad képet az is és rögtön elsődleges lesz. Elfelejtettem felrakni a driverét. Az okozhatta ezt a problémát?
Most (kopp kopp) úgy tűnik hogy rendben van. Indul gond nélkül.
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok Urak!
Régebben már sírdogáltam itt nektek egy olyan problémáról hogy 14.4 driver felett előfordul olyan hogy a windows 7 betöltése után csak sima szürke kép fogad és nem segít semmi csak a bekapcs. gomb hosszú megnyomása. Ilyenkor vagy jó lesz vagy nem. Ma este talán előre lépes történ a hiba forrása terén. Asszonyka gépezett szépen én meg babráltam a hd tv-vel. (A monitor dp kábel, a tv hdmi kábellel csatlakozik a vga-ba) és kihúztam a konnektorból a tv-t. Ekkor a pc-n a kép villant egyet és jelezte a windows hogy eltávolítottam egy hardvert, majd szürke kép a pc-n. Nem dugtam vissza konnektorba a tv-t csak restart a gépnek. Restart gomb nem működik hanem ismét csak a bekapcs. gomb hosszú megnyomása. Indul a rendszer de nincs kép! Három indítás után se! Vissza dugtam a tv-t gépet újra indításra bírom és minden rendben. Catalyst-ban letiltom a tv-t és elmegy a kép! Szürke kép fogad. Így ugyebár a tv-n és a monitoron is. Restartra szerencsére helyre áll a dolog. Jelenleg 14.8 driver muzsikál. Kérem szépen mondjatok nekem erre valami okosat! Előre is köszi! -
-
Pacy
aktív tag
(#16115) mazacar:
Hy! Csinálj a játék mappáján belül egy sima txt.-filet. Add neki a következő nevet: commandline
A következők szerepeljenek benne: -nomemrestrict -norestrictions -novblank -framelimit 0
Így ahogy van másolhatod is bele. És kész is vagy. Jó játékot!Szerk.: Félre ment sorry
-
Pacy
aktív tag
válasz
Televan74 #15834 üzenetére
Nekem így van a Tri-x a gépben. Így alig alig van valami hangja és szerintem nem is olyan veszélyes a hőfok. Ami a képen nem látszik, hogy a gépház oldalán kettő ventilátor szívja ki a meleg levegőt hogy ne rekedjen meg középen. 55 perc Bf4 multi 110% Res.scale Full Hd Ultra beállítások. -
Pacy
aktív tag
Helló Urak! Mit gondoltok egy Corsair Tx750 elbírna egy 290 TRI-X cf-et? Ahogy nézegettem a teszteket talán...de ott ugye nincs halom ventilátor meg winyo. Szerintetek?
-
Pacy
aktív tag
válasz
Snip3r_HUN #15394 üzenetére
Hát ez meg mi? Melyik kártyákon van?
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Nektek fordult elő olyan hogy nem tölt be a Windows csak fekete kép fogad asztal helyett? Windows 7 64 sp1 amúgy. A 14.4 driverrel nem volt ilyen gondom. A 14.6 az néha néha vicceskedett. Tegnap felraktam a 14.7-et azzal meg sehogy sem adott képet. Amikor ilyen előfordul akkor még a resetre sem reagál a gép, csak a Power gomb hosszú tartásával tudom kikapcsolni. Csökkentett módban uninstall utility-vel töröltem a drivert. Olyan kedves és túlbuzgó volt hogy még az usb driverem is törölte. Sikerült vissza szenvednem a 14.4-et de nagyon idegesít a dolog. Mi lehet ez?
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Hogyan célszerű kialakítani ezeknek a kártyának a házhűtést? Ahogy figyelgetem a tri-x inkább a nyakánál önti a meleget a házba. Most nekem elölről fúj egy 20cm-es alul van egy 12cm-es fújó az oldallapon egy 14cm szívó és felül egy 20cm-es ami kifelé igyekszik vinni a meleget. Ti hogy oldottátok meg?
-
-
Pacy
aktív tag
válasz
CsonkaImo #15026 üzenetére
A Mantle nálam kifogástalan. Mint a tri-x el mint a régi 7950 phenom x4 965 párossal. Azzal se nagyon van 50-55 alatt. Sima az egész mint állat. Az r9 el még a screenscale (azt hiszem az a neve) is 110% on. Úgy van a Siege pályán dőlés után rögtön egy pillanatra 50fps. A Bf3 szerintem rengeteget javult a végére gepigeny téren. 100% hogy csak javult nem romlott.
-
Pacy
aktív tag
Tapasztalt valaki olyat az új 14.6 driverrel hogy néha nem tölt be a rendszer? Windows logó még megy szépen és utána csak szürke képernyő.
Amióta felraktam ezt a drivert azóta van ez.
-
Pacy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11805 üzenetére
Akkor szerencséd van.
Nem kell hogy a nyakadon ragadjon a kártya. Maximum 7 nap teszt megér 93.000Huf zárolást 30 napra amúgy?
-
Pacy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11798 üzenetére
Hibátlan az áru, de Ön meggondolta magát?
7 napig elállhat a vásárlástól.
Az Európai Unióban a vásárlókat megilleti a jog, hogy az interneten megrendelt termékek megvételétől hét munkanapon belül elálljanak.Ez a hétnapos gondolkodási idő a megvásárolt termék átvételének napján veszi kezdetét.Önnek ezen az időszakon belül minden további nélkül joga van ahhoz, hogy bármilyen okból meggondolja magát a vásárlást illetően. Ebben az esetben a kereskedőnek 30 napon belül vissza kell fizetnie Önnek a vételárat. Ha Ön szállítási költséget is fizetett, a kereskedőnek a vételáron felül azt is meg kell térítenie az Ön részére. A fentiek azokra a termékekre vonatkoznak, melyeket Ön nem üzletben, hanem például telefonon, faxon, az interneten vagy csomagküldő szolgálattól rendelt meg.Iponnál nem írnak arról mi van ha az üzletben vetted át a cuccot. Legyen szerencséd!
-
Pacy
aktív tag
válasz
andro93 #11197 üzenetére
Szerintem attól függ kik vannak fent fórumon. Hűtés és hang alapján számtalan tesztet láthattunk hogy rommá veri a Tri-x az Asust. Én nem mondom magamat sűrűn hardvert cserélő embernek de vga még nem tudta kivárni a gari idő lejártát nálam. Hiába csak két év. Ez hányatoknál van így?
-
Pacy
aktív tag
válasz
Sontir Fel #11039 üzenetére
Ott nekem is beakad a játék.
Szerintem nem sokára javítják.
-
Pacy
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX #11014 üzenetére
Sajnos esélyes a dolog. Habár Asus-ra annyira nem jellemző. Javítsatok ki ha tévedek! Talán egy esetet olvashattunk itt a fórumon DCUII-vel kapcsolatban.
-
Pacy
aktív tag
Jelentem a rezgés nálam is elkezdődött a Trix-en. 40-60% venti fordulat mellett hallani hogy zizeg. Jól emlékszem hogy a gépház rögzítő csavart kell szorosabbra húzni? Nem gondoltam volna amikor írták páran a jelenséget, hogy ennyire idegesítő a hangja.
-
Pacy
aktív tag
Akkor nézzük kinek hogy mutat a 290 a gépekben!
-
Pacy
aktív tag
válasz
Malibutomi #7242 üzenetére
A driver problémát a ddcleaner megoldotta. Win7 reggel újrahúzva. Vírus nincs...Msi ab-t meg a régebbieket feltudom rakni kivéve az új bétát. Ezért kérdeztem hogy van e megoldás erre a hibára.
-
Pacy
aktív tag
Telepítettem egy friss rendszert hátha jobb lesz a drivernek. Persze nem így lett. Ugyan olyan bugos. Próbáltam telepíteni Msi ab 3.0 beta-t az meg missing or corrupted szöveggel nem indul.
Valaki tudna erre megoldást? A trixx nem szimpi.
-
Pacy
aktív tag
válasz
Malibutomi #7109 üzenetére
Sok helyről szedtem le a drivert. Most is volt valami cmi hiba , de felment!
A problémám megszűnt. Valami nincs rendben a 14.1 beta-val. Majd a következő jobb lesz. Köszi mindenkinek aki segíteni próbált!
-
Pacy
aktív tag
válasz
Malibutomi #7100 üzenetére
Felraktam a 13.11 et. Azzal nem volt semmi hiba. Rá telepítettem a 14.1-et ismét halál. Szűkül driver problémára a dolog. Kétszer szedtem le direkt amd oldaláról a 13.12-t. Egyik sem települ. Mikorra várható új driver?
-
Pacy
aktív tag
válasz
Walter_White #7097 üzenetére
Nem ment fel! Telepítőcsomag hiba ismét!
-
Pacy
aktív tag
Nem jutok dűlőre a kártyával sajnos. Amennyiben a gépet leállítással kapcsolom ki akkor a következő indításnál akármelyik játéknál bs lesz a vége. Futtattam egy Valleyt is hogy ott mint csinál. Az szépen végig ment igaz 1300 pont lett a vége.
Gondoltam teszek fel egy másik drivert 13.12 de azt meg valamilyen csomaghibára hivatkozva nem telepíti. Amennyiben hajlandó vagyok a windows betöltése után nyomni egy resetet utána minden a legnagyobb rendben. A táp csatikat néztem és cseréltem is hátha. Valakinek valami ötlete hogy mit is csinálhatnék? A kártyának van baja vagy én vagyok láma?
-
Pacy
aktív tag
Beléptem a klubba én is egy R9 290 Tri x-el!
Olyannal találkozott már valaki hogy az első játék indításnál van csak bs? Restart aztán minden happy. Utána már nem jelentkezik. Az előző driver kapott egy uninstalt és úgy raktam fel a 14.1-et. Jah és természetesen tuning mentesen csinálja. Ötletek? Vagy csak anomália?
-
Pacy
aktív tag
válasz
Walter_White #6584 üzenetére
Van bizony!
Nem írja mennyi van raktáron. Úgyhogy illik sietni!
-
Pacy
aktív tag
Én rendeltem!
-
Pacy
aktív tag
válasz
Devid_81 #6511 üzenetére
Nekem most is Gigám van. Szeretem ,nincs vele bajom. Ahogy olvasom ,elnézem sokaknak problémás. Iponon is írták már páran hogy nekik is gebaszos. Nem merem bevállalni. Pedig már nagyon jó lenne végre ha tudnék venni valamit. Marad az Msi vagy a Sapphire. Asus szerintem nem okés. PowerColor-ról meg semmit nem tudni. Msi 290 ről van valahol már teszt?
-
Pacy
aktív tag
www.itcapital.hu/sapphire_r9_290_4gb_gddr5_tri_x_oc_videokartya-p32486
Ez milyen hely? Tudni róluk jót/rosszat?
-
Pacy
aktív tag
Mennyivel hűvösebb illetve halkabb a sima msi 290 gaming mint az x? Plusz egy év gari a tri-x el szemben szerintem nem mindegy.
-
Pacy
aktív tag
válasz
ricshard444 #6012 üzenetére
140K a keret. Nem gondoltam volna hogy nem fér bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Acer notebook topic
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged