- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48749 üzenetére
Ebben nem vagyok otthon.
Mikor nálam kicsi lett a monitor, akkor vettem egy 42"-osat.
Pontosabban: egy 42"-os plazma-TV-t, aminek a HDMI-bemeneteit használom a 2-3 PC-mhez 60Hz-en. A ritka játékos óráimat meg nem akartam akkoriban bonyolítani a több-képernyős üzemmóddal, ami aktív időszakaiban még RAM-ot és VGA-t is használna, elvéve ilyen módon a "játékoknak ezekből mindig kevés" gyakorlat alapján.Azóta a kedvenceim "Retro" kategóriásak lettek, a hw-teljesítmények duplázódtak én meg=>
lusta vagyoknincs időm átállítgatni/átszokni! -
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48746 üzenetére
Én az aktuális VGA-mról mentett Adrenalin beállítást mindig vissza tudtam tölteni.
Mit ír ki?
Arra tudok gondolni, hogy Az Adrenalin-nal az általa feltelepített beállítást mentetted le, de utána valamikor a Windows automatikus meghajtó-frissítési funkciója frissített( ami sokszor csak egy villanás, nem ír ki semmit). Ezután már az Adrenalin a megváltozott driverhez nem tudja/akarja, mindegy melyik miatt) betölteni a megváltozott driverhez az elmentett(másmilyen driver) beállítást.
Meg kellene próbálni letiltani a VGA-ra szóló automatikus driver-frissítést.
Utána újra telepíteni a korábban működő Adrenalint(pár perc), és Újraindítás után megnézni, hogy műxik-e?Kicsit idő-igényesebb, de sokkal biztosabb egy DDu-s driver-leszedés, csökkentett módban természetesen!
Egy nem tiszta (DDU nélküli) meghajtó-program telepítése után a lehetséges rendszer-összeomlás lehet, hogy teljes Windows újra-telepítést követel meg majd!
Nem pánikot akarok kelteni, "csak" nekem is volt már erre példa!
Nyerni akartam +3-4 percet (DDU nélkül)=> buktam 3-4 napot a kínlódással! ...kellett az összeomlott rendszeren lévő 90GB letöltés,+a programja! Brrrr...
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48738 üzenetére
Én Adrenalin-nal állítottam be, teljesen jól működött, szerintem most is, csak most a másik MI-s gépet hajtom, és abban a VEGA 56=>64 van. Teljesen hasonlóan csináltam meg azt is, tök-jóóó.
Az Adrenalinból nem a legújabb kell, mert abban már asszem' nincs benne a 470-es(az 580-as sem). Emlékeim szerint az AMD driveres oldala jól javasolt nekem egy korábbi(nem túl régi) Adrenalin csomagot, amiben még benne volt az 580-asom meghajtó programja.
Szerintem ezzel kellene kezdeni. Lehet, hogy az Afterburner-rel s meg lehet csinálni, de én ehhez szoktam hozzá, az Ab-t nem nagyon ismerem.
A gyári beállítások feleslegesen magas feszültségre vannak állítva, hamar "megjön" a Hő-trotty-os letiltás és mellé az üvöltő ventik.
Ha a Yt-videókban leírt kisebb (majd beírod mekkora) voltokat beállítod, akkor a gyári hőkorlátozott teljesítménynél még kicsit több is áll majd rendelkezésre, és ha valahol 70-75% körüli lesz a max venti fordulatod beállítása, akkor elviselhető lesz a ventik hangja is.
Az Adrenalinnál az Egyéni alatt a bal oldalon vannak a venti-beállítások, nálam ez a VEGA56=>64-nek a "Csendes" célú, elmentett beállítása:
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48735 üzenetére
Vok'-vok'...
Én a Yt-ról néztem meg, kiválasztottam néhány rövidebb videót a frissebbek közül, és pikk-pakk megvolt.
Annyit érdemes eldönteni, hogy teljesítményt akarsz-e: kb +15%, +30% fogyasztás, zajos ventik, lehetséges "megfőződés"...
...vagy csendesebbet: "csak" 5-6-7% többlet teljesítmény, gyárinál kicsit kisebb fogyasztással, venti-zaj mérsékelt, és az is csak kb 85% VGA-teljesítmény felett.
...vagy "Maraton-üzemmód": a gyári -5-10% teljesítmény, csend, majdnem fele fogyasztás, végtelen élettartam(ha nem dől rá egy kávé. és nem esik a gépházba egy kalapács, stb-hasonlók...
Melyiket hozzuk össze?
-
5leteseN
senior tag
válasz
gerisz23 #48733 üzenetére
A hőpadok nekem jónak tűnnek.
A GPU-nál vannak már 10 feletti(akár 15-ös) hővezetéssel rendelkező, kevésbé neves(megfizethetőbb) márkák. 2-3-4 évre szerintem ezek sem kockázatosak.A ventiket nem látom. Két, vagy három ventivel tolja a kártya?
A venti tuningolást és másik oldalról is megtámogatnám(ha eddig nem tetted meg): kis alul-fesszel(undervolt), + kis MHz-ek a GPU-nak és a VRAM-nak!
Nálam a VEGA 56(64-esre BIOS-villantott állapotban) a "gyári" 3600+as pontról kevés többlet venti-zajjal megbízhatóan, tartósan hozza a 4200 körüli Unigine Extreme 1080p pontokat. Mindkettő a 64-es helyzetre vonatkozik természetesen.
Ezért a közel 20%-ért, ezért már érdemes lehajolni.
Szerintem az 570-es is hoz hasonlót! Ha ez megvan, akkor szerintem nem lesz érdekes a venti oldala.Ha mégis kell további venti+, akkor megyünk arra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest