- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
paprobert #40861 üzenetére
Os legális (minden frissités fent van ugye)? Visual c++ megfelelő, .net?
Első körben erre gyanakszom, ez okoz ilyeneket.
Drivert hogy telepitetted? Virusirtó, tüzfal kikapcs és gyéb szemét progik ugye nem futottak?
Ha más nem panaszkodik emiatt a probléma miatt a gond nálad lesz. -
Gyuri27
félisten
Igen vannak gondok. De mint mondtam 90%-ban user error.
És még mindig ott az opció:
a: régebbi driver
b: utána olvasás, kérdezés: ha van megoldás javitani
c: lehet nv-t venni mert ott sosincs semmi gond.
Én pl nem bántam meg az 570-et 1050 ti árban. Mások meg olcsóbban az 580-at 1060 helyett.
De a lehetőség adott nv-t venni. De ezt már irtam.
Ugyanúgy ryzent se kell venni. Lehet intelt venni továbbra is.
Mert ryzenes topikokban meg hűű a ram szar amd szar megy a játékos nyelven bot-nak nevezett okostojásoktól.
Szal nem kell amd-t venni. Csók.Még egy apró dolog. Aki ide ir annak megpróbálunk segiteni. De a fikázással, szarozással nem tudunk mit kezdeni. Nekik opció a már emlegetett hibátlan nvida termék sürgős és azonnali vásárlása.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
Na akkor tan mese.
Van egy régi game. Battleforge a neve. Az legális os alatt tökéletesen szuperál.
Virágboltival meg vagy igen vagy nem. Origi-re felrak pöcröf.
Virágboltin meg vagy elindul vagy nem.
Mi a gondja nem jöttem rá mert elvileg ugyanaz a kettő (elvileg), ugyanúgy telepitek, ugyanazokat rakom fel stb-stb. Mégis random a dolog.
Amikor különféle 3-4 jegyü hibakódokat dobált fel a telepitő az mindig virágbótos os volt (persze nem mondom hogy origivel nem lehet ez én nem tapasztaltam) és érdekes módom nem minden driverrel.
Volt olyan, hogy egyik hibát dobott nem települt másik verzió gond nélkül ment (azaz full random).
Így ki merem jelenteni sokatoknál a virágbóti os a ludas.
Ehhez hozzá lehet még venni, hogy sokan nem tudják rendesen lepucolni az előző drivert. Sokan nem tudnak drivert telepiteni. Úúúú jaja igen igen. Mert az nem annyiból áll hogy amd oldalról leszed és instal, tovább-tovább és kész is.
10 alatt meg a különféle egyéb mókoló, monitorozó problémák is okozhatnak gondot.
Szóval biztos van hibája a drivereknek is (bug mindenhol van).
De az esetek 90%-ban szerintem erősen user error ez. -
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #40842 üzenetére
És mi a problémád konkrétan?
nrg_52: vagyunk egy páran.
-
Gyuri27
félisten
válasz
tesz-vesz123 #40839 üzenetére
A frissités hiba javitásra, optimalizálásra jó. Ha a 19.12.1 hibátlan akkor miért kellene másik driver?
-
Gyuri27
félisten
Bármi lehet.
De és ami a lényeg egy "öreg" kártyánál lehet paszta gond, föleg ha bányászott is. Vagy a gyártó nem pasztázta jól. Mindegy is. Néha (gari után) nem árt neki egy kis friss jobb minőségű paszta.
Aztán ha gond van lehet okoskodni mi a szitu. De elsőre én erre tippelek. -
Gyuri27
félisten
válasz
Smoki122 #40823 üzenetére
Ha alulfesz előtt gond volt akkor elmelegedik a kártya.
Rossz paszta, rosszul érintkezik a hűtés, rossz szellőzése a háznak vagy ezek valamilyen kombója.
A legtöbb rx tulaj törekszik 1 volt alá (még ha ez minimális teljesitmény csökkenéssel jár is).
Én 950-en hajtom (ez jó kártya) van ako 970-980-on. -
Gyuri27
félisten
válasz
nrg_52 #40782 üzenetére
Nekem is kb és amd proci. Szeretek copni.
Az is igaz én nem ülte fel a win 10 vonatra még.
Illetve egy rövid próbám volt vele. De már akkor tudtam, hogy nem leszünk barik mikor minden hdd-t le kellett húzni mert ha 2-3 sok akkor problémázik. Hát mondom lul. 3.1 óta eltelt némi idő de még ilyet nem bacctam.
Volt még egy két gond és ment is a szentem. -
Gyuri27
félisten
válasz
viperabácsi #40430 üzenetére
Akitől vetted miért nem vered szét a fején?
-
Gyuri27
félisten
válasz
viperabácsi #40386 üzenetére
Boltba is bányasznak vele olykor.
[link] -
Gyuri27
félisten
válasz
Kiskutya #39462 üzenetére
Az 1366-hoz miért ragaszkodsz? Az utolsó 20-30-40 MHz-hoz sokszor aránytalanul több fesz kell +15-50 watt fogyasztás mellett.
Ha kicsit vissza veszel az órajelből 20-40 MHz-t (amit nem fogsz észrevenni játék közbe) elég sokat nyerhetsz.
Be kell mennie annak 1 volt és 70 fok alá, ide a rozsdást. -
Gyuri27
félisten
válasz
koko52 #39456 üzenetére
Hasra mondom az órajel legyen 1320-1330 a fesz meg 1 volt.
Amúgy egyszer kiteszteled ezen az órajelen 0,95-0.75 és ha húzod, nyuzod és stabil akkor megfejeled 0.10-el.
Azzal stabilan menni kell.
Csinálsz egy profilt. Kimented az asztalra. Ha áramkimaradás, áramszünet miatt eldobja a wattman onnan be lehet tölteni. Kb 3 kattintás. -
Gyuri27
félisten
válasz
koko52 #39453 üzenetére
Na akkor mielőtt szétkapod (és én téged) szépen hangold be.
Mert azzal ha kezes a vga és ügyes vagy szerintem 70 körül megállsz.
Nyilván nem tudom mennyit ment előtte (milyen házban), milyen paszta lehet alatta gyárilag.
Pár fokot biztos hoz. Ha meg tudod csinálni csináld meg. De csodát ne várj tőle. Az uv-tól annál inkább. -
Gyuri27
félisten
válasz
Danecay #39295 üzenetére
Az amd ref boostja 1340. A zaffir ha jól nézezem 1411-re boostol. Azon a 71MHz-n megeszi a hajad. Teljesitményben meg kb 0 a difi.
Szóval az órajelet csökkentsd 1340-1360-ra. Majd feszeld alul 1v mondjuk (ha nem valami szar azon mennie kell). És láss csodát.
Ezek az oc verziók becsapóak. Az utolsó 20-40MHz-ért rengeted + feszt kérnek és adott esetben 20-50 watt többlet áramot esznek és ennyivel több hőt termelnek. -
Gyuri27
félisten
Ugye miért enne a nyomorult 1150mv-t ha pont ugyanazt tudja 950-ből is?
Nálam ez a helyzet.
Ehhez jön még az, hogy a venti kevesebbet forog vagy nem is megy. Ez ugye a fülnek jó.
A vga meg lassan megfagy. Ez meg az alkatrész élettartamának tesz jót.
Valamit kevesebb hő kering a házban. Így a többi venti is kevesebbet pörög.
A többi alkatrész is hüvős.
És ez a sok okosság miatt a villanyszámla is kevesebb némileg. -
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #38960 üzenetére
[link] HA többen mondjuk ugyanazt, ráadásul nagy betüs is nagy betüsök is akkor csak van benne valami. De azt csináltok amit akartok.
Aztán mehet a köpködés meg a sirás a topikban. Ami az esetek 90%-ban ordas nagy user error és kicsi vissza olvasással, kereséssel a topikban orvosolható lenne. -
Gyuri27
félisten
válasz
Nerazim #38940 üzenetére
Ő vette az alzából vagy beszámitás? Ha ő kérj egy adásvételit is mert nehezen fogod tudni garizni aha baj lesz.
Ettől függetlenül ilyeneket nem olvastam az 570 itx-ről. Nem is tapasztaltam hasonlót se.
CW persze ettől lehet. Milyen táp?Asbee: nem kell win 7. Csak ne csináljon faszságot 10 alatt. Többször le lett irva.
Válts nv-re. Szia. -
Gyuri27
félisten
válasz
rumkola #38936 üzenetére
Ti fantasztikusak lehettek ha drivert se cseréltek vga cserekor.
A wattman meg nem kötelező. A finomhangolás nem kényszer.
Nekünk hobby. Megnyugszik a lelkünk, hogy nem 1150 mv-t eszik hanem 950-t.
A 10 meg jó. Szó se róla. Itthon is meg külföldön is olvasni. Főleg build váltáskor nagyon jó.phoenix64: nem nyertél a szilikon lottón?
-
Gyuri27
félisten
válasz
kisza25 #38926 üzenetére
Pár százalékkal csupán (már egy ideje).
De az árakat ne forintban nézd hanem dollárban meg euróban.
Mert ugye ilyen árfolyam mozgásnál erősen tévútra visz.
Meg mint irtam első 1-2 driverrel ez még csalóka is lehet.
A népszerű cimekhez meg játék oldalról (és amd oldalról is) jönnek a patchek.
Ezek meg rendszerint elég sok gyorsulást szoktak hozni.
Másik, hogy új kártya, karácsony, extrém magas árfolyam.
Majd 3-6 hónap múlva lehet erről érdemben nyilatkozni szerintem.Beretvás: a bányász vga tulajok is vásárlás után találják meg a topikot, előtte valahogy nem.
-
Gyuri27
félisten
Nem mondtam, hogy hetet kell használni. De olvass vissza nyugodtan. 7 alatt is az esetek 90%-ban user error volt.
Xp óta (de már 98-nál is) atit-radeont használok.
Nem mondom, hogy soha semmi problémám nem volt.
De az esetek döntő többségében én voltam hülye (és én ezt be is látom).
Nyilván az os-nek is voltak, vannak gyíkjai. Minimális esetben volt az ati-amd a ludas.
Viszont a problémát 100%-os meg tudtam oldani (van egy két olyan dolog amit nem de ezt el kell fogadni).
Namármost az egybites user ismerje fel hogy valamit elbaccot és orvosolja.
Olvasson, kérdezzen.
Aztán ne habzó szájjal az amd-t szidja.
És igen. Ez pc. Ehhez kell kicsit érteni. Kell mindig tanulni.
Aki mindig mindent out of box akar használni az vagy vegyen konzolt vagy írjon az ms-nek, hogy csináljon olyan os-t.
Szóval azért mert 2020 van még egy user tudjon egy drivert rendesen unistallálni és installálni.
Ellenkező esetben ott a konzol.
De megint leirom és utoljára. Az esetek 90%-ban (topik tanulsága szerint) USER ERROR!kisza25: beszéltük is vele. Néztem külhoni teszteket. Játék alatt az 5500 és az 580 kb egál és kb 70 watt a diffi.
Nyilván lehetnek eltérések. Hiszen mindenki más vga és pc kombókkal mér. De ezek az értékek kb helyesek és lehet belőle számolni.
Magában ez jó is. Csak ugye az ár nem klappol. Mert +20-25k-t ez a 70 watt nem ér meg.
Még akkor se ha az 5500 még driverekkel gyorsulni fog.
De majd ha beáll az 5500 ára (a mostani 580 árára) és kikopik az 580 nagyjából helyére kerül a világ.
Aztán korrekt fhd-s vga lesz az asztalon belépő/casual gamereknek. -
Gyuri27
félisten
Sirj csak sirj.
A tapasztalat (saját és a topik) azonban az esetek 90%-ban user error.
A win 10 egy fos. 7 alatt az emberek tized annyi szart se tapasztaltak. Ez tény.
Az hogy le kell pucolni az előzö drivert ez nem újkeletű. Már 486-os időkben is ez volt.
Ha ez nem tetszik irj az ms-nek, hogy észlelje a cserét. Pucolja le a régit, takaritsa ki a registryt és rakja fel a jó driver hibátlanul.
De ha szerinted az amd a ludas mindenben add el a vga-t és vegyél nv-t.
Szia.Nerazim: igen 1244/1500 (6000).
A powerlimitet told fel +50%-ra.
Amúgy meg kezd el hangolni. Nálam 1230/950mv. Igaz nekem a nagyon halk, hüvös müködés kell.
Ha neked a sebesség kell [link] -
Gyuri27
félisten
válasz
sir0cco #38860 üzenetére
Az error 43 (ha már jó a bios) az más miatt lehet.
Virusirtó, tűzfal pl. Lehet amiatt, hogy nem lett lepucolva rendesen az előző driver (registry bejegyzések).
Aztán ott a hibás sérült .net és a visual C++Vannak jó videók mit kell ilyenkor csinálni.
Az első ddu-val a rendes pucolás.
A .net javitása újabb verzió felrakása ugyanez a visual c++.
A védelmeket kapcsold ki (más felesleges szar se fusson).
És még mindig ott a lehetőség, hogy nem jó biost flasheltél fel.Az meg külön öröm, hogy ismét egy bányás vga van itt (lassan másból se áll a topik).
Remélem ingyen vagy annál kicsit olcsóbban adták, hogy nem boltba vettél egyet vagy valami tényleg régi megbizható tagtól.
Ha nem tudtad, hogy bányász vga volt (majom nem közölte) akkor go a csalósba [link] nyomjad fel. Aztán vagy vissza veszi vagy kárpótol egy kis pénzzel vagy nem csinál semmit de legalább eltiltják az aprózástól. -
Gyuri27
félisten
válasz
droti25 #38649 üzenetére
Leszeded az új adrenalint. Oszt örülsz.
Nekem is ott van belőve. 1230 mhz meg 950mv oszt csók.
Ha jó a ház szellőzése használhatod félpasszivon. Vagy leveszed a ventit minimumra 1300 és örülsz.
A teljesitménynél bepipálod a megjelenitést és monitorozod az egészet.
Az új adrenalin mellett nem nagyon van értelme már az afternek. -
Gyuri27
félisten
válasz
Don.Corleone #38548 üzenetére
Több mint 10 éve használok radeont.
Xp-től (de 98 alatt is volt). Ami bajom nekem volt az 95%-ban user error volt.
2006 óta itt vagyok láthatod. Azóta olvasok ilyen olyan radeonos témákat. Ez esetek 95%-ban az emberek problémája user error.
Szóval ja szar az amd. Szar a radeon. Vegyél nv-t. Ott sosincs baj.
Szia.gbors: őn nyert uram egy pisor bilit. Igen a 10 fossa össze magát 100-ból 99 esetben.
Persze lehet menni a 10 topikba. Ahol leirják te, vagy a másik gyártó a hülye. A 10 meg jobb mint valaha. Mindennél is jobb.
Annyi talán a fejlödés, hogy most talán nem egyből frissit kapsz némi haladékot amig mások szopnak.
Amúgy vannak leirások, progik amikkel ki lehet gyomlálni a hurutot. Ez cirka 1-2 óra. Csak amikor egy os-nél ezzel kell copni az nem sok jóval biztat.
Amúgy ha valakinek nem életbevágó a 10 az maradjon 7-nél, 8.1-nél. De min legyen egy ilyen rendszere is. Sose lehet tudni a 10 mikor alkot valamit. -
Gyuri27
félisten
válasz
Dr. Romano #38159 üzenetére
Vagy csináld meg az uv-t.
-
Gyuri27
félisten
válasz
fahrii #38067 üzenetére
Mert valószinűleg nem a 2 forint spórért elég hajlékony vagyok esete. Hanem csináljuk rendes vga-t és rakjunk rá rendes pasztát esete.
Aztán telt múlt a világ és életemben nem hallottam hulladék asus vga-ró redeon fronton. De hát csináltak.
Gondolom az msi is spórolt mert kellett hurkaszaftra. Különben az armor se lett volna a jóból a hulladék kategória. -
Gyuri27
félisten
válasz
banderasz77 #38058 üzenetére
Nagyjából a minimum fps-t.
[link] -
Gyuri27
félisten
Ha rákeresel itt vagy kint meredeken a nem ajánlott 470-480-570-580 kategóriában.
Na annyira nem hulladék mint az asus expedition (vagy mi a zsák).
Pedig az azelőtti armorokról meg jókat irnak.
Csak itt is asusnál is az a baj mikor a borda ehh a venti meg a hulladék kategória.Chaser: persze nem segit. De újkorában se volt valami fényes szerintem.
-
Gyuri27
félisten
Igen. Már ha jó áron van az aio. Azt utána bármire felrakhatod nem ablakon kidobott pénz.
A gpu-t meg szerintem jóval hűvősebben tartja.
Persze a fullos viznek a közelébe nincs. De amig egy aio 20 pénz (használtan lassan fele se).
Addig az épitettnél magát a blokkot nemigen veszed meg belőle.
Az megint más kérdés, hogy adott kártyán egy ac x III-IV mit villant. -
-
Gyuri27
félisten
válasz
NdrewSunix #37564 üzenetére
-
Gyuri27
félisten
válasz
Chaser #37540 üzenetére
Vettem volna a helyedben valami olcsó bq-t ha már.....
Abból is olyat aminek kuruc halk a ventije.
De az evga se rossz döntés. Nyilván nem azért mert rágom vele a füledNem tudtam, hogy nincs külön 590 topik. De így valóban bele kellene rakni a címbe.
Amúgy meg vettél volna 580-t. Ahogy beszéltük is.Amúgy meg vettél volna mindenből 50th editiont.
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest