- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winne
nagyúr
Újrafuttattam ma, mert kíváncsi lettem erre az 1050 feletti életre. Nekem már kellett fesz az 1150-hez, két század voltot toltam rá, egyszer-egyszer futtattam a Heavent, ezt dobta:
1050MHz @ 1.138V vs. 1150MHz @ 1.158V
Hátha valakinek jó lesz összehasonlítási alapnak.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Tempileul
tag
Egy érdekes dologra figyeltem fel, Asus GPu tweaket használok ,be van állítva az OC profil, amikor bekapcsol a gép, a windowsal indul a GPU tweak és betölti a profilomat. Rá kb 10 másodpercere a ccc, visszatölti az eredeti oc mentes beállítást, pedig a ccc overdrive nincs bekapcsolva. Ha megint rámegyek a GPu tweak-re és rányomok az 1 es profilra, akkor úgy maradnak a be állítások ahogy az nekem kell . Nem lehet ki kapcsolni a ccc-ben ezt az utólagos vissza állítást. Mások, hogy használják , ezeket a programokat és a ccc-t együtt ?
Minden játék inditás előtt inditott az adott OC profilt ?
The easy day was yesterday!
-
Inv1sus
addikt
Jelenleg 1150/1410-nél tartok tuningolásban. Tegnap Dota 2 közben lefagyott a memória :/. Remélem most már ezt bírni fogja.
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Winne
nagyúr
Én most már jelenthetem több óra BF3 után, hogy 1150-en is szépen megy, nem hibázik.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
TTomax
félisten
Én is így gondoltam a 7970röl... BF3 stabil volt még 1250 is.. aztán elindítottam a Deus-exet...csontrafagyott...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
BullZeye
veterán
Használja valaki HD4000-el a HD7850et?
Sikerült valakinek beállítani, hogy kikapcsoljon 7850, ha nem kell? Én akármit csinálok a venti pörög, fogyasztás nem csökken, lehet újrarakom a gépet, de milyen driver, vagy mi kell hozzá, hogy ZeroCore működjön?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Inv1sus
addikt
válasz csucsbicep #3554 üzenetére
Tudom. Ram hiba volt, mert csíkos képernyő jött elő és csak reset segített. Vicces, hogy pont a Dota 2 fekteti meg a kártyát.
-
Tempileul
tag
Ki próbáltam a 12.6-os drivert és egy olyan hibát produkál, hogy böngészés közben, tehát az asztalon, elmegy a kép majd 3 másodpercre rá vissza jön és azt írja ki, a videó illesztő program le állt, majd újra indult. Vmi ötlet ez miért, van? 12.4 es driverel semmi probléma nincs. Az asus GPu tweak kavar be, mert még nem kompatibilis vele ?
A kártya nem reseteli magát, szóval nem az OC vel lehet a baj, mert 12.4-el hibátlan.
The easy day was yesterday!
-
Inv1sus
addikt
Megint lefagyott. 1400-on van a memória most.
Létezik hogy ilyen trágya lenne?
-
-
lowzor
veterán
válasz Inv1sus #3562 üzenetére
Sok lesz neki az az 1150. Nálam is fagyott le a GPU csíkos képpel, szóval ott szerintem GPU túlhúzás van. Lehet, hogy a memória is túlvan húzva, ha Elpida van rajta. A BF 3 tökéletesen futott nekem is 1100-on, de a Max Payne már fagyott le 10 perc után. Szerintem alapfeszen 1050 az ajánlott max órajel (ha nem magas a gyári fesz).
-
Inv1sus
addikt
Ha gpu fagy le, akkor újraindul a vga kártya és az operációs rendszert tovább tudod használni. Ha a memóriával van gond, akkor csíkos képernyő jelenik meg és semmire sem reagál.
A vga kártyám nem szokott újraindulni, kizárólag csak csíkos képernyők vannak.
-
törölt tag
Sziasztok!Most néztem meg a sapphire honlapját és láttam,hogy a termékek között már megtalálható az új Sapphire 7850 Dual-X hűtésű vga (eddig nem volt fent).Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy szerintetek mikor lesz elérhető ez a vga a magyar boltokban?Mert még mindenhol csak a legelső kiadású verziós sapphire 7850-es verziót lehet megvásárolni.Tudom,hogy szinte ugyan az a két hűtés,de mivel kb 1 hónap múlva szeretnék beruházni egy teljesen új gépre ezért ha van rá lehetőség akkor inkább az új dual-x hűtős 7850-et venném meg.
-
Inv1sus
addikt
Aj ez nem jó. Akkor így mégis honnan tudjam, hogy mi a jó kombináció.
A Gpu húzása mennyivel dob többet az fpseken mint a memóriáé ?
-
milszab
senior tag
-
BullZeye
veterán
válasz milszab #3574 üzenetére
Most eljutottam odáig, hogy MVP-t teszteltem és müxik, 3Dmarkban olyan átlag 15%-ot dob az összpontszámra. (10-20% rangeben).
Kábel iGPUban (alaplapban)
P22012 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktívP18326 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva
Kábel hd7850oc-ben
P22157 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktívP19037 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva
Konklúziók:
Kábel iGPU-nál
1) Ha nincs MVP akkor azért 4-5% elveszik, HA alaplapra van kötve a kábel,
2) DE fogyasztás csökken, mert HD7850 nem fog holmi firefox miatt 3D-be menni, és bennrekedni driver hiba miatt, és nem lesz +20-30 watt fogyasztás.
3) Idióta Catalyst minden w7 indításnál közli, hogy nem jó kártya van a gépben, és nem indul el. (töröltem is a fenébe, ennyire ostoba program ne legyen már gépemen...)Kábel hd7850-ben
1) Jobb teljesítmény (minimálisan), és így is kihasználja az MVP a iGPU-t, és így is nő 10-20%al a teljesítmény,
2) De fogyasztás nő, mert néha gondol egyet és bennreked 3D módban a videókártya, vagy legalább 400/1250ben.+1
Qrwa zerocore az istenért sem akar működni nálam, lehet az OC káryta mivoltából, fogalmam sincs, de már 11.6 és 11.7béta is járt a gépen, egyiknél sem kapcsolt ki, pedig jelenleg is az alaplapba van kötve a monitor. GPU pedig 300/150, epdig ilyenkor 50/50-re kéne lemennie, és ventinek ki kéne kapcsolnia, hát ezt nem teszi meg.Amúgy kártya 15-20 wattot eszik IDLE, ami nem vészes, de ha azt nézzük, hogy gép alapból 50 watt alatt fogyasztana, ott már azért jelentős (30-40%).
ZeroCore-ra meg jöhetnek tippek, lehet elnéztem valami beállítást, vagy mittudomén kell hozzá a Józsi néni SDK felesztő környezete, hogy működhessen.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BullZeye #3575 üzenetére
Hát nálad valami nem kóser!
Vagy valami vissza fogja a VGA -t, vagy pedig ennyire gyenge lenne a 3570.K proci 1280 -as felbontásba?
néztem én is egy Vantage P -tesztet! szintén 920/1250 -en!
Nálam 21369 GPU Score -m lett! nálad meg csak 18604
Amúgy nem értem mia fenének neked a 3570K ha a fogyasztásért rinyálsz és alapjáraton döcögteted azt a CPU -t mikor megy 4500 -at is lazán!
[ Szerkesztve ]
-
seederking
őstag
Üdv
Normális ha terhelés alatt 63 fokra fölmegy a vga hőfok.7850oc sapphire.
A "kattogós" zero core dolgot ki lehet küszöbölni mert alvó állapotba én is hallom.?
Az miért lehet,hogy ma egy game alatt azt vettem észre hogy néha fekete csik villan be a képernyőbe. -
lowzor
veterán
válasz seederking #3582 üzenetére
Az normális, főleg ilyen időben. Gondolom 30% körül megy a venti. Állítsd be, hogy a win ne kapcsolja ki egy idő után a monitort és kapcsold ki manuálisan, ha otthagyod a gépet.
-
BullZeye
veterán
válasz DroiDMester #3581 üzenetére
Fog sincs, de kétlem, hogy a 4ghz-es ivy ne lenne elég 1280-hoz. Tele van szemetelve progikkal, ma fogom újra rakni, majd kiderül. GPU-Zből a sensoros fül btw hasznosabb, hogy előtte hány Mhzen volt a kártya, stb.
Ez a kattogás amúgy 11.7 bétával is jelen van? Mert a sípolás az driver hiba, az tuti, mert 11.7nél nem hallottam, 11.4nél most hallom néha.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz seederking #3584 üzenetére
Energiagazdálkodási lehetőségek/ séma beállításának módosítása/ Képernyő kikapcsolása: soha
A monitort manuálisan kapcsold ki, mikor hosszabb időre otthagyod a gépet. Így nem lesz kattogás.
-
seederking
őstag
Nem miért de eléggé belassult a gép.Fölraktam a prototype 2-e és a fraps játék alatt néhol 22-28fps-re is leesik.Full beállítások mellett.
Phenom II X4 955,Kingston 8Gb 1600Mhz HD7850?Nem jobban kellene mennie?
Lehet az rendszer "hátráltató" tényező,hogy több mint 10 játékom van föltelepitve.Egy 500Gb-os Wd winyóra? -
Bjørgersson
félisten
De rég jártam már erre, gondolom a fél fórumnak ilyen kártyája lett azóta. Nincs valami hír, hogy esetleg lesz a közeljövőben Vapor-X változat a két 7800-asból?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
nagyúr
válasz seederking #3587 üzenetére
Sajnos a játék(vagy maga a virágbolti verzió) nem 100.% os
Borzasztó nagy CPU igénye van Ha alapjáraton használod a 955.ös procid akkor ott kell keresned a problémát!
nálam se 100.% os de azért játszható (minden beállítás MAX on)
i5-760@4000.MHz + HD5850@725/1000MHz ~52.FPS (40.alá nem esik le sehol)
és i7-860+HT@4000.MHz + HD7850@1100/1350MHz ~68.FPS (55.alá nem esik le sehol)
Ha megnézed a képeket(jobb felső sarok OSD) látható hogy még a 5850(98.% gpu használat) se ment 100.% terhelésen, a 7850(76.% gpu használat) meg abszolút nem!
[ Szerkesztve ]
-
seederking
őstag
válasz DroiDMester #3589 üzenetére
Akkor a cpu-m cseréje eléggé időszerű lenne...
-
BullZeye
veterán
-
nagyúr
-
Steven88
tag
válasz DroiDMester #3589 üzenetére
Nekem 3570k-val 24-25 FPS-en szaladgál, ugyan úgy 7850es karival FHD minden maxon. De fórumok alapján játék függő áll.
Ja és 1,04V alapfesz az jó?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Steven88 #3593 üzenetére
akkor nálad is valami gond van, olvastam én is fórumon hogy valaki(k)nek 24P be megy a játék kapcsold ki a VSync -et meg próbálj drivert frissíteni VGA -n (és ha van a monitornak is!)
én a Catalyst 12.x (8.981.0.0 July 4) -et használom nálam bevált már csak azért is mert tuningnál nem ragadnak be az órajelek vele!
-
nagyúr
-
odorgg
addikt
válasz DroiDMester #3598 üzenetére
No akkor le is szedem, mert a 12,6-al párszor nemtértem vissza készenlétből
[ Szerkesztve ]
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
sakal83
addikt
Szerintetek:
Hd7850 50k-ért, vagy Hd7870 61k-ért? Kb. 1,5 évig tartanám meg, tuningolnám mind a kettőt a maxig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- Elektromos autók - motorok
- TCL LCD és LED TV-k
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest