- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
Én már túl sok összeesküvés elméleten alapuló filmet néztem és lehet, hogy megfertőztek, de kinek az érdeke jelenleg, hogy ennyire álljon az új ati vga-k eladása???
Az 5870 megjelenése után nem sokkal feltétlen meg kellett látogatnia Jen-Hsun Huang-nak a TSMC-t azzal az ürüggyel, hogy mi ez a szarakodás.... ők is szeretnének fejleszteni..... Hmmm és ha másról is dumcsiztak.... Lehet ennek isszuk a levét???? -
TomiLi
addikt
Öszinte részvétem!
Ez nem túl jó hír! Ami forgalomban van VGA az is sz@r???? (tudom nem mindegyik, de elég szép számban csikosak) És mit fognak adni helyette?
Majd beszámolsz arról is nekünk, ha megkérhetlek, hogy mit ígérnek majd gari ügyben?
Úgy értem mikorra cserélik!Sajnálom!
-
TomiLi
addikt
válasz
- = Zk = - #4906 üzenetére
Mindig kicsit szomorú vagyok ha valaki kimegy dolgozni.... Nagy bátorság kell hozzá!
Persze nem azért vagyok szomorú, mert az illető - most Te - úgy dönt, hogy szerencsét próbál, hanem azért mert belekényszerítenek minket ebbe a helyzetbe - már ha pénzt is akarunk keresni, nem csak alamizsnáért gürcölni.......Én sem értem, hogy ati miért nem tud felnőni szoftveresen saját magához...
A kibaszás részéhez már jól értenek...
És egyet értek... hagyhatnának pihenni minket is egy kicsit... Kicsit ki lehessen élvezni egy adott technika képességeit....Így tényleg sokan el fognak pártolni a PC-től....
-
TomiLi
addikt
válasz
- = Zk = - #4904 üzenetére
Szerintem én... vagy én előttem is írta más!
De a lényeg, hogy teljesen egyezik a véleményünk, szemléletünk....
DX11+tesszelációt igazán, szerintem csak 2011-ben fogunk tapasztalni... Akkora meg már lesz Radeon 6xxx széria....
5870 esetleg helyettesíthető egy 4890CF-fel, de ez is eléggé ellentmondásos... Itt a driverekre gondolok
Cf topikban asszem a 8.9 catalystra esküsznek CF-et illetően...
Ha jól olvastam a sorok között, akkor a Dirt2 pl... csak a 9.11 catalyst-tal megy normálisan... Ebből következik, hogy elég szemét módon de rá vagyunk kényszerítve a z új technika vásárlására...Le is szarnám, ha keresnék 2500 eurot... Mondjuk akkor is zavarna ez a túlzott körítés ami mostanában divat - és nem csak a számítástechnikában...
-
TomiLi
addikt
válasz
yakuza.tora #4855 üzenetére
Sőt valamikor hátrány is a méret....
Az szép darab lehetett (3870x2)Hát nem vagyok boldog, hogy baj van a vga-kal (csikozódás)....
Gondolom a tisztelt 5870-es tulajok sem!
Csak azt nem tudom, hogy mire fogják cserélni a hibás vga-kat???
Jelenleg sehol nem lehet kapni...(szinte) Ezt csúnyán besz...pta az ati... Most lenne az az idő, amikor kaszálhatna...erre nincs mit eladni....
Én is szemezek egy ilyen darabbal, de nem a dx11 miatt, hanem az "ereje", a meggyőző... De így egyre kevesebb esélyt látok rá, hiszen ami legördül a gyártó sorrol az megy azokhoz a tulajokhoz, akik cserélni kényszerülnek a vga-kat.....Valakinek cserélték már a vga-ját, vagy még csak a találgatás stádiumában van ez a probléma?
-
TomiLi
addikt
válasz
yakuza.tora #4840 üzenetére
Csak 28 cm.....
Ez jó
Senki nem tud semmit a nem ref kártyákról? Gondolok itt a vaporX-re
Mikor lehet kapni .... ööö elvileg, mert hogy ref, sincs túl sok elérhető....
-
TomiLi
addikt
Ezek tényleg szépek a videók, meg képek alapján....
Nekem akkor sem kéne Xbox, vagy PS3...engem úgy látszik pont azok a játékok érdekelnek, amik vagy nincsenek Xbox-on, vagy szebbek pc-n....Viszont azt szeretném kérdezni, hogy a januári időpont az mennyire fix a nem referencia 58xx vga-kat illetően? Bár jelenleg ref. sem nagyon van....
5770-ben megjelent már nem ref hűtős.... -
TomiLi
addikt
Jaj... én nem dx9 dx11 közti különbségre értettem.....
Hanem pl Operation Flashpoint sorozat... hát...nem tudom Xbox, vagy Ps-re jelentek, meg de ég és föld a kettő... És van egy pár játék, ami meg sem jelenik konzolra... (fordítva is, de azok általában gagyik...) Pl egy Il2 Sturmovik simulátorhoz, még egy billentyűzet is kevés, nem elég oda a kis háromszög, meg a négyzet
Szó-szó PC-n általában kidolgozottab a graf..... -
TomiLi
addikt
Hát azért egy két játékban a PC az szebb, nem???
Viszont ennek a "kis" plussznak (ha csak a játékokat nézzük) nagy ára van...és nem "csak" anyagilag.... Driverek, a gyártók hadakozásai a játék szoftverekért.... (PhysX...) Nem tudom, hogy konzolra szoktak-e kiadni olyan játékot ami még kész sincs?? Gondolok itt Arma2-re -
TomiLi
addikt
Ahogy így tovább olvasgatom a tapasztalatokat.... nem tom"
Valaki akinek van rá kerete csinálhatna egy összehasonlító tesztet... DX9 vs. DX11 téma körben, 48xx és 58xx VGA-kal.... Az megkönyítené a döntésem....
Ingázok ide-oda - már szédülök.... Melyik lenne jobb választás a régi olcsó, vagy az új és drága....
Elméleteket állítok fel ami vagy beletrafál a valóságba vagy nem....Kicsit alább hagyott a szkeptikusság bennem a DX11-et illletően.... erre tovább olvasva a hsz-eket ebben és a Dirt2 topikban, megint egy rahedli hsz, ami a korábbi feltételezéseimet látszanak igazolni.....Asszem lehibernálom magam jővő tavaszig....
-
TomiLi
addikt
Na ez már döfi!
Kicsit megnyugodtam, hogy van az a pénz, aminek köszönhetően simán mennek full beállítással a DX11+tesszelációs játékok... Legalábbis egy bizonyíték már van rá....
Köszi, hogy képet adtál nekünk erről...
kicsit megnyugodtam és alább hagyott a pesszimizmusom.... Lehet a végén ha nem is ketőre, de egy ilyen VGA-ra benevezek.... -
TomiLi
addikt
Még egy dolog jutott eszembe:
Feszültséget emelni továbbra is csak az Asus biosban lehet (gyárilag)Megtaláltam az előző kérdésemre a választ: A Gigabyte, az MSI és a VTX3D csak alapcsomagokkal állt elő
-
TomiLi
addikt
válasz
Core2duo6600 #4773 üzenetére
Sapphire-hoz, meg XF-hez is van.... Gigabyte-ról nem találok semmit....
-
TomiLi
addikt
Nem tudjátok a Gigabyte 5870-hez is jár Dirt2 kupon??? Vagyis lassan már játék...vagynemtom..kérem kapcsolja ki....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4769 üzenetére
Hát ez, az.... Jó lett volna az elképzelés, csak más kialakításban.... Mondjuk egy nagy házban , ha lefelé néznek a vga bordái... Vagy lehetne ugyanígy, csak nagyobb helyet adna a CPU hűtőnek... Thermalright is gyárt cpu hűtőket, miért nem vették számításba azokat a méreteket....
Van még egy hűtő (TRAD2 GTX), ami jó lesz az 5850/5870-hez, csak ahhoz még külön lesz egy VRM hűtő is (4870/4890-hez már van)...Ami egyenlőre még csak készülő félben van....
nixx-21: Jó ötlet!
Bár már ott tartanék....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4765 üzenetére
Zöldet??? ...
Csak rohadt nagy ez a hűtő.... Nem tudom, hogy férne el, ha az ember egy normálisabb CPU hűtőt rak a gépbe....uccsó képek....
Core2duo6600 Nincsen bajom vele
Csak azért írtam, ha valaki ilyesmi gépet szeretne építeni (kinézetre, nem konfigra), akkor abba nem illik egy műanyag burkolatos VGA.... De ez már egy másik téma, másik topik....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4763 üzenetére
Lehet, hogy gyengébb lesz a fermi a tesszeláció terén.... Én ehhez már nem nagyon konyítok.... De mire megjelennek a zöld vga-k, csak egy kicsit észhez térnek az árak...
Hát én sem egy-két hónapra szeretném venni a következő vga-m.... Ezért megy a rinya részemről...Más: Thermalright aftermarket hűtő... Ez már kompatibilis az 5850, és 5870-es VGA-kal....
Sokan mondták, hogy szükségtelen a gyárinál jobb/másik hűtő.... De ez szebben mutat egy modding gépbe..... Márha valakinek ez a része is fontos a PC építésben....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4761 üzenetére
Előszőr kiírta az üres oldal bal felső sarkába, hogy nem jeleníthető meg a kép.... Aztán rákattintottam a szövegre és nyitott egy új lapot, amin már bejött a táblázat!
Dec. 1.? Az mindjárt itt van.... Annyit még kibírok...
Most kéne vennem VGA-t (mert nincs) és nem nagyon tudok dönteni, hogy beleugorjak egy új technikába, vagy vegyek egy átmeneti 4xxx szériát, és majd jővőre a fermi érkezésekor visszatérek erre a kérdésre....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4759 üzenetére
Nekem nincsen grafikon!!!
Nem jelenik meg...
Hát... ne az én pesszimista látásmódom tükrözze a jövőt!Csak fosok beinvesztálni egy ilyen csúcs VGA-ba...1-2 hónap mólva meg verem a fejem a falba, az árakat illetően... De ez egyéni szoc. problem...
A Dirt2 Hivatalosan mikor jelenik meg?
DrJános jó lenne ha csak egy félkész játékról és egy rossz VGA driver kombójáról lenne szó... Türelmesen (sz@rt: türelmetlenül) várjuk az első DX11-es játék megjelenését, amikor is több tám pontot kapunk majd a VGA-k teljesítményéről....
Szerk2: Megjelent a grafikon
Vajon a dx11, az tesszelációval értendő??? Akkor nincs gond még éppen határ eset.... De ehhez igazán egy 5870 kell, hogy nyugodtabb legyen az ember....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4756 üzenetére
Hát nem csúnya... sőt nagyon szép.... Nézegettem a youtube-on is vieókat.
Az a gond, hogy nem vágom, hogy melyik kép/videó megy tesszelációval.... Még tanulnia kell a szememnek is....
Kíváncsi leszek mennyire lehet majd full beállításon tolni.....
Félek én ettől az új technológiától.... Vagyis inkább attól, hogyha vennék egy 5870-et (már ha lehetne kapni), akkor nem lenne a későbbiekben nagy csalódás....nah sorry, csak hangosan gondolkodtam... -
TomiLi
addikt
válasz
DrJános #4752 üzenetére
Addigra talán lesz ezekhez a vga-khoz tökéletes driver is....
A Dirt2 most fog viszont megjelenni... De az előzetes "tesztek" nem voltak valami bizalom gerjesztőek.....
A tesszeláció is nagyon gyerek cipőben jár, ez is lehet magyarázat a gyengélkedésre.... de én ilyenekben nem hiszek... (ha valami nem jól működik, minek dobják a nagyközönség elé: Csak eltárntorítja a kételkedő vásárlókat...)
Reméljük a legjobbakat és várjuk szeretettel a konkurencia megoldásait is már csak az esetleges költség javító hatása miatt is -
TomiLi
addikt
válasz
Enclave #4747 üzenetére
Nagyon megoszlanak a vélemények a jövőt illetően... Én a pesszimistábbak közé tartozom., mi szerint úgy vélem, hogy a DX11+tesszelációhoz elég kevéske lesz 1db 5850..
De vannak akik azt mondják, hogy nem mérv adó a heaven tesszelációs benchmark-ja, mert nagyon eltúlzott, egy játékban alkalmazható tesszelációhoz képest....
Ergo sajnos egyértelmű válasz még nincs, csak találgatni lehet..... Ha megjelennek a DX11-es játékok, és azokhoz is, meg a VGA driveréhez is kijött egy két javítás, már tisztább, konkrét képeket kapunk.... (Jővőre.....) -
TomiLi
addikt
Na most ezeket az eredményeket mire véljük???
Dirt2 DX9 vs Dx11 Benchmark
Dirt2 DX9 vs DX11 képekben....Nekem most vak a szemem, de nem nagyon érződik számomra a tesszeláció.....
-
TomiLi
addikt
válasz
#54630400 #4536 üzenetére
Szerintem az úgy nem lesz, jó, ha molexekre kötöd a vga-t,
Az adatlapján a tápodnak ott vannak a kiosztások.
V1;V2;V3;V4 , tehár 4 ágra van osztva áganként max 18A. Tehát áganként max 18Ax12V=216W teljesítményt tud leadni.Az ágak a következő képen vannak kiosztva: (Az utolsó kép a technikai leírásban)
V1: cpu - gondolom a 24pines táp csati, de ez nem derül ki
V2: cpu - ez lehet a 8 és a 4pines csati ami az alaplapra megy...
V3: GPU - ez kell neked!!! Ez kizárólag csak a vga! Ez a dupla 8pines piros csati a tápon a chieftech felirathoz közelebb! Ez az az ág ami a VGA -ra max a 216A áramot tudja biztosítani!
V4: GPU + SATA + MOLEX - itt érdekes a helyzet, mert ezen az ágon van az összes molex, sata + még aegy másik vga kivezetései is - Esetleg ez jó lehet neked, ha nem kötsz egy rahedli HDD-t a gépre.... Azt sajnos nem tudom mennyi a maximális áramfelvétele egy HDD-nek, DVD RAmnak működés közben (Ha vannak neonok moddinghoz, akkor azok is innen szívják az áramot! Meg minden olyan fogyasztó, ami molex csatlakozós)Tehát ha nagyon csak molex-szel tudod megoldani a táp ellátását a vga-nak, elképzelhető, hogy működne a vga is rendesen (ahhoz nagyon extrém használat kell, hogy felvegye azt a max 200W-ot a vga) Annak kellene utána járnod, hogy mennyi a max áram amit egy HDD, meg DVD RAM, meg azok a cuccok, amiket molexre sata-ra akarsz kötni, hogy mennyi áramot vesznek fel max... Ezeket mind le kell vonni a 216W-ból, annyi marad a vga-nak....
Remélem tudtam segíteni
-
TomiLi
addikt
Készülnek a Karácsonyra.....[link]
-
TomiLi
addikt
Jah igen ez félre érthető volt, kicsit hülyén fogalmaztam...
...
Ár/érték arány miatt nem csak arma 2 miatt éri meg jobban az 5970...
Csak engem érdekel ez az arma 2 dolog nagyon én elsőrorban ehhez a játékhoz tervezgetem a hardvereimet - elfelejtettem hogy sokaknak még mennyi minden másra is jó a gép.......
-
TomiLi
addikt
Faja teszt! Örülök az Arma2 résznek!
Nagyon meglepő, ami a CF-et illeti arma 2 esetében! Nem is értem alapból miért nem használja a játék a 2. GPU.-t!? Miért kell ilyen trükköket eszközölni... De köszi még egyszer!
Ennek fényében (Arma2-őt illetően), valamint ár/érték arány miatt már jobbnak tűnik egy 5970, egy 5870CF-nél.... Már csak valami nem létező brutális proci kellene hozzá, hogy bírja a max. látótávot is.... (vagy egy normális motor a játékot illetően....)
Ami viszont bennem is felmerült már korábban az a teszt konklúziójában hangzik el a tesszelációval való küszködést illetően.... De persze ebben a témában csak akkor leszünk okosabbak, ha már lesz egy pár DX11 game....
-
TomiLi
addikt
Én is ezen vacilálok... Mármint a tápon.. Nekem egy 1000W-os van de csak két ágon 35A-es, a többi csak 20...
Ja h...most nézem, hogy Te úhgy értetted hogy quad CF????
Hát az nekem is sántít, hogy 725-ből hogy lesz 1000MHz...
De állítólag azért vannak visszafogva az órajelek, hogy beleférjen a 300W-os hatát alá a fogyasztás....Persze ezek még nem hivatalos infók!!!!!
-
TomiLi
addikt
Ati találgatós topikból csentem....
HD5970
-
TomiLi
addikt
Úristen! ez, hogy lehet az árlistában? Nem januártól lehet csak forgalmazni a nem rev. kártyákat?
Egyszer még tudatlan koromban felhívtam ezt a pixmaniat....
Erős francia akcentussal beszélt velem a fószer.... Előszőr azt hittem, hogy a Rádió 1-et hívtam és "Kuki"-val beszélek.... Azt mondja a csóka :
Szállítás 5 munkanap, számla rá két hétre.... Ezt, hogy.... Mondjuk ezt PC Gear is simán eljátszotta velem kétszer... csak ők 1 hónap múlva küldték....Akkor inkább egy rev. giga 82k-ért
-
TomiLi
addikt
Gondolom ezért kérdezted: Gigabyte 5870
-
TomiLi
addikt
Valószínű a két GPU egy nyákon erősen korlátokat szab a tuningnak.... Ahogy Te is mondtad....Lehet majd fesz.-t egyáltalán nem is lehet majd emelni.. (hivatalosan, mint az 5850, 5870-nél)
A hő elvezetéssel lesznek a legnagyobb gondok. ....Ismét...
Viszont ennek fényében jóval barátibb árcédulát kell rá akasztani, mint két darab 5870-re....Nah álmodik a nyomor....
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #4083 üzenetére
Emlékeimben még élnek azok a problémák, amit az ati driver produkált egy-egy játék alatt! (már vagy 3 éve volt utoljára ati VGA-m....)
Remélem jővő hét csütörtökön tényleg lehull a lepel az 5970-ről, valamint napvilágot lát egy-két teszt is, ami talán kitér a tuingolhatóságára is...
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #4064 üzenetére
Értem! Igazad van, ami ár-érték arányt illeti!
Szerinted az 5970-ben az órajelek direkt lettek (ööö lesznek) lebutítva a fogyasztásra vonatkozó szabvány miatt, vagy pedig ennyit fognak bírni a vga-k stabil működés mellett...
Csak azért lennék kíváncsi a véleményedre (persze máséra is), mert én elképzelhetőnek tartom, hogy kis tuninggal fel piszkálható az eredeti 5870 órajeleire... Hiszen az órajeleket leszámítva megegyezik a két vga specifikációja, ha gpu-ként nézzük az 5970-et...
Vagy ez a felvetés több akadályba ütközik?Ami drivereket illeti, olvastam a cikkedet!
Ennek fényében a jővőt illetően sem túl jók a kilátások... Hiszen ez az 5970 egy CF vga egy nyákon... Ma még az egy GPU-s 58xx VGA-khoz sincs normális driver.... nemhogy egy cf-hez....Ergo arra is minimum egy fél évet kell várni..... -
TomiLi
addikt
-
TomiLi
addikt
válasz
BullKoxa #4049 üzenetére
Szerintem sokaknál ezt fogják elérni a hardver gyártók! Tényleg tiszta örület megy már... "Hetente" jelenik meg újabb hardver (nem csak vga), ami a felét sem tudja annak, mint amit beharangoztak, hiány van belőle, sokba kerül simán a kezedbe adják a gyártási hibás daabokat is. Akkor szarakodik az NV is a PhysX-szel... Az ati még ki sem adta a 5xxx széria teljes palettáját, nem tud szállítani elegendő vga-t (tudom TSMC gyártósor...bla-bla), már bedobja a nagy közönségnek, hogy amit eddig letett az asztalra az semmi nem lesz a 6xxx szériához képest..... és így tovább .... Persze ezzel nem is lenne baj, ha tele lenne a nagy átlag pénzzel......
Én még kitartok egy darabig....
-
TomiLi
addikt
válasz
HW Junkie #4038 üzenetére
Én nem tudom, hogy viszonyul majd az 1Gb ramhoz képest a 2Gb....
512Mb-hoz képest az 1Gb ram nekem érdemi változást mutatott Arma alatt...
512 Mb -rammal....jajj nem töltödtek be rendesen a textúrák..pontosabban késett egy közeli objektum teljes részletességének a megjelenítése....
Igaz ott volt még egy lényeges külünbség 512Mb Ram 256bit vs 1Gb Ram 512bit.... Ez lehetett esetleg a sávszélesség miatt is?ko-ko82: Remélem ez a tesszeláció nem csek egy kis ízelítő lesz a leendő játékokban.... (AVP bemutatója nem volt túl meggyőző) Kár most még erről kárognom, de én sem akarok félévente 100K-s VGAkat cserélgetni, még ha ez is a céljuk a gyártóknak....
Szóval én attól félek, hogy ez a tesszeláció csak a 6xxx sorozatnál lesz kiforrott... De meglátjuk mennyire alkalmazzák a leendő játékokban..Azok többet árulnak majd el... -
TomiLi
addikt
Ezt láttátok?
Egész baráti
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #4032 üzenetére
A dupla GPU-s megoldásoktól mindig is féltem...egy nyákon ugyanaz a teljesítmény (,És lám 5970-re ez már nem is lesz 100%-ig igaz) mint normál esetben kettőn... Az ezzel járó hőt is egy vga-ról kell eltűntetni.... De ez csak az én véleményem....
Én azért gondoltam egy 5870 CF rendszerre, mert az egy gpu-t támogató játékoknál elég az egyik teljesítménye, de amelyik játék támogatja a több GPU-t, annál meg nagy előny lehet a kettő.. (későbbiekben) Gyakorlatban nem tudom hogy működik.... Ahogy elnézem erősen program (játék), driver függő...
A 3DMark és társai nem érdekelnek, mert azokkal nem tudok játszani....
Bár legutóbb én is csak a heaven tesszelációs tesztjéből tudtam esetleges rossz következtetéseket levonni a 5870-t illetően.... De ez majd csak akkor derül ki, ha lesznek dögivel DX11-es játékok, hogyan bírja a full bekapcsolt tesszelációt.
Pont én is arra lennék kíváncsi, hogy Arma2 nél nem-e hátrány egy 5870CF egy 5870-nel szemben.... Tehát nem fogja-e vissza ennél a játéknál a CF rendszer az egy GPU teljesítményét....
Esetleg valaki ezt nem tudná letesztelni??? -
TomiLi
addikt
válasz
Goldmen75 #4013 üzenetére
Ok Köszi!
Örülök, hogy ilyen vélaménnyel vagy az új vga-ról, hogy ilyen tapasztalataid vannak...
Igazad van...kicsit néha elszáll az ember agya és nagyravágyó lesz....Az arma2 miatt érdeklődöm én is nagyon az új58xx; 59xx széria után... Azt hozzá kell tenni, hogy az a játék sincs teljesen kész, szerintem csak rivalizálásból jelent meg az OFP2 előtt....
Ha a játékhoz is, meg a VGA driverekhez is jönnek majd a frisebb,jobb változatok, akkor tényleg nem lehet gond .... -
-
TomiLi
addikt
válasz
Goldmen75 #4006 üzenetére
Ezt örömmel hallom!
Én is erre a játékra gyúrok.... Vártam az 5970 specifikációit.... De ARma2 -őt teknintve jobban járok 1 db erős vga-val... Tudtommal nem támogatja a multi GPU-t ez a játék....
Valakinek estetleg van olyan tapasztalata, hogy CF rendszer mellett van visszaeseés teljesítményben a játékot illetően... (A későbbi DX11-es játékokhoz azért jó lenne egy CF)
-
TomiLi
addikt
Amit ko-ko82 kolléga kérdezett, engem is érdekelne... Most hogy van ez az??? Nem tiltotta le az NV az ati mellett másodlagos NV kártya használatát? Mármint PhysX® számításokra??? Hallottam hogy van valamilyen "patch".... Próbálta már valaki, működik rendesen?
-
TomiLi
addikt
Értem és köszönöm!
Akkor szeretettel várjuk a DX11-es játékokat
Ott majd kiderűl minden a gyakorlatban is!
Persze ennek az 58xx szériának rengeteg előnye van az elődjéhez képest, nem leszólni akartam... Simán elnézhető, hogy ez még "csak" egy bevezető VGA lesz a tesszeláció terén, hiszen ahogy már fent említettem, nem leszünk elárasztva még annyira DX11-es játékokkal....
Ettől függetlenül a rengeteg előnye miatt szemezek egy 5870-nel én is erősen! De szeretném megvárni még az 5970-et, valamint azt hogy mennyire lehet komolyan venni egy 5890 születését... Bár az utóbbi VGA-val kapcsolatban az az érzésem, hogy a Fermi késése miatt jegeli az ATI ezt a projektet...Mindenesetre köszönöm mégegyszer a részletes segítséget felvilágosítást!
-
TomiLi
addikt
A HD 5970, a FullHD-nél nagyobb felbontásra való, vagy Eyefinitire.
Akkor ezek szerint a több GPU-s megoldás sem fog javítani a tesszeláción?
Akkor a 58xx VGA-kat tekinthetjük egy bevezető szériának a tesszeláció terén?
Úgy értem a 58xx kártyák maximálisan a DX11-re és a magas felbontásra születtek egyébb kellemes újdonságokkal (Eyfinity; alacsony fogyasztás), de a tesszellációban rejlő lehetőségeket még annyira ez a széria nem fogja tudni kihasználni... -
TomiLi
addikt
Köszönöm Mindenkinek a részletes felvilágosítást a tesszeláció ügyben!
Akkor ha jól értelmezem, a leendő DX11-es játékok egy GPU-val nem fogják bírni a max. közeli grafikai beállítást... Vagy egy dupla GPU-s, vagy egy CF rendszer, azért már el lesz vele magas tesszelációnál...
Hmmm, ha minőséget akarunk, megint zsebbe nyúlós lesz....
De az is egy lehetőség, hogy egy évig kibírja az ember DX11 és tesszeláció nélkül, hiszen DX11-es játékok sem lesznek annyira nagy számban... .Addigra elvileg jön a 6xxx,. ami megint nagyon nagy durranásnak van már most beharangozva.... hát azért fenttartással kezelem a dolgot... - Megint "hangosan" gondolkoztam -
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #3751 üzenetére
Ezek szerint akkor egy játéknál rosszabb a helyzet....
Driveresen ezen lehet javítani? Mármint, hogy a tesszeláció ne menjen ennyire az FPS rovására? -
TomiLi
addikt
A záró akkord tanúságos....
És kicsit kevés a bekapcsolt tesszelációnál az FPS......
Arra lennék kíváncsi a hozzáértőktől, hogy ezt az FPS leesést mi okozza? Úgy értem, hogy ez a 58xx széria ennyire lesz vajon képes, vagy driverekkel még orvosolható ez?
Vagy egy ilyen teszt program annyira meghajtja a rendszert, ami egy játékban ritkábban fordul elő? Vagy fordítva? Egy játékban még rosszabb a helyzet?Köszi
-
TomiLi
addikt
Arról lehet tudni valami pontosat, hogy mikopr enged teret az ATI a VGA gyártó cégeknek a nem ref. hűtésű kártyákat illetően? Képeket már lehetett látni, de ezek a VGA-k mikor kerülnek a boltok polcaira? Köszi!
-
-
TomiLi
addikt
[link]
Sajnos ezek szerint csak jővőre számíthatunk olcsóbb 58xx VGA-kra....
Bár nem tudom mennyire hiteles egy ilyen hír..... -
TomiLi
addikt
Új teszt progi a 5xxx szériához...
Bár elég szerényke és csak win7 alatt mükszik....
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Az 5890-ről lehet valamit tudni, sejteni már? Vagy ez még nagyon korai lenne?Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mikor lesz már atiéknál is a memória sávszélesség 512bit? Vagy NV-vel szemben ezt a "hiányosságot" a GDDR5-ös memóriával kompenzálják? Ugye ott DDR3-ast használnak 512bit-tel a felsőkategóriában (1GPU)
-
TomiLi
addikt
Mikor enged teret az ati a gyártóknak? Úgyértem mikorra várhatóak a nem referencia kártyák? Tudtok valamit? köszi!
-
TomiLi
addikt
DX11 teszt program .....[link]
-
TomiLi
addikt
Egy kis móka:
Aki olvas külföldi híreket: nem lehet tudni valami pontosat, hogy mikor jönnek az 58--x2-esek?
-
TomiLi
addikt
Sziasztok! Biztos beszéltetek már róla,de nem nagyon van időm végig olvasni ezt a rengeteg hsz.-t... Jah meg lusta is vagyok...
Ebben a cikkben valami 5890-ről tesznek említést... Ráadásul a jóslat szerint még ebben az évben érkezik. Ez miben fog többet tudni, mint az 5870? Vagy csak elírás?
Köszi!
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #2454 üzenetére
Már be vagyok sózva! Sajnos még anyagiak miatt kell várnom 1-2 hónapot, hogy beruházzak egy ATI VGA-ra.... Jó lenne addigra NV is lépne! Kicsit megmozdulnának az árak lefelé..... De ahogy vissza olvastam erre nem sok esély van idén...
Nah ez nem is lényeg!
Akkor az a lényeg, hogy ez a mai napig igaz, hogy Atival szebbek a játékok! -
TomiLi
addikt
Régebben volt ati kártyám és csak akkor váltottam NV-re, amikor elkezdtek már szaggatni az akkori újabb játékok az atival (P4-es korszak) Ugyan nem szaggatak az új játékok, de nem is volt olyan szép! Az élsimítás valahogy az atinál gyengébb grafikai beállításoknál is sokkal szebb volt!
Pár hónapja még egy GTX280-at nyüstöltem, de ezzel a kártyával sem vágtam hanyatt magam a képminőségétől (ARMA, GRID) Valaki azt mondta, hogy "USER ERROR" mert nem mindegy ám az NV-nél sem hogy adott játékhoz melyik drivert használja az ember!
Nem feltétlenül az új driverek a jobbak...... Ezek szerint...
A kíváncsiságom nagyobb ennélés ezért adtam el az NV kártyámat, mert szeretnék kipróbálni egy ATI VGa-t....
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy megismétlődik-e az évekkel előbb tapasztaltak...Valaki esteleg tapasztalt hasonlót, vagy tényleg ennyire béna vagyok a drivereket illetően....
-
TomiLi
addikt
Lehet hülye kérdés.... Lesz 5850x2? vagy "csak" 5870x2? Köcce!
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #1995 üzenetére
Igazad van! Bocsánat én is utálom ezeket a marketing megfogalmazásokat! Már annyit szajkozzák ezeket a szavakat, hogy teljesen átveszi az ember!
Azt kifelejtettem a játékból, hogy jön az ősz, jön megint a válság színháza...
Itt előre találgatni nem nagyon lehet!Ahhoz én legalábbis kevéske vagyok....
Csak játszom a gondolattalTESCO-Zsömle Én kívánom Neked, hogy nyerj egyet!
Csak ezek a játékok tényleg kamu dolgok szerintem is!
-
TomiLi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #1992 üzenetére
Az én feltételezésem a szállingozó híreken alapszik (magyarul
), én nem vagyok ennyire jól tájékozott, mint Te! Köszi a részletes háttér információkat!
Amúgy, mint egyszerű júzer, nem örülök, ha az NV elpuskázza a leendő VGA--it és elcsúszik velük jövőre!Karácsonykor én én is egy jó árasított 58xx kártyát szeretnék
De ezek szerint erre egyre kevesebb az esély....Arról nem tudsz valamit, mikor jönnek az egyedi 58xx verziók... Úgy értem nem referencia megoldások...
-
TomiLi
addikt
Uppsz! Akkor ezt félre értettem!
De így már leesett
Nah mindegy jól körbejártuk ezt a témátRI/OS Legyen meg a Te akaratod
Én így is úgy is atit fogok venni, csak még várok, amíg nem csak ref. kártyák lesznek...
Erről tudni valami pontosabb időpontot? Mikor enged szabad teret az AMD a gyártóknak? -
TomiLi
addikt
Állítólag az NV csak vetít itt nekünk és nincs is semmilyen kártyája! Ami a bemutató képein látható, az csak egy házi barkács végterméke - működni nem képes!
Szerintem meg ez is csak a reklám része! Pár hete azt hallotuk, hogy a mittomén hány száz chip-ből, csak 7 volt működő képes... Aztán jött az ellenhír, hogy ez nem igaz nagyon jó úton haladnak a végtermék felé, aminek a teljesítménye meseszép lesz.....és így tovább
na most mindenki találhat magának szimpatikus részt a hirekben amiről lehet dumálni vitatkozni...Legjobb reklám....
Szerintem jöjjenek azok a zöld kártyák csak szépen - Hátha jó hatással lesznek az ATi áraira
-
TomiLi
addikt
válasz
Petya2900XT #1954 üzenetére
ööö jah! Hát nagyon pörög a topik!
Nem voltam itthon szombaton....
Akkor lehet, hogy igazad van! Én nem olvastam utána a driver hibáinak! A Franc sem gondolta volna, hogy a driverrel ekkora hiba lehetőség van! Nem baj, most már csak azért is kipróbálom az új generációs ATI VGA valamelyikét....
LAssan konkrétan egy játékhoz kell venni a hardvert, valamint drivert vadászni hozzá...HA végig tolta az ember az adott játékot, lehet újra optimalizálni a rendszert! Kis túlzással.... -
TomiLi
addikt
válasz
Petya2900XT #1842 üzenetére
Dehogy sértődöm....
Mit lehet elrontani egy játék grafikai beállításánál? (GTX280-nal volt a GRIDben a fura kép.... Az akkori legfrissebb NV driverrel...)
-
TomiLi
addikt
Köszi az eredményeket, meg a játék képeket!
Armed Assault nincs véletlenül meg??? Ha igen nem tolnál nekem egy-két képet!
Örök hála!Bár az NFS nagyon sokat sejtet!
nagyon szép!
Az előbbi hsz.-eimből is kiderült számotokra, hogy nem vagyok otthon a vga témában....
Ezért szeretek képeket nézni a játékból....
Pl anno volt egy GTX280-am... Mindent vitt, DE: Hiába volt minden full beállításon, valami nem stimmelt! Erre volt példa a GRID, meg az ARMA... Minden fullon az élsimítás is majdnem maxon... és még is egy két vonal, mint a sárkány háta, úgy nézett ki!Sajnos a 4890-em nem tudtam még kipróbálni, lehet már nem is fogom, mert egy 5xxx szériára gyúrok
-
TomiLi
addikt
Köszönöm Nektek a segítséget, okítást!
Akkor fel kell rakni Full HD-be a felbontást, meg mindent maxra - aztán ott produkáljon CPU limitet a rendszer!!!
-
TomiLi
addikt
válasz
FragMaster #1813 üzenetére
Köszönöm szépen!
Így már értem! Ma is tanultam valamit!Hát akkor ez rohadt nagy gáz, hogy egy 965 extreme visszafog egy VGA-t....
Itt a cpu frekvenciája kevés?
Elnézést, hogy ilyeneket kérdezek, gondolom itt mindenki tisztában van ezekkel az alap dolgokkal... én még nem....
Ennek függvényében elképzelhető, hogy egy agyon húzott E8400 jobban kihasználná az 5870-et? -
TomiLi
addikt
Valaki nem játszik véletlenül az Armed Assaulttal? Nem a 2-vel az nagyon bugos még...
Arra lennék kíváncsi, hogy egy Armed assault hogy muzsikál egy 5850-essel....
Milyen beállításoknál vérzik el a kártya? HA elvérzik... Egy extra kérés: Képeket kérhetnék a játékból... 1-2 elég lenne.... Nagyon köszönöm! -
TomiLi
addikt
Nézegettem az 5850 tesztjeit, de mivel angol tudás nuku, ezért csak a grafikonokból vontam le a következtetést: Ha jól látom akkor az 5870 nem sokkal tud többet mint a 5850... Bizonyos játékoknál előfordult, hogy közel azonos szinten vannak....
Ráadásul az 5850 jobban tuningolható.... (semmi tapasztalat, csak a leírások alapján....)Nagyon várom már, hogy valaki itt ph.-ról egy saját tapasztalatain alapuló kis házi tesztet tudjon közölni velünk összehasonlítva a szóban forgó két kártyát....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest