- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #104343 üzenetére
Én a Toshiba féle Hélium mentes (max. 10TB) enterprise class. HDD-t ajánlom.
Nekem több is van belőle (perpill 6db). 2018-től kezdve vettem ilyeneket.
MG06ACA sorozat.
Az elődei is beváltak. 2-3-4TB-os modellek kb. 10-12 évvel ezelőtt amiket vettem tavaly adogattam el őket. Hibátlan volt mind.
Sok lemez/fej. Nem feszegették a határokat ezekkel.
Nincs belassulás, egymásra lapolódó írás (shingled recording).(Az ára nem biztos, hogy tetszeni fog.)
Bruhe
-
Azt hiszem kimaxolom az Asrock H77-es lapot (már kapott 16gb ramot), rakok bele Rebar támogatást mivel ivy bridge tudja. Amúgy is kell moddolni mert nem működik benne pár tesla kártyám. Meg ha próbának belekerül az RTX3080 akkor legyen fullra kihasználva.
-
Pikari
addikt
válasz balintka #104352 üzenetére
wd red red nekem se döglött meg, de abból csak egyet használtam eddig összesen, így aztán nem akarok abból tanulságot se levonni.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Vladi
nagyúr
válasz Pikari #104344 üzenetére
Én nemrég vásároltam be, most lesz vagy 4-5 asztali gépem. 300-500 gigás vinyókat 1000 forint alatt dobják utánad. Vettem vagy ötöt. Mind 100/100-as
Én úgy érzem ez most egy kegyelmi időszak, már a régi gépek is bitang erősek és hulladékban lehet beszerezni őket. Bespályzolok az apokalipszisre.
(#104349) DarthSun:
ha nekem mondják, hogy őstulok én azt bóknak veszem. A modern kifejezéssel dobálózást meg kifejezetten szeretem... minden - azaz: minden - ami árammal működik az modern, akkor is ha 1894-ben készült.
(#104351) DarthSun:
Etiópiában azért hajolgatnának, hogy csak a képet küldöd nem a gépet, mert már az összes patak tele van velük.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
válasz Bile Demon #104353 üzenetére
A Toshibát bírom, az olcsó 2TB- osok régóta működnek.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
-
-
válasz brabbitz #104357 üzenetére
Én valahogy úgy definiálom hogy olyan hardver ami alapból nem képes áltag fapad user/gamer igényeit kielégíteni minimális szinten sem modern szoftverekkel. (bár egyeseknek ez inkább az elavultnak felel meg, én retrónak nevezem ezt is)
Az alapból szót értsd úgy hogy nagyobb moddolás beavatkozás nélkül.Habár akár az első gen i szériát ugyan ki lehet hozni modern szintre azaz UEFI bios, NVME boot, Rebar, Win11 de AVX hiánya miatt pár dolog nem fog menni. Sandy bridge ugyan hozott AVX-et de haswellnél volt AVX2.
Ha csak netezni kell akkor elméletben Core2 is még mindíg mai napig megfelel, de ha már játszani is akkor tényleg inkább valahol haswell xeonoknál húznám meg a határt.
Szóval nekem a retró = egyáltalán nem használható mai szinten vagy csak komolyabb modosítás árán. Részemről haswellnél régebbi alatt minden retró.Ha a videókártyákról beszélünk elég nagy az átfedés én Maxwell/GCN1+ alattiakra mondanám hogy retró azaz minden ami dx12-t nem támogatja. Hozzáteszem sok mai játék dx11-es kártyán is fut (pl starfield, cyberpunk) ami ugye azért is vicces mert fullos dx12-esnek reklámozzák a játékokat.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz MasterDeeJay #104363 üzenetére
Nekem sima avx sincs a fő gépemben, de még nem panaszkodott miatta semmi. Igaz, AAA tucatjátékokkal nem játszom, a többi meg elvan két darab krumplival is, tisztelet a kivételnek. Inkább a memória szokott probléma lenni, 4 gigával már lehetetlen ellenni, ez szokott a core2duo gépek végzete lenni sokszor, mert irodai gépekbe is 8 kell legalább.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
Pikari
addikt
válasz DarthSun #104365 üzenetére
Működik benne, csak az olcsó irodai lapokon 2 db ram foglalat szokott lenni
-
Pikari
addikt
Akkor már inkább valami random pentium g vagy i3, rammal + alaplappal együtt olcsóban kijössz, mintha 4 gigás ddr2 modulokat vadásznál, plusz gyorsabb is lesz a gép kb 3x mint lga775 alapokon.
[ Szerkesztve ]
-
brabbitz
tag
válasz MasterDeeJay #104363 üzenetére
Az elmeleti atfedes ilyen szempontbol nehezkes. Talalkoztam olyannal akinek meg a 478-as P4-ek se retro.
szamomra valahol a Core2 elott kezdodik el retro. (478-al kezdtem a palyafutasom)
De ertheto a te allaspontod is, tiszta a dolog. Kinek mi. -
-
nagyúr
válasz DarthSun #104370 üzenetére
s1366-al (X58) egyszerűbb az élet, 12-24 GB RAM mehet lap függvényében.
Lapból is akad elég sok, és nem is drágán. s775 elit lapok már ritkulnak, ezt az árazásuk is tükrözi.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #104372 üzenetére
Persze, az X99 fejlettebb (4+ gen és egy csomó ficsőr CPU és valamenyi lap szinten is), de akkor is az X58-ba jött az igazi 1st gen Core i CPU család.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
frescho
addikt
válasz Bile Demon #104353 üzenetére
8TB-os Nearlinokból van pár (sok) tucat és évek óta mennek. De mindennek redundancia a lelke, legalább n+2 másolat mellett alszok csak nyugodtan.
https://frescho.hu
-
arn
félisten
Amiga, vmiert adapter modban volt jobb a kep, 50hzen siman megy, pcn scalerrel hasznalom.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
félisten
-
-
válasz FoxiestFox #104377 üzenetére
Az ívelt monitor nekem is furcsa volt, de látványos amúgy. Csak kipróbáltam, ajándéknak ment.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #104377 üzenetére
Ennyire nem gorbe, csak az optika is torzit nagy monitornal elonyosebb
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Csak a fotó miatt olyan foltos a bal és a jobb oldal is vagy azok a foltok látszódnak?
Megjött nekem is az OSSC. Nézegetem, tanulgatom.
Hát ... rohadt bonyolult. Rá kell szánni az időt kísérletezgetni.
Azt hittem rácsatlakozik a moncsira és kész ..Egyelőre nekem csak a duplázóval hibátlan a kép. 3x módban vékony, világító zöld csíkok jelennek meg néha.
Próbáltam 2 gépen is.
Az egyik gépen a felbontás oda-vissza váltáskor is hajlamos elveszteni a szinkront .. lehet annak a gépemnek ennyire változó az analóg kimenete?Amin csodálkozom, hogy bétás fw-vel küldték. Majd ráteszem az aktuális legújabbat, nemtom az mennyit segít.
-
-
-
KROK640
nagyúr
Nagyon imádom a kis Athlon XP-met
Szuper kis gépecske.
Ma célfeldatra (nyelvtanulás) szépen helyt állt(tette ezt 1466@2200MHZ-en, 1.65V helyett 1.5V-on, ezen az órajelen )
[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Egyelőre monitoron nézem, eddig nem volt gond, hogy valamit nem jelenített volna meg.
A projektorra kíváncsi leszek, még nem volt időm azzal is tesztelni. Még a géppel küzdök.
Hosszú távú a projekt megvalósítása. Hetente, kéthetente egy-egy dolgot kipróbálok.
Ja, az Univbe bevált végül, köszönöm. Rákeresve a neten, van egész pack, amiben mindenféle verzió van.
Végül a 6.53-nál maradtam, a 6.7 valamiért nem akarta felismerni a chipsetet.
Közben kiderült hogy a sima 6x86 procit nem szereti a lap, fagyogat vele, szerintem nem bírja a régi lap a terhelést, a 6x86MX meg nem bootol vele. Még ki akarok próbálni egy 6x86L-es procit, csak még be kell szerezni.
Illetve Necroware ajánlása alapján szóba jöhet egy orosz oldalon található BIOS fríssítő/kiegészítő megoldás Award biosokhoz. Ha valahogy sikerül beleírni a BIOS-ba, megnézem újra az MX-szel is. -
frescho
addikt
Még így is látszik, hogy jó a kép. Majd egyszer lecserélem a plazmát, ha lesz hozzá elég "kedvem"
Jó kis pinball. Lesz ma az is. Na megyek pakolni a cuccost.
DarthSun: Azért én csalok, mert a DC-ben 7/24-ben mennek a ceph gépek, de legalább jól hűtött helyen vannak.
vrob: Projectorhoz nem is biztos, hogy kell a scandoubler. Pl. egy sima passzív adapterrel a Dell projectorom szépen megy az Amigával. 4 másikkal próbáltam eddig és egy kivételével mind megette a VGA bemeneten a sima PAL felbontásnak megfelelő RGB jelet. A DynaBlaster most is erről fog menni. Vagy a TVC-t kössem most rá?
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
KROK640
nagyúr
válasz Pista0001 #104312 üzenetére
"2005. nyár vége, ősz elejéig voltam P2 400-on 256 MB rammal" -- húúú. Az akkor már eléggé élhetetlen gép volt. Hát akkor már az Athlon XP-m (akkor még csak 2200MHZ-en) sem számított már túl nagy számnak 640MB RAMmal és GeForce 3-assal.
"családtagtól a kiöregedő P4 NW 2 GHz 1 giga rammál és 9800 proval, amit elvittek a betöréskor" - pedig már az sem volt akkor valami acélos gép. Hihetetlen pech
"nagyságrendileg 2006-2008-ig használtam a Tbred B-t" - huh, akkor már ez is elavultként érkezett hozzád. Én 2003 tavaszától 2009 november 5-ig napi gépnek. Mellékgépnek meg tegnap legutóbb
Igen, a Barton kicsit olyan mint az Athlon FX-ek, hogy nem a saját korában jön ki az ereje, hanem akkor mikor már bőven a váltótipusok ideje van.
-
Czo
őstag
válasz KROK640 #104388 üzenetére
2005 nyar vegen mar az elso hackintoshokat probalgattuk a P4-es gepeken, hogy milyen lehet Intelen az OSX. Persze volt ugy, hogy azert meg vett az ember a 2005 ev vegi PowerBook-okbol (nekem is 2005 oktoberi a PB 12"), hogy aztan 2006 januarjaban megerkezzen az Inteles iMac es MacBook Pro. Bar a 2006-os iMac Core Duo is megvan meg, de nemigen volt bekapcsolva az elmult 10 evben).
-
válasz KROK640 #104388 üzenetére
Az Athlon XP szörnyek után, 2003/2004 körül kezdtem el építeni a Pentium4 gépem, akkor még P4 1,8A procival, ami 2,4Ghz-en ment vidáman.
Valamivel később cseréltem 3,06Ghz HT-ra, amikor már az is budget lett, ez egészen sokáig így maradt.
HDD, RAM és Graf kártya persze cserélődtek, bővültek benne. 2009-2010-ben még voltak hozzá AGP csatolós fejlesztési lehetőségek. Blu-ray filmeket is simán vitte/viszi.
Végül, 2014-ig ez volt a fő gépem, az eredeti alaplappal. Ha jól emlékszem akkorra vezette ki a Youtube a flashes videókat amiket addig a P4-ben lévő Ati kártya még HD-ban is szaggatás mentesen játszott. Ennek a hiánya már elég nagy csapás volt hogy rávegyen a váltásra, amúgy még nyúztam volnaWin2000-el kezdte, majd WinXP, WinVista és Windows7 ment rajta, illetve megy most is.
Azóta sem volt egy gépem sem ami 10 évet bírt volna.És még azt mondjátok, hogy csak most van az az időszak amikor régi gépekkel is el lehet lenni
-
válasz frescho #104387 üzenetére
Lejárt az idő, hogy beszerkesszem az előzőbe.
3 méter átlóra kivetítve egy 320x200-ból előállított paca szerintem nem nézne ki jól a falon.
Ide éppen jól jöhet már akár a duplázás is, hogy szép pixeles legyen a végeredmény ... eddig még csak monitoron próbáltam, de megnézem majd vetítve is.
Az OSSC is tud passthrough módod. Kis kijelzőkön biztos jó az is. Jelenleg egy 27-es QHD IPS monitoron nézem, azon már nagyon látszik a különbség a duplázás javára. Az x3 az még élesebb a monitoron is, tényleg nagyon jól néz ki, de egyelőre anomáliák jelentkeznek ebben az x3 módban. -
KROK640
nagyúr
2003/2004 körül a P4 abszolút jó volt még. Az NW 1.8A pedig szépen húzható volt, általában mentek 2400-on, sőt az enyém (mert nekem is volt 1.8A-m) 2660-on is ment. 2009-ben de nagy verrsenyeket csinálgattam az Athlon XP és a P4 között azonos órajeleken Jó lenne megtalálni azokat a teszt eredményeket, szerintem kincset érnének itt a topicban
Persze, ez manapség is triviális, hogy egy-egy gépet bár a platform korban számolok (konkrétan : alaplap, CPU, memória, de elsősorban alaplap) de közben VGA, RAM, HDD stb cserélődik.
Jujj én Win 95-el kezdtem (érdekes, hogy a 3.1-et később ismertem meg) utána jött a többi. A 2000-et csak netezni szerettem, egy időben volt WinME és 2000 egymás mellett, előbbi játékra, utóbbi átbootolva netezni. 192MB RAM mellett teljesen jó volt. (Főleg, hogy 99%-ban egyetlen darab explorer ablak volt nyitva egy tabbal (akkor még nem is volt ez a tabozás) és egy total commander).
-
arn
félisten
Nem fog menni, a 3x tul van az ossc specifikaciojan. Az lenne a lenyeg, hogy csak egy vmi csinalja a scalet, a monitorok sajnos nem a legszebben csinaljak ezt. A pronal allithatod a filtereket, sokkal jobb, mint amit a monitor tud.
-
félisten
-
félisten
Szerintetek ez a kari tud table fogot?
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
válasz FoxiestFox #104397 üzenetére
Amikor láttam már akkor is kellett kis idő míg megfejtettem hogy ez egy Radeon 7200 ha minden igaz.
Beírtam ide a többieknek, de szólj ha direkt szopatni akartad a társaságot[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
zotyesz66
őstag
válasz FoxiestFox #104397 üzenetére
Registry buherálással tud. Viszont 8 bit paletted textures nem megy neki...
-
Ja, azt olvastam, hogy a VGA bemenete nem megy át a low-pass filteren. Ez eléggé szívás, így sajnos nem tudom szűrni a zajt csak a másik kettő bemenetén.
De x3-mal még próbálkozhatok VGA bemenettel is, az választható. Gondolom ha elég jó minőségű a kimenet a retro cuccon, akkor akár jó is lehet.
Vagy maradok x2-nél. Ott nem láttam semmi anomáliát.Ez az infó honnan van, hogy a 3x túl van a specifikációján?
A leírás szerint egészen 6x-ig elmegy.Az a baj, hogy a PRO háromszor ennyibe kerül. És ez sem volt olcsó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest