- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Pikari #103197 üzenetére
Gyorsan fel kellett raknom egy XP-t, mert a hűtést már felraktam és nem akartam leszedni, hogy ránézzek a cpu-ra.
Így néz ki a hűtés:És ilyen a lap+cpu benne:
Oldalról 2db venti fújja a házba a levegőt, mert a vga passzív és a cpu is jóval melegebb lenne. Viszont valahogy vissza kéne venni a ventikből is, mert hangosak.
Ideiglenesen a Radeon 9600-at raktam a gépbe, de ha jobb választás a Gef4 Ti 4200 akkor az kerül bele. -
Pikari
addikt
válasz #78522999 #103201 üzenetére
Ez egy kisebb házi atomreaktort is lehűt abból az érából. Mint ahogy a hőmérsékleten is láthatod, semmilyen tennivalód nincs a hűtéssel. 55 fokig nyugodtan felengedheted a procit. De ha a táp 12 centis ventivel van fölötte, az épp leszívja róla a meleget. Alapvetően ekkora fogyasztáshoz nem szoktak extra ventit betenni, főleg akkor, ha a táp eleve 12 centis ventivel van szerelve.
Nekem amikor 2 ghz AthlonXP volt, 9800pro-val (2006 körül), mellette hangkártya, hálózati kártya, voodoo, pci ide raid vezérlő, ezen kívül a gépben 4 vinyó, két optikai meghajtó - na ezen semmilyen házhűtés nem volt, és a táp is a régi hátulfújós változat volt. Annyi, hogy a 9800pro a saját hőjét kifelé fújta, mert silencer volt rajta.
A 9600 jobb, kivéve régebbi opengl játékok alatt, ott a ti4200 a jobb választás.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
arn
félisten
Nekem az sc55 a legjobb, nem abban vannak a legjobb hangmintak, meg szol a legtisztabban, de a korszak hangja, es annal erzem a legkevesbe, hogy felrezenel. Szvsz a legjobban passzol a jatekokhoz.
Az mu80 tunik hangilag a legmagasabbszintunek, de egyszeruen nem ugy kellene szolnia, foleg hogy ismerem a jatek hangjat tobb hangkartyaval. De o a masodik.
Az sc88 egyket kivetellel csalodas, foleg a legregebbi modell, nem csak felrezenel, de furan is szol.
Amugy erdekes, mert nekem a rap10 pl jobban tetszett az sc55nel is nehany helyen, egy igazan jo minosegu es kerekhangu vmi.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
törölt tag
válasz Pikari #103202 üzenetére
Az a gond, hogy az oldalso ventik nelkul piszok meleg lesz a hazban.
Also tapos haz, a tap alulrol szivja a levegot.
Anno valamiert igy raktam be. A tap Cooler Master GX850.
Az oldalso ventik esetleg atrakhatoak felulre, hogy felfele, kifele toljak a levegot.
Valamiert a felso szellozo racs ellenere is erezheto, hogy meleg a haz belseje.
Amigy ezen a lapon semmi OC nincs, mert nem tud, megis rendesen meleg a northbridge bordaja.
Illetve a passziv radeon is egy ido utan eleg meleg tud lenni.
Ezert jott az otlet, hogy az oldalso ventikkel fujatok ra levegot.
Es persze azert is, mert valamikor regen gumi-bigyokkal felraktam oldalra ezeket a 12cm ventiket es macera leszedni. Es ha mar ott van ...Update:
Felulre nem fer oda a venti, a lap szelen van nagyon a cpu socket. Es a borda miatt nehez elhelyezni. Talan az elolap fele oda tudok tenni 1db ventit felulre, de ott meg egy reszen nincs racs, gondolom az 5.25 eszkozok miatt.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz #78522999 #103204 üzenetére
Ja akkoriban még úgy volt, hogy a tetején kifújta a táp a meleg levegőt. Mivel a meleg levegő felszáll. Illetve hát a gépek döntő többségén a mai napig így van, csak gamer körökben divat lett alulra tenni a tápot.
Lehet, hogy amit alul beszívsz, azt ott frissen ki is fújja a táp lent, aztán nincs meg a kémény effektus, aminek egy természetes felfelé húzó hatást kéne kifejtenie, hogy aztán a tetején a végén valami kiszívja. Esetleg mentve a menthetőt annyit lehetne megtenni, hogy alul az elején beszívod egy nagy low rpm ventivel a levegőt, és felül egy nagy ventivel kifújod, attól talán beindul a kémény hatás. Ha nem, akkor annyit tegyél, hogy közvetlenül a proci mögött legyen egy venti, ami kifelé szívja a levegőt, ez valószínűleg meg fogja oldani a problémát.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
törölt tag
válasz Pikari #103205 üzenetére
Na, valahogy megjaratom a levegot a hazban a tap nelkul.
Elolrol-hatra, alulrol-felfele.
Szoval azt mondod akkor ez a gyari hutes eleg lesz?
Megnezem majd valami stress-test-el.
Ennek 55fok a max, amit engedhetek? Vagy csak ott kell elkezdenem agyalni, hogy valamit javitsak a helyzeten?Azt hittem a gpu-z kiirja a cpu pontos szamat, hogy peldaul max hofokot kereshessek hozza.
-
Pikari
addikt
válasz #78522999 #103206 üzenetére
Az 55 fokot azért javasoltam, mert akkoriban ezek annyi körül szoktak lenni, az akkoriban a fentebb említett primitív módon szellőztetett konfigokban. Nálam az athlonxp 57 fokon volt.
Fontos megjegyezni, hogy ezek alaplapi szenzorok által mért hőmérsékletek. A processzor belső hőmérséklete 15-20 fokkal magasabb.
-
válasz #78522999 #103196 üzenetére
Érdemes sztem a gyárinál jobb hűtőt beszerezni, bár volt magasabb, rézmagos is, ha olyanod van, az elég jó.
Használtpiacról lehet már csak szerválni. A kettő videókártyából bármelyik jó P4 mellé, futtasd meg mindegyiket, aztán amelyik szimpatikusabb.(#103197) Pikari : HT van a Prescottban, egy-két modell kivételével, sőt a Northwood is megkapta 2.6GHz környékétől. Bár változó, van ami gyorsabb HT offal. 775- be meg inkább a Core2 az ász sztem.
(#103199) FoxiestFox : Lapfüggő is, van amelyikre nem megy fel USB- ről, a telepítés több szakaszában is jöhet gond. Ha régi a telepítőcsomag, akkor ha beindul az XP saját USB drivere, eldobhatja a médiát. Vagy a másik esetben nem találja a célvinyót, kékhalál, vagy eljut a partícionálásig, de nincs benne semmi, amire telepíteni lehet. Megoldás lehet modernizált telepítő használata, azokba már integráltak újabb drivereket, a legújabbakba már AHCI kezelést is. Vagy optikáról telepíteni, mostanában a modernizáltakat is arról szoktam. Nemrég telepítettem P4- re a középrégi FreeDom- ot, kényelmes, csak a partícionáláshoz kell a gép elé visszamenni, utána automata, a végén kész, feldriverezett oprendszer fogad.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
nagyúr
válasz #78522999 #103196 üzenetére
Hűtés: elég lesz az rá.
Az 1,8-as NW P4-em (ami igazából visszaórajelezett 3,06 GHZ-es volt) fetolva 3 GHZ-re elvolt a pici Titan hűtővel (gyárival kb. egyezik hűtési teljesítményben), illetve nemrég tesztelgettem a fellelt 3,06 GHZ-es P4 NW HT-t, ezt gyári Intel hűtővel hajtottam végig és nem láttam 65 foknál többet.VGA: mindegyikkel megnézném.
Meg még egy Radeon 9550-el is ha van, és mellédobnék egy 6600GT-is hadd virítson.#103201PMoon: kisebb NW P4 ? Inkább brutál.
Akkor is elég rá.
A 2,8-as P4 Prescott-ra már TT hőcsöves toronyhűtőt szerváltam anno, az fűtőtt rendesen a gyári és a Titan hűtővel is, alapból 50 fok volt, játék 60-70 fok, encode-nál meg ólve nyalta a 90 fokot.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arn
félisten
válasz #78522999 #103206 üzenetére
Ezek kalibralt ertekek… tehat annyit mutat, amennyit beallitanak. Nem osszevetheto ket kulonbozo processzor homerseklete. A kiindulasi alap mindig a gyarto altal megadott maximum homerseklet, az alatt vagy e vagy sem, ez a pdfekben le van irva.
Pl ryzennel is volt hogy eltoltak a ket generacio homersekletet egymashoz kepest. Az mondtak, innentol ez tiz fokkal kevesebbet fog mutatni. Ettol a proci nem lett se huvosebb/melegebb csak mas erteket mutatott.
Regen ez meg ennyire se volt belove, mert lehet az adott processzor nem is rendelkezett sajat szenzorral. Ilyenkor a processzor kalibracioja az alaplap gyartojara volt bizva, a processzor gyarto meg utmutatast adott arra, hogy kell ezt megtenni.
Tehat ha az irja, hogy 55 fok lehet valahol sok, valahol keves.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Vagy itt egy masik pelda - a ghzes p3 masfelszer annyi hot termel negyzetcentimeterenkent, mint a 600as. De a magasabb orajel miatt a terhelhetosege kisebb, pl 80 fokon a 600as meg vigan megy, a ghzes mar lehet hibazik.
Ha a fenti 55 fokos peldat vesszuk alapul, az egyiknel 20 fok headroomod marad, a masiknal meg 27.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Melyik az utolsó nvidia, és Ati generáció, amelyiknek van még official Win98 drivere?
-
törölt tag
válasz FoxiestFox #103216 üzenetére
7900 gt es x850.
-
-
Pikari
addikt
válasz DarthSun #103210 üzenetére
Az első pár 775ös chipsettel a core2 procik nem működnek. De alapvetően a 478as és a 775ös prescottok ég és föld.
-
zotyesz66
őstag
válasz Bile Demon #103220 üzenetére
Volt nekem ilyen gyári rézmagos, Prescott 3.4 GHz-esen. Teljesen jó volt, talán az alaplap sem feszelte túl és a ház is jól szellőzött. Még csak nagyon hangos sem volt.
-
Pikari
addikt
válasz Fücsök007 #103215 üzenetére
Igen, úgy értem, hogy 775re vannak a 64 bites/ht-s prescott procik, és ezek a northwoodoknak eléggé seggből szájba adják
-
Fücsök007
őstag
válasz Pikari #103223 üzenetére
Ez az állítás nem felétlenül igaz, ugyanis nagyon számít a körítés is, továbbá a NW P4-ek közül is a 800MHz FSB-s HT-s példányok már elég jók voltak. A Prescott prociknak jól jött az 1066Mhz-es FSB és jóféle ddr2 ram 975X-es vagy későbbi északi híd mellett, DDR1 és 915 chipset mellett nem volt jelentős előnyük. Gyakorlatban XP alatt a dual core Prescott prociknál volt már egyértelmű előny körítéstől függetlenül, továbbá 8 vagy 16GB DDR2/DDR3 ram mellett már win10 is elmegy ezeken.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz Fücsök007 #103224 üzenetére
A prescott (és az athlon64) igazi ereje 64 biten mutatkozik meg, ha valaki csak 32 bites programokat és 32 bites rendszert futtatott, az sok különbséget nem tapasztalt a korábbi generációkhoz képest.
Linux alatt pl játékok tekintetében van, ami northwoodon még 20 fps alatt volt, prescotton már tükörsima 35 fps. Csak a windowsos teljesítményérzetet torzította az, hogy ott egy évtized kellett a teljes 64 bites átálláshoz, és rengetegen 32 biten maradtak inkább. Linux alatt az átállás kb egy év alatt megvolt teljesen, ott azonnal érdemben ki lehetett használni a 64 bites környezetek nyújtotta előnyöket.
Az intel persze látta ezt. A core2-vel már más a helyzet kicsit, az a 32 bites teljesítményen is faragott valamennyit, az amd meg a phenom alapú procikban faragta meg a 32 bites teljesítményt.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
válasz Pikari #103225 üzenetére
Ez így van, viszont irreális lenne csak 64 bitet számon kérni, mikor nagyon sok 32-bites Vista és win7 rendszer is elindítható NW P4-el, persze Linux más tészta. Retró szemszögből pedig pont a 32-bit számít, modern Linux vagy Win 10/11-re senki nem használ már Prescott alapú procit. Egyébként ha már 64-bit, akkor mobil Athlon 64 és S754 AGP-vel a legjobb kombó szerintem, nem fűt fölöslegesen, és 2,4-2,5GHz körül már elég erős.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Pikari #103225 üzenetére
a core2oket senki sem hasznalta 64biten kb a win7 megjeleneseig (2009), ez a megjelenestol harom ev, igy nem tudom milyen faragott teljesitmenyt jelent ez. sot 2009ben mar ott volt a nehalem is, a core2 mar nem a top volt.
hol volt ettol a p4? nw addigra 7 eves proci volt, a prescott meg 5. ha ugy is van, amit irsz, akkor sem zavart mar senkit.
a prescott erosen emlekeztet az intel mai helyzetere, vhol versenykepes a proci, csak eppen a fogyasztas aran. igaz az amd elkovette az athlon64 elso eveiben azt a hibat, hogy rohadt dragan akarta adni, akkor azert nem vettek, mire meg jo ara lett, volt mar jobb alternativa (core2). de ettol maga a prescott nem lett jobb proci. a nw a p4 egyetlen ertelmes korszaka.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
A nwnal meg az intel ervenyesiteni tudta a gyartasi technologia elonyet, nem utkoztek a netburst korlataiba, a prescottnal mar a futoszalag hosszat noveltek, meg a fogyasztast toltak az egekbe hogy magasabb orajelet erjenek el. Amikor a p4et elinditottak az intel par ev alatt vmi 8ghzet vizionalt, kb a prescottal valt egyertelmuve, hogy az egesz netburst egy zsakutca, nem tarthato a tervezett orajelnovekedes.
Ekkor poroltak le a p3 architekturajat, es szuletett meg a yonah majd a core2vel dobtak az egesz netburstot a pentium nevvel. Mongy ahol most tartanak lassan a core nevet is dobhatjak.
-
envagyok
veterán
Kb 2006 végén 2007 elején a Vistával már kísérleteztem 64 biten, igaz ha jól emlékszem csak 2GB Ramom volt, szóval sok értelme nem volt.
Meg a vga driverekkel is sok gond volt akkoriban.
Először a 8800gts -re nem volt normális driver, amikor meg váltottam HD4870-re, az meg hiába hirdették a powerplayt, valójában nem használta, na meg a driverek ott is -
arn
félisten
Erdekes, hogy mit terveztek a prescott utan, mintha a mai hwhireket olvasnam…
Initial claims reported early samples of single core 90 nm Tejas running at 2.8 GHz and rated for 150 W TDP on the LGA 775 socket,[7] a notable increase over single core 90 nm Prescott (Pentium 4 521, 2.8 GHz, 84 W TDP)[8] and higher than 90 nm dual core Smithfield (Pentium D 820, 2.8 GHz, 95 W TDP).[9]In contrast, 65 nm dual core Core 2 Duo processors had a maximum of 65 W TDP (E6850, 3.00 GHz)[10] while being much more efficient with markedly higher performance per clock.
-
arn
félisten
válasz envagyok #103230 üzenetére
Mindenki ezt tette, aztan sirva szaladt vissza az xphez nem is a 64bit volt a vonzo, arra kb semmi sem jelent meg akkoriban, hanem a dx10. Winxpbol is volt 64bites, de kutya nem hasznalta.
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Crysisből volt 64 bites 2007 elején, de annak se volt sok haszna.
Ha jól emlékszem, én az xp-t elengedtem akkor már.
A DX10-nek se volt igazából sok értelme, azt is több játékon hirdették pl Crysisben szintén, de valójában annak se volt sok haszna.Sok infót nem találtam most erről, csak ezt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
xp x64 bit edition. ami valójában egy átskinnelt win2003, de tette a dolgát, nem hallottam senkit panaszkodni rá.
[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz envagyok #103233 üzenetére
A dx10-et az XP magas piaci részesedése nyírta ki, ezért maradt ki szinte teljesen. olyan 2012 után esett le annyira az xp részesedése, hogy szép lassan megnyíljon az út a dx11 előtt, de persze a játékokat kifejleszteni se 5 perc, úgyhogy pár év még kellett.
Most ugyanezt látjuk, a dx12 minden centiméterért erősen küzd.
-
törölt tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket, infókat a P4 Northwood + Intel lap + vga + házszellőzés ügyben.
Végül a következő állapot alakult ki.Maradt a 2db 12cm venti oldalt, mert elöl ebbe a házba nem tudtam elhelyezni őket, mivel az ehhez szükséges belső műanyag elemek valahol máshol vannak (ha megvannak) és elöl csak az 5.25 takaróelemeket lehet teljes házmagasságban bepattintani.
A 2db oldalsó venti fordulatát csak úgy tudtam visszavenni, hogy csináltam egy adaptert és a táp +5V ágára kötöttem. Lassabb, csendesebb, de a 2x12cm miatt mégis kellő mennyiségű levegőt szív befelé. Az alsó pontosan a vga passzív bordájára, szóval ez is rendben van. Amúgy végül a Radeon 9600 maradt benne. A meleg levegő felső rácson távozását pedig ráhagytam a fizikára.
Az alaplapon kizárólag a cpu-fan szabályozására van lehetőség. Mindezt oly módon, hogy beállítható legyen/ne legyen szabályozás, ha van akkor csökkentse vagy leállítsa alacsony hőmérsékletnél a cpu ventit. Mindezt nem sikerült kipróbálnom, mert nem részletezi mi az alacsony hőmérséklet és folyamatosan ugyanazon a fordulaton megy. Megjegyzem ~2400rpm-nek jelzi, de valahogy többnek tűnik, szóval lehet a fordulatszám érzékelő nem jó. Így van egy kis hangja, de beletörődtem.
Csináltam a fenti beállításokkal egy Aida64 stress tesztet. Nyilván lehetne komolyabban nekifeküdni tesztekkel, de most csak annyi érdekelt, hogy aggódnom kell-e a cpu hőfok miatt.
Az Aida64 és a HWInfo szerint is ~4perc alatt 49fokig emelkedett a cpu (külső?) szenzor által mért hőmérséklet és ennél nem ment feljebb. Mindezt ~23fokos helyiségben, szóval nyáron talán ez magasabb lehet, de azért remélem egy szobában akkor sem lesz sokkal melegebbSzóval, itt tartok most.
Ebben az állapotában most elpakoltam, majd valamikor folytatom a dolgot. -
Pikari
addikt
válasz #78522999 #103236 üzenetére
Ez így jónak tűnik, talán ha még így is hangos, akkor az egyik ventit, ami nem a videókártyára fúj alul, lehúzhatod, talán úgy is megáll 55 fok alatt, nyáron meg esetleg visszadugod.
-
zotyesz66
őstag
válasz Bile Demon #103227 üzenetére
Nekem egy MSI 875 lapban volt, az rendesen szabályozta a ventiket. A ház meg egy HP Convertible torony, ami igen jól szellőzött. Aztán később oda is egy Zalman került, de használható volt a gyári is.
-
törölt tag
válasz Pikari #103237 üzenetére
A ket 12cm-es venti most mar csendes.
Az a gyari Intel huto porog folyamatosan szerintem ~4000rpm fordulattal, bar a lap szerint kevesebb.
Most mar csak annak van hangja, azert is engedtem el a dolgot.
Valamiert ott a szabalyozas nem mukodik megfeleloen.
De nem veszes. Ugyis szol valami hasznalat kozben. -
Pikari
addikt
válasz #78522999 #103239 üzenetére
nem mukodik megfeleloen
Nem az, hogy nem működik megfelelően, hanem nincs. Ez pont ekkoriban jött be desktop lapokon. Van olyan venti, amin van hőmérsékletszenzor, az egy bizonyos tartományban szabályozni tudja magát, de a legtöbb nem ilyen. Amelyiken 4 pines csati van, az már mind fordulatszámvezérelt, a tieden csak 3 pinesek a foglalatok. 3 pinen úgy lehet szabályozni, hogy csökkentik a feszültséget a 12v ágon, de ezt a lapod valószínűleg nem tudja. Úgyhogy marad az, hogy olyan ventit szerzel bele, ami fordulatszámvezérelt. Ezt régi tápokban tudsz találni, arról ismered meg, egy egy sárga pöcök lóg az oldalából a légáram útjába (az a hődióda).
Valószínűleg a processzorod sem támogatja az idle módot, tehát akkor is közel 100%-osan zabálja az áramot, ha idleben vagy, nincs visszaskálázás órajelben sem, és feszültségben sem (egy minimális fogyasztáscsökkenés van idleben azért, de nem sok), ez is azt hiszem hogy 775-el jött be intel vonalon (előtte csak mobil p4ekkel volt). Magyarán nincs is lehetőséged valódi hőszabályozásra. Szóval ha támogatja az alaplapod, akkor sincs erre mozgástere.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz Pikari #103241 üzenetére
Úgy tudom, az Arctic-nak a mai napig vannak TC (thermal controled) utótagos modelljei, de inkább házszellőzésre, azon belül is elszívásra alkalmasak.
Voltak (vannak?) mindenféle ventivezérlők 3,5 és 5,25 colos kivitelben, sokra lehet hődiódát kötni, akár többet is, és ezek alapján lehet szabályozni a ventilátorokat.
-
félisten
Driver verzióban XP alatt 7600GS esetén meddig érdemes elmerészkedni?
Fontos még annyira, mint 98 alatt, hogy a támogatás vége felé kiadottakat nem érdemes piszkálni, vagy itt már mehet rá az utolsó és cső?
Ha van bevált verzió tipp, kérném szépen.
2.8-as P4 van alatta és 2GB memó. -
Pikari
addikt
válasz FoxiestFox #103244 üzenetére
A win98at csak 3-4 évig támogatták érdemlegesen. Az XP kb 15 évet kapott a piactól.
Szóval nem maga az XP a gond ebben a képletben.
Hanem az, hogy az újabbnál újabb driverekben a régebbi kártyák egyre inkább a megtűrt stádiumba kerülnek, mielőtt kiveszik a támogatást, és ez mindenhol/mindig így van.
(Kivéve mondjuk pl linux alatt, ahol egy szerencsétlen fx5200 vagy radeon 9600 mellé is érdemes mindig legújabb opensource drivert engedni, mert azzal lesz a legjobb)
-
169.21 vagy korábbi.
Win98 alatt(ha az is képbe kerülne) pedig a 7600GS- hez az utolsót kell használnod(82.69 moddolt), gyári már nincs.A 3 test probléma nem megoldható.
-
Fücsök007
őstag
Jobban jársz 6800GT/GS kártyákkal, mert azokkal több driver is megy a 82.69 moddolt mellett. Egyébként ajánlott 6200-as kártyát is tartani, amennyiben nem ismeri fel a gyári win98 telepítő az adott márkájú 6800-as kártyát (pl. Gainward) akkor feltelepíted 6200-as kártyával a drivert, majd leállítás után kicseréled, így újbóli betöltéskor egyből megy minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs