- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
hokuszpk #9964 üzenetére
De te említetted a 7800X3D-t a blenderes grafikonnal kapcsolatban, én arról beszéltem most, nem arról, amit nekem címeztél, az 55 kapcsán írtál 7800X3D-t az 57-ben..
A scheduler egyébként most is csak annyit csinál, hogy CCD-n belül tartja (illetve játékot fixen az elsőre oszt, ez a része viszont nem fog változni). Ha a második CCD is vcachet kap, szerintem nem segít semmin, főleg ha így lassabb órajele lesz. De majd meglátjuk. Szerintem ugyanaz lesz az új X3D-kkel, mint a sima 9-es sorozattal, minimális előrelépés lesz. De megkövetem magam, ha nem így lesz.
Ha növelnek az egy CCD-re eső cachen akkor az még okozhat sebességnövekedést.
-
fatal`
titán
válasz
hokuszpk #9962 üzenetére
Az eredeti hozzászólásodban szó nem volt 9800X3D-ről, nem is lehetne a grafikonon mert nem jelent meg:
******* jah itt a garfikonban van 5800X3D; ... 7950X3D ; de sehol nemlatom a 7800X3D -t. szvsz azert valahol az 5950X es a 7950X3D között lenne.Erre reflektáltam, hogy ez szinte kizárt azon a Blender charton.
-
fatal`
titán
válasz
hokuszpk #9957 üzenetére
******* jah itt a garfikonban van 5800X3D; ... 7950X3D ; de sehol nemlatom a 7800X3D -t. szvsz azert valahol az 5950X es a 7950X3D között lenne.
Ez durván meglepő lenne rendernél. Több, mint valószínű, hogy valahol az 5800X3D és az 5950X között. A 16 magos 5950X azért nem olyan gyenge cucc.
Annyit kell megoldani, hogy ccd-n belul tartsuk
Attól függ milyen processt. Úgy értettem, hogy mégnagyobb lesz a késés a cacheből pakolászás miatt, ha rosszul ütemez. -
fatal`
titán
válasz
TESCO-Zsömle #9951 üzenetére
Ennek sok értelme nincs, de végre abbahagyják majd a sírást emiatt.
Játékok nem igazán használnak 8 magnál többet, hibrid felhasználásnál meg pont jó volt, hogy a másik CCD-n magasabb az órajel.
Ráadásul így mégnagyobb szerepe lesz a helyes schedulingnak, különben, ha össze-vissza osztogatja a magokat, akkor szart nem ér az egész a két CCD közötti késleltetés miatt.
-
fatal`
titán
válasz
Petykemano #9578 üzenetére
Mintha lett volna pletyka, hogy a zen6 16 magos CCD-ket fog tartalmazni, rosszul emlékszem?
Persze pletyka, majd meglátjuk.
-
fatal`
titán
válasz
Busterftw #9427 üzenetére
És ezért kellemetlen lenne, ha az előző X3D játékok alatt gyorsabb lenne a mostani simánál? Nem. Vagy nem olvastad el a hozzászólást, amire válaszoltam.
De igazából az ellenkezője sem, tekintve, hogy nem ugyanaz a generáció. Nyilvánvalóan a zen 5-ből is jön majd X3D, csak később, ugyanúgy, ahogy a zen 4-nél is volt.
-
fatal`
titán
válasz
Petykemano #9416 üzenetére
Semmi kellemetlen nem lenne benne, ugyanis nem csak játékok léteznek a világon.
-
fatal`
titán
válasz
Petykemano #8955 üzenetére
Nem hinném, hogy közeledne a Zen 5, pláne a 3D caches. Fél éves sincs a Zen 4 X3D.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Alogonomus #8711 üzenetére
Vagy nem. A leégő 12VHPWR-nél is a Founders kártyákra meg az átalakítókra fogta először mindenki, amíg ki nem derült, hogy nem tudják a userek bedugni rendesen a kábelt.
Amúgy a HUB VRM tesztjében minimális különbségek voltak és az csak a hőfok, amit bőven bírnak.
Valószínű azért sunnyog az ASUS a BIOS frissítésekkel, mert az utolsó BIOS-ban lehetett valami hiba, ami miatt túlfeszelte a CPU-t.
De az X3D cpuknál az AMD-nél se stimmel valami, mert rengeteg DOA-ról lehet olvasni és az adott lapok más CPU-val simán elindulnak. Még a Linusnak küldött teszt CPU is DOA volt.
-
fatal`
titán
válasz
Alogonomus #8701 üzenetére
Reddit kommentek alapján nem mindegyik ASUS. Bár lehet az ilyen megégettek igen.
Viszont rengeteg DOA CPU-ról is lehet olvasni.
Remélem az enyém nem kotlik meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest