- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- LTE frekvenciák
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Hát majd meglátjuk, mondjuk az informatikába az elavulás az egyetlen ami biztos.
Sajnos mindig minden elavul, és mindig lesz egy jobb hardver. Úgy látszik a fejlődés ebben az íparban sose áll meg.
Most néztem hogy az AMD az AM5-ben hozni fog Zen 4D magokat, amik 16 magot tartalmazhatnak egy CCD-ben. Kisebb Cache és AVX mentes lesz, meg nem jár mellé SMT 2?
Ahogy leszűrtem akkor az AM5-ben további magszám emelkedés fog történni. A Zen 4 24 maggal kerülhet piacra, ez még ez eredeti verzió.
Ha az IPC és órajel is emelkedni fog, magszám nővekedés mellet az biztos hogy itt brutális Cinebench eredmények fognak előjönni.A Moore's Law Is Dead csatorna elég sűrűn foglalkozik a proceszorok lehetséges fejlesztéseivel. Nála Láttam még jöhetne 2X16 magos Zen 4D is. Úgy látszik akkor az AMD-t se kell félteni, biztos hogy lesz módszer arra hogy a jövőben olcsóbban is tudjanak cpu-t gyártani.
Szerintem a Zen 4 nyilván prémium kategória/prémium teljesítményt fog kínálni eleinte. 8-24 mag között lefedik vele a piacot, nyilván addig ameddig megéri forgalmazni. A Zen 4D meg inkább a gazdaságos gyártást hozhatja el, ahol egészen 16 magig le fedik a piacot cpu-kal.
Azért elég bízalom gerjesztő ez a Zen4D, még belegondolni is merész hogy lassan eljutunk oda hogy egy CCD 16 magot tartalmaz.
Így egy CCD végett, 4-16 magig le tudják vele fedni a piacot.
Persze azért hozzá teszem "Ha akarják"
Mondjuk a Zen 4D idején már piacra kerül A meteor lake-S.
Szóval gondolom már meglépik a magszám emelkedést kategóriánként.
(R3 6-12) (R5 8/16) (R7 12/24) (R9 16/32) (R9 24/48)
Szerény véleményem, de jó volna már ezekeről írni.
Jó végre hogy van verseny a piacon, és a 2 gyártó gőzerővel fejleszt cpu-kat.
"A 2017 előtti éri meg borzalmassan unalmas volt, mindig volt intelnél évi 5%" ennyiből le is tudták.
Még egy téma amire kíváncsi leszek, hogy a játékok mikor kezdenek majd el profitálni valójában a 12/16 magból. Na és arra leszek kíváncsi, ha már ilyen valós processzor erő áll majd rendelkezésre, akkor a fejlesztők mire fogják felhasználni ezeket az erőforrásokat.
Szerintem ha a processzorok ilyen erősen lesznek ennyi magon, lazán mehetne egy része fizikára is.
Kicsit hosszúra sikeredett, de nagyon kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél
- Automata kávégépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Társasjáték topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged