Hirdetés
- Kompatibilis lett az Android Quick Share és az Apple AirDrop
- Akciófigyelő: Black Friday kedvezmények az EarFun cuccaira
- Akciófigyelő: Huawei Black Friday akciók a tudatos életvitel jegyében
- Részletes fotókon a Honor robotkaros telefonja
- Ezekkel a kiegészítőkkel még sokoldalúbb eszközzé válik az Armor Pad 5
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple Watch
- Akciófigyelő: Black Friday kedvezmények az EarFun cuccaira
- Akár fent is maradhatsz a Nothing OS 4.0 startjáig
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kompatibilis lett az Android Quick Share és az Apple AirDrop
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
Én úgy látom, hogy Te elsősorban a technikai újdonságok és termékbejelentések oldaláról közelíted meg a témát, én pedig a tényleges piaci realitás és valós potenciál irányából.
Szóval én
mintaz ARM szerverpiaci betörésének a valószínűségét 0-nál többre tartom.Én is, de szerintem ez a valószínűség nem jelentős. Ahhoz, hogy jelentős vonzerővel rendelkezzen a platform, a jelenleginél sokkal többet kéne az ARM-nek villantania. Kicsit megverni az x86-ot energiahatékonyságban és ár-teljesítményben az nem elég.
de szerintem valós a trend és a nagy Cloud szolgáltatók érzik ezt.
A nagy cloud szolgáltatatók szeretnének olcsó/energiahatékony vason szolgáltatni, meg úgy általában minnél többféle opcióval rendelkezni, de az ügyfeleknek van ARM-es gépekre igénye?
A jelenlegi vállalati ügyfelek által bérelt cloud kapacitás hány százaléka fut ARM-en és hány százaléka x86-on? Nem azt kérdezem, hogy van-e ilyen a kínálatban meg hogy a szolgáltatók jó ötletnek tartják-e. Szóval mennyi 99,9%-0,1%? És ez jelenleg mennyire gyorsan mozdul? Én nem látom, hogy jelenleg nagy igény lenne erre mármint azok részéről akik fizetnének is érte. A szakmai újságírók, cloud providerek no meg a gyártó marketingje szerintem nem releváns.
De valós ügyféligény ...
A valós ügyféligény az amiért az ügyfél fizetni is hajlandó. Amiket itt felsoroltál azok klienseszközök és kliens alkalmazások, illetve az ügyféligény amit linkeltél, az pár user siránkozása, hogy nem fut az app a kütyüjén.Abban a kontextusban ahonnan a vita indult, ott a termék az számítási kapacitás a cloudban, az ügyfelek leginkább cégek, a futtatott applikációk pedig web/sql, AD/exchange/office és custom vállalati cuccok.
20%-ék árelőny ütős érv az AWS részéről, emiatt a többi cloud szolgáltató is követni fogja a példájukat ( mert piaci kényszer is ) .
Mindenkinek a kínálatában lesz, csak hát az ügyfelek...
Egyébként a TSMC-nél gyártott ARM szerverproci hogyan fog egy a szintén a TSMC-nél azonos technológiával gyártott x86 szerverprocival szemben érdemi ár vagy teljesítményelőnyt felmutatni?
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- Call of Duty: Black Ops 7
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- Robotporszívók
- Diabetes - Cukorbetegség
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 3593 15,6 Fullhd i7 16Gb SSD256Gb HDD1TB Win11pro
- Újszerű bivaly Lenovo Thinkpad T16 gen3 (13.gen Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR 30 hó GARI!
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 30 hónap gyártói garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest