- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Petykemano #3701 üzenetére
-
Cézanne és Van Gogh, nemrég került ki ph! főoldalra.
Szétválasztja a mobil piaci fejlesztéseit az AMD -
-
Most láttam ezt az Intel - Media Markt reklámot itt ph-n, rákattintottam: [link]
Ezek szerint már az ilyen kis piacokon is próbálják lassítani a térnyerést.Jó friss adatokból dolgozik a hirdetés
"1 Az asztali gépekben és notebookokban használt processzorokra vonatkozó adatok szerint, a 2010 januárjától 2018 júniusáig kiszállított egységeket nézve az IDC által nyomon követett személyi számítástechnikai eszközök világszerte számított adatai [2018/10/30] alapján." -
válasz
Petykemano #3471 üzenetére
Arra tippelnék, hogy kitalálták ezt a hatékonyságnövekedést, mint reklámfogást, s hogy jó megdöbbentő legyen már az igéret is, ezt az utat választották, de szerintem is szimpibb és érthetőbb lett volna az az irány, amit írtál.
-
válasz
Petykemano #3468 üzenetére
Hú ez így eléggé mellbevágó elsőre, meg talán másodikra is.
Az elemézést köszi! -
válasz
Petykemano #3368 üzenetére
Megmondom őszintén, most nem gondoltam erre a 25x20-ra
De kíváncsi vagyok, hogy eljutnak e idén a célhoz, ahogy így levezetted, elég érdekes a szitu.
Ha Renoir, akkor valamelyik válogatott HS modell lehet esélyes. -
"Within Q4, AMD paid down a lot of debt - down from $1087m in 3Q19 to $563m in 4Q19"
de ahogy nézem, éves viszonylatban ~1 milliárd dolcsival csökkent az adósság.
(#3250) awexco:
frescho oldalán van egy két rövidke írás az utolsó kérdéseddel kapcsolatban
AMD hol vagy?
Dell: Nápoly után Róma
screenshot_2019-11-12 -
válasz
Petykemano #3196 üzenetére
-
bocs, csak felszaladt a szemöldököm az olvasottakon, amúgy ebből szűri le a reviewer a véleményét
-
-
válasz
Petykemano #3083 üzenetére
Ha onnan nézzük, hogy pl a B450-be belemegy a Bristol Ridge, Ryzen 1000, 2000, 3000 és jó eséllyel a 4000 is, akkor azért nem olyan rossz a helyzet.
De tényleg fura, hogy a B550-be nem megy 2000, fel se tűnt.B550 nem azért csúszott mert valami gubanc volt vele? Ezt is külső partner készítette tán.
-
válasz
S_x96x_S #3037 üzenetére
Úgy fest az Epyc volumen még mindig nem túl nagy, érdemi forgalomcsökkenés és veszteség az üzletágban.
Enterprise, Embedded and Semi-Custom segment revenue was $348 million, down 21 percent year-over-year and 25 percent sequentially primarily due to lower semi-custom sales, partially offset by higher EPYC processor sales.
◦ Operating loss was $26 million compared to operating income of $68 million a year ago, which included a $60 million licensing gain. The decline from operating income of $45 million in the prior quarter was primarily due to lower revenue and higher operating expenses. -
válasz
Armagedown #3012 üzenetére
Számomra a hírértéke nem az, hogy csinálják, hanem hogy írnak erről.
-
válasz
Petykemano #2980 üzenetére
köszi, elég szimpi cuccnak néz ki
-
válasz
Petykemano #2978 üzenetére
ez mi lehet?
nézem a tweetben a geekbench linket: Upload DateApril 01 2020 08:32 PM -
Ilyen felhasználásra G-s proci kell.
Három teljesítménykategória érhető el most, mindből érdemes a legolcsóbbat venni, ha az ár/teljesítmény a fontos. Az Athlonoknál szokott lenni meglepő árazás is, pl a leglassúbb nem a legolcsóbb, szóval érdemes végignézni, mennyiért viszik őket.
Ha elég a 2 mag, 4 szál, akkor Athlon 200GE, 220GE, 240GE, 3000G
Ha kell 4 mag, 4 szál, akkor Rzyen 3 2200G, 3200G
Ha kell 4 mag, 8 szál, akkor Ryzen 5 2400, 3400G.Ezeknél erősebbek is jönnek elvileg idén, Zen2-vel, tehát érezhetően tovább javul az IPC, 8 mag 16 szál lesz a csúcs, szóval ha nem elég 4/8 és AMD kell, érdemes várni.
-
válasz
Petykemano #2944 üzenetére
Értem, csak reménykedtem egy kicsit nagyobb gyártói aktivitásban.
Egy éve, mikor még csak Raven volt a piacon, Picasso még csak érkezőben:
"A kutatás talán legmeglepőbb pontját a notebookos piacon mért eredmények adják. Az AMD egy év alatt közel duplájára növelte a részesedését: 2017 utolsó negyedévében 6,9, egy évvel később pedig már 12,1 százalékon állt a mutató. Hasonlóan eredményre legutóbb 2013 harmadik negyedévében, vagyis bő öt éve volt példa."
viaaztán meg Lisa ilyeneket nyilatkozik:
"I think we’ve probably had over 50 designs in the last year. OEMs are starting to understand the capabilities of our technology and we’ve been very very consistent with our roadmaps, and so you can imagine how important it is when we say there will be over 100 notebook designs with Ryzen Mobile 4000 in 2020'"
viaÚgy fest, naiv vagyok kicsit, vagy türelmetlen.
-
Ki vagyok akadva, hol van a Renoir?
3 gyártó is jött új notikkal, egyik se AMD.
Tizenhárom új modell az MSI notebookpalettáján
Gigabyte laptopok tavaszi özöne
Frissültek az Acer notebookjai -
Mintha olvastam volna, h Chromebookokba szánják, de nem esküszöm meg. Mondjuk biztos sokkal többet ér ez a 2/2 Athlon, mint az 1 modulos Stoney Ridge, amik kb 1 éve jelentek meg.
(#2633) S_x96x_S:
Nézegetem ezt a táblázatot, de nem jövök rá, mi benne az új. Az összes rajta lévő procinak van már egy ideje AMD holnapon adatlapja.
Ja, leesett, a kék konkurens nevesítése. -
válasz
Petykemano #2407 üzenetére
Jaj, ez a rossz az írásban kommunikálással. Nem gondoltam, hogy vitatnád, hogy a kék csík hosszabb.
Csak megerősíteni akartalak, hogy miért lehet hosszabb a kék csík, elég sok ponton van előnyben a kék proci. -
válasz
Petykemano #2405 üzenetére
Hogy érted, hogy pluszosnak kéne lennie?
De amúgy igen, kisebb TDP, kisebb órajelek, lassúbb RAM, kevesebb mag/szál, minimális IPC hátrány a Ryzen oldalán és már hosszabb is a kék csík a képen.
-
válasz
Petykemano #2403 üzenetére
IGP-t leszámítva kb minden a Ryzen 7 3750H ellen szól az i7-9750H-val szemben: [cpu-world]
- van némi IPC hátránya a Zen+ magoknak, ha jól tudom
- kevesebb mag/szál (4/8 vs 6/12)
- kisebb alap órajel (2,3 vs 2,6 GHz)
- kisebb turbó (4 vs 4,5 GHz)
- kisebb TDP (35W vs 45W)
- hivatalosan csak lassúbb RAM-okat támogat (2400 vs 2666 MHz DDR4)Lehetne kicsit előbb az AMD fellépése CES-en!
-
válasz
Petykemano #2160 üzenetére
engem is átirányít, ugyanilyen hibaüzit dob, én is Bp-ről nézem.
-
válasz
Petykemano #2146 üzenetére
Igen, szerintem is valahol az OEM-eknél van a kutya elásva. Hiába hullott az AMD ölébe még az Intel gyártási nehézsége is, valahogy nem elég gyors az előretörés egyik szegmensben sem.
2,5 éve jöttek ki a Ryzenek, az eleje óta versenyképesek, mégis csak eddig jutottak:
asztali 18%
noti 14,7%
szerver 4,3%japán előre szerelt gépek, eléggé fura, hogy csak 2019. március körül indult meg a részarány növekedése, lehet visszanyal, hogy nincs IGP a legtöbb procijukban.
innen -
válasz
Petykemano #2135 üzenetére
Az előzőt tovább gondolva, elég fura a szitu szerintem.
Elindult, a wtf AMD, úgy csinál mint a kékek meg a zöldek, feji a szegény vásárlókat, másrészről meg ott a fanyalgás, hogy Q3-ban sem volt elég nagy a bevétel növekedésük üteme, nem tudtak rendes nyereséget termelni.
Félreértések elkerülése végett, nem rád célzok.
És nagyon szeretem, ahogy rajta tartod az ujjad az AMD közösség ütőerén, s megosztod itt a rezdüléseket. -
válasz
Petykemano #2133 üzenetére
"Amikor egy cég a fejlesztéseivel, többletértékével nem kívánatosabbá akar válni a piacon ezzel megosztozva a fejlesztés gyümölcsén a vásárlóval, habem monopolisztikus helyzetével élve a fejlesztés többletértékét prémium áron akarja egy at egyben megfizettetni a vásárlóval (értsd: az ár/érték arány nem javul, a cég bevételei, marzsa és profitja meg nő), azt hívjuk "milking"-nek."
Én nem nagyon értem, hol itt a milking, mennyit kérnek a kékek 16-24-32 magért?
Ez itt csak annyi szerintem, hogy a többletérték egy részét zsebre teszi, nem adja oda mindet a vásárlónak "ingyen". (ingyen alatt azt értem, hogy ugyan olyan MSRP, mint az előző gennél)Bár jobban belegondolva, sarkosan nézve ez a 200 dodó difi lehet milking, hiába megy sokkal jobban az új 32 magos, mint az előző gen.
A fanyalgók büntessék meg az AMD-t, s vegyenek 28 kék magot 3000-ért.
-
válasz
Petykemano #2104 üzenetére
Renoirnál sokan örülni fognak a Zen2-nek szerintem, többen kerestek már 6-8 magos AMD procit IGP-vel, de olyan meg nincs ugye. Azt persze nem tudom, hogy ez mekkora piaci igény.
Remélem nem állnak meg 4 magnál, mint eddig, de ez a ph írás eddig nem túl biztató ebből a szempontból.
"Információink szerint a Picasso kódnevű lapkához viszonyítva processzormagok száma marad négy, viszont multiprocesszorokból több lesz, de a konkrét értékeket még nem ismerni."
IGP-ben a nagy ugrást feltételezem majd csak az ilyen Fenghuang Raven féle megoldások hoznak, kár, hogy nem nagyon pedzegetik a témát AMD-nél. De notiba tényleg elég lehet a 12CU, főleg ha jobban tudják etetni, a mostani max 2400MHz-es RAM sebesség elég szépen limitálhat. A szkepticizmusod osztom, Raven nagyon lassan jött notiba, de Picasso mintha picit gyorsabb lett volna, remélem ez egy javuló trend, ami a Renoirral folytatódik.(#2106) Petykemano
Nem is tudtam, hogy ilyen mélyről indultak, úgy fest a Steam survey itt most az AMD javára torzít valamennyit. -
válasz
Petykemano #2098 üzenetére
Most már remélem jön a Navi 14, ha már megvolt a bejelentés, csak nem csúszik át jövőre.
Renoirra leszek kíváncsi, hogy bejelentés után mikor lehet majd megvenni Magyarországon. -
válasz
Petykemano #2096 üzenetére
félrement valahogy a link
Remélem, hogy ez a Renoirt jelenti csak.
Navi14 alatt mit értesz amúgy? Az az MSI Alpha 15 csak kijön már végre az RX 5500M-mel.Egyetértek, az ilyen interjúk kb feleslegesek, great progress, ramp, excited tonnaszámra
-
válasz
Petykemano #2092 üzenetére
Köszi! Gyanús, hogy ebben a cikkben sem írnak a Ryzen 9 3950X-ről, csak a TR-ről.
Nov 5 vs 7-re: lehet, hogy mégis 7-én jön valami, mert a 2019.09.07-et ugyan elrontották, de az RX 5500 bejelentés ismét 7-én jött. Holnap kiderül, hogy él e még a minden hó 7.
-
válasz
-vitya- #2088 üzenetére
Keresem, hogy hol írtak november 5-öt, nem találom, pedig nekem is rémlik valami konkrétabb dátum.
Szeptemberben, mikor kijöttek a hírek a csúszásról, csak novembert írtak.Az AMD azért egy szomorúbb hírrel is szolgált, ugyanis az idei E3-on leleplezett Ryzen 9 3950X mégsem startol el szeptemberben. (...) Az új időpont november, vagyis az ünnepi szezont azért el akarja csípni a vállalat.
-
"Bár a "Computing and Graphics" szépen növekedett... vajon a VEGA ilyen jó a szervereknél vagy a Navi okozta a bevételnövekedést?"
Ryzen is itt van, a növekedés gyanítom legnagyobb részt a Ryzen 3000-nek köszönhető.Report vonatkozó mondata:
"Computing and Graphics segment revenue was $1.28 billion, up 36 percent year-over-year and sequentially. Higher revenue was primarily driven by increased Ryzen client processor sales."(#2046) S_x96x_S
Epyc nem hasít a várt szinten témára ez a logout bejegyzés lehet rávilágít kicsit: AMD hol vagy? -
válasz
Petykemano #2032 üzenetére
igen, az tényleg könnyen lehet, ezt nem vettem számításba.
-
válasz
Petykemano #2030 üzenetére
jó link
Elég durva, nem hittem volna, hogy ekkora eltérés van a két piac között. Ennek fényében elég érdekes, hogy AMD-nél nincs igazából fókuszban a noti piac. Bár lehet árbevételt tekintve nincs ekkora difi a két szegmens között a procigyártók szemszögéből nézve. -
válasz
Petykemano #2010 üzenetére
$5-6b Q3-ban? Az túl szép, az mérhető lenne mondjuk a 2018. egész éves árbevételhez.
2019Q2-ben $1,5b volt az árbevételük (és ebben már benne volt a Navi és a Ryzen 3000 start eleje), a következő, harmadik negyedévre 1,8 (+/-0,5) milliárdos bevétellel kalkulál az AMD, amely nagyjából 9 százalékkal múlná felül az egy évvel korábbi összeget.
Persze az örömteli lesz, ha sikerül az 1,8-as tervet meghaladniuk. -
válasz
Petykemano #1928 üzenetére
Elég érdekes, hogy notis Renoirnál 6-8 magot tippel, desktop verziónál meg 4-et.
-
Zen 2 topicból: AMD Ryzen CPUs to Get Plenty of Microcode Improvements
Kíváncsi vagyok mi lesz ez, s hogy minden Ryzenre hoz e valamit. -
válasz
Petykemano #1882 üzenetére
Hát, a marketing alapján az ember többet várt volna. Az mondjuk nem rossz, hogy a Ryzen 7 3780U hozza a Ryzen 7 3750H paramétereit, alacsonyabb TDP-vel, +1CU-val.
-
válasz
Petykemano #1878 üzenetére
AMD Ryzen™ 7 3780U Microsoft Surface® Edition Processor
Graphics Model: Radeon™ RX Vega 11 Graphics
# of CPU Cores: 4
# of Threads: 8
Max Boost Clock: Up to 4GHz
Base Clock: 2.3GHz
Default TDP / TDP: 15WAMD Ryzen™ 5 3580U Microsoft Surface® Edition Processor
Graphics Model: Radeon™ Vega 9 Graphics
# of CPU Cores: 4
# of Threads: 8
Max Boost Clock: Up to 3.7GHz
Base Clock: 2.1GHz
Default TDP / TDP: 15W -
nagyjából ezeket tudni most:
Furcsa mérnöki mintákat kaptak a gyártók a Renoir SoC APU-ból4 mag, Zen2, Vega IGP, hogy desktopon jöhet e 6 magos, az jó kérdés, eddig érdemi eltérés nem volt köztük.
Raven: noti és desktop 4/8 és 11CU
Picasso: noti 4/8 10CU, desktop 4/8 11CU -
Ha jól sejtem, teljesült az ígéret:
"Az AMD az új mikrokód mellett egy Monitoring SDK-t is hoz. Ez azért fontos, mert ennek segítségével a monitorozó programok fejlesztői kapnak 30-nál is több API-hívást, amivel hatékonyan tudják monitorozni a Ryzen processzorokat. Ezeket használja egyébként a Ryzen Master is, csak a többi szoftverfejlesztőnek ezek a lehetőségek korábban elérhetetlenek voltak."'
-
válasz
Petykemano #1751 üzenetére
Logikus, szerintem igazad lesz.
-
válasz
S_x96x_S #1749 üzenetére
Akkor már jó sokat várunk 09.07-én. A különböző topicok alapján: Ryzen 9 3950X, X nélküli Ryzenek, köztük a 3500, kis Navi, most Castle Peak.
Kíváncsi vagyok ezekből mi jön tényleg.Néhány cucc jó eséllyel hátrébb tolódik, hiszen 7 hónapon keresztül, minden hónap 7-én jön egy 7 nm-es AMD termék
-
válasz
S_x96x_S #1731 üzenetére
Igen, valóban van csúszás, de nem is Picassot kérem számon, hanem a 2017. végén megjelent Raven Ridge-t.
Ha van Chromebook i5-8250U-val (10-25W TDP), akkor miért nincs Ryzen 2200U/2300U/2500U/2700U-val, ezeknek is konfigurálható a TDP-je, 12-25W. Chromebookba rakható hardverük tehát van elvileg.
Vagy ennyit számít az a 2W a minimum TDP-nél? Mit kell még itt fejlesztenie AMD-nek (szoftveres támogatás?), amibe még pénzt kéne rakni?Mondjuk az is igaz, hogy tuti van valami okuk, hogy nincs Zen alapú cucc Chromebookban még, nyilván nem hülyék dolgoznak AMD-nél.
Köszi a Szun Ce (Sunzi) stratégiáit, még nem olvastam.
-
-
válasz
Petykemano #1693 üzenetére
Zacate???
-
válasz
Cathulhu #1606 üzenetére
Ez is szép és ráadásul több webshop meg bolt összesített eredménye.
"which cites aggregated data from 24 resellers including Amazon Japan, BIC Camera, Edion and several "physical stores."A pre-built rendszereknél is megindultak lassan felfelé, ez már nagyon kellett nekik szerintem.
A Steamet nem tudom minek keverik ide, kb a Ryzen 1-2. gen is alig moccantotta meg a Steam statot, szóval nem sokat jelez a piaci sikerből.
"June’s Steam survey saw the company losing ground to Intel’s CPUs, but that was before the launch of the Ryzen 3000 chips, so expect this month’s results to be a lot more telling." -
-
válasz
wwenigma #1433 üzenetére
Nem vágott, ez teljes lapka.
3400G az 1 CCX (4 mag + SMT) + Vega IGP, míg a 2600X az 2db CCX, mindkettőben egy mag letiltva.Ha már így hasonlítjuk, akkor inkább Ryzen 5 2500X magasabb órajelen + IGP. De persze ez is fals, mert a 2500X-ben is 2 CCX van elvileg.
-
Az hogy lehet, hogy a Ryzen 5 3400G már kapható (3200G még nem)? Azt hittem ezek is 7-én jönnek.
Az ára amúgy nem is vészes szerintem kezdésnek. -
válasz
Petykemano #1099 üzenetére
Passz, azt nem tudom, én csak szemeztem vele, de végül Kaveriig kihúztam a gépvásárlást. Valamennyire azért fogyhat, mert Aldinál azért időnként előkerülnek AMD-s Medion konfigok, volt náluk Ryzen 5 1600 + RX 560 kombó is nem olyan rég.
Nyitási akcióba is betolták tavaly, eszembe jutott, hogy csináltam képernyőmentést (a hszben lévő link már nem él sajnos).
-
válasz
Petykemano #1097 üzenetére
Akkor lehet ezt is elsők között lehet majd megvenni nálunk az Aldinál, már ha jut itthonra belőle. Ha jól rémlik, Richland startkor is betoltak egy Medion konfigot A10-6700-al.
-
válasz
Petykemano #1041 üzenetére
Egyet értünk abban is, hogy olcsóbban kell adniuk a kékeknél, én csak a várakozásokat próbáltam hűteni. Őszintén nagyon örülnék, ha bejönne a korábbi AdoredTV-s leak.
Az gamernexus cikk nagyon érdekes, az Intel kínálat durván eltolódott i9 felé, a modulosak meg kb azonnal kihaltak AMD-nél az olvasók körében.(#1042) S_x96x_S: nem hinném, hogy volna jelentősége marketing szempontból, hogy 490 vagy 495. HP-nál is régóta a Probook szériában 5-re végződik az AMD-s verzió, aztán mégis az AMD az underdog. De persze lehet lendít valamit, nem tudom.
-
Ebbe a két napos véleménycikkbe most futottam bele, hátha még nem láttátok.
-
"Revenue was $1.27 billion, down 23 percent year-over-year primarily due to lower revenue in the Computing and Graphics segment."
"Computing and Graphics segment revenue was $831 million, down 26 percent year-over-year and 16 percent quarter-over-quarter. Revenue was lower year-over-year primarily due to lower graphics channel sales, partially offset by increased client processor and datacenter GPU sales. The quarter-over-quarter decline was primarily due to lower client processor sales."
Bányaszezon leáldozása gondolom, bár egyébként se versenyképes különösebben a VGA kínálat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- Kutya topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- PlayStation 5
- Linux kezdőknek
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple asztali gépek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest