Hirdetés
- Android szakmai topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Aktív témák
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Najo azert drukkolok Neked
-
MoP_FX 57
őstag
Upsz!
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ilyet meg nem pipaltam, azota sincs semmi hir a laprol?
-
MoP_FX 57
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
csá Alvin mi tortent a tuti gepeddel :F
-
Tudom hogy a kérdésem nem éppen tartozik a amd tuninghoz, de mégis :)
Szeretnék venni egy 64bites AMD procit, de nem tudom, hogy melyik az ami megéri a pénzét és van benne egy kis tuningpotenciál is. Jah gondolom a Zalman hűtése jó hozzá -
Pety
senior tag
Hali!
Én is most várom a a64 3200+-szom,msi k8n neo platinum lapomat.Tud valaki felhomályosítani milyen ez a párosítás? -
Speed.R
csendes tag
Hali. Az a helyzet,hogy az AMD-s PR (Performance Rating) szerint a te 3000+-os procid 32 biten is 3000+-os,ugyanis nem csak az különbözteti meg a 2600+-tól,hogy képes 64bites működésre. További különbségek: Cache mérete,FSB sebessége,beépített memóriavezérlő,12 pipeline,egyszó mint száz,bonyolultabb a felépítés,szóval: más...:Y
[Szerkesztve] -
CWorm
aktív tag
Rendben, fogom próbálgatni.
Egy kérdés, ami eddig még eszembe se jutott, és sehol nem találtam ezzel kapcsolatban infot: ha van egy 2000 Mhz-s, 3000+os AMD 64-es procid, akkor 32 biten az ugye csak 2600+? Haveromnak 2600+ja van, és 2000 mhz, és nekem is 2000 mhz, de nekem 64bites 3000+. Szóval akkor igazából csak 64 bites környezetben lesz a proci 3000+os, ugye? -
freak^
tag
Hat ezt igy sztem nem lehet megmondani, minel kisebb fszko a jobb, probalgasd!
Szal allitsd a legkissebb feszkora, ami meg stabil, futass le mindenfele tesztprogit, mindent ami csak letezik es jatsszal vele jatekokat ha nem fagy akkor nagyjabol jo, ha igen vedd feljebb kicsit a feszkot, ennyi sztem :)
Sok sikert ! -
CWorm
aktív tag
Áh, megvan, megtaláltam! :) Bocs, én voltam a béna, de már rájöttem hogyan tudom feljenn állítani a prockót, ki is próbáltam és működik. Már csak annyi kérdésem lenne, hogy mondjuk ha 2000-ről 2200-2300-ra húzom fel, akkor mennyi feszkó kell neki?
-
CWorm
aktív tag
Hi!
Van nekem egy Asus K8V-m, benne egy 3000+os procival, amit kicsit szeretnék feljebb húzni, de nem tudom, hol kell. A bios-ban kijelzi ugyan a procit meg hogy hány megaherztes, de csak szürkén, rá se lehet menni. :F -
_Volkovy_
nagyúr
up
-
Drizzt
nagyúr
válasz
SylverBullet
üzenetére
Háááát...
A nevéből.
Meg infó progikból.
Ma elterjedt az Itanium I, II,
A64, Opteron. -
perempe
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Köszönöm. Akkor neki szól a kérdés.
FLeSs! Mi a véleményed?
[Szerkesztve] -
perempe
veterán
Volt-e itt vkinek P4 Athlon64 előtt? Vélemények?
-
SylverBullet
tag
Hy! Bocsi az OFF-ért, de honnan le7 azt tudni, hogy egy proci hány bites???
-
aDM|RaL^
őstag
mik a tapasztalataid a procival kapcsolatban? nemlesznek itt a gondok még a sok mizériával, hogy husz fajta szoket létezik meg iesmi. én igazából nemtudom most akkor a64-ezzek e, vagy még vegyek egy jóöreg bartont és várjam meg mig lecsitul az egész?
nem akarom hogy az történjen mint még az első P4 ekkel ;) -
aDM|RaL^
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
http://www.ready.hu <<< ők árulják:D és lehet kapni. fatter is ient hozatott...
-
Drizzt
nagyúr
Akinek itt van Athlon 64-e, az legyen szíves írjon már tuningeredményeket!
Persze 2800+,3000+,3400+ is érdekel. A newcastle tényleg jobban húzható? -
Moric
aktív tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Akkor ezek szerint az MSI-Zalman a nyerő páros, hűtésügyileg.
-
Avicularia
veterán
nálam is max 39 fokos terhelve ,zalmannal 2200 MHz-en
zalman minimumra letekerve -
-
Ace
tag
Mi lehet a gond nálam? Mondjuk a zalman gondolom eleve nem pörög annyit mint a gyári hűtő. Nincs is olyan hangja viszont néztem a gyári hűtő is elég jónak tűnik kis réz alapja van meg ilyenek.
Lehetséges e tényleg hogy kevés pasztát raktam ? - ez mostmár nagyon zavar...
Ha tényleg alapból neked 30 fok körül szaladgál a proci akkor ahoz képest tényleg rengeteg a 49...
Kíváncsi lennék fLeSs-re hogy ő mit mond -
PEPE85
senior tag
Hát szerintem az sok, mert nekem zárt háznál, ha 2000MHz-en megy folyamatosan a gép, azaz nincs bekapcsolva a Cool'n'Quiet akkor az alaplap 43fokos, a prockó pedig 30 vagy még alatta ha nincs terhelve. Most terheltem agyon szegény prockómat egy 20 percen keresztül és így a végső érték 40fok lett a procinak és az alaplap 44 és 45között mozog az alap gyári hűtővel.
-
PEPE85
senior tag
Szerintem tuti, hogy nem raktál kevés pasztát, de nekem olyan kérdésem lenne, hogy a prockód hőmérséklete mennyi ha nincs terhelve?
-
Ace
tag
-
PEPE85
senior tag
Moric! 2200MHz-en terhelés alatt 55fokos??? Mi olyan meleg? Nekem a 40 fokot még eddig el sem érte 2200MHz-en akármennyire terheltem akkor sem. Mármint a proci. Én feszt nem tudok emelni, mert BIOSZt kell frissítenem, de majd valamelyik nap megcsinálom azt is.
-
PEPE85
senior tag
Az, hogy feltettem az AMD-s Drivert XP alá annyit ért, hogy így most működik a Cool'n'Quiet és frankón 800MHz-en megy, de ha húzzátok a procit, akkor ezt mindenképp kapcsoljátok ki, mert fagyni fog.
-
PEPE85
senior tag
Felraktam én is azt az XP-s AMD-s cuccot és nem jobb semmivel szerintem. 1.55 a maximum volt amit tudok adni a prockónak és az alap 1.5. Valaki tud többet adni a procinak? BIOS frissítés kéne? 200MHz-et tudok így húzni rajta, de feljebb nem megy. Valakinek van valami tapasztalata?
-
Moric
aktív tag
Valaki feltelepítette az AMD által kiadott drivert a procihoz? Én installáltam, de nem sok változást tapasztaltam ez eredetihez képest. Állítólag van benne Cool'n'Quiet támogatás. Ezt viszont az alaplaphoz adott programban is benne van. Rádásul az utóbbinak a kezelőfelületét el is érem, míg az AMD-jét nem találom.
Találkozott valaki közületek olyan programmal ami át tudja venni az érzékelők adatait? Olyan mint a MBM, de nem a remekbeszabott és áttekinthetetlen Abit EQ. Sajnos a MBM nem támogatja és ahogy olvastam nem is fogja egyhamar. -
Moric
aktív tag
Nekem úgy tűnik nem nullázódik. Volt egy bios amiben úgy nézet ki, mintha nullázódna, de valójában nem. A bios jelenítette meg úgy. Az újabbakban már 'kijavították'. Most 230-nál 38Mhz, 240-nél 40Mhz a kijelzett érték.
Másoknál is 240-nál ugyanannyinak kell lennie a AGP/PCI órajelének mint nálam. Nekik megy, nekem nem. Nem értem a miértjét. Szeretném kideríteni a rendszerem gyenge pontját. -
PEPE85
senior tag
Nincs az alaplapon valami olyan opció, hogy mennyit kapjon vagy hogy milyen arányban ossza a MHz-eket a SLOT-oknak?
-
Tibe
aktív tag
A gond ott van hogy nem fix az AGP/PCI a lapon, ergo ha emeled az fsb-t akkor ezek is emelkedenek emiatt lesz hogy a magas órajeltől elszáll a SATA vezérlő stb. stb... Viszont ha jól tudom ez 33mhz-enként nullázódik is. Szal 233-as FSB-nél ELVILEG az AGP66 a PCI33 mhz-re áll vissza. Szal vagy 233-on próbáld vagy 266-on :DD
-
Drizzt
nagyúr
Valahogy socket A-s hűtőt lehet A64-gyel használni?
-
PEPE85
senior tag
Hali! Átjöhetsz, de csütörökön legelőbb, mert beteg vagyok mint állat és most nem fogadok látogatókat. :)
-
_Volkovy_
nagyúr
Pepe85 esetleg valamelyik nap átszaladhatnék megnézni élőben a drágát?:)
Tényleg kíváncsi vagyok,hogy mennyivel tud többet a széthúzott xp-mnél.. -
_az
senior tag
Nekem is szimpatikus ez a 3000+ os A64...
Pláne, hogy 3,5 éve duron700-al nyomulok :DDD
De mindenképp várok még amíg kicsit esik az ára úgy 40-50 ropira. Pláne, hogy még kissé bizonytalannak tűnik az egész 64 bit jövője. Kellhet ez nekem egyáltalán játékra meg filmezésre???? Tuggya fene.
Duron rulez! :D
[Szerkesztve] -
Moric
aktív tag
Sziasztok!
Több helyen olvastam a neten, hogy a az AMD 64 3200+ procit az Abit KV8-MAX3 alaplapban 2400MHz hajtották.
Nekem nem sikerül ezt az értéket még megközelíteni sem. 2200Mhz-ig minden gond nélkül fel tudom húzni úgy, hogy csak az 'FSB'-t állítom 220Mhz-ra (DDR/HT 400/800). Minden más alapértéken van. Ilyenkor terhelés alatt a proci 55-58 fokos.
225-nél (DDR/HT 333/600) már az integrált Via Raid SATA vezérlő megadja magát.
230-nál (DDR/HT 333/600) már az oprendszer instabillá válik, állandóan lefagy.
240-nál (DDR/HT 333/600) még bootol, de ennyi.
Hiába emelem a feszültségeket. A max feszültségek amit adtam neki: Vcore=1.75V, Vddr=3V, Vht=1.3V.
A proci max. hőmérséklete terhelés alatt 65 fok volt. (Cpu=2200MHz, Vcore=1.75)
Mit csinálok máskép mint azok akiknek sikerült elérni a 2400Mhz-t a fenti alaplapban? Minden építő jellegű ötletet várok.
Mi a különbség a Abit KV8-MAX3 v1.1 és a v1.2 között?
A konfigom: Abit KV8-MAX3, AMD 64, ATI Radeon 9600Pro, 2*512MB DDR400 CL3 RAM, 2*80GB SATA Samsung HDD. -
Enclave
aktív tag
HI!
OFF
Én csak azt szeretném megkérdezni egy Athlon64 tulajdonostól, hogy milyen oprendszert használ?
64 bites Linuxot vagy WXP SP1-et vagy valami spéci oprendszert?
És nem voltak gondok a telepítésnél? -
Füly
aktív tag
Bocsesz,srácok a hardver piacon eladó athlon64-es procik topicban lehet irogatni.
-
fLeSs
nagyúr
Ha a topic témájával kapcsolatban nincs hozzászólás, akkor zárva lesz a topic. Ezt asszem a hardver piac témában vagy mailben kéne megbeszélni.
-
Füly
aktív tag
De persze ha lejjeb megy az ár fogom olcsobban adni csak fingom nincs hogy mikor megy lejjebb az ára:)
-
Athlon64
csendes tag
Megértelek Füly persze, de gondolom ha olcsóbban tudod majd te is beszerezni a cuccot (procikat), akkor majd valamivel te is olcsóbban adod, nem? :) Vagy 3 évig ugyan annyiért fogod adni? :) Amúgy pedig mindenkinek szive joga, hogy P4-et használjon a gépében csak én inkább AMD párti vagyok.
-
Füly
aktív tag
Ne öljetek meg de nekem az asztali gépem meg a laptopon is p4es:)Az asztalim lehet hogy nem sokáig:)1bként nem tudom,hogy megy a lejjebb de ha még lejjebb megyek nem biztos hogy már nyereséges lennék:)különben is annyira nem tetszetek nekem hogy ingyen osztogassam itt a procikat:))
-
Athlon64
csendes tag
Hello Füly
Várható még hogy az Athlon64-es procik ára menjem lejebb mint az utóbbi két hétben, mert jóval 100 fölött kezdőtött az ára, most pedig 62.000-ernél járunk a 3000+-os Athlon64 nem dobozos esetében? :) Már erősen vetekszik az ára a 3000MHz-es P4-essel. :) Hangsúlyozom én AMD párti vagyok, soha nem vennék Intel-t. Egyedül a Laptop-om Intel 2000MHz-es, mert arra amire használom teljesen megfelel és ehhez tudtam jó áron hozzájutni. :) -
Füly
aktív tag
meeeeent
-
Füly
aktív tag
meeeeeegy
-
A.P.I.
aktív tag
Na lesz mél vagy nem???:F
-
A.P.I.
aktív tag
Vagy A.P.I. alatt amit regisztráltam a ph-n
-
Füly
aktív tag
öööö mondom m.karoly@... ez nem a te cimed?
-
Füly
aktív tag
Egyébként szerintetek egy 360wattos tép elbirja ezt a gépet ha tuningolom egy kicsit meg rakok rá még pluszba ilyen világitós cumokat?most van rajta két katód 3nagy 8cm es venti(egy világitós)
-
Füly
aktív tag
elküldtem mégegyszer:)
-
Füly
aktív tag
A.P.I ez tuti?akkor elküldöm mégegyszer
-
Füly
aktív tag
thx,majd irok
-
Athlon64
csendes tag
Okey.., várom nagyon az eredményeket. :) A BIOS frissítés meg nem egy nagy cucc csak ne legyen közbe áramszünet, mert az nem a legjobb. :) Sok sikert hozzá.
-
Füly
aktív tag
Jo majd beirom hogyha hozzá jutok egy darabhoz(a64),de majd benyesem a p4em eredményét is csak azt a nyavat bioszt kéne megflashelnem csak még nem csináltam ilyet ezért ockodok tőle:)
-
Athlon64
csendes tag
Ide is beírhatnád ebbe a topic-ba a tuning-gal kapcsolatos észrevételeid, mert nagyon érdekelne, hogy meddig megy fel a cucc és hogy hogy muszikál?
-
Füly
aktív tag
Oksa ahogy gondolod,akkor addig várok én is türelemmel:)
-
Athlon64
csendes tag
hi Füly
Köszi, hogy aggódsz értem, de ha meglesz a money-m, akkor dobok egy mail-t és felhívlak és akkor ha lesz procid, akkor elmegyek érte, ha nem lesz akkor pedig várok türelemmel. :) -
Füly
aktív tag
most meg ilyen mérgest rak be :) megkell néznem a smilek között hogy minek-mi a ''kodja'' mert ez igy szivás
-
Füly
aktív tag
A.P.I : boccs de azt a nyelvecskés smilet nem akartam beszurni nem tom hogy ment oda :((
-
Füly
aktív tag
ATHLON64: Jo ok de jo lenne ha most megmondanád milyen kell mert nem biztos hogy abban a pillantaban tudok neked adni de ha most megmondod milyen kell akkor abban a pillanatban fogok tudni neked adni:)szal lécci mond meg hogy milyen kell és akkor mind1 hogy mikor veszed meg csak vedd majd meg:)A.P.I:te vagy az aki az abitot vagy az epoxot kérte ugye?mert akkor ment egy mail:)
-
Athlon64
csendes tag
Okey.. Füly.
Kb 2 hét múlva lesz elég pénzecském az alaplapra és a procira és akkor majd mail-ezek neked és meghozod nekem az én kis Athlon64-emet. :) -
Füly
aktív tag
Hmmmm..ez jó kérdés majd megérdeklődöm ott ahol veszem én is a cuccokat:)
-
Athlon64
csendes tag
Hi Füly! Olyan kérdásem lenne, hogy ha a 3200+ Athlon64 dobozos és nem dobozos verzió között 4.000Ft különbség van, akkor a 3000+-os dobozos és nem dobozos verzió között miért nem ugyan annyi és akkor lenne a dobozos mondjuk 66.000Ft és szépen mutatna a másikhoz képest. :)
-
Füly
aktív tag
Jah a legfontosabb:gari van rájuk
-
Füly
aktív tag
Hello skacok!Lejjeb tudtam nyomni a 3000+-os procik árát,mert látom ez érdekel titeket.Tehát nem dobozos:62000Ft,dobozos:68000Ft.Baszogattam a weblapot nézzétek meg hogy müxik-e.Igérem össze dobok vmi normálisabb weblapot csak nincs időm mert sokat kell tanulnom:((ciao ha kérdés kérés vagy bármi van hivjatok vagy irjatok,tom nem tartozik szorossan a topic témájához de majd nem soká elvileg tudok irni tunninggal kapcsolatos dolgokat meg ha minden jól megy akkor ti is:)
-
ojoe
csendes tag
Nekem meg egy AMD 386 DX40-esem van. Olvastam valahol róla, hogy fel lehet húzni 80MHz-re az órajelfrekvenciát (komolyan!). Nem tudja valaki hogyan? :DD
-
A.P.I.
aktív tag
Egyébként 240€ = 63.500HUF, Füly ugyanezt 67.000-ért adja, kérdés hogy van e rá gari és szla hozzá? Mert ha frankó akkor 3.500-ért kár recsegni.:C
-
Füly
aktív tag
jah ON:)
-
Füly
aktív tag
Hello off még nem probáltam,mert minek alapon:) egyébként fel rakok majd egy uj bioszt és majd megveszem az uj tápot aztán kiprobálom majd,mert nagyon bennem van a kis ördög;],majd megirom mit értem el,nyitok majd egy p4 tuninng topicot:))
-
Füly
aktív tag
Nálunk az árak nem mennek lejjebb az biztos:)
-
Szaki
tag
Nem tudtok varni marcius utanig meg? Mert akkor csak atsetalsz es veszel, vagy rendelsz vagy itt veszed normalisabb aron. En kb 5-15% aresest varok, illetve jeleztek a kepviseletek.
-
Füly
aktív tag
Hé A.P.I. küldtem egy mailt nézd meg leveleidet:)
-
Athlon64
csendes tag
Okey.., majd szólj, ha visszajöttél.
Margaretenstrasse 114, 1050 Wien az egyik bolt és Margaretenstraße 45 1040 Wien a másik bolt. A 3000+-os dobozos Athlon64 240euro, a 3200+-os dobozos Athlon64 300eruo. Szólj, ha érdekel a dolog és akkor megbeszéljük részletesen. -
A.P.I.
aktív tag
Most kb 1/2 óráig nem leszek netközelben, utánna visszajövök.
-
A.P.I.
aktív tag
-
Athlon64
csendes tag
Igen, tudok osztrák árakról. Ha szokott mondjuk Bécsben járni és nem kér érte nagyon semmit hogy elhozza neked, akkor hozass onnan, mert olcsóbb, de akkor már hozathatnál nekem is. :) Ha szépen kérlek hozatsz nekem is? :) Ha jó árban veszed az eurót, akkor a dobozos 3200+-os Athlon64 75.000Ft.
-
Athlon64
csendes tag
Hát akkor az alaplapot vedd meg valamelyik boltban. Az alaplap árában nincs nagyon különbség ha a boltban veszed meg.
-
Athlon64
csendes tag
hi A.P.I.
Fuly-tól már rendeltél is procit? Mikor érkezik meg? Jó használatot kívánok hozzá és hajrá Windows XP 64-bit Edition. :) -
A.P.I.
aktív tag
Szia!
Nem értem hogy kapcsolódik egyáltalán az én problémámhoz az előttem elhangzott sok kérdés válasz. Egyébként mind elolvastam, a 64 bites win az én lustaságom akár meg is kereshettem volna, de azért köszi. Fuly-nak meg már ezer éve méleztem, azelőtt hogy te egyáltalán megnyitottad a topikot. Magyarul a válaszod első fele tök értelmetlen és egyben fölösleges, a 2. felével egyet értek, én is így látom (a1400=athlon 1400); csak tudod az ember mindíg megerősítést vár, a linkért még egyszer köszi:P
Bocsi nem is te nyitottad
[Szerkesztve] -
Athlon64
csendes tag
Hellosztok! Szerintem ti nemnagyon olvassátok az előzőket amit írtak az emberek, mert például Fuly 81-ért adja a 3200+-os dobozos Athlon64-et. Ha Magyarországon veszitek meg az Athlon64-et akkor tőle nyugodtan vehetitek. A 64-bit-es Windows XP Edition-nek pedig van egy külön topic-ja, de beírom neked ide a link-et, hogy biztos megtaláld. :)
http://download.microsoft.com/download/7/a/f/7af62a47-5020-42ec-9eb3-0b146bfd7501/srv03sp1_usa_1069_amd64fre_pro.iso
Ha most 1400-es akármid van, akkor már szerintem ne vegyél 2500+-os Barton-t, mert felesleges. Vársz egy-két hónapot és normális áron megkapod az Athlon64-et, de te tudod. Ha van pénz szarásig, akkor vedd meg most rögtön. :) -
A.P.I.
aktív tag
Erősen filózom a64 vásárlásán, másik alternatíva a2500+(barton), mivel jelenlegi konfigom rendesen kivan, a1400. Kérdés, hogy érdemes e fél évre átmeneti megoldásként bartont venni???.Egyébként honnan lehet leszedni a 64bites win xp bétát?
Köszike:B -
Taky
senior tag
Hi!
Debrecenben, Multimediatower:
K8 Athlon64 3000+ 80025Ft (bruttó)
K8 Athlon64 3200+ 149875Ft
K8 Athlon FX51 268125Ft
Opteron 240 75900
242 117700
244 165275
Asus SK8N 66963
Gigabyte K8NPRO 41250
MSI K8T 43450
Aopen nForce3Pro 39600
Azt nem tudom, hogy lehet-e kapni, árlistán van. -
Athlon64
csendes tag
Ezt most úgy érted, hogy akármelyik választom valószínűleg nem lesz benne le lock vagy mire gondolsz?
-
Athlon64
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni, hogy amikor megyek megvenni a 3200+-os Athlon 64-emet, akkor milyen alapon válasszak? Mit nézzek meg rajta? Hogy látom azt kívülről, hogy tuningolható-e vagy nem? Linket, tanácsot, mindent szívesen fogadok. :)
-
Athlon64
csendes tag
Jaja, reménykedek benne, hogy lemegy majd az ára, mert kirukkolnak valami újjal ATI-ék, mert Geforce-ért nagyon nem rajongok, mert csalnak meg miegymás, de ATI-ból a jó kártyákat meg nem adják olcsón. A minőséget meg kell fizteni.
-
Athlon64
csendes tag
Hát ha lemegy a proci ára 30 valamennyire, akkor tuti, hogy én is megveszem veled egyetemben egy ATI Radeon 9800 Pro társaságában ami remélhetőleg a mostani nagyon barátok között is 80ezres ára jóval lejebb fog menni. 512MB 400-as DDR kezdésnek jó lesz, 120winyóm ami most van az meg jó lesz abba is. :)
-
Athlon64
csendes tag
Ha én nyerek a lottón akkor megígérem neked halál komolyan, hogy veszek neked is egy 3400+-os Athlon64-et meg magamnak is valami fullos kis alaplappal, SCSI cuccokkal és egy pár db 200GB-os winyóval meg mondjuk egy ATI Radeon 9800 Pro-val, mert én ATI párti vagyok. Kapsz még egy 19 colos monitort és egy projektort ajándékba. :)
-
Athlon64
csendes tag
Igen, olyan alaplapot akarnék majd venni, de lehet hogy várok még egy kicsit hogy bejöjjön a 3400+-os Athlon64 a piacra és akkor remélhetőleg ennél a 70ezer Ft-os árnál a dobozos esetében lejebb fog menni.
Rossz hasonlítási alap egy kicsit, de azért ha megnézem, hogy egy zsír új 2500+-os Barton 22.5bruttó és ha jót vesz az ember, akkor 3000+-on simán megy, akkor lehet hogy még érdemes várni, mert mondjuk majdnem ugyan olyan konfig esetén a két processzor között nincs 3X-os különbség, de mindenképp a 64bites processzoroké a jövő. -
intelfan
aktív tag
Itt van az alaplapod weboldala:
[L]http://www.asus.com/products/mb/socket754/k8v-d/overview.htm[/L]
Támogatja:
Cool 'n' Quiet
Implemented on the K8V Deluxe motherboard, Cool 'n' Quiet is the latest feature found on ASUS solutions. Cool 'n' Quiet enables the CPU to monitor system loading and automatically tune CPU voltage and frequency.
A weblapjukon csak deluxe alaplap szerepel ezért gondolom te is ilyet veszel majd.
Ez pedig a program ami a proci vezérléséhez szükséges majd:
[L]http://www.amd.com/us-en/Processors/ComputingSolutions/0,,30_288_1276_807^871^9706,00.html[/L]
[Szerkesztve] -
Athlon64
csendes tag
Intelfan vagy valaki más okos embertől kérdezném, hogy azt gondolom hogy az Athlon64 3000+-os proci támogatja a Cool'n'Quiet-et, de mondjuk az Asus K8V Deluxe alaplap támogatja ezt? Mely alaplapok támogatják ezt? Figyelem erősen a hozzászólásokat. :) A Windows-t már letöltöttem (Windows XP 64-Bit Edition) :)
-
PEPE85
senior tag
Tehát lényegében hasonlítani fog az asztali számítógép is a Laptop-hoz, mert keveset fogyaszt és halk is. Már csak a mérete nagyobb egy kicsivel. :)
-
intelfan
aktív tag
Még egy kevés olvasnivaló neked az új konfigodhoz a Cool & Quiet-ről: :)
[L]http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=870&oldal=2[/L]
Az athlon 64 proci már képes csökkenteni a sebességét és a core feszültséget akkor ha nem használod a rendszert. Ez azért jó mert ha nem használod ki a rendszert ami azért elég gyakran előfordul (pl. böngészel a neten közben zenét hallgatsz stb.) akkor sokkal kevesebbet fogyaszt a proci (30-35W míg maximumon 80W körül) és kevésbé melegszik, így kevésbé teker a táp és a procihűtő ventilátor tehát halkabb a rendszer. :) -
intelfan
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Az a legjobb hogy nem kötelező optimalizálni mert az AMD 64 32biten is jól működik.
Tehát mire megjelenik a final Windows 64bit a végleges driverekkel, nem lesz nagy különbség, a régi játékok is ugyanolyan jól fognak futni mintha egy hagyományos Windows XP-t használnál.
Az új játékoknál pl. az unreal tournament 2004 már 64 bitre optimalizált lesz, tehát már nem csak a kódolás hanem a játékok is gyorsulni fognak a 64 bites processzorokkal. -
barbikenje
aktív tag
Hát nem ide tartozik (AMD64), de ez a Zalman hűtő nagyon nagy királyság...
-
intelfan
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ezért is fog ő most 1db 512MB-os modult venni. :)
-
-
intelfan
aktív tag
Szerintem átlagos otthoni felhasználás esetén egyedül a videótömörítés terén marad el egy picit a 3000+proci viszont játékok alatt jobban teljesít, de már készül a Windows 64bit edition ahol a már most letölthető bétában 15%-ot javult a kódolási teljesítménye a 3000+ procinak.
Szal ha gyakaran kódolsz videót akkor később válts majd windows 64bit edition-re. :)
[Szerkesztve] -
intelfan
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Az AMD 64 bites processzorok integrált memóriavezérlőt tartalmaznak, a 3000+ processzor memóriavezérlője pedig egycsatornás ezért itt nem lesz előny a két modul.
Két modult használva rosszabbul fog teljesíteni egy picit ez a konfig (400Mhz-en szinkronban kell tartani a két modult, ráadásul az 512MB-os memóriamodulok írási sebessége rendszerint nagyobb mint a 256MB-os változatoké. -
Athlon64
csendes tag
Okey.., köszi nektek. Akkor egy db 512MB 400MHz-es DDR-t veszek. A Dobozos 3000+-os Athlon64 procit 70-ért több helyen is meg lehet kapni. Asus K8V Deluxe alaplap 40-ért van. Intelfan! Ahhoz képest, hogy az AMD valós órajele csak 2000MHz, nem rossz, hogy ugyan akkora a sebességge mint a 3.2-es P4-esnek, de mondjuk az régebbi technológia valamivel. És mindenben egyszinten vannak kb vagy valamiben nagyon eltérnek egymástól az Intel 3GHz és az AMD 3000+-os proci?
-
intelfan
aktív tag
Szerintem jó lesz. :)
Még hűtőventilátornak ezt ajánlom:
[L]http://www.radikalmod.hu/index.php?p=6&y=16&st=20[/L]
Nagyon halk és jó hűtő, nézd meg a pontos tipusszámot hogy rámenjen a socket 754 foglalatra is.
####
Igen 1db 512-es modul az jobb választás, a sebessége is jobb mint 2db 256MB-os modulé.
Ja és a hűtőt itt tudod beszerezni:
www.pixel.hu vagy www.varazspalca.hu
[Szerkesztve] -
Athlon64
csendes tag
Te vagy az én emberem intelfan! :) Köszi a linket, rendesen átbogarászom és valószínűleg 3000+-ost fogok venni Asus K8V Deluxe alaplappal és 2X256MB 400MHz-es Ram-mal. Mi a véleményed erről?
-
intelfan
aktív tag
-
Athlon64
csendes tag
Hello intelfan!
Köszi az infót és még az lenne a kérdésem, hogy szerinted megér 10ropit az a fél MB Cache? -
Athlon64
csendes tag
hi füly
Ird le ide hogy mi a különbség a 3200+ és a 3000+-os Athlon között, de bárki más is leírhatja aki pontosan tudja az adatokat. -
Füly
aktív tag
Hello, én árulok ilyen procikat 3200+-t meg 3000+ is.(kicsit olcsobb mint a boltban,legalábbis én egyben láttam annál olcsobb),vannak alaplapok is.ha vmelyikőtöket érdekli nézzétek meg a weblapom: http://fuly.uw.hu ha kell vmi irjatok mailt.Üdv
-
Raymond
titán
A tuning alaplaptol es hutestol fugg. Irany kb ez lehet:
- leghutes cca. 2300-2400 Mhz
- vizhutes cca. 2500-2600 Mhz
- melyhutes:) (Vapochill, Promethea stb.) cca. 2700-2800Mhz
A tag akit ismerek egy Promethea II-vel hajtja 2750 korul. A RAM-ok vetettek vissza 2800-akarmennyirol.
Meg mielott belem is belekotne valaki - nem MO-n duruzsol a config...
[Szerkesztve] -
Ace
tag
3000+-os Athlon 64-et hol lehet rendelni? (kishazánkban)
-
PEPE85
senior tag
Hello M@trixfan. Igen az, Socket754-es.
-
M@trixfan
addikt
Emberek! Nem volt rosszindulatú a topiknyitó. Miért ne kérdezhetné meg valaki ezt? :( Ha valakinek 20 Ghz processzora van és szeretné a max-ot kihozni akkor miért ne? Úgyis kiderül ha csak hülyéskedik. Szvsz a nagyobb boltokban simán meg lehet venni az A64-et, legfeljebb egy hét alatt hozzák be.
Ugye ez most Socket 754? -
PEPE85
senior tag
_Volkovy_ mesternek igaza van. :) Miért olyan nagy szenzáció ez? Most azért, mert gyűjtöttem, dolgoztam és a szüleim is besegítettek, eladtam a régi gépem és összejött rá a pénzem és megvettem ez miért olyan hihetetlen, de nem akarok senkivel sem vitatkozni és kötöszködni. :)
-
-
_Volkovy_
nagyúr
És ez most miért szenzáció?Összeszedek 350 ezret,elmegyek és megveszem ugyanezeket..
-
intelfan
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Mert te aztán rohadt okos vagy.
Erre válaszoltam: ''Amúgy kishazánkban nem lehet még kapni''
Szerinted a users honnan hozza ha megrendeled tőlük a procit? Majd beülnek egy autóba és elmennek érte bécsbe mi? :)
Az R betű csak annyit jelent hogy nem tartanak a boltban ebből a prociból.
Egyébként meg lehet kapni nagykerben is A643200+ procit most néztem meg.
[Szerkesztve] -
PEPE85
senior tag
Tommmy-nak teljesen igaza van. Nem kell nekem hinnetek csak annyit kérek, hogy ha valami olyanról hallottok, hogy Athlon64 tuning, akkor írjátok ide is be. Köszi mindent!
PEPE -
PEPE85
senior tag
Egyenlőre csak kérdezem, hogy lehet-e meg hogy érdemes-e. Én még meg se próbáltam mert egyenlőre úgy vagyok vele, hogy minek. Egyenlőre amiket játékokat néztem nem nagyon szaggat egyik sem 1600X1200-ban maxon és ha DVD-t tömörítek, akkor az is gyorsan megy (Legalább is a 2000+-os Athlon XP-mhez képest amim volt).
-
Tommmy
tag
Gyerekek nehogy bedőljetek már minden hülyeségnek!
Idejön egy pofa (nem ismerjük, nem látjuk, azt mond amit akar...), tesz kemény 1db hozzászólást, mely inkább felvágásként hangzva népvadításként szolgál...
Na hagyjuk!!!
Szivasson mást! -
PEPE85
senior tag
Most olvastam miket írtatok. Itthon vettem meg, de természetesen külföldről hozták nekem is. Nem értettem teljesen a kérdést. :) Most már megértettem. :)
-
Fawkes
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Ejjj ezt elnéztem azt hittem Athlon 3200+:D :C
Nah demindegy keresd fel templomegerét vagy nézelődj külföldi oldalakon de olyan 2,4-2,6-ig megy de 2,6már csak nagyöon magas fesszel és jó hűtéssel...
Grat a procidhoz!
Most fölös húzni de a tiéd a proci tedd azt amit jónak látsz[add nekem ;]:))]
Amúgy nem tom én csak egy durontulaj vok:D
[Szerkesztve] -
PEPE85
senior tag
Hellosztok!
Igen, itthon vettem mindent.
Asus K8V-Deluxe alaplap, AMD Athlon64 3200+ proci, 2X256MB 400Mhz-es DDR, Ati Radeon 9800 128 MB PRO DDR TV,DVI. Amiket most leírtam ez került nekem 206.000Ft-ba plussz még az apróságok amiket vesz ugye az ember a géphez: hűtő, hangkártya, ház, táp, billentyűzet, egér, kisfloppy, DVD író(LG 4081B), winyó (160GB-os Samsung 3év garis, 8MB), monitor (LG F900B).
A gép összesen ha ez is érdekel, kb 360-ba van most nekem mindennel együtt, de szerintem ez most egy bika gépnek számít a piacon.
PEPE -
intelfan
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
www.users.hu bennevan az árlistában.
-
Alvin_ti4200
félisten
Nem lennék meglepve, ha a ''tulaj'' nem nézne vissza:DD
Amúgy kishazánkban nem lehet még kapni, nagykerekben sincs. -
-
b0unCe
aktív tag
sajnos nem sok magyar buszkelkedhet ilyen procival. de ha tudsz inglisul akkor oket kerdezd :[L]http://www.cpudatabase.com/CPUdb/Showamd.cfm[/L]
id alapjan e-mailt ki lehet deriteni ha jol tudom. soxerencset. -
PEPE85
senior tag
Hellosztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nekem van egy AMD ATHLON64 3200+-es procim, most vettem és segítséget szeretnék kérni a húzással kapcsolatban.
Mit hogyan csináljak? Mit hogy állítsak be?
PEPE
Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest