Hirdetés
- iPhone topik
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 17 - alap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Köszönöm, de ez még mindig nem a külföldről beszerzett termékekre vonatkozik, hanem a hazai ÁFA-költség visszaigénylésre. (a közösségi vásárlásnál nincs is felszámolva ÁFA, tehát nincs mit levonni)

Van ellenpélda is. Hiába ÁFA-körös vagyok, ha Magyarországon kívülre tervezek, akkor 0% ÁFAtartalmú számlát kell kiállítanom, mert a külföldi vevőm nem tud mit kezdeni cégként az én áfámmal. (sőt, még akkor is, ha az én közvetlen megrendelőm Magyar vállalkozó, de az építkezés helyszíne nem Magyarország)Ugyanez igaz a fordított esetben, ahol én vagyok a vevő vállalkozóként egy külföldön található termékre.
Talán az ÁFA-különbözet felszámolása lehetne kérdéses, mert ugye azt az Amazon meg is teszi, ha úgy vásárolsz.
Lehet én értelmezek valamit félre és igazad van, de szerencsére akkor is már ÁFA-körben vagyok,de KATA vállalkozóként még így sem költségelhetek. Ettől függetlenül közösségi tagként vásárolva a számlákat el kell tennem.
Nemrég vásároltam én is és egy jóbarátom is egy nemzetközi szoftvercégtől, az osztrák leányvállalatuktól. Először kérdéses volt számukra, hogy lehetséges-e, de még az alanyi adómentes barátomnak is leheett. Pedig itt nem pár Forintról van szó, hanem 8-10 ezer Euro-s nagyságrendről.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Dell Inspiron 3511 /i7-1165G7/MX350/16GB/512GB M.2/WIN11/Újszerű akku/Játékra is! Számlával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple Watch Series 7 41mm GPS,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest