- Bemutatkoztak a Samsung legújabb fülhallgatói is
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Utcakép banánnal: félrecsúszhat a Google Térkép fókusza
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
Köszönöm, de ez még mindig nem a külföldről beszerzett termékekre vonatkozik, hanem a hazai ÁFA-költség visszaigénylésre. (a közösségi vásárlásnál nincs is felszámolva ÁFA, tehát nincs mit levonni)

Van ellenpélda is. Hiába ÁFA-körös vagyok, ha Magyarországon kívülre tervezek, akkor 0% ÁFAtartalmú számlát kell kiállítanom, mert a külföldi vevőm nem tud mit kezdeni cégként az én áfámmal. (sőt, még akkor is, ha az én közvetlen megrendelőm Magyar vállalkozó, de az építkezés helyszíne nem Magyarország)Ugyanez igaz a fordított esetben, ahol én vagyok a vevő vállalkozóként egy külföldön található termékre.
Talán az ÁFA-különbözet felszámolása lehetne kérdéses, mert ugye azt az Amazon meg is teszi, ha úgy vásárolsz.
Lehet én értelmezek valamit félre és igazad van, de szerencsére akkor is már ÁFA-körben vagyok,de KATA vállalkozóként még így sem költségelhetek. Ettől függetlenül közösségi tagként vásárolva a számlákat el kell tennem.
Nemrég vásároltam én is és egy jóbarátom is egy nemzetközi szoftvercégtől, az osztrák leányvállalatuktól. Először kérdéses volt számukra, hogy lehetséges-e, de még az alanyi adómentes barátomnak is leheett. Pedig itt nem pár Forintról van szó, hanem 8-10 ezer Euro-s nagyságrendről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Marathon - Mostantól végre ingyen kipróbálhatod!
- Projektor topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Bemutatkoztak a Samsung legújabb fülhallgatói is
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4325, 100% Akkumulátor
- ASUS ROG Destrier Ergo SL400 gamer szék
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- Apple iPhone 13 Pro Max 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 15 2025 M4 16GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest