- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akkumulátorban és lóerőben emelheti a tétet a Redmi K80 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fonix232
aktív tag
válasz tomiivagyok #22889 üzenetére
Azzal a GApps-al nem is fog menni az ART. Probald a Ben fele mini GApps-al, azzal fog menni (teljes wipe kell elotte!).
KitKat alatt is ott van az opcio, tehat
A status bar atlatszosaga csakis a Google Experience Launcher-ben erheto el. Hogy ez mukodjon, le kell toltened a Google Search-et Play Store-bol, az apk-t kiszedni (adb pul /data/app/com.google.android.googlequicksearchbar-1.apk), /system/app-et remountolni, majd adb push com.google.android.googlequicksearchbar-1.apk /system/app/Velvet.apk, egy reboot, es egybol fel fogja dobni az opciot.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz tomiivagyok #22887 üzenetére
Esetleg azt megneztetek hogy az az uj opcio ami engedi a Google cuccokat hogy wifit keressenek kikapcsolt wifi mellett, ki van-e kapcsolva? Ugyanis az ugy jelenti a wifit mintha be lenne kapcsolva
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz wwenigma #22845 üzenetére
Igen, de jobb ha nem is probalkoznak vele. Igy is ott a sok hu... akarom mondani butuska XDA-n aki kerdezgeti hogy mi legyen az img-vel, mikor tisztan leirtam hogy hogy kell futtatni, stb. Tehat ezektol az emberektol nem varom el hogy rajojjenek egy hibauzenetbol hogy mit kellene csinalni
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
Melysegesen kerem az elnezeseket, egyetlen egy lepest kihagytam. Meghozza azt, hogy a CM11-hez alapesetben uj recovery kell (SELinux Policy miatt).
Szoval, itt van a szukseges recovery. Ket problema van vele: 1. instabil 2. tul nagy a recovery particionkhoz. Tehat NEHOGY FASTBOOTTAL RAIRJATOK! CSAKIS FASTBOOT BOOT RECOVERY.IMG!!!
A kep ugralni fog, de ertelemszeru a hasznalata. Ezzel fel fog menni, nem lesz Error 7 (ami az uj recovery-ben levo egyik hianyzo parancs miatt volt).
(#22837) bagyusz:
Jinxxed szerint nem a touch driverrel van a problema, hanem a display driverrel, ill. annak a vsync-jevel. Nalunk fake-elt vsync van, ez okozza a hibat, rosszul van a kep letarolva, stb. (legalabbis nekem O ezt magyarazta, en oszinten szolva egy szot nem ertettem belole Kernel tolem messze all)HelixP:
Nem ez akart a falvakargato mikroujdonsag lenni, hanem egyebek. Es azert falvakaro, mert nehez eszrevenni, es meg ha eszre is veszed, a user experience nem sokat valtozik[ Szerkesztve ]
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz bagyusz #22816 üzenetére
Igen, folyamatban van. Egyelore vsync-el kuzd (egyebek mellett, tobbirol privatban erdeklodj), de sikerult kiirtani a legacy audio szuksegletet, illetve a display-legacy-t is (majdnem, vsync hianya miatt van a touch problema, de a vsync nem megy a jelenlegi MDP-vel, ezert az egeszet meg kell oldani egyben, ami nem kis melo, de hamarosan meglesz).
Van meg egy-ket aprosag ami erkezik, foleg performance illetve egyket olyan apro dolog hogy a falat fogjatok kaparni tole
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
Nos. Kicsit sokat kellett ra varni, de ittvan! Jinxxed frissen sult CM11-e, sajat kernellel (a verzio valamiert 3.0.101-en ragadt, de a valos verzio 3.5 kornyeken jar). Szepen fut, nincs vele SD kartya problema, kevesbe eszi az akksit, satobbi.
Nade nem huzom tovabb az idegeket, itt vannak a letoltesek:
CM11 | Mirror
GAPPS | MirrorA GApps egy szinte teljes erteku darab, /system-en par kB helyet hagy csak, igy ha szeretnel oda pakolni egy kicsit tobbet, ajanlatos a Benetnath fele mini GApps hasznalata.
Erosen Alpha, tehat csak ovatosan. Eddig nekem nem volt vele problemam, de ki tudja, lehet valami olyat hasznalsz ami leakasztja. Ebben az esetben pedig nem csak "nem mukodik csinald meg" szintu kommentet varok, hanem logcatet, reszletes leirast, stb.
Jo szorakozast vele
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
S3 mar csak azert nem mert Samsung. Nincs nagy bajom veluk, csak annyi hogy lehuznak de nagyon, es ugyanazt mas gyartotol joval olcsobban megkapod (pl. HTC).
G2 nekem mar mikor kijott nagyon adta. Most elgondolkoztam a Flex-en is, de a 720p kepernyo 6"-on kicsit gaz.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
De mert pont S4-et? Van a piacon annyi telefon ami jobb, es jo reszuk meg olcsobb is. Kivalo pelda az en kiszemeltem, az LG G2 - Nexus5 alap, fasza kis kamera, akksi is joval tobbet bir, hardver pedig majdnem egyben ugyan az (attol fugg melyik S4-et nezed), raadaskepp pedig ott vannak azok az apro hardveres ficsorok, mindezt egy jo 40-50k-val olcsobban (legalabbis itt Daniaban, elofizuval. S4 saccper 180k, G2 pedig olyan 120 korul alakul).
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz ViCk980 #22718 üzenetére
Ez nem a fo oka, habar kapcsolat lehet kozte.
/mnt/sdcard_0/ az a legacy path a /storage/sdcard0-hoz. Bagyusz ramdisk-je nem csinal symlinket, egyebkent konnyeden megoldhato adb shell-bol:
mkdir /mnt/sdcard_0/ && ln -s /storage/sdcard0 /mnt/sdcard_0
Ezutan nem fog vinnyogni.
Viszont a media_rw az fura. Mivel az nem egy mappa, hanem egy usergroup, meghozza a fuse-mountolt cuccok usergroupja (jelen esetben sdcard0 illetve usbdisk, de mas eszkozoknel a /storage/emulated => /data/media is media_rw altal birtokolt, illetve a fuse service is azon fut).
(#22727) ViCk980:
Na az viszont korrekt. Elmagyarazom miert is.
A 4.4 bevezette ugye a teljes FUSE alapu mountot, igy mar mindenki azt hasznalja (egysegesites, nincs tovabbi baszkodas mindenfele particiokkal, illetve mukodik rendesen az MTP mount is).
Viszont hogy ez mukodhessen, a meglevo file rendszert fel kell csatolni. Itt jon kepbe a /mnt/media_rw/ mappa, ugyanis minden nem direkt FUSE mount (direkt mount lenne a /data/media => /storage/emulated) ide lesz felcsatolva, majd egy FUSE csatolas utan kerul at /storage-ba.
Tehat jo helyen keresgel, es szerintem ez okozza az UUID problemat is, hosszabb tavon.Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
Na ez a tempfix tenyleg tempfix, egy napig sem huzta vele. Megint ugyanaz a hiba. Bagyusz, nem jarunk utana kicsit?
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz Simcsi #22676 üzenetére
A problema nagy valoszinuseggel az uj HTML renderelovel van, ugyanis nem csak bongeszoben, hanem MINDEN alkalmazasban ami a WebView-et hasznalja, leakad. Jo pelda a CoinBase alkalmazas (aki nem ismerne, az egyik legismertebb online BitCoin wallet, illetve ehhez van a legjobban kidolgozott Android app is)
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz Milestone2 #22639 üzenetére
En leformaztam (egyik Sony Xperia topikban volt XDA-n, hogy az Ext particio kavar be. Ugyan nekem nincs ext particiom, de megis ba**akodott) a regi 4gigas karimat, es csodak csodaja, mukodik.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz ToniSoprano #22633 üzenetére
Nem tudom te hogy vagy vele, de en feltem annyira a telefonomat es az adataimat, hogy ilyen total ismeretlen forrasbol SEMMIT SEM telepitek. Csakis a megbizhato Google Play Store. Mellesleg jon egy rakas szolgaltatassal amik nagyon hasznosak (remote install, stb.).
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz Milestone2 #22634 üzenetére
Eddig sem nagyon volt ertelme, az Android szepen lekezelte, ha nem tettel fel plusz task killert
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz janihunk #22628 üzenetére
Ez nem eppen ebbe a topikba tartozik, de megsugom, nem, nem tudod arra hasznalni
Android-nal a belso memoria csakis alkalmazasok szamara elerheto. Oda csakis programokat tudsz telepiteni (kivetel azon eszkozok ahol a belso memoriahoz jar a beepitett memoriakartya is), igy BT fogadasra nem alkalmas. Venned kell egy masik memoriakartyat, annyira mar az aruk sem veszes (jobb helyen egy ugyanolyan 4GB-osat mint amit a telefonhoz adtak, kb 2-3e Ft-ert meg tudsz venni).(#22630) Milestone2:
Foleg akkor lehet eszrevenni, ha tobb programot futtatsz, es koztuk valtasz (illetve ha sokat hasznalod a rendszert es teleszemetelodik). Programok gyorsabban indulnak, valtanak, ugranak at masik kepernyore, stb.
bagyusz ujra:
Tempfix azoknak akiknek FC-zik a process.media: beallitasok-tarhely alatt le kell formazni a memkartyat, majd egy gyors restart es mukodik is.[ Szerkesztve ]
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz Milestone2 #22620 üzenetére
Mar bocs de ez az osszehasonlitas K*RVA ertelmetlen. Kb. mintha a vaniliapudingokat az alapjan hasonlitanad ossze, hogy hogy hatnak az azt fogyaszto illeto haziallataira.
Eloszor is, mint mar sokszor leirtam - az ART a Dalvik-ot hivatott lecserelni. A Dalvik fel-optimalizalt kodot fogyaszt es futtat (JIT - tehat addig nem fordul le gepnyelvre a kod amig nem futtatod kozvetlen). Ezzel szemben az ART mar telepitesnel gepi kodot csinal belole, illetve elso inditasnal az elotelepitett appoknak. Hogy ez miert jo? Mert nem kell varakozni a Dalvik-ra (ami hatalmas bottleneck, foleg az ujabb Android verzioknal, ugyanis a Dalvik utasitaskeszlet jocskan bovult Android 1.6, vagy eppen 2.3.7 ota, ami miatt tobb eroforras - memoria, CPU ido - kell neki. Ez gyengebb keszulekeken azt eredmenyezi hogy lassabban indulnak a programok), a programok egybol tudnak valtani, egybol betoltodik a gepi kod. Miert rossz? Tovabb tart a telepites, illetve jopar program meg nem egeszen mukodik ART-al.
Tehat most hasonlitgathatod az akksi-idot, GPS jeltalalasi sebesseget, Antutut, ezek mind NEM valtoznak.
- Akksi ido
A Dalvik jelenlete nem befolyasolo tenyezo, legalabbis nem lenyegesen. Egy alkalmazasnal a Dalvik futasa kb. 4-5%-ot tesz ki a teljes processzoridobol, nem lenyegi.
- GPS
Na ez teljesen ertelmetlen volt osszehasonlitas szempontjabol. A GPS jeltalalas TELJESEN NATIVAN fut. Tehat itt az ART meg csak bele sem nyul, egyedul a felso retegben (ahol a Java-alapu kod kiadja a frameworknek az utasitast hogy ugyan mar izzitsa a GPS-t es keressen mu gatepito allatkakat az egben). Itt is megint csak ahol a Dalvik/ART szerepet jatszik, az az elso par millisec.
- Antutu
Az Antutu kozvetlenul a hardver sebesseget ellenorzi, nagyreszt nativ tesztekkel. Ezert is ertelmetlen felhasznaloi elmeny szempontjabol az ilyen benchmark eredmenyeket osszehasonlitgatni. Lehet hogy nagyon magas Antutu ertekeket kapsz, de annak majdnem semmi koze a real-time szamitasokhoz, ami ahhoz kell hogy neked siman gorduljon az animacio. Termeszetesen az alap hardver szamit, de a benchmark, mint mondtam, nem azt nezi hogy a hardver mennyire kepes real-time feldolgozasra, hanem azt, hogy elore megadott folyamatokat milyen sebesseggel tud elvegezni (pl. preset rendereles, fizika szimulacio, stb).Igy tehat egyertelmu hogy az altalad krealt kep nem csak irrelevans az osszehasonlitas temajaban, de felrevezeto, es egy szoval kifejezve, hulyeseg.
bagyusz:
Megvan az android.process.media hiba forrasa
12-11 13:04:58.689: E/AndroidRuntime(3502): java.lang.UnsatisfiedLinkError: Native method not found: android.os.FileUtils.getVolumeUUID:(Ljava/lang/String;)I
12-11 13:04:58.689: E/AndroidRuntime(3502): at android.os.FileUtils.getVolumeUUID(Native Method)Hianyzik neki egy nativ funkcio, amit az android.os.FileUtils.getVolumeUUID hivna be. Ez pedig azert van, mert a frameworks/base/core/jni/android_os_FileUtils.cpp valamiert nem fordul bele a libandroid_runtime.so file-ba. Tobbet nem tudok mondani mert nem tudom pontosan milyen korulmenyek kozott megy a build nalad, de ha ennek utanajarsz, lehet megoldodik a problemank
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz bagyusz #21927 üzenetére
Nem forditottam a kernelt inline
Valami gebasz van nalam es a kernel ami lefordul build kozben nem bootol.A patcheket ugyanaz az illeto huzta be, tehat termeszetesen passzolnak, de van egy-ket msm7x30 patch ami csak evervolv-nal van meg. Legnagyobb problemank amugy hogy a teljes 76xx tree dobva lett, es mivel a 8550 arra epul, ezert vegleg megszunt a support (CAF alatt is, utolso teljes kiadas aprilisban volt). Varnunk kell a tovabbi patchekre :\
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz tomiivagyok #21925 üzenetére
Es ezzel mit kezdjunk? A Note 2-nek kb. nulla koze van a mi hardverunkhoz...
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz bagyusz #21921 üzenetére
Ezek fognak kelleni, minimum:
http://review.cyanogenmod.org/#/c/52997/
http://review.cyanogenmod.org/#/c/53194/
http://review.cyanogenmod.org/#/c/53195/
http://review.cyanogenmod.org/#/c/53417/
http://review.cyanogenmod.org/#/c/53418/evervolv-nak vannak meg hozzank passzolo patchei, esetleg probald az o devtree-juket.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz wwenigma #21858 üzenetére
Hja, mondjuk a touch problema az teljesen kernel driver alapu.
Most viszont fel kell fuggesszem kicsit a posztolast. Nagyon nagyon nagy penzugyi sz*rban vagyok, valamit muszaj kezdeni, ezert a fejlesztest kicsit offolom. Ha minden igaz egy-ket honapon belul megint leszek, addig is sok sikert
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz Stirlitz #21785 üzenetére
Altalanossagban elonyosebb. Konnyebb szallitani, ha tonkremegy olcsobb (nem kell csak vagy a kabelt vagy a toltofejet cserelni), es altalaban jobb minoseguek mint a kabellel egybeepitettek.
De 850mA az meg mindig picsa a telefonunknak. En jelen pillanatban egy 2A-es toltot hasznalok, azzal kell nagyjabol fel-haromnegyed ora teljes toltottseghez.Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
Vallalkozo kedvueknek (csak IPv6-al rendelkezoek tudjak elerni!):
http://fonix232.net/download/index.php?dir=%2FAndroid%2FOT-955%2FkitkatAmi mukodik:
- Bootol
- Kepernyo, touchscreen, haptic feedback
- Memoriakartya (feligmeddig)
- Wifi, mobilkapcsolat, bluetooth
- USB (csak ADB)Ami nem mukodik:
- Hang
- Memoriakartya elerese Android appokkal (egy ioctl nem passzol valami oknal fogva, es a framework meghal mikor hivna, emiatt van a sok android.media crash)
- Emiatt az USB adatkapcsolat
- Emiatt a kamera
- Sok egyeb aprosag amire meg nem volt idoTelepites: CWM6 legfrissebb bagyusztol, szepen sorban a zipeket. Factory reset/Data wipe telepites elott es utan fontos!
FIGYELEM! Sem bagyusz sem en semmilyen felelosseget nem vallalunk akarmilyen okozott karokert. Ez egy erosen teszt kiadas, NEM ALKALMAS MINDENNAPI HASZNALATRA. Tehat, ha elveszited a legfontosabb dokumentumaidat, kirobbantod a harmadik vilaghaborut, vagy rank szabaditod a zombikat (aminek eredmenyekepp a vegen meg kell enned hon imadott hazicicadat, szorostul borostul), mi szoltunk elore.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
Mar bocsi de ezt a hulyeseget hagyjuk mar. A telefon meg bekapcsolt kijelzovel sem fixalja magat 1.8-ra, tehat BIZTOS hogy nem meritette le. En 1.6-on futtatom, de CPU stat alapjan szinte sosem megy 1.4 fole, maximum nagyon durva hasznalat eseten (10% korul volt az ossz hasznalat 1.4-1.6 kozott, ez akkor mikor pl. ment Rdio es Chrome egyutt). Tehat ha nem lett kezzel 1.8-1.8-ra belove, akkor 100% hogy a telefon nem futott olyan szinten.
A PMIC a toltesert es a rendszer teljes energiaellatasaert felel, tehat ha az kakkant be, akkor lenyegeben loheted a telefont, mert ez tortenik. Egy kis tulfesz ide-oda, az akksi egybol nem tolt, de a proci szepen melegszik.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz tomiivagyok #21710 üzenetére
Szerintem felesleges uj akksit venni, ha ilyen tortenik az a PMIC hibaja (Power Manager Integrated Circuit), az sult be. Ebben az esetben pedig kidobsz megint x ezer forintot uj akksira, es a telefon is mehet a kukaba.
4.4 halad, egyelore a hanggal meg a mediaservice egy baszkodasaval vagyunk elfoglalva
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz tomiivagyok #21708 üzenetére
En azt mondom nem. Gyari romot vissza, majd hasznald azzal ket napig, ha meg mindig nem jo akkor be az eladohoz, hogy szar az akksi.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
Friss 4.4 build, nagyon szepen zummog, GApps is keszul hozza. Egyelore szerintem menni fog a regi layout-al, de orulnek valami stabilabbnak, ahol nem kell minden extra zipet megszerkeszteni...
Most futtatom az ART optimalizalast, mindjart meglatjuk mennyire gyorsultak fel a dolgok.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz tomiivagyok #21680 üzenetére
Androidon nincs "menu". Launcher van. Annak az alkalmazasfiokja lehet maximum atlatszo, de az a GEL, Google Experience Launcher, ami alapbol nincsen benne. GApps-al majd benne lesz viszont.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz tomiivagyok #21678 üzenetére
Amint van egy normalisan mukodo valtozat. Sem elobb, sem kesobb, ezt megigerhetem
Az atlatszo status bar persze hogy benne lesz, platform feature. Igaz nem sok alkalmazas hasznalja egyelore.
Milyen menure is celozgatsz?Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
En altalaban a SavagedZen es SmartassV2 kozott szoktam valtogatni (mindketto nagyjabol ugyanazt hozza, de SZ alatt kicsit jobb a teljesitmeny hardverigenyesebb appoknal). I/O-ra pedig vagy deadline vagy cfq/bfq paros, vagy ha tobb nyers erot akarsz (pl benchmark) akkor sio/deadline.
bagyusz: Dobtam fel egy kisebb patchet cm-11.0 ala, tobbek kozt kernel inline compile, FM radio (CAF-tol egy kis finomsag), illetve egy par aprosag. Most fordul, mindjart eldol hogy mi lesz belole.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz bagyusz #21642 üzenetére
Nagyreszt ugyanazt csinaltuk mint te, igazabol kevesebbet is. Viszont majd egyket kisebb valtoztatast vissza kell allitani (pl audio headerek).
Viszont most en is build errorokat kapok:
make: *** No rule to make target `/home/fonix232/cm-11.0/out/target/product/cocktail/obj/KERNEL_OBJ/usr', needed by `/home/fonix232/cm-11.0/out/target/product/cocktail/obj/EXECUTABLES/tc_intermediates/tc.o'. Stop.Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz bagyusz #21632 üzenetére
Na most sikerult atnezni a commit-et, tegnap vendegeim voltak, bocsanat.
Tehat. A CAF audio is azert nem megy mert torolted az audio headereket.
Az SD kartyanal az volt a problema, hogy CM nem adta hozza a 4.4 stilusu mountot egeszen tegnap ejfelig:
http://review.cyanogenmod.org/#/c/53366/
Ha csinalsz egy friss syncet, es uj buildet, mar menni is fogEn is a LegacyMod-os mediat hasznalom, de szerintem nem ott volt a baj. Futtatok egy friss forditast a te kododdal, hatha csak az tett neki keresztbe. (display-hez walter79-nek GH-n van egy-ket patche, megnezem hatha legacymod is betette)
Illetve ha mar a kododnal tartunk, tele van felesleges tabokkal egy par helyen
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz bagyusz #21617 üzenetére
Persze belenezek, meglatjuk mi a baja. Mondjuk ha obb-t es 0-t lat, akkor szerintem benne maradt valahol veletlen az sdcard service, es amit /storage/sdcard0-nak latsz az igazabol FUSE mount /data/media-bol /storage/emulated-re
Lattam a commitet, es igen, az audio hasznalhatobb lenne ha latnad a mienket. Holnap elkuldok mindent amivel eddig dolgoztunk, igaz en nem vegeztem ilyen gyokeres modositasokat, csak a minimumot hogy leforduljon. Valoszinuleg ezert nem is bootol be
Keeperv85: fingom sincs mi baja lehet.
Nenosuljmeg: sok sikert hozza, remelem osszejon!
[ Szerkesztve ]
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz bagyusz #21613 üzenetére
CAF-hez a patcheket mondom, BB-n nezd, kuldtem meghivot. Lenyegeben Evervolv CAF-ja kell, plusz par meg nem mergelt patch.
Symlink egyszeru, es vegul nem kell a GApps-ot modositani Csak a recoveryt. Mount system eseten mount custpack, es igy a symlink egybol el.
Amit en csinalnek:
/custpack helyett legyen mar valami mas, ez igy ganyul hangzik nagyon.
/custpack/app -> /system/app
/custpack/priv-app -> /system/priv-app
/custpack/framework -> /system/frameworkEs ezek utan a recovery-ben kell egy plusz if-et betenni a mount parancsnal:
if(mount target == "/system") {
mount("/custpack");
}QPST-vel nem fog menni a particioszerkesztes, ket okbol (jinxxed ennyit oszott meg velem):
1. Az elso negy particio MTD-ben van megoldva, mig a maradek a negyedik particioban letrehozott virtualis particiok (MTD ugye negyre limitalja a particiok maximalis szamat).
2. Az osszes particio definialva van valamelyik bootloaderben, ha jol emlekszem az mmcblk0p3-ban (talan APPSBL? nem tuti).
QPST csak arra van belove hogy a masodik fele modot szerkessze, a virtualis particiokba belehulyul. Tehat manualisan kell mindkettot valtoztatni, flashelni, stb.
Viszont ez teljesen biztonsagos lesz, mivel a bootloadert nem nagyon birizgaljuk, igy legrosszabb esetben OTUval nyomhatunk egy resetet.Igen, tudom hogy kivetted, illetve hogy miert. Tenyleg nincs sok SEPolicy-s cucc online, de talan EZ segit. Oszinten szolva ruhellem, tehat nem nagyon akarok vele foglalkozni
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz Nenősüljmeg! #21601 üzenetére
Lejart a szerkesztesi idom kozben...
Rafizetni engedniuk kell. Nekem hasonlo eset egyik csaladtag telefonjaval volt par eve, alaplap sult be, harmadik alkalommal. Felajanlottak hogy masik keszulek, mi rafizettunk ha jol emlekszem 15e kemeny magyar pengot, es abbol lett egy fincsa kis Nokia N8.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz bagyusz #21589 üzenetére
Hanghoz a CAF valtozatot probald Kell neki egy-ket legacy patch, 7x30 bringup, de viszonylag gyorsan megvan. Nezd bb-n.
Ja es mellesleg mostmar nem lesz eleg a /system/app mount, at kell allni a symlinkes megoldasra. Tudom nem kenyelmes, de sajnos ez van :\
Ez a priv-app megoldas jo, de szepen keresztbe b*ssza az eddig kialakitott rendszerunket. *LEHETSEGES* hogy lesz Blade-szeru particiobuheralas, jinxxed utolso uzeneteiben legalabbis ezt fejtegette. Viszont szemelyes okok miatt nagyon nem elerheto, tehat nem mondom mikor, addigis elkezdtem dolgozgatni a symlinkes megoldason.Az SEPolicy nem kavar be (igazabol integralni kene, de ezzel a regi kernellel kicsit nehezkes lesz, plusz rendesen kene megoldani az egeszet, leven 4.4-ben kotelezo), amig nincs integralva hiaba intezkedik az updater script, nem lenne szabad semminek sem tortennie (lenyegeben a file-okhoz csatolt sepolicy tag nem kerul hasznalatba). Releasetools patch pedig egyszeru, ujat kimasol, /system/app mount es format hozzaad, es kesz.
[ Szerkesztve ]
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz #35202114 #12620 üzenetére
Igen, eredetileg marcius veget terveztem. Aztan kozbejott valami, amit ugy hivnak kernel, ugyanis KURVARA nem bootol rajta, annyira szarul csinalta meg az Alca. Hidd el, ha lenne mukodokepes valtozat, mar meg lenne osztva.
A foltozgatast vegzo emberke pedig sokkalta tobb mindent elbaszott mint amennyit csinalt, hidd el. Jo pelda erre a H1N1 osszes kernele alapjaul szolgalo 995S kernel - NEM a mi modellunke, a mienk a 995A, az S-ben mas kijelzo van, ezert is jelenik meg a zarkepernyo-befagyas, stb. Persze javithato lenne, nagyon egyszeruen, negy feszultsegerteket kell atallitani, de erdekes modon erre nem kerult sor...
Arrol meg hogy eltuntem honapokra: az hogy nem irok, nem jelenti azt hogy nem vagyok jelen. Itt voltam, de egyesekkel ellentetben nem otthon hereverezek, hanem egyetemre jarok, mellette dolgozok. Es meg ezek utan leultem fejleszteni, amig a gepem be nem doglott. Tehat igen, nem volt idom egyszerre negyven forumra posztolgatni, bocsassatok meg, de tudtommal nem kotelez senki es semmi ra.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz wwenigma #12611 üzenetére
Mar bocs de ugy tudom te alltal le mindenkit lehazugozni, nem en. Alapbol a kernel GPL licenszes, tehat a forras kiadasa KOTELEZO mindenkinek aki modositja es binarist ad ki belole, illetve szabadon felhasznalhato barki altal. De ha nem tetszenek a feltetelek, nem kell kiadni a ROMokat, ennyi...
Ubunturol meg annyit hogy amig nincs mukodokepes kernelunk CM10.1 kompatibilitassal (es perpill csak egy embernek van), addig bele sem kezdek a folytatasba. Majd ha kiadtuk, es mukodik ugy ahogy kell,akkor elkezdem. De persze en vagyok a hazug szemetlada amiert elkezdtem a fejlesztest, majd abbahagytam hogy megoldjak egy problemat a gyokerenel ahelyett hogy a vegeredmenyt foltozgatom (mint ahogy egyesek probalkoznak...).
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz wwenigma #12608 üzenetére
En csak errol tudok, de mindegy. Reszben egyetertek vele, de szerintem tulzas volt, es fogok is vele errol beszelni amint feljon ma (par oran belul).
PatrickPalm az o fiokja, viszont ha esetleg a friss kodot neznetek, nem a ket honappal ezelottit, lehet segitene...
En ezzel reszemrol a vitat lezartam, az uj release hamarosan jon, amint megfelelo mertekben teszteltuk, hogy mukodik. Tovabbiakban megtalaltok az XDA-n, ugyanis ami itt megy gyerekes szajhoskodes nekem nem kell.
Mert csak.
-
fonix232
aktív tag
válasz wwenigma #12588 üzenetére
1, Igen, folyamatosan dolgozunk a 10.1-en, vadiuj kernel alapokon, Jinxxed ha minden igaz mar el is keszult a 3.4.14-es verzioval, amit a mai nap folyaman fogunk tesztelni.
2. Tudok rola, en mondtam neki hogy lehalt a gepem alaplapja, az o javaslata volt hogy kiteszi, mellesleg nem folyamatosan, hanem EGYSZER tette ki, a tenyeket kerlek ne ferditsd el. Azert mert nem irok, hozzaszolni meg szoktam.
3. Igen teljesen tisztaban vagyok vele, ugyanis vele dolgozok egyutt, mint mar mondtam. Android 4.2.2 hamarosan varhato, habar eleg lassan ugyanis a gepem helyett egy osdi laptopot kell hasznaljak, ami minden, csak nem gyors.Mert csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Dynasty Warriors: Origins teszt
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Honor 200 Smart 4/256GB telefon eladó