- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
chuck_17 #16804 üzenetére
Ezközkezelőben (asszem win8-nál gépházban van,ha jól emléxem) driver hozzáadása,amikor fent van a teló és látod a sárga háromszöget. Meghajtó kiválasztása egy adott helyről és megkeresed az OTU mappában az android_usb.ini file-t és kijelölöd neki, hogy telepítse fel ezt az ezközt.. nem automatán telepítse a win,hanem Te adod meg,hogy mit rakjon fel.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
chuck_17 #16798 üzenetére
Ebben az esetben (szerintem) a winfosban van a hiba és nem az otu telepítőben.. Próbáld meg a win-t csökkentett módban elindítani és úgy felismertetni vele, illetve leszedni mégegyszer az OTU progit..
Gyakorlatilag (így látatlanban ez a véleményem) mindent jól csináltál,csak a win hibás.. esetleg engedd rá a windows-ra a ccleanert és csinálj egy rendszerleíró adatbázis tisztítást. (Nem mondom,hogy telepítsd ujra a windowst..).Lehet még az alaplapi driver hibája is..(főleg,ha a windows telepítőlemezén lévő meghajtó van benne és nem a gyártó oldaláról letöltött..)
Most leszek szemtelen: Ugye,hogy nem ge**izni akartam?
-
törölt tag
válasz
chuck_17 #16776 üzenetére
Ne érdekeljen..ellenben leírtam most a blogom végére a driverek telepítését is, nézd át.. ha még érdekel..
5: Meghajtó programok telepítése:
Amióta Bagyusz elkészítette a cm10.1-et és utódait, azóta sokaknak nem sikerül csatlakoztatni a telefont a pc-hez. Ami miatt nem megy: CM9 ,CM10 és ettől feljebb (tehát 10.1 és 10.1.1 is) más meghajtókat használ.
Ahhoz,hogy a telefont fel tudjuk ismertetni a windows rendszerrel ( Linux alatt "természetesen" más,ott minden buhera nélkül megy) , el kell távolítani a meglévő meghajtókat. Normál esetben,amikor a telefont gyári rendszerrel (illetve ICS vagy GB rendszerrel) csatlakoztatjuk a pc-re, a windows elkezdi keresni a meghajtókat. A meghajtók az alcatel OTU program installdriver mappájában vannak,amit normál esetben fel is telepít,ha az OTU programot feltelepítjük.Ezek emlékeim szerint qualcomm driverek .Azért mondom,hogy emlékeim szerint,mert nálam a CM10.1 lett az alaprendszer (Óriási köszönet Bagyusznak a rendszerért és Loosht-nak a GB-patchért ).
Ha valaki felflashelte a cm romok valamelyikét,akkor a következő dolgokat kellene tennie:a: Windows ezközkezelőben megkeresni a csatlakoztatott telefont. Amennyiben már a cm rendszer van fennt, akkor egy sárga felkiáltójeles ezköz lesz.Amennyiben nem csatlakoztattad a telefont, úgy a rejtett ezközöket meg kell jeleníteni,ott lesz benne a telefonhoz tartozó meghajtó.Azokat az ezközöket,amik QHUSB és OT995 felirattal rendelkeznek, el kell távolítani.Eltávolításkor megkérdezi a win7/8 (xp-t nem használok vagy 4 éve,ott passzolom..),hogy az ezköz drivereit is el kivánjuk-e távolítani.Igen a válasz.
b: Eltávolítás után a programok közül is uninstallálni kell az OTU programot.( Ha ezt nem tesszük,akkor a régi meghajtót akarja majd egyből feltenni a telefonhoz,aminek az eredménye az,hogy nem ismeri fel rendesen az ezközt és nem fog menni..)
c: PC ujraindítása az OTU eltávolítása után!Ha ez kimarad,az eredmény ugyanaz,mint az előző esetnél.
d: PC reboot után OTU program feltelepítése ismét.Ha feltelepült,akkor megint PC reboot.
e: Telefont rá kell dugni a gépre usb-n keresztül . (Ha már az uj, CM rendszerünk van fent a telefonon)Normál esetben a windows felismeri,hogy új ezközt csatlakoztattunk és kéri a meghajtókat.Ha minden rendben van,akkor elméletben fel is telepíti az OTU program installdriver mappájából. Ha nem megy rendben minden,akkor a windows ezközkezelőben meg kell nézni,hogy van-e ismeretlen ezköz? Ha van,akkor manuálisan adjuk meg a driverek helyét.Nem árt,ha rendszergazdaként vagyunk bejelentkezve a win7/-8-ba.. Driverek helye (átlagos telepítéskor): OneTouchUpgrade Q 2.x.x /usb_driver mappában van.
Nálam pl hiba nélkül feltette a meghajtót.
f: A telefonon javasolt az usb-tárat bekapcsolni,hogy a mass storage drivereket is feltegye.
g: Javaslom,hogy a telefont csatlakoztassuk download módban is a pc-hez,hogy az ahhoz szükséges drivereket is feltegye, a későbbi fastbootos cwm,hez, esetleges romcseréhez..Képeket nem rakok most fel erről a folyamatról, mert a jól működő rendszerről nem akarom leszedni a meghajtókat, de ha lesz olyan rendszer,amit fel akarok majd rakni a telóhoz,akkor lefotózom ezt a folyamatot is.
Keeperv85 ( 16772-re) : ahhoz,hogy ne tegyük, valami barátságosabb avatar kéne
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
chuck_17 #16767 üzenetére
Már hogyne neked kéne! Miért, mit gondolsz, majd kitalálja helyetted, hogy annak a szutyok telepítőnek, amit isten tudja ki barmolt össze kell a driver is?! Nem fog helyetted gondolkodni. Max. megnézi megvan-e: nincs?! Már hajt is el a francba. Majd ha megírod úgy a telepítőt, hogy felteszi a drivert is, akkor nem lesz "hibás". Még az külön van, addig az felejtős. Ez olyan, mintha játszani akarsz, de Windowst nem teszel fel és úgy akarod telepíteni a játékot... A gép nem tudja te mit akarsz, azt tudja mire van hozzá szükség. Ha nincs, akkor nem fog menni és jönnek a hibaüzenetek, amiket ha nem ért a felhasználó, akkor persze nem ő a hülye... áhh...
-
törölt tag
válasz
chuck_17 #16747 üzenetére
Ne haragudj,de nem kötekszem.. viszont nagyon úgy néz ki, hogy egy több ezer hozzászólásban kivesézett dolgot nem olvastok át,és nem értem,hogy ez miért nehéz? Tök egyetértek Hokins És HelixP véleményével,ezzel együtt (nem tudom,mennyire látod) írom az (eddig vagy százszor leírt) tippeket,hátha segít.. Ha gondolod,akkor abbahagyom, és nem írok, de attól még nem fog megoldódni a problémád( sem a driver, sem az,hogy nem olvasol,keresel sem a fórumon,sem a guglin..)
Akár bánt, akár nem, a tény az ez.. Ezzel együtt még mindig: Ha valamiben tudok segíteni,akkor írj.
-
helixP
nagyúr
válasz
chuck_17 #16741 üzenetére
Ha ennyire nem megy, vidd szervizbe, más már én sem tudok mondani. Ott visszakapod a gyári rendszert és többet ne moddold.
Milestone2: hokins-szal értek egyet, ugyan 1000x boncolgatott kérdéseket tett fel kereső használata nélkül, szerintem mégis megadtuk neki a segítséget bőven. Valakinek nem jön be ez a mókolás, az ne erőltesse.
-
Milestone2
nagyúr
válasz
chuck_17 #16738 üzenetére
OTU DRIVERS only ezek csak a driverek.
Próbáld meg a windoson belül, az eszközkezelő felkiáltójeleinél ezekből a driverekből felismertetni a telefont a hülye windowssal.
Több ötletem már nincs!
-
törölt tag
válasz
chuck_17 #16729 üzenetére
Blogomból idézek,ez erre is érvényes:
Clockwork recoverybe bootolás
windows alatt)
Szükséges hozzá:
1Db OT995 ( ), adatkábel,fastbootos mappa ,driverek,amit az OTU program telepít fel, és természetesen kell a recovery file, ami img kiterjesztésben van.Első lépésként a fastbootos mappát csomagoljuk ki valahova.Egyszerűség kedvéért én a C: meghajtóra írom/oda csomagoltam ki a saját gépemen is.Második lépésként telepítsük fel az otu programot a driverek miatt.
Én speciel ezután a saját telefonomat egyből rádugtam az usb kábelen keresztül a gépre,hogy a driverek fennt legyenek.Elsőnek simán,működő rendszerrel(a telefont normál,bekapcsolt gb rendszerrel),majd utána a telefont kikapcsoltam és download módban( hangerő le+bekapcsoló gomb nyomva tartása,rezzenés után a bekapcsolót elengedve,de a hang le gombot még 4-5mp-ig nyomva tartva ) raktam a gépre,hogy az ekkor szükséges driverek is fennt legyenek.Amikor a driverek működtek,akkor a telefonom kikapcsoltam.(akku ki). -
Milestone2
nagyúr
válasz
chuck_17 #16723 üzenetére
Akkor valamit rosszul csinálsz...
...az elején én is mindig ott rontottam el, hogy nem a megfelelő bat fájlt futtattam.
Itt van ez. ha ICS-d van, akkor futtasd a load.bat-ot
-
Milestone2
nagyúr
válasz
chuck_17 #16720 üzenetére
OLVASD EL ITT! A linkeket, ahonnan le tudod tölteni a szükséges fájlokat, csak az eredeti oldalról tudod letölteni, ne haragudj ide nem linkeltem be...
Hogyan tudom rootolni a telefont?
FIGYELEM! A LEÍRÁST AZ XDA DEVELOPERS FÓRUMRÓL SZEREZTEM ÉS FORDÍTOTTAM MAGYARRA! AZ ESETLEGES KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!
GB (2.3.6) rootolása
1, Töltsük le ezt a zip fájlt:[link]
2, A zip fájl tartalmát tömörítsük ki egy tetszőleges helyre.
3, Telefonon az USB Debugging legyen bekapcsolva (Beállítások -> Alkalmazás beállítások -> Fejlesztés)
4, A telefont normál állapotban csatlakoztassuk a géphez USB kábel segítségével.
5, A kitömörített mappából a SuperOneClick.exe-t indítsuk el (Windows 7 alatt célszerű rendszergazdai jogosultsággal indítani)
6, A programban a jobb felső legördülő menüből válasszuk ki az "alapwn" lehetőséget.
7, Kattintsunk a ROOT gombra.A folyamat végrehajtása után a telefonnak rootolva kell lennie, ha mégsem sikerülne próbáljuk újra!
ICS (4.0.4)rootolása
-Töltsük le ezt a zip fájlt: [link]
-Másoljuk fel az SD kártyára
-Majd töltsük le a hozzá tartozó recoveryt:[link]
-Csomagoluk ki pl. a c: meghajtóra
-Kössük össze a telefont az Sz.géppel (A telefonon ne nyomjunk semmire!)
-Indítsuk el a boot_recovery_ics.bat filet (Aki GB bootloaderes telefonra az Fr ICS-t rakta fel és rootolni akarja az a boot_recovery_gb.bat filet válassza!)
-Telefon újraindul recovery módba
-install zip form sdcard
-choose zip form sdcard
-root.zip
-yes
-reboot system nowICS unrootolása
-choose zip from sdcardig megegyezik
-unroot_OT-995_ICS.zip [link]
-yes
-Reboot system now
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest