- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V2 - origami
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
Aktív témák
-
T 1000
aktív tag
A legfontosabb tapasztalatom el sem mondtam: kb 7 éve vert át még Debrecenben egy gyerkőc, olyan 27 rugó összértékben. Nagyon sza@rúl esett. Egyrészt mert nagyon keményen megdolgoztam a léért, másrészt mert átvertek. Végül elmentem a rendőrségre, bár tudtam ebből nem lesz pénz és valszeg kiröhögnek. Amikor előadtam a sztorimat, meglepődtem, mivel ismerték az emberkét és nagyon megörültek nekem, mivel régóta nyomoznak az ügyben. Megkértek rá, hogy ha van még ismerősöm, akiket szintén átvert, küldjem be őket, mert minél több a tanu, a bizonyíték és a vád, a bíró is annál komolyabban veszi a dolgot és persze a büntetést. Kb 3 srácot sikerült felkutatnom, akikről tudtam hogy ezzel az emberkével bizniszelt, mondanom sem kell, hogy mindet átverte, és végül ők is feljelentést tettek. A lényeg hogy a srácot (döbbenetes tudom) 56 rendben elkövetett csalással itélték el 2 éve (igen, 5 évig tartott a dolog) és ha jól emlékszem 1 évet kapott.
Vagyis arra buzdítok mindenkit, ha átvertek, menj el a rendőrségre, mert veszíteni valód nincs!
-
T 1000
aktív tag
válasz
juliabrilke #7805 üzenetére
Belegondoltatok, hogy egy 14 éves gyerek, meg egy 40-es nő vitatkozik? Hmm, kinek is higgyek.....
-
T 1000
aktív tag
válasz
jerry311 #7763 üzenetére
Azért azt erősen kétlem, hogy a PH-s vásárlásokra ez az általad emlegetett "csomagküldő szolgálat tájékoztató"-ja lenne érvényes, mely egyébként a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet
a távollevők között kötött szerződésekről [link] Ilyen jellegű szolgáltatást csak az erre engedéllyel rendelkező cégek végezhetnek (tehát te, meg én, meg majdnem mindenki itt a PH-n nem) így erre hivatkozni fölösleges és értelmetlen. Én nem vagyok jogász, de ilyen esetben szerintem a Polgári Törvénykönyv a mérvadó. [link] Jelen esetben egy csere valósult meg, ami 2 adás-vételnek felel meg. Az egyik adásvétel hibátlan, a másik hibás teljesítésnek tűnik, ilyen esetben szerintem a hibás teljesítésből adódó posta költséget nem lehet a vevőre terhelni. De ezt majd megkérdezzük ferkow11 ügyvéd ismerősétől is.... -
T 1000
aktív tag
válasz
ferkow11 #7773 üzenetére
Szerintem az "ügyvéd" ismerősöd a piacon vette a diplomáját, hiszen tudhatná, hogy adás-vétel köttethet írásban, szóban illetve ráutaló magatartással. Vagyis ha egy termék adás-vételét mail-ben vagy szóban kötik (persze néhány törvényi kivétel mellet), az ugyanúgy érvényes, és azt persze nem tudod lobogtatni. Egy termék vásárlásánál nem szokás "jogerős szerződést" kötni, bár te gondolom ilyet kötsz amikor pl bemész a Media Markt-ba egy új Mp3 lejátszóért.....
-
T 1000
aktív tag
válasz
ferkow11 #7747 üzenetére
Ha jól értettem, akkor tudatosan elcseréltél egy hibás telefont, először azt mondtad neki hogy nálad jó volt, majd azt hogy már nálad is szar volt, majd nagy kegyesen felajánlottad, hogy csináltassa meg és te kifizeted azt a 3000 ft-ot. Mondjuk ha annyira biztos vagy benne, hogy ez egy 3000 ft-os hiba, akkor miért nem javíttattad meg te , mielőtt elküldted másnak? Bármerről nézzük a dolgot, szerintem te (vagy az öcséd) a hunyó, és jobban jársz, ha annak az ismerős ügyvédnek elmented a számát, szükséged lesz rá. Másrészt meg jó lenne ha te is, meg a 12 éves öcséd is tudomásul venné, hogy a PH nem egy játszótér, nem arra való hogy hiszékeny embereken megkeressétek a fagyira valót....ha 12 éves, akkor minek üzletel itt, és ha már üzletel, miért nem vállalja a felelősséget?
-
T 1000
aktív tag
Hát gyerekek, elég régóta olvasgatom a topikot és ell kell hogy mondjam, sok esetben csodálkozom rajtatok. Én alapvetően jóhiszemű ember vagyok, életemben egyszer vertek át egy dvd kombóval, azóta mindenkivel szemben bizalmatlan vagyok. Egy dolgot sose felejtsetek el: ALKALOM SZÜLI A TOLVAJT! Én soha nem utalok előre, és soha nem üzletek utcán. Ha eladok valamit, rendszerint arra törekszem, hogy a biznisz nálam, a lakásomban legyen. Úgy gondolom ezzel egyértelműen kinyílvánítom a komolyságomat (így a vevő tudja a számom, nevem, címem, stb...) és csak úgy veszek -főleg komolyabb dolgokat- hogyha a vevő lakására, vagy munkahelyére mehetek. Mint azt láthatjátok, rengeteg a csicska csaló, aki 1-2 száz forintért bármire képes, miért utaltok előre pénzt? Mi a garancia arra, hogy egyáltalán küldd valamit? Hogy tudod bizonyítani, mit küldött, vagy hogy már akkor hibás volt, amikor megjött? ......
-
T 1000
aktív tag
Szerintem az lenne a legjobb, ha jelentkezne 1-2 olyan ember, aki vett a sráctól ilyen cuccost, és meg van elégedve. És lehetőleg nem 1-2 napja regelt újonc.. Számomra azért furcsa a dolog. Egyrészt én 29 éves vagyok, de semmim nem tünt el a postán, adtam fel csomagot, kaptam is, sokat vásároltam itt a ph-n is de sosem volt gondom. Ebben az esetben azt javasolnám, hogy ajánlott küldeményként, utánvétellel kell feladni az árút és senkit nem érhet meglepetés.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED55C27LA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest