- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Chamea2
tag
válasz
grrpowa #17264 üzenetére
Nálam volt ilyen Vakerán, hogy feladtam a csomagot ajánlottan, a másik postáig el is jutott, de a vevő nem kapta meg az ajánlott levelet. Együtt, együttműködve megindítottuk a tudakozványt és akkor sem fogadta el a posta, akkor az volt, hogy állításuk szerint mindenki helyesen járt el. Ha nem ajánlottan, hanem sima levélként vagy csomagként megy el az áru, olyankor állítólag az van, hogy az eladó felel alap esetben a csomagért(alap eset=gyakorlatilag minden) megérkezésig és az eladónak kell benyelni a veszteséget. Ha ajánlottan, akkor is eredetileg az eladó köteles a vevő felé visszafizetni a pénzt, mivel a szerződés akkor zárul le, mikor a vevő megkapta a csomagot és átvette, nem akkor, amikor fel lett adva a postán és ilyenkor az eladó értékbiztosítás címén kell, hogy visszakövetelje a pénzét(ha nem volt éb, akkor bukta a mutatványt). Legalábbis én jogilag ezt tudom, mivel suliba tanultuk azt is, könyvvitellel és ügyvitellel, marketinggel(kereskedelem, reklám, promó, stb.) együtt.
Összefoglalva: Az eladónak a kötelessége drága dolog esetén a legbiztonságosabb(legmegbízhatóbb) szállítási módot felajánlani a vevőnek(bár a posta is az, mert közel 100 eladásomból 1-el volt, ami gond volt, de ott sem vagyok biztos benne, hogy teljesen a posta hibája, inkább a kézbesítőé volt), 1-2 sima levél is eljutott a célba.
-
markzolee
csendes tag
-
markzolee
csendes tag
válasz
grrpowa #17247 üzenetére
A feladásra vannak tanúk, nem beszélve a postai személyzetről. Ha a postán ellopták, az a posta gondja lesz, de ahhoz a vevőnek is kellene igazolnia, hogy nem vett át semmit.
Miután az emberünk nem tud normálisan megnyilvánulni és már korábban szerepelt ebben a topicban vétkesként (velem ellentétben), nem vagyok hajlandó kezeskedni az ügyéért.
-
minika01
csendes tag
válasz
grrpowa #14581 üzenetére
Az lehet hogy semmi személyes nem volt a priviben, DE :
Szabályzat:
.
.
amit tiltunk fórumunkban:
.
.
.
.
a privát üzenetek nyilvánossá tételét. A privát üzenetek, mint a nevük is mutatja, magánlevelezésnek minősülnek. Sem a moderátorok, sem a házigazdák nem látnak bele. Ezért a másik fél hozzájárulása nélkül még részletekben sem tehetőek nyilvánossá.
Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest