Keresés

Aktív témák

• DarkChild

senior tag

válasz Roachy #17381 üzenetére

Haha, azért nem kell túlzásokba esni :)
    Hidd csak el, ha vasárnap írsz egy üzenetet, ahogy korábban mondtad, miszerint X napon viszed az árut, biztos lehetsz benne, hogy aznap megkaptad volna tőlem a megbeszélt helyen. (De már tudom, sokáig melóztál, ezért nem jelentkeztél.)
    Talán szőrszálhasogatásnak tűnik, de gyakran ilyen kis dolgokon múlnak jóval nagyobb dolgok. :)
    Semmilyen előnyöm nem származott belőle, hogy más vitte el a terméket, nem pedig Te, tehát ne érezd magad szándékos átverés áldozatának. Sajnálom, hogy csalódnod kellett.
    Nem szeretném brazil szappanopera szintjére süllyeszteni a topic színvonalát, ezért a továbbiakban én sem folytatnám ennek a lezárult értékesítésnek az elemezgetését... :B
    Minden jót!

• DarkChild

senior tag

válasz Roachy #17377 üzenetére

Oké, elhiszem, hogy vasárnap sok dolgod volt, pedig ha hiszed, ha nem, ezen a kis apróságon múlt az egész eladás. Az a felhasználó, aki végülis elvitte az árut, semmiben sem részesült általam kedvezőbb elbírálásban, mint Te, számomra ugyanolyan ismeretlen arc volt a fórumról és nem folyt semmilyen szövevényes alkudozás a hátad mögött :B

Ha nekem valaki azt írja, hogy vasárnap keres (tudtad te is a telefonszámomat :) ) majd mégsem keres, akkor úgy veszem, hogy időközben meggondolta magát és automatikusan megnyílik az út a következő jelentkező előtt. :B

Írtad, hogy másik készüléket is nézegetsz, amit valószínűleg majd lemondasz, közben megjegyezted, hogy az enyémért kissé sokallod a vételárat - ezek eléggé elbizonytalanítottak és a vasárnapi visszajelzés elmaradása miatt felmerült bennem, hogy időközben meggondoltad magad. Én pedig nem éreztem úgy, hogy nekem kellene hívogatnom, hogy akkor elviszed vagy sem. Éppen ma említett prokxy egy ilyen esetet, amilyet már én is megéltem egyszer-kétszer (bár nem csináltam belőlük nagy ügyet, nem vagyok egy mószerolós típus :DDD ), ezekből "tanulva" nem szokásom a nyakára járni azoknak, akik a megbeszélt időre nem jeleznek vissza, hanem megadom a lehetőséget a következő érdeklődőnek. (Persze ezzel nem szeretném azt sugallni, hogy megbízhatatlan lennél mivel nem ismerlek, de nem tudhattam, hogy mi lehet a visszajelzés elmaradásának oka.)

Szóval miután nem kerestél aznap, este beszéltem a másik jelölttel és mondtam neki, hogy hétfőn bejöhet megnézni. A folytatást meg tudjuk... Ezen az apróságon múlt, sajnálom.

• DarkChild

senior tag

válasz Roachy #17371 üzenetére

Így igaz, a hétvége nekem nem volt megfelelő, mert vidéken tartózkodtam. Tegyük hozzá, hogy az azonnali vásárlást csak alku árán vállaltad volna, én pedig azért nem akartam engedni az összegből, mivel éppen egy nappal korábban csökkentettem jelentősen a készülék árát, tekintve, hogy az eredeti árért nem volt rá jelentkező. Szóval ezután már csak és kizárólag a kiírt összegért voltam hajlandó megválni tőle. Végülis emiatt maradtunk abban, hogy akkor toljuk el a bizniszt a hét második felére és azt írtad, majd vasárnap visszajelzel, melyik nap lesz számodra megfelelő. Pénteken ezzel zártuk a beszélgetést, de végül nem kerestél vasárnap... Nem beszéltünk meg fix időpontot az üzletre és nem "ígértem neked" a készüléket, továbbá az egyik üzenetemben utaltam is rá, hogy annak adom oda a monitort, aki hamarabb leteszi érte a teljes árat az asztalomra.
    Vasárnap este hívott a későbbi vevő, aki azt mondta, hogy hétfőn délelőtt, teljes áron elvinné a készüléket. Így is lett, tegnap értejött, az üzlet megköttetett, majd 10 perccel később írtam neked, hogy elnézést kérek, de elkelt a monitor... (Egy teljesen biztos vásárlási ajánlat állt szemben a Te kevésbé biztos ajánlatoddal.)
    A több év alatt, mióta fent vagyok a Hardveraprón rengeteg alkatrészt értékesítettem (itt meg is köszönném a lehetőséget a weboldal üzemeltetőinek :R ), nem ejtettem át soha senkit, az üzleteket a lehető legnagyobb körültekintéssel intéztem, eddig egyetlen vevőm sem panaszkodott vagy reklamált az átadott termék minősége vagy állapota miatt, mindenki pontosan azt kapta, amit meghirdettem. A kisebb, illetve a népszerűbb alkatrészeket mindig nagyon szívesen félretettem annak, aki megkért rá és elutasítottam a későbbi érdeklődőket, mert úgy voltam vele, hogy ha az illető végül mégis lemondja, előbb-utóbb majd csak elviszi valaki az árut (előfordult ilyen is nehányszor, mint tegnap említettem). De mivel jelen esetben egy drága és nem túl kapós eszközről volt szó, úgy voltam vele, hogy aki leghamarabb érte jön és fizeti, az viheti. Annyiban lehetek hibás, ezt elismerem, hogy vasárnap, miután a későbbi vevő bejelentkezett, nem kerestelek meg, hogy érvényes-e még egyáltalán az ajánlatod. De végülis Te mondtad, hogy aznap keresni fogsz és nem így tettél...
    (Részemről továbbiakban ehhez a témához nem szólnék hozzá, nem akarok flamet gerjeszteni. Üdv mindenkinek! :B)

• DarkChild

senior tag

válasz Roachy #17363 üzenetére

Röstellem, de ez igaz, bocsánatot is kértem miatta. :( Mivel korábban már velem is előfordult, hogy valaki biztosra ígérte, megveszi a terméket, közben pedig a többi potenciális vevőt elhajtottam, majd az illető végül mégis meggondolta magát és hónapokig rajtam maradt az áru, mivel az elutasított vevők közben vettek mást.
    Mivel nem olcsó készülékről volt most szó, odaadtam valakinek, aki azonnal fizette és vitte is. De nem vitatkozom, sportszerűtlen eljárás volt részemről, jár a letolás érte...
    Azért a teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy az általad kinézett másik készülék még mindig eladó (igaz, ez az én módszeremet ezúttal nem tünteti fel jobb színben, szóval tényleg sajnálom...)

Aktív témák

Hirdetés