- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- iOS alkalmazások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
martin66 #17976 üzenetére
browse-ra kattintva nem engedi megkeresni a PS-t?
Akkor keresd meg a default programs-t, ott állítsd be. Sokáig tölt, mert winDOS, de utána kikeresed a fájltípust, hozzá a progit, kész.
qamu74: ha a kinézetét ránk bízod, akkor minek a kép?
Tényleg ideje lenne offolás helyett (mert ez az, hiszen nem PS témában kérdezel) nekiülni megtanulni az alapokat, vagy keresni olyan progit, amivel meg tudod csinálni. Az első tíz-húsz kérést mindig teljesítjük homlokráncolás nélkül, ne várd meg amíg újra kioszt valaki. Vagy nyiss egy topikot, vagy fizetősen munkák között add fel hirdetésként, mert ez nem ide való.
-
Kloden
senior tag
válasz
martin66 #15090 üzenetére
Csak hogy megnyugtassalak, ez nekem sem sikerült, a PS-elt pdf minden esetben nagyobb és rosszabb minőségű lett mint az eredeti (hozzáteszem, én is csak próbálkoztam mindenféle beállítással, nem vagyok szaki), ezért tettem fel anno az Illustratort, azzal jobban lehet pdf-et szerkeszteni.
-
BonFire
veterán
válasz
martin66 #13409 üzenetére
A Ps-ben van vagy ötféle élsimítás. A Gimpbe hány van? Miért nem egyforma méretű és vastagságú betűvel hasonlítod össze? Ezt így úgy hívják, hogy trollkodás.
A valódi tűéles betűket akarsz mindenáron, akkor használj Illustratort, CorelDraw-t, vagy Inkscape-et. Ott garantáltan nem lesz pixeles!
-
Inv1sus
addikt
válasz
martin66 #13409 üzenetére
Hidd el, hogy nem jól látod.
Mint designer, nekem ilyenekre is figyelnem kell folyamatosan, főleg logótervezésnél, úgyhogy megvan hozzá a szemem meg a kalibrált monitor is.
Közelítve lehet látni, hogy a Sharp-nál is van egy vonal az egyenesek mellet, de mivel sötét színűek, nem pedig világos, így kevésbé feltűnőek.
-
Inv1sus
addikt
válasz
martin66 #13406 üzenetére
Hát nem tudom, de szerintem a Photoshop féle sharp jobban néz ki, mivel kontrasztosabb így, hogy az egyenes vonalak mentén nincs szürke csík. Gimp-nél vannak és ronda is.
Mindenesetre, ha a Sharpot átállítod Smooth-ra vagy kísérletezel a lehetőséggekkel, akkor hasonló eredmény kaphatsz, mint a Gimp-es részben.
-
ViZion
félisten
válasz
martin66 #13134 üzenetére
Az otthoni nyomtatók RGB fogadásra lettek felkészítve, a színhelyessége, a színtér lefedése is más, mint a nyomdagépnek... de a semminél több. Esetleg más nyomdában próba, de mindenkinek a saját gépeihez kalibrált rendszere van, szal. nem biztos az sem, de már jobb eredmény lehet.
Továbbra is: Én azt mondom, nyomtass egy piros kört. Te kinyomtatod és én is, de nem egyforma. Viszont ha azt mondom, nyomtass egy piros kört, ami a túrórudi 'acskón van, akkor lemész a teszkóba, és addíg állítgatod, amíg olyasmi nem lesz. Tehát ha nekem pl. Pantone 185C, akkor előveszed a kis skáládat, és addíg variálsz, amíg ugyan olyan nem lesz, mint nálam. Erre van. Ez a szín egy német nyomdában is az, de Ugandában is. Megkeresed a barnádat, megadod a nyomdának, h ilyen legyen kb. -mivel digiten lesz nyomva így nem 100% ua., de a semminél sokkal _SOKKAL_ több.
-
BonFire
veterán
válasz
martin66 #13126 üzenetére
Akkor az marad, amit Met javasolt: Ha nincs lehetőség proofra, akkor neked kell kinyomtatnod házilag egy nyomtatón. A nyomtató színei viszonylag jól visszaadják a színeket.
Viszont a #2c1b13 már nem az a szín, amit tegnap belinkeltél, az #150F0F volt.
Nem az a feladat, hogy a color pickerrel vegyél egy színt, hanem hogy _kevesebb legyen benne a fekete. A három szín összeadásával kell valami olyan sötét árnyalatot elérni, amilyet szeretnél. A color pickert át lehet állítani CMYK-ra is, és a csúszkát húzgálva is megkapod a megfelelő árnyalatot.
-
ViZion
félisten
válasz
martin66 #13126 üzenetére
Nem csak világosítani lehet, hanem levels korrekciós réteggel feketéből kivenni.
Továbbra is a legjobb lenne keresni egy Pantone színt, amit szeretne az ügyfél, ahhoz állni PS-ben, és megírni a nyomdának, hogy kb. ahhoz kell beállni.
72% sok, most kérdeztem itt is, max. 40-50% fekete legyen a barnába.
pl.: 40-70-90-50 -
BonFire
veterán
válasz
martin66 #13120 üzenetére
Ha ilyen követelményeket támasz, akkor nem is csodálom, hogy a végeredmény is xar lett, már bocsánat a kifejezésért. De az a nyomda, amelyik JPG-ből dolgozik, és nem tudja, hogy mi az a kifutó, illetve mekkorának kell lennie, az imho nem nyomda, csak valami barkács-szakkör.
Én saját kezűleg nyomtam nyomdában kiadványokat, és én is vágtam körbe. Sokat káromkodtam, de biztos többet káromkodtam volna, ha 1 mm a kifutó. Annyira azért nem pontos a gép. Olykor elvéti a behúzást akár 3 mm-rel is, és akkor a kívánt szín is elcsúszik ennyivel, ha meg kifutós, akkor fehér szegély marad.
PDF-be mentsd a kész cuccot, az lesz a legjobb. Neked is, meg nekik is. PDF/X-1a:2001 – így legyen beállítva. Kifutónak meg hagyjál minél többet. Legalább 3-3 mm-t oldalanként, de ha nagyobb az sem baj, csak jobb.
-
válasz
martin66 #13108 üzenetére
a 300 g -os műnyomora igen, de egy fényezetlen papírra nehogy már coated színprofilt használjál.
Az ISO Coated v2 300% csak 120g és a feletti műnyomóra jó, újrahasznosított f.sra nem jó.Újrahasznosított vagy újságnyomópapírnál max 210%
ofszet és műnyomó 80g-ig 240%
műnyomó 80g-120g-ig 260%
műnyomó 120g felett 300%Tudom, hogy a szabványok többet megengednek, de a megrendelőt nem érdeklik a szabványok.
-
válasz
martin66 #13104 üzenetére
az bizony fekete, ha összeadod a százalékokat, akkor 210% fölé ne kerüljön újrahasznosított papírnál. Ez egyértelműen a te hibád volt, amit küldtél nekik az csak feketén jelenhetett meg papíron.
Az ISO Coated v2 300% 120g-os műnyomóra (coated) vonatkozik, a nem fényes papírokhoz uncoated-et válasz.
Újrahasznosított, nagyon silány papírokhoz meg newspaper-t -
BonFire
veterán
válasz
martin66 #13104 üzenetére
Hát, pedig ez még képernyőn, RGB-ben is inkább tűnik feketének, mint barnának. Nagyon sötét. Ha 82% fekete, az biza fekete lesz a javából. Míg RGB-ben a monitor közel 17 millió színt jelenít meg, addig a CMYK színkeverés csupán 5-6000 árnyalatot.
Ha ebből totál kiveszed a feketét, akkor is csak valami lilásszürke lesz, de nem barna.
Picivel több szaturáció, és fényerő (kevesebb fekete), valahogy így:
Feketével spórolj! Ennél több fekete már totál fekete lesz nyomaton.
-
BonFire
veterán
válasz
martin66 #11380 üzenetére
Egyébként meg nyugodtan megmondhatod a kedves megrendelőnek, hogy ő a hatökör, mivel a fontok mérete alapértelmezetten mindig a pont és nem a pixel. Sehol, senki nem dolgozik pixellel. Persze az elemek mérete lehet pixelben megadva, de a font méretét akkor is pontban kell megadni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HP notebook topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- VPS - Melyik szolgáltatót?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- Gitáros topic
- Hardverkemping június végén
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest