- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nitrogén
tag
válasz
Szten Márs #50 üzenetére
ilyen ''sz'' hangok jöttek ki folyamatossan, pl. mikor a sav marr valamit. vagy hallotál már turbos kocsi hangot? mongyuk annak az azért más freki számba megy a hangja.
És ezentúl elnevezem az @md-és procimat, turbo barton-nak. viccen belüll. -
Nitrogén
tag
Nálam is adott hangot a procim. 192*12,5fsb-re húzva szipogot mint a turbo, mikor indulás elött oprendszer választás volt, de nem volt stabil a gép ennyire húzva
. biztos turbosak ezek a procik
-
mh197
őstag
Nálam egy abit aa8xe lap egy 3 @4 ghz-s procival serceg. Mikor pl prime95-t ráengedem egyszer, akkor hangosabban, és ha adok neki ugye még egy prime-ot a HT miatt, akkor kicsit csendesebben. Leghangosabb, mikor egy prime megy, a procc ''50%-on'' ugye, és ilyen esetben, mintha ''mechanikusan felezné'' meg a procit
-
BobChemistry
őstag
nálam csak a venti hangos
-
Gabcsika
tag
Nekem a ''Nagyecsedi Fekete Szemek: Egy bűnöm van'' című felejthetetlen slágerét énekli...
-
morceaux
aktív tag
nekem is sercegett a ti4200-esem, meg még szokott a csapágyas venti, meg a deformált cd/dvd, meg a vincsi amikor dolgozik, és a lap környékéről is hallani ilyeneket
-
Roby18
csendes tag
Tényleg! Nekem a hangfalban a hangváltó tekercselése is játsza ugyan azt a zenét, amit a hangszóró lead!!!
-
Konflikt
addikt
Hát máshogy alakult
Különben jó topic
-
Szten Márs
nagyúr
Azt a fene, nem gondoltam volna, hogy 5 addonnál több lesz ebben a topicban
-
Konflikt
addikt
Igy énis jártam már, a lenti lapom hajlamos sercegni - néha.
Pl. nekem akkor jön elő, ha 3, - v több USB ezközt csatlakoztatok, de szerencsére nem jellemző
Amugy a proci mellöl jön a sercegés, ahol kondik meg kis tekercsek vannak, de nemtudom pontossan miből, majd ti megmondjátok -
ftc
nagyúr
A proci belezavarhat a hangkártyának már ha sipolásnál tartunk?
-
törölt tag
a ''régi'' abit siluro ti4200-amnál volt ilyen jelenség, hogy 3d-ben minden lerenderelt képre sercent egyet. gáz volt
-
turho
addikt
A tekercsek a legjobban. De a félvezetők is adnak ki hangot, feszültség hatására minimálisan ugyan, de alakváltozás lép fel, illetve a határfelületek is közelednek-távolodnak. Persze elenyésző szinten, de a tokozás, a nagy felületek ezt felerősítik.
A kerámia huzalellenállások is gyönyörűen zenélnek/tekercselve vannak, induktívak is, kvázi tehát tekercsek is/.
Viasszal nem azért öntötték le a rádióban, hogy ne zizegjenott nincs igazán teljesítmény. Ott rezgőkörökben használják, mint egyik frekvenciameghatározó elem. Azért van némelyik úgy megnyomorgatva-széthúzgálva, mert úgy állítják be a kívánt induktivitást /amely meghatározza a frekvenciát, fordítottan arányos vele/.
De az tény, hogy a ragasztott, szorosan tekert tekercs kevésbé hajlamos rezgésre.
Mostani lapokban max. valami pillanatragasztószerű lakkal, illetve vékony műgyantával bevont ferritmagra tekercselt tekercseket alkalmaznak. Ha van valakinek laza, óvatosan, egy pl. fogpiszkáló hegyére cseppentett pillanatragasztóval meg lehet próbálni rögzíteni a tekercstesthez, minden menetnél egy picurit. Ilyet már kellett csinálnom, bejött.
Amúgy lapokon a kapcsolóüzemű nagyfrekis zavar simítására használják őket. /nagy tekercs - kis frekvencia, mivel a komponensek egy része a hallható tartományban van erősen. A huzalátmérő-és méret a teljesítmény elviselése miatt akkora, amekkora./
A zavarfreki hangja hallatszik belőlük -
L3zl13
nagyúr
válasz
Szten Márs #1 üzenetére
Tudod, mostanság mindent beleintegrálnak a procikba. A tiedben szerintem már integrált 7.1-es hangfalsett is van.
-
-
turho
addikt
A nagyobb energiájú, gyorsan változó impulzusok a kondiban található lemezszerkezetet minimális mértékben megrezgetik. /ugyebár, induktív feltekercselt fém+fóliaszalag elektrolitban/.
Pártíz-párszáz Hz-en ez pont összejön még az önrezonanciákkal is.
De jellemzően a tekercsek zizeregnek a legjobban.
Nagy és gyors lefolyású áramváltozásokra, ha megfelelő frekvenciájúak, a félvezető is így reagál, minimális mértékben, de ad ki hangot. Függ a felületétől, az elvezető közegtől. Kapacitív, induktív hatás egyaránt van abban is.
Hallottatok már egy 100 w-os végfokot úgy szólni, hogy a kimenetén a terhelés mondjuk egy megfelelő műterhelés, vagy izzólámpa? A hűtőbordából halk zene szólha odatekersz neki.
-
wedlock
tag
válasz
Szten Márs #7 üzenetére
Hát én még a fenn emlitett füstölgő procc kivételével nem találkoztam olyannal.amiből bárminemü zörej jött volna...(ez szép madzsar mondat lett)
-
MUŁĐER
addikt
nem a proci adja ki a hangot hanem a kondik..nálam is serceg a lapon a foglalat mellett az egyik nagy...
-
Achill3uS
nagyúr
Legközelebb olyan procit veszek csak aminek a dobozán ott figyel: ONLY 19db
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Szten Márs #3 üzenetére
Talán a hűtőborda nincs jól felrakva és a venti miatt berezonál...jobb ötletem nincs
-
wedlock
tag
válasz
Szten Márs #1 üzenetére
Hallotam már procit sercegni,igaz utána füstjeleket is adott
Bár lehet hogy te nem erre gondoltál... -
Szten Márs
nagyúr
Hát igen, tudom eléggé sanszosan hamarosan zárják topic, bár ki tudja?
A helyzet a következő, valaki azt állítja maga a proci ad ki fura hangokat, bár én ezt nem értem, mert maga a proci mint olyan semmit nem tartalmaz, ami hangot adhat, pl mozgó alkatrész vagy valami... szerintetek?
Amúgy innen jött:
Bővebben: link
13-as, 15-ös és 17-es addonok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen monitort vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- E-roller topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest