- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
btprg
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nincs szerencsém ezekkel az SCSI vezérlőkártyákkal. Remélem valaki tud majd valami tippet adni, hogy mit próbálhatnék, hogy rendesen működjenek.
Az első egy Adaptec AHA-2940W PCI. Teljesen jól működik attól eltekintve, hogy ha bent van a gépben, akkor a hálókártya nem működik (3Com Etherlink III PnP ISA). Akárhogy helyeztem el őket a foglalatokba, mindig ugyanaz lett: felismeri ugyan a gép a hálókártyát, de egyáltalán nem működik az, pedig nincs semmilyen hibaüzenet. A Windows 95 úgy le is fagy a belépés után kb. 1 perccel, mint a pinty. A Windows NT 4.0 teljesen jól működik, csak hát ugye a hálózat nem megy. Teljesen olyan, mintha valami ütközés lenne, de nem látszik semmi. Azt nem próbáltam, hogy PCI-s hálókártyát rakok be, mert nincs elég PCI hely, meg szeretem is ezt a régi 3Com-ot.
Aztán szereztem egy AHA-1542B ISA-t is, hátha vele működik. Sajnos nem PnP. Mire végre beállítottam, hogy ne ütközzön sehol se a másik nem PnP kártyámmal, a Sound Blaster 16-tal, kiderült, hogy így se működik. Minduntalan azt a hibaüzenetet adja ki a BIOS-a, hogy "HOST ADAPTER NOT FOUND AT PORT 330H", még akkor is, ha a jumperekkel átállítom az I/O port addresst valami másra (pl. 134h)! Egyáltalán nem értem. Az benne van a manualban, hogy a BIOS-nak mindig ez a 330h a portja, de a BIOS működik gondolom, ha már ezt ki tudta írni... Pedig még a BIOS memóriacímére is beállítottam foglalt memóriaterületet a rendes BIOS-ban. Ráadásul azt se tudom, hogy kell belelépni a kártya BIOS setupjába, ha egyáltalán van (Control-A nem megy). Még úgy is kipróbáltam, hogy kiszedtem az összes többi ISA kártyát, visszaállítottam gyári beállításra a jumpereket, de úgy se lett változás. Lehet, hogy maga a host adapter chip rossz?
A gépem:
TYAN TAHOE-II S1686 dual P2 alaplap (Intel 440FX chipset)
(grafikus American Megatrends Inc. flash BIOS)
S3 Vision864 PCI (1MB)
2x Provideo Voodoo2 (SLI-ben)
OPTi Firelink 82C861 USB 1.1 kártya PCI
3Com Etherlink III 3C509B-TP PnP ISA
Sound Blaster 16 CT2230 ISAA válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- iPhone topik
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest