- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
pogacsa
csendes tag
szia karib,
nem kell a 3x2, de a kt133a south bridgeben nem bizom, es nem szivesen teszek hdd-t az alaplapi ide0, es ide1-re. igy mara a hdd-nek az alaplapi ht370, es ott van tartalekban egy az elozo gepmbol "megorokolt" iwill sideraid, u.a htp370-es chippel. es akkor mind a negy hdd fel van rakva masternek es megy mint a mese. az alaplapi ket csatornan meg egy iro/dvd, es egy pana cdrom csucsul, ennek a slaveje egy rack. de most ugy tunik megy :-))
abit suxx, acpi SUXX -
pogacsa
csendes tag
300W. elégnek kell lennie.
megoldodott a problema, a 3R bios-t beegettem tegnap este, es a win98se-t "setup /p i"-vel telepítettem, hogy ne legyen ACPI support, hát ez volt a baja, de tudnám miért nem lehet kikapcsolnia fránya bios-ból :-( kell a francnak, nem laptop ez.
Pogi -
pogacsa
csendes tag
na leirom milyen cumom van, aztan talan valaki tud mondani egy ep osszeallitast.
- ms-usb eger (jelenleg a ps2-n, de ezzel fel tudok takaritani egy irq-t, viszont via usb filter regisitry error miatt nem megy fel :-() )
- radeon ddr vivo
- sblive 5.1
- kt7a-raid (integralt hpt370)
- realmagic (a taviranyitohoz meg kellene valamelyik com port)
- lpt printer, igy sajna az is marad.
- iwill sideraid 100, mert baromi sok ide cucc van, es mindegyik csak masterkent porog ugy ahogy kellene.
- acorp 970 eth
a mostani kuzdelmem egyenlore _csak_ annyi hogy radeon & sblive menjen minden mas hever a foldon. alaplapi raid is, usb is, lpt is, coms is letitltva. szoval ezzel mar csak kellene mennie, de ez csak elmelet.
(udvozolom az abit-ot, egy normalis faq sincs, meg semmi, mindenfele unofficial hack oldalakat bujok, egyenlore eredmenytelenul.)
masreszt a via4in1 4.26 stabilabbnak tunik mint a latest 4.32. de ez csak erzes, nem tudom igazolni sem, cafolni sem.
isten bizony egy agyrem, jo lenne eldonteni, hogy mi szar, de nem akarok mindenbol venni ujabbat, mar igy is tul sokban van ahhoz kepest, hogy nem megy.
Pogi -
pogacsa
csendes tag
sziasztok,
teljes szellemi nihil uralkodik rajtam: tegnap egesz nap win98se-t telepitgettem, mert buzultam irq-ekkel. na rakuzdottem az sblive-ot az 5-osre - ennek aldasos hatasa, hogy az sb16emu elhalt, de legalabb nem nekem kellett kiirtanom. ati radeon ramaszott a 10-esre, ill a htp370-es raid controller a 11-esre. ez igy jonak is tunne, DE az a franya ACPI mindegyiken ott figyel 5,10,11. termeszetesen a gep fagy mint korabban. aztan via 4in1 driver 4.26-al birta olyan felorat (mindig egy jo dixv-el tesztelem, ez megnyuzza, es vegul csonta fagy). szoval mar nem az sb, nem a radeon, nem is a htp a gyanus, hanem az ACPI. ezt meg a biosbol nem tudom letiltani :-( windowsban sem sikerult :-(
szal, kinek milyen otlete van hogy ettol a kellemes feature-tol megszabaduljak?
ezer hala,
Pogi -
pogacsa
csendes tag
hali,
asszem kicsit okosabb vagyok, hogy a bánat is megy. szal BIOS-ban szépen faszán kiosztom a IRQ-kat, semmi osztozkodás meg ilyesmi. aztan w2k bebootol és az látom, hogy akármit állítok én be, a 11-es megszakításon log az AGP, SBLive, alaplapi USB, alaplapi RAID kontroller. na ebböl hogyan tudok kikeveredni, hogy bíráljon felül ez a dög. habár lassan ott tartok, hogy win98se lesz ebböl, mert nagyon gáz ez a w2k még egy évvel a megjelenése után is. -
pogacsa
csendes tag
sziasztok,
szal a rencer tovabbra is bugzik, mert tok tranziensen fagyokat, de csonta. valakinenk van otlete, hogy mit es hol teszteljek, hogy mi a rossz? teszt progik meg miegymas? mivel mar nem vagyok biztos benne, hogy az sblive a hunyo. most cd-t nem voltam kepes irni, valamitol mindig megfagyott a dolog.
kossz, Pogi -
pogacsa
csendes tag
na válaszolok akkor magamnak :-P.
így ment a dolog. az egyetlen szépséghiba, hogy néhány divx-el csontra fagy, de utána reboot és semmi gáz. majd kiötlöm, hogy mi okozza (sérült a letöltött fájl?).
másik kérdés, van egy iwill side-raid100-as kütyüm, u.a. HPT370-es chip van rajta mint az alaplapi raid controlleren, fognak ezek egymás mellett dolgozni? mert abban már nem is bízom, hogy a két chip együtt képes legyen lemez tömböt kezelni.
aztán meg még be kellene raknom a realmaigc kártyát, és egy eth kártyát, csak nem tudom melyik IRQ share-nél fogja magát hanyatt vágni a cucc. ezzel kapcsolatos tapasztalat?
kössz, -
pogacsa
csendes tag
hi,
kössz, megpróbálom szóra bírni a kis dögöt végre :-)
olyan fura volt. felküzdöttem a w2k-t (vannak particiok amiket nem akartam törölni), ment is, na sblive be, telepít, megy egy darabig, majd csontá fagy. azóta itt állok és túrom a netet, hogy mi is legyen.
amit kigondoltam:
- w2k fel
- sp2 install
- via 4in1 4.32 install
- radeon driver install
- SBlive be (PCI2-ben, IRQ5 - ilyenkor nem osztozkodik)
- sblive latest drv install
van rá esély, hogy ez menni fog?
kössz, -
pogacsa
csendes tag
sziasztok,
remélem valaki tud segíteni az alábbi holmi üzemre bírásával, mert lassan lekaparom a falat. szóval a cucc:
Abit KT7A-RAID
AMD TBird 1200/266
SBLive 5.1
ATI RADEON VIVO 64DDR
aztán ha meg látja az SB-t eldobja magát, de csúnyán, mert utána már nem is bootol (kártya volt kint is bent is), valamit össze kuszált a HPFS parton. lenne ötletetetek hogy melyik kártyát hova raktjam? via 4in1-ból mi melyik verzió müködik ill. a w2k-hoz sp1, sp2? bios? szóval bármilyen tapasztalat jól jönne.
előre is kössz,
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
- ASUS PROART Z790-CREATOR WIFI Alaplap
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged