- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackGobbo
csendes tag
Sziasztok,
toredelmesen bevallom nem olvasgattam vissza a temaba, de segitsegre lenne szuksegem, A 1. slottbol szeretnem atrakni a videokartyat a 2.ba. Az alaplap konyve szerint lehet hasznalni mindkettot. azt irja: "Insert your graphics card into either /PCIEXP1/ or /PCIEXP2/ slot" es mellette a rajzon is mindket slotthoz nyilazza. Viszont mikor kicserelem akkor azt irja hogy rakjam vissza a 1. slottba meg a biosig sem enged el. Aki tudna megoldast a problemamra vagy valami tanaccsal tud szolgalni kerem irjon.
Koszonom: Gobbo
ui: a lap Abit Fatal1ty An9es a slottcserere pedig egy videokartya huto csere miatt lenne szukseg
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Néhány nap múlva eladó sorba kerül a deszkám: Abit AN9 32X Fatal1ty .
Imádom, de Intelre nyergeltem!
Van még rá vagy 2 év Gar!
Hozzá 6000+ X2 (BOX), ami szintén eladó lesz, ill. 2x1GB Kingmax SuperRAM DDR2 800MHz.Ha valakit érdekel írjon Priv, de kint lesz hamarosan hirdetésben is!
Üdv.
-
thumb
aktív tag
Szeva mindenkinek!
Nekem egy komplex kérdésem lenne!
kinéztem magamnak egy ilyen alaplapot: Fatal1ty AN9 32X
szerintetek ez mennyire jó a többi am2-es sli-s alaplaphoz képest vagy egyáltalán ez hogy fatality úgy álltalánosságban ez mennyire számít jónak?? megéri venni ilyen fatality-s deszkát?köszi
-
deMarco
tag
Hali. Vannak még itt fatal1ty-sek?
-
aginor
veterán
válasz
BlackGobbo #102 üzenetére
Szia!
Azóta megoldódott a problémád? -
BlackGobbo
csendes tag
Milyen chipset hűtőről volt szó? Én is megnéznék bármilyen alternatívát. Bár a BIOSban utánanéztem és terhelés után a hőfok bőven 40 c alatt volt
hiába volt forró a borda. A probléma csak az, hogy nem nagyon tudom hogy elvezetni a kártya plusz az alsó chipset borda által generált hőt
[Szerkesztve] -
BlackGobbo
csendes tag
Hi
Azért nem hiszem mert, (nem szeretném hinni)a kártyából tízből egyet sem hoztak vissza viszont a lapból idáig vagy háromból kettőt
. Ami persze nem zárja ki a VGA gyanuját. Ettől lehet rosz a kártya is és azt sem tudom sajna a lapokat mivel hozták vissza, lehet, hogy náluk is egy egyszerű BIOS frissités segít. De mondjuk most, hogy irom ennek is utána nézek. Idáig a VGA nem hibázott tesztben, de csak demot tudtam ráereszteni, még elő kell kutassam a full 2005ös Markot. Viszont haverom kártyájával kicsrélem amint lehetőség engedi, hogy fordítva hogy muzsikálnak a kártyák. Köszönöm a véleményed lehet tényleg az lesz a hiba, de azért más ötleteket is várnék.
-
Oliverda
titán
válasz
BlackGobbo #99 üzenetére
Szerintem ennek a hibának semmi köze az alaplahoz.
Első körben VGA hibára gondoltam, de eVGA nem hiszem hogy gázos lenne, sajna ezt a deszkát viszont sűrűn viszik vissza. - Miért ne lehetne ''gázos''?
A guru panel az amit 5,25-ös helyre kell rakni a guru clock az meg amit asztalra. Nekem az utóbbi van és semmi gond vele, oda rakom ahova akarom. -
BlackGobbo
csendes tag
Sziasztok
Remélem tudtok segiteni
Már egy ideje ez a lapom van, de semmi problémám nem volt, mikoris nemrég újitottam bele egy eVGA 8800 640est. Addig egy pót ATI kari volt benne. A kártya berakása után nem indult az XP. Már nem emlékszem a problémára, úgyis ki akartam próbálni a vistát, igy C gyalu VISTA fel. Egy idejig no problem megy minden a maga útján, mikoris ki akarom próbálni a Lost nemtudoménmilyen dx10es láték demóját. nagybátran feltolok mindent csutkára és inditom a játékot. Az FPS 20 körüli volt, de teljes vizuális gyönyör a Dx10 tényleg oda fog baszni). Eljutok az első akcióig: széttöredezik a kép majd pár másodpercig fekete, aztán vissza a kép kb. 1 mp.-re és utána elölről, visszavettem a grafikát, amivel pár másodpercre ki tudtam tolni a hibát Ha kilépek a VISTA vmi Driveres hibaüzenetet ir ki(majd beirom pontosan mit). HL2 E1 nél ez annyiban merül ki hogy egy idő után kidob hibával a játék (ezt nem nagyon indokolja). Itt hűtésre gyanakodtam. A VGA Tűz forró. berakom a plusz VGA hütőt ezzel a HL2ben visszavett grafikával és minden hűtö maxra tekerésével végig tudom játszani. Első körben VGA hibára gondoltam, de eVGA nem hiszem hogy gázos lenne, sajna ezt a deszkát viszont sűrűn viszik vissza. (remélem az enyémet nem kell) BIOSt nem frissitettem nem is nagyon tudom hogyan kell, VISTAra gondoltam még de azt a játékot már tesztelték ugye és elv. XPn nem megy. A házam hűtése alapból kitűnő eddig a chipset hűtők be sem voltak dugva ( jó sokat szenvedtem mire vissza prütymögtem őket a helyükre, most zakatol mind a kettő. Az ultrahalk konfigomból a 3 plusz hűtővel rakéta zaja lett) a házam egy Enermax - CS-1018 [link]. viszont néztem a chipsett is igen forró volt tapintásilag. BIOS adattal most nem tudok szolgálni nem emlékszem és nem otthon vagyok, de az lehet hogy csak a borda meleg. Geil memokat használok 2x1 gigát az ultra szériából, de az álltalatok említett hibát én nem tapasztaltam (nem tudom, hogy a BIOS vissza vette e az órajelet), más azt mondja a kártya ilyen szintű melegedése normális tehát ugyan VGA hibát ki nem zárom de tovább lépek. Driver: hát igen a VISTA. Mindenből a legújabb drivert raktam fel, igazábol más hibát nem tapasztaltam a vistaval, de gyanús (ha haza megyek mindenesetre felrakok egy XPt is és azzal is próbálkozom). Táp nem hiszem, semmi gondom nem volt vele ezidáig.Procihütőn akár jégkockát lehetne gyártani bár már elég avétos darab, cserére szorul (mármint a proci).
Amire én gyanakszom az a PCI-E foglalat. (esetleg s ramok?) A BIOSban nem nyultam szinte semmihez nem láttam értelmét gondoltam ilyen gép mellett elég király vagyokhát lehet nem.) tehát BIOS beállitás is bezavarhat, esetleg frissités?
konfig: A8N Fatal1ty, eVGA 8800GTS 640 sima, am2 x2 3600+ (35w), scythe ninja hűtő revoltec 12cm ledessel megtámogatva, Enermax - CS-1018 ház, elől-hátul 2-2 rev. 8cm ledes venti, (plusz mostmár a 2 chipset és az alaplapi VGA venti), USBs külső hangkártya a raptor fülhalgatóhoz( c mediás), enermax 500as Liberty, USBs logitech egér és bill., router és etc a többi nem hiszem hogy érdekes
Ja és vigyázzatok a guru panel vételével, Én szereztem egyet ahol régebben melóztam, de sztem ti nem erre gondoltok. Sajna ez szürke és asztalra állítható nem pedig a Fatal1ty féle előlapi kivezetés, sztem a boltban is ua ezt árulják -
laci666
senior tag
Ki jőtt az an915 Bios.
[link] -
Oliverda
titán
Nagyon pangunk...
-
laci666
senior tag
Szia.
Nekem bejött nagyon ez a Fatal1ty lapocska.
Bár az elején szívtam vele de megoldodtak a problémák.
Vannak kisebb hibái mint pl hogy a ramoknak csak 2,3v lehet adni ez lehetne több is szerinten.
Más rosszat nem tudok elmondani róla.
Ha Ilyet tervezel venni nem bánod meg.
üdv Laci -
aginor
veterán
Sziaaztok!
Mik a tapasztalatok ezzel a lappal kapcsolatban?
Előre is köszi a válaszokat. -
laci666
senior tag
Csak most vettem észre,hogy 2006/12/05 kijött egy uj bios a laphoz(an914 ) probálta már valaki?
Nekem az an913-as van fent. -
ii77
tag
Sziasztok !
Olvastam 1 kollega is guru panelre vágyik. Szétnézve a neten, csak a ready rendelési listájában találtam. Írtam nekik emilt, tényleg tudnak-e hozni, no válasz. Van tapasztalat, tudnak hozni? Köszi. -
Oliverda
titán
Kinek mekkora max. STABIL FSB-t sikerült elérnie ezzel a lappal? A két kis venti ami rajta van mennyire zajos? Vissza lehet venni a BIOSban őket?
-
laci666
senior tag
Hello
tudnátok nekem abban segíteni ,hogy mért van az hogy ha feltelepítem az nvidia csipszet drivert akkor a gép indulásakkor nagyon sokáig tart a XP.nek betölteni a programokat(tűzfal,virusirto meg a hálozat ikonok is késön jönnek be).
Ha nincsen fent driver akkor egy pillanat alatt betölti a progikat.
A legujabb 9.35_nforce_winxp_international driver van fent de a sajátjával is ezt csinálta.
A gép nincs huzva csak a ramot járatom 800-on 4-4-4-12-1T.
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
ház+ventik 50w
Muhaha! Tehát ezek szerint a házon lévő néhány LED en és azon az 1-2-3 ventilátoron keresztül megy több, mint 4 amper...
De az alaplapi 100 watt sem kutya... (tudom, belevetted a memóriákat is, de akkor se semmi).
Az ilyen számolgatós programoknak több kára van, mint haszna (mert elhiszed azt a hülyeséget, amit kiszámolnak neked), szét kellene nézned egy kicsit a tápos témák között.
Ezt a konfigot, amihez Te 500W-os tápot ajánlottál egy 300W-os FSP vagy Delta röhögve elvinné... -
laci666
senior tag
Nektek is tulfeszel a lap mert nekem igen, alap feszen van és 1.30-ad a lap a procinak.nemtom miért?
Probálgattam egy kis minimum fogyasztást kihozni a konfigbol és most 86W-nál járok alapon.(most hogy már megint emelik a villanyt is nem árt sporolni valamin) -
nándika
aktív tag
Na így már világos!
Nekem ugyan ez volt a geil rammokal!
Na de a vidokari is csinálta nem tudom miért!
Ja probáld ki hogy a az alaplapi tűzfalat szedd le nekem ez okozott nagy fejfájást!
tünetek hasolók votak! persze a ram csere után
Nem azért írtam amit íram mert hülye lennél csak ki kell zárni minden hibát!
A táp csere felesleges mert simán elviszi a redszered SLI ben is -
-
vinakos
csendes tag
Na köszi előlre is...
Tünetek annyi hogy egyszercsak kikapcs!!! Minden előjel nélkül, ha alapon van használva 200*11-en akkor van amikor órákig meg van amikor pár perc után.
Ugyanez a helyzet ha 250/9-et tolok neki, persze 4x HT szorzó mellett. Ugye így ezt tudta anélkül hogy a feszekhez hozzá kellett volna nyulnom.
Amint magasabb órajelre tolom, ez megváltozik és a percekből másodpercek lesznek, de csakis a windows felállása után... Egyszerűen kikapcsol a gép. A másik érdekesség, hogy van amikor a hibakijelző leden a 99-es van amire sajnos nem tudtam rájönni micsoda, és van amikor ilyen esetben a gépet visszakapcsolni sem tudom, csakha lenyomom a tápot teljesen!
Szóval a tápot megnézem holnap, hozok haza nagyobbat aztán kiderül, bár én kétlem hogy ez lenne a baja hiszen simán vitte a D805-ömet még erősebb kártyával is (GX2-t is teszteltem huzott procival, ami aztán ugye nem 90W körül evett 1.6V-on)
(Ugyanígy hozok hozzá corsair ramot is... Az tuti van a boltban ahol dolgozom... Hála nekik)
XP-m természetesen SP2-es és a raid disk természetesen megvolt hozzá, anélkül nem is menne... Ez már alap, azért van ennyi közöm hozzá.
A furcsa az, hogy ha mindent alapon hagyok a bios-ban értem ez alatt, a proci beállítást a ramokat mindent, még akkor is eljátsza ezt a gép. Még érdekesebb hogy pl. az Orthos közel 3órán át ment alapon rajta, majd 10perc filmnézés után kikapcsolt. Na ezt már nem tudom hova tenni....
Windows install alatt sincs sose semmi gond vele... Én leginkább a raidre gyanakodnék, bár nem hiszem hogy ekkora hiba lenne benne, hogy raid-el használhatatlan.
A másik hogy a bios frissítés is természetesen megvolt, az sem változtatott semmin...ű
Sajnos én is csak arra tudok gondolni, hogy vagy a táp vagy a ram nem tetszik neki, vagy hogy teljesen rossz a lap!!!
Egyenlőre ennyit tudok, ha valami egyéb ötlet van szívesen fogadom... -
csumpy
csendes tag
nem tom hogy lehet hogy 200w?
1 gforce 7900gt 165w-ot fogyaszt az tuti, és még hol van a többi cucc.
1 amd a64 89w-ot fogyaszt!
1 vinyó 18-25w.
dvd író 15-20w
vicze@freemail.hu kiadott egy watt kalkulátor nevü kis progi!
igaz az új dolgok még nincsenek benne! -
nándika
aktív tag
Hy!
Szóval telepiteni kell a vinfost aztán minden driver kivétel az alplapi tűzfal
Na most tudom hülyén hangzik van külön raid vezérlő disc hozzá ez se hagyd ki
Probléma még lehet a memokkal sajna én is geil value ramokkal kezdem el is adtam öket!
Javaslatom kingmax mars ha tuningolsz corsair most ezzel nekem hibátlan és nem drágák!
Bios frissités is sok problémától megfog mennteni!
Ja és sp2 ez a legfontosabb!
Ird le miket tapasztalsz mert kevés infót adtál!
mik a tünetek hogy kapcsol ki meg ilyenek -
laci666
senior tag
Hello
Ahogy láttom csak lapot cseréltél azaz a régi cumot birta a tápod akkor azzal lehet nem lesz gond,de ha ki tudod probálni nagyobb táppal az nem árt.
Neked igy elsőre egy bios frissitést ajánlok,
Nekem is állandoan cmos kellet az induláshoz meg fagyot is néha, kivoltam a faxom az abittal,de egy bios frissités csodát tett azota pöpec minden.
Frissítés előtt még azt is megprobálhatod hogy a ramokat átrakod másik foglalatba vagy nem duálba rakod öket.
Ha ki tudod probáld ki más rammal a lapot.(szerintem geil ramokkal volt valami akadása lapnak,de nem vagyok biztos benne amugy is az AM2 finnyás a ramra.)
Hát igy elsőre ennyit. -
csumpy
csendes tag
Én nem tom mi lehet a baja de nem túl kevés az a 410wattos táp?
csak sacc: vga 190w
alaplap 100w
cpu 95w
ház+ventik 50w
+winyók+optikai drv 50w
Szerintem nem ártana neki minimum egy 500-as táp!
De ez csak tipp! de ha van rá lehetöséged 1 próbát megérne! -
vinakos
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kellene egy kis segítség...
Tegnap tulajdonosa lettem egy Abit AN9 32X Fatal1ty-nek....
Azt nem mondhatom hogy eddig boldog...
A helyzet az hogy gondoltam nem lesz szükség a windows installra, mivel eddig előtte egy M2N-re telepített windows-om volt. Bekapcs, felismerte a dolgokat, majd kikapcsolt!
Hozzáteszem raides winyón volt az oprendszer...
Ezt eljátszotta 3szor...
Gondoltam akkor új rendszer.... Sima IDE-s HDD-re. Feltesz gond nélkül. Alaplap driver, abit cuccok... Lekapcsolt!!!
Véleményem szerint valami nem tetszik neki a raid-en. Vagy nem tudom mi baja lehet.
Huzni még nem huztam a procit, mert még azt nem is mertem.
Egyszerűen fogja magát és lekapcsol, néha még visszakapcsolni se lehet.
Valami ötlet hogy mi lehet a baj???? -
csumpy
csendes tag
köszi a súgást!
Én asust szeretnék ! Szerinted az milyen?
Azon is kell a hütés csere? -
Vigneau
félisten
Kis rózsaszín figura, mi...?
Az erőviszonyok így alakulnak: X1950PRO < X1900XT < X1950XT. Itt a topikja is az utóbbi két VGA-nak: [link].
A mag és a RAM frekvenciájában van különbség az X1950XT javára.
Elvileg a 256MB-s verzió bőven elég. A Sapphire, HiS terméke igen korrekt, de a hűtés lecserélése javallott. Én pl. egy Zalman VF900-Cu-t raktam fel rá. -
csumpy
csendes tag
Nagyon király!
A 2200-rol 2600-ra húztad? Gondolom érezhetö volt a gyorsulás!?
Már majd meg üt a guta hogy még nem megy a gépem!!!
Ha meg lesz minden biztos szükségem lesz a segítségedre!
Föleg a tuningban mert meg akarom tudni mi a maxi gáz amit ki tudok sajtolni belöle!
Szerinted melyik kari a jobb?
Az ati x1900xt vagy az x1950xt? nem találok leírást az 1950xt-röl!
azt tom hogy az x1950pro roszabb mint az 1900xt! (prohard tesztek) -
nándika
aktív tag
Na szia
ezer éve
Hát ütös ez a proc 2800 stabilan
De vissza vettem 2600 igy minden progi 5000+nak látja!
Rá eresztettem minden létező tesztetn nem hibázik
Az új memoim remélem pénteken érkezik !
most a kingmaxok 750mhz 4-4-4-12 1t mennek
igy nagyon ütösnek érzem gyors minden kép nem tudok rosszat mondani!
ha érdekel bármi irj probálok segíteni
most ezekből a 65 nmből én nem vennéklassabak a 90nmnél ez tuti teszteltük!
Ja és ilyen beállitásokon 30°c os a drága tesztek alatt max 48°c volt -
csumpy
csendes tag
Köszike a helpet! tutkora kell a guru panel!!! Nem gondoltam volna hogy ilyen olcsó.
Én azt gondoltam hogy drágább. Nekem 4200+ van de még nem tok véleményt írni sajna mert még nem komplett a gépem!
Teljes gázzal rajta vagyok de még sok lóvé kell! (20k vinyó, 12k író, 80k vga, 32k táp (termaltake 700w! nem bízok semmit sem a véletlenre). durván 120 papír! a vga-ra lassan +van a zsé. ha be indul teszt után veletek osztom meg elsönek a tapasztalataimat igérem!
tudom a táp tulzás de nem baj. kb:500-520w-ot számoltam! (a gyenge vagy kevés táp a stabilitás rovására megy) -
laci666
senior tag
Hello
Bocs hogy csak most irok.
A konfigom is pont ez csak 3600+-al ja meg fele rammal.
Véleményem:
Elsőnek szivtam rendesen mig necsináltam biosfrrisitést azota pöpec minden.(régi biossal állandoan cmosozni kellet majd minden indulásnál, tuning ment vele csak nem volt stabil a lap)
Csak annyi negativum van az uj biossal, hogy a ramnak nemlehet 2.3v-nál több feszt adni ami szerintem tuningnál jó jöne ha lehetne többet adni. mert igy a ramok megálnak 960Mhz-nél 4-4-4-12-1T.Megy ezret is csak azon már nem stabil.
De csak ajánlani tudom. Király a deszka.
A cumod meg hasítani fog ezerrel.3Dmar05-ban olyan 11000 pöty 2600Mhz-es procival alap vga-val kb. -
csumpy
csendes tag
Sajna nem tok tovább várni!
Már nagyon kíváncsi vok.
én pont fordítva vagyok. g-force mániás voltam, és át tértem az atira!
sok tesztet olvastam. az asus eax1900xt sok dologban odavert a gforce csúcskariábol néhánynak! no persze én nem akarok vitázni, és nagyon örülök hogy ítrál de 2 dologbol soha nem engedek! ATI&AMD! nekem ez a páros nagyon be vált.
most látamCIE RX1950XT 256Mb Asus, EAX1950XT/HDTP/256M, DVI, TV out 81 072 Ft gömb computer
azért ez már kafa!
még a guru panelt kéne valahonan beszerezni! nem tod hol lehet kapni?
a Ready listáján nem volt! -
nándika
aktív tag
NA hello!
Én is ati párti votam addig a pillanatig amig meg nem tértem!
Nem, egyszerüen ati jobb volt de most ez a 8800gts-em gyaláz. és kész
Ha most szeretnél vásárolni akkor várj vele mert jön a dx10 és nagyon olcsok lesznek
2 hónap és rendeződnek a dolgok! Jönnek az új geforcok meg állitolag ati is csinált valmit!
Nézzd az én kártyám értéke majdem 20kval csőkket3hét alatt!
Ha emlékezetem nem csal az asus mindig drágább de 90k az nagyon sok már sokkal olcsobban is lehet kapni! -
csumpy
csendes tag
ha tudod hol lehet beszerezni légyszives írd meg mert én nem találtam!
4 papír nem pénz érte!
rosz linket raktam be. valahol azt olvastam hogy az x2 4200+ nem támogatja a ramokat csak aszem 766-ig!
Remélem hogy kamu!
Kafa volna a guru panel! A cmos reset nagyon tuti, és a tuning barátságosabb lehetösége is szempont!
valamilyen szinten +szállotak vagyunk hogy ilyen motyókra költjük a pénzt!
De engem nem érdekel! nem azért mert van pénzem. (csóró villanyász vok) nincs semmi hobbim csak a pc-m! ha már van legyen rendesen! nemigaz?!
ha kész lesz a gépem remélem nem kell költenem rá 1 darabig.
az sli-t ki szeretném benne próbálni!
a havert is ugyan ilyen vga-ra rá dumálom, és már mehet is a teszt! kb 2 hónap.
te milyen vga-t vennél ha volna rá 80k?
én az asus eax1900xt 256mb mellet döntöttem! Szerinted mi volna az ideális vga ehez a confighoz? -
nándika
aktív tag
Á hello azt hittem ezt a topikot senki nem látogatja!
De beszoktam nézegetni csak probáltam feléleszteni ezt is mert nincs a fatai1ty megnevezés an9/kn9 topikon
Csumpy:én is fogok rendelni mert korrekt kis cucc kb 4k az ára
Nem értem mit nem támogat? A link pont arról szól hogy kingmax 800 memokkal tesztelik
[Szerkesztve] -
csumpy
csendes tag
A ready egy üzlet?
Pest közelében lakom (40km) jó volna ha valami pesti bolt volna! kb mi pénzt kóstál nem tudod? -
csumpy
csendes tag
A hömérsékletek nagyon jók ezek szerint! Az új AMD-k már nem melegednek!
Hál isten+ meg a micro devicesnek.
Sajna még nem tom megnézni a biost sem mert még sok drága dolog hiányzik a gépböl.
A c&q persze hogy be lesz kapcsolva! ha már ki találták, és jó is.
Azt nem tod véletlenül hogy a Gurupanelt hol lehet be szerezni az alaplaphoz?
Nekem nagyon tetszene a dolog!!! itt a ház leírása:
[link]
kb fél nap tréningelés volt mire mindent rendesen be bírtam kötni! ventik,senzorok, stb!
Sajna volt az an9 között gyárihibás is, és vissza hívták a gyárba.
Amúgy még roszat nem hallotam róla!
Nagyot hibáztam. + vásároltam a procit (AMD a64 x2 4200+) Most utólag tudtam meg hogy nem támogatja a 800mhz-es ramokat! a 4000+ jobb mint a 4200+-os
[link]
érdemes olvasni shoping elött! Én hülye voltam. -
nándika
aktív tag
Parázznod teljesen felesleges jó ki géped lesz
Hú.. most fejből irom azt hiszem terhelés alatt is 34-36fok kb ,most hogy nekem megvan huzzva a dolog igy déii híd 36°c északi az meg 41°c!
Az alaplapi tűzfal akad a driverekkel ezért iram hogy ne ragd fel
''Videokari instabilitás'' ez egy péda vot, ugyhogy ne ragd fel
Elég jó kis házat vettél nem hiszem hogy melegedéssel lenne gondod, nekem méretre kicsit nagyobb a házam, kevesebb a venti de a hőmérsékletaz ok
Ui: bios ban le tudod szabályozni az chipset hütés mert nagyon hangos!
Ja és C'n'Q mindenkép kapcsold majd be,amd opimizert is dobd fel
most ennyimegyek reggelizni
-
csumpy
csendes tag
szia!
Köszi a helpet! Rendes vagy.
Mi az amit csinál a tüzfal? Vgy mit nem?
Szerintem tuningra nem lesz szükség! (legalább is remélem!)
Mennyi a chip üzemi hömérséklete?
5 ventis a ház amit most veszek. remélem melegedés gondom nem lesz!
Mondjuk nem intel!!! az intelesek rostélyost is csinálhatnak lanparty közben a cpu
hütőn!!
majd írj még tapasztalatokat! izgulok hogy milyen gépet vettem! -
nándika
aktív tag
Laci666 nagyon vizsgaidőszak alatt van igy sajna nem sokat van gép közelben!
Ahogy észrevettem még nekem van ilyen gépem
Hát mit mondhatnékNagyon jó deszka
Kezdeti nehézségek ellenére nagyon megszeretem. Ha elfogatsz egy tanácsot az alaplapi tűzfalat semmi kép ne ragd fel
nagyon sok bosszúságtól megkíméled magad
Ha bármi van tunning ,beállitások, én mindig itt vagyok legalább végre lesz valaki
meg osztjuk a problémákat -
csumpy
csendes tag
Sziasztok!
Laci666! már írtam neked mailt is. Csak nagyon szeretném +tudni hogy hogyan muzsikál a géped? nagyon izgulok mert még nem tom hogy milyen a deszka! már + van az abit an9 32x fatal1ty, AMD a64 X2 4200+, 2x 1 gb geil ddr2 800 dual channel mem, thermaltake v6000a xaser V ház! még kell vinyó, író, vga! Most veszem meg a vga-t! asus eax1900xt 256mb. szóval légyszi írd meg hogy mire számíthatok! milyen lesz a gépem? -
laci666
senior tag
[Szerkesztve] -
antikomcsi
veterán
Remélem nem sértődtél meg, valóban örülök, hogy leírtad a dolgokat, hisz ez a fórum lényege. És vóban jó kis cucc, ha itt álnék normális gép nélkül tuti ilyet vennék, mint Te, semmi mást, de a mostani fatálom is a szívemhez nőtt!
Köszönjük tehát az adatokat, és továbbra is várjuk az infókat, mert egyszer biztos lesz ilyen lapom, és akkor már elég lesz újra bekukkantani a topikba, ha valamit tudni akarok!
Üdv! -
laci666
senior tag
válasz
antikomcsi #25 üzenetére
Szia én csak a tapasztalatomat irom le,hogy mire jutok a deszkával,hogy aki ilyet akkar venni mire számítson.
Én nem a 939-es renszereket akkarom szapulni nekem is olyanom volt(meg voltam vele elégedve) csak volt lehetőségem váltásra és váltottam. -
antikomcsi
veterán
Szia!
Mindez jó és szép, és gratulálok az eredményekhez!
Félreértés ne essék, nem az am2 rendszereket akarom ócsárolni, egyszerűen csak nem vagyok meggyőzve a ddr2 létjogosúltságáról. Hogy őszinte legyek, szerintem egy ilyen lap sokkal többet is tudna, de ennyit még ddr1 ramokkal is, hisz az én fatálom is ehhez hasonló eredményeket mutat ddr1 memóriákkal.
Kérlek ne vedd negatívnak a hozzászólást!
Köszönjük a gyors tesztet, igazán jó, hogy benyomtad ide.
Másrészt ha nem lenne most gépem, biztos én is an9 fatált vennék, a lényeg csak annyit, hogy akinek s939 van annak nem éri meg váltani am2 ddr2-re.
Köszi még1x! -
laci666
senior tag
Egy kis ram tuninggal szolgálhatok.
Néztem memoria olvasás,irás.másolást,késleltetés.
A biosban beállítottam hogy 800-on mennyenek a ramok mert alapbol 667-re rakja.
A CPU szorzoját 10-en hagytam és igy toltam az fsb-t egyre feljebb:
Egészen 960Mhz tudtam emelni a ram órajelét 4-4-4-12-2T beállítások mellet de már itt 2.3v-ot kellet adnom a memoriának sőt a procinak is kellet adnom egy kis feszt .
[link][link][link][link][link]
Amikor elértem az 1000Mhzt eztmár csak 5-4-5-12-2T és itt történt egy furra eset hogy a proci ezt alapfeszen vitte,nem tudom miért az előbb akármit csináltam addig nemjőtt be a vinfos amig nem adtam feszt a procinak most meg simmán vitte.
[link][link][link][link][link]
1000Mhz fölé az istennek sem akkart menni akkármit csináltam utána.
Majd megcsinálom hogy vissza ossztom 667-re a ramot a procit meg 8 szorzora és onnan tolom neki.
[Szerkesztve] -
laci666
senior tag
Egy kis ram tuninggal szolgálhatok.
Néztem memoria olvasás,irás.másolást,késleltetés.
A biosban beállítottam 800-on mennyenek a ramok mert alapbol 667-re rakja.
A CPU szorzoját 10-en hagytam és igy toltam az fsb-t egyre feljebb:
CPU 10*225 1.25v(1.31v ad valojában az alaplap) Ram 900Mhz 2.1v 4-4-4-12-2T
[link][link][link][link] -
rauschie
senior tag
válasz
antikomcsi #15 üzenetére
számomra a legnagyobb negativum persze az ára mellett a fatal1ty lap ellen h annak a kreténnek a nevével van fémjelezve....
[Szerkesztve] -
laci666
senior tag
Lassan csordogál
.Az eggyik szemem sír a másik nevet.
Akkor kezdem a jó dolgokkal:
A lap igy élőbe szebb mint a képeken baromira jó nézki a hűtés és mellesleg jó mükszik is.Teli van a lap leddel a hátulján van 6 piros led ami valami ritmus szerint villog ha be van kapcsolva a gép (nekem plexi házam van és abba nagyon szépen nézki,föleg este.) A lap elején is jutott led böl böven van zöld+vőrős.egyszoval csili vili a lap.Van még a lapon egy kis kijelzö ami kodokat ír ki a könyvébe levan irva minden kod jelentése ha esetleg valami gond lenne.Majd csinnálok a lapról képet csak most itthon vagyok a gép meg az albiba van.
Semmi probléma nem volt a gép össze rakásával ment minden rendesen és pöcre beindult a gépsas.A Bios háttere full piros az elején zavart,de meg lehet szokni és akki tuningol az sokat fogja nézni.
Na szoval elértünk a tuninghozura volt hogy alapbol a 800-as Geil ramjaimat 667 járatja habár fel lehet rakni 800-ra de akkor 2.1voltot ke adni a ramnak mert különben nem jön be semmi.Tömören annyit hogy a X2 3600+procit max 2800Mz tudtam kihajtani 280FSB-vel és itt a gyenge lááncszem az fsb nem tudom növelni,de erről írok majd bővebben.
-
antikomcsi
veterán
Ha már felmerül ilyen kérdés, akkor abban már benne van a válasz is.
Kétség kívűl jobban koncentrálódna az a kevés tapasztalat ami már rendelkezésünkre áll. Feltéve, ha egy büszke nforce 590 tulaj hajlandó olyan topikba írni, ahol holmi nforce4-ek is előfordukhatnak.
Ki tudja, valaha lesz e annyi an9 fatál tulaj aki életben tartaná a topikot szakmailag is?
Lassan 2 éve van an8 fatál, de még mindíg nagyon kevesen vagyunk ezzel a lappal a fórumon, és gyanítom, nem is leszünk többen. -
Vigneau
félisten
válasz
antikomcsi #16 üzenetére
Nem nagyon néznek be ide. Egyáltalán létszükséglet ez a topik, vagy elférne mindez a AN9 / KN9 topicban is? Oda legalább egyre sűrűbben néznek be.
-
Vigneau
félisten
válasz
antikomcsi #15 üzenetére
Ki tudja, kérdés - ha lenne - milyen áron adnák.
-
antikomcsi
veterán
Vagy csordogálhatna valaki akinek van már egyáltalán!
Igazán takaros kis vasnak tartom, kár, hogy ki fog maradni az életemből, egy ilyen lap újkénti megvásárlása.
Jól elvagyok én a kis AN8 Fatal1tyvel. Na nem azt mondom, hogy soha sem lesz, de inkább majd akkor amikor olyan kis harmadik konfig lesz az AM2, akkor majd nevezek egyre én is! -
laci666
senior tag
Na végre megvettem ez a csúcs deszkát.
Elsőre minden frankon mükszik nem volt semmi bibi vele, de még csak most vagyok a tesztelős időszakban meg nézem mit bír a kicsike. -
törölt tag
válasz
Viktor0610 #9 üzenetére
Akkor a Fatal1ty-sok megint nem vegyülnek a köznéppel: [link].
[Szerkesztve] -
Mivel már megjelent, kapható, visszanyitottam.
-
petey
tag
válasz
(Kolombusz) #2 üzenetére
gyakorlatilag nem érdekelsz.
On: még egy pár kép AM2-es alaplapokról.
[link] -
petey
tag
Hát mivel csere előtt állok, azt hiszem nem fogok s939-re váltani. inkább megvárom ezt a gyönyörűséget és az AM2-es procikat
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Automata kávégépek
- Amazon Kindle
- Motoros topic
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest