- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Motorola Moto G67 Power előzetes
Új hozzászólás Aktív témák
- 

fagee csendes tag Sziasztok! 
 Nekem is ilyen alaplapom van, és kellene hozzá egy USB 2.0 driver. Kerestem már az interneten, de nem találtam. Ha valaki tud létszi segitsen.
 e-mail címem: rondenis''kukac''vipmail.hu
 Köszönöm!
- 

Egon nagyúr Semmit. Illetve tuningolni tudod a procit. 
 A BD7 alapvetően 100-as fsb-jű (a quad pumped bus miatt szokták 400-asnak is hívni őket) procikat kezel (lehet hogy kezeli a 133-as (533) procik egy részét is, nem tudom fejből és lusta vagyok utánanézni). A rambeállításoknál vagy 1:1-ben hajtod a ramokat a proci órajelével, vagy 3:4 arányban (CPU : RAM), illetve rémlik még olyan beállítás is, amikor a procinak van nagyobb órajele). Esetedben valszeg 3:4 van beállítva, a proci 100-as, a ram pedig 133-as fsb-n megy. Egyes SIS chipsetes lapok tudtak 3:5 beállítást is, ott ki lehetett használni picit jobban a ramokat (persze ez még mindig nem elégséges a teljes memória-sávszélesség igény kielégítéséhez, arra 3:6 arány kellene, de hát nem véletlenül vannak dual channeles P4-es lapok, hehe).
 A fentiekből kifolyólag az alábbi lehetőségeid vannak:
 1. Procituning. Amennyiben NW magos a proci, nagy valószínűséggel megy mondjuk 125 MHz-es fsb-vel, ami (3:4 arány esetén) kb. pont a 166 MHz-es (DDR333) ram órajelnek felel meg.
 2. Használod 133-as ram órajellel (DDR266), és így valszeg jobb időzítéseket tudsz beállítani (CL stb.).
 3. Lapcsere.
 [Szerkesztve]
- 

tototos addikt Még egy gond lépett fel. 333-as memóriák vanak benne de csak 266-on használja. Mit tudok tenni? 
- 

Gitros aktív tag Ez azt jelenti, hogy elfelejtette a szerencsétlen, hogy milyen proci volt benne és/vagy nem megfelelő processzor volt neki beállítva. 
 Minek szoktad beállítani? 3200+ -nak? vagy manuálisan adod meg neki az órajeleket? Rendesen fölismerte eddig a lap a procit? Melyik BIOS van a lapodon?
 Uff Gitros voltam...
- 

tototos addikt Nekem is van egy kis gondom. 
 Nekem olyan gondom lenne hogy bekapcsolom a gépet és ezt a hibaüzenetet dobja ki:
 CPU is unworkabled or has been changed. Please recheck- CPU Soft Menu
 Alul kiírja ki resuma f1. Rányomok az f1-re és tölt tovább a gép. A biost már visszaállítottam és ugyaez a hibaüzi jön mindig.
- 

Guerilla csendes tag kiprobáltam még másik 3 memoval kipucoltam, kifujtam kompresszorral szétszedtem teljesen, összeraktam házon kívül megpróbáltam de ugyanaz.... 
 szal akkor halott lessz a lap?
- 

Guerilla csendes tag na kiprobáltam másik tutijo memoval azzal is ugyanez a helyzet.... 
 akkor laphibás lessz?
 vagy meglehet probálni még vmi mást is?
- 

Nekem akkor írt ki az ex-epoxom olyan hibakód digitet, ami nincs a könyvben, amikor 
 a.) az elsőn a kondik szarakodtak
 b.) a másodikon a kondik már jók voltak, csak a bios chippelése volt szériahibás...
 Kb úgy nézett ki a dolog, hogy hol elindult, hol nem, és olyankor valami random digitnél állt meg a kijelzője az alaplapnak. Menet közben meg jó sűrűn szórta a kékeket ha elindult. Természetesen a memtest gazdagon ontotta a hibákat a ramról, de ugyanaz a ram utána másik alaplapban meg tökéletesen megy azóta is.
- 

zetorg senior tag hosszú síp az memória baj 
 pucold meg/próbáld ki másikkal
- 

Guerilla csendes tag válasz  Mr Bond 007

üzenetére Mr Bond 007

üzenetéreszal vmi memória para lessz (mondjuk memoria nélkül is ugyanazt csinálta) 
 a memoria 333 mhz-s ez valszeg 266 kezel max de ilyenkor lekéne szabályozza automatikusan 266ra nem?
- 

Guerilla csendes tag Hi! 
 Sry hogy új témát nyitottam de nem találtam olyan topikot ahova belillett volna igazán...
 Szal addot ez az alaplap ment bele egy 2Ghz-s cerka 256 333 ram és egy gef2mx
 tuti jó minden alkatrész mégsem akar összejönni a dolog
 amikor bekapcsolom a gépet hosszú sípolásokat nyomat egymás után és a lapon lévő digit A7-t ír (nem tom mit jelent a leirásban ez a kod nem volt benne)
 vajon mi lehet a gond? (arrol sem találtam leírást hogy a hosszu sipolo hang mi lehet...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Windows 10
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ProArt B760-Creator D4 Alaplap! LGA 1700
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i3-6GEN I 4GB I 128SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Ezzel talán működik rendesen. Mondjuk így meg 133-asnak használja.
 . Ezzel talán működik rendesen. Mondjuk így meg 133-asnak használja.