Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • slaci

    csendes tag

    Egy kis segítségre lenne szükségem. Ma megcsináltattam Bosch car serviceben a haldex és az automata váltó olaj cseréjét. Sajnos nem volt zökkenőmentes... A probléma az, hogy a szervizre direkt rákérdeztem, hogy csináltak-e már ilyet. Többször... Mindig azt mondták, h persze és, h tudják, h Volvo olaj kell, át kell mosni az automata váltót, stb.. Na, ma az történt, hogy bevittem az autót, gondolván, h jó kezekben van. Délután hívom őket, h mi újság? Kicsit bizonytalanok voltak, mert a haldexből nem tudták, hogy hogyan kell leengedni az olajat, így kiszívták. Majd simán csak felöntötték a friss olajjal, amíg a beöntőn/szint ellenőrzőn nem folyt. Szerintem ez így rendben van, mert googleztam is utána és kb. ezt láttam. Viszont a szerviz bizonytalansága, nyilván engem is elbizonytalanít. Kérdésem az, hogy jól csinálták-e? Ill. a nagy googlezásom közepette találtam olyan linket, mintha lenne a haldexnél szűrő. Ez a második kérdés, hogy kellet volna-e cserélni, ha egyáltalán van? Ill. ugyanez automata váltónál is: kellene-e valami szűrő féleséget cserélni? Azt hittem, hogy ha annyit mondok, h szeretnék automata váltó olajat és haldex olajat cseréltetni, az alapján tiszta nekik mit kell csinálni, és nem nekem kell utána nézni adolgoknak, ill. direkt ezért rá is kérdeztem, h ismerik-e típust. No, mindegy.
    Egyébként ettől függetlenül még kb. korrektnek is érzem a szervizt bizonyos tekintetben, mert akár át is dobhattak volna, h persze lecseréltük. Legalább elmondták, h ilyet még nem csináltak... Csak persze jobb lett volna ezt előre tudni...
    Ja, és még egy dolog: a hátsó diffi olajbeöntő nyílását is kivették. Amikor láttam olaj nem csurgadozott kifelé, de gondolom a szint megvan. Meg az másfajta olaj is. Meg ki sem szívták, azt mondják nem is lehet, mert a cső sem fér be(tehát próbálkozhattak..?) Kellett volna ezt is együtt cseréltetni a haldexel?

Új hozzászólás Aktív témák