Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FeRRaR1

    őstag

    válasz marsu #5746 üzenetére

    Olvastam, de a nyálcsorgás elmaradt, sok nő is tervezi, meg "dizájnos" meg sok VW emberke... Meg három henger... Sok sz@r elektronikus kütyü, persze, de melyiktől fogok úgy mosolyogni, mint a mostani S80 V8-tól vagy a V70 T5-től csak simán a vezetési élménytől, kényelemtől, hangtól?

    Erről az elektromos/hibrid autózásról is megvan a véleményem, címszavakban, soha nem kalkulálnak a nagy akksi telepekkel, azok előállításáról, működés közbeni veszteségéről, és majd mi lesz velük ha tönkre mennek. Plusz a konnektoros energia honnan jön? Az a szép álom hogy a nap meg a szél erőművekből, a valóság hogy szén tüzelésből, gáz égetésből, atom erőműből...A hatótáv ha 40 kilométer a katalógusban, akkor az inkább csak 30, persze ha szól a zene, megy a világítás, fűtés ne adj isten akkor már a 20 sincs meg. Egyre jobban leválasztják az embert a vezetésről, szintetikus a fék, kormány, gáz, aztán majd a komputer eldönti mi is történjen, ami az emberek 90%-nak biztos tök kielégítő.

    Azt is elhiszem, hogy jó lenne ha geotermikus/szél/nap energia töltené mindenki autóját, de ez nagyon nem így van, sőt a nyakamat rá, hogy az a minimális adó/parkolás kedvezmény is meg fog szűnni, amint nem csak jelentéktelen számban lesznek az utakon.

    Kíváncsi leszek majd ezeknek a hibrid autóknak az értéktartására, mondjuk majd 10 év körül, ami a többséget érinti Magyarban.

    Na mindegy, ezek az én bajaim, az élet megy tovább :DDD

    Crus

    Nekem is tetszett külsőre. De ennyi a fentebb taglalt dolgok nagy részét rá tudnám húzni, a négyhengeres fos dízel kerregés, csomó automatika, amik jó része idegesítően vagy észrevehetően működött, start stop pl. Az alap felszereltsége meg egy határ fos volt, oda mentem a kulcs nélküli memóriás, hűtött fűtött üléses 10 éves S80 V8-al, és mondom ebbe üljek át??? Nincs az az isten, ha fizetnének se. Kérdezték hogy itt e a jogsim, mondtam hogy persze, lefénymásolták a teszt autó vezetésekhez, majd mikor végeztünk, és elszidtam az autót, megkérdeztem a srácot hogy az ő jogsija itt van e, hátra hívtam és megmutattam a kocsimat, beindítottam, magától nyíltak a tükrök, felvillant a holtér figyelő, és ő kérdezte meg hogy mi az? Nem bírt megszólalni, csak annyit mondott, hogy igen, az XC60 egy szar ehhez képest, nekem se kéne, és ketten el akarták kérni a számomat (Volvo Cars North Londonról beszélünk) ha esetleg el akarnám adni, mondtam hogy felejtős :N Az új XC90-et meg nem tudtam elvinni, mert nem indult be valamiért (LoL) De már küldtek emailt hogy menjek mert ott az új S90, az lehet beindul majd, jövő héten ránézek :DDD

    Én azt mondanám olyan 5-7 évente és/vagy 80-100e km.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák