- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
szeretnék segítséget csinálni egy visszaszámlálóhoz.
Azt szeretném, hogy a script a következőt csinálja:
- kiad egy parancsot.
- sleepel 15 percig közben 00:15:00 (->00:14:59..) formában elkezd visszafele számlálni, majd amikor elér a nullához kiad egy másik meghatározott parancsot. Ehhez a "visszaszámlálóhoz" tudtok segítséget nyújtani? -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
grep stdout-t szeretném fájlba írni úgy, hogy a képernyőre ne dobja ki. Mindezt egy forcikluson belül, de sehogy sem tudom megcsinálni.
Tudtok tippet adni hogy küldöm be a grep stdout-t egy fájlba?
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Ismerkedőben vagyok a scripteléssel és az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen módszer/megoldás arra, hogy mondjuk egy tar parancsot egy amolyan szokványos 0-100% követő "folyamatábrába" szúrjak bele? whiptail-lel próbálkoztam, de valahogy nem akart összejönne...
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Most ismerkedem igazából csak a scripteléssel, de egy kérdésre nem találok sehol sem választ.
Szóval, egy if függvényben hogy tudom ellenőrizni egy processz futását? Én így oldottam meg, de szerintem ennél van szebb megoldás is.
if echo `ps -ef |grep $PROCESS | grep -v grep`
then .....gondoltam rá, hogy ezt elintézem így,
$PROCESS2= echo `ps -ef |grep $PROCESS | grep -v grep`
if [ $PROCESS2 -gt 0] ...de gyanítom ez így ebben a formában elég nagy bullshit, ugye?!..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged