- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
Igen, ahogy leírtam, rögtön rájöttem, szerkesztettem is. Azóta megoldottam a feltételes törlést is, hogy csak akkor hajtsa végre, ha több, mint két fájl van. E nélkül is működött volna, csak akkor a törlés parancs nem kapott volna fájlt, így hibával lépett volna ki. Így elegánsabb.
-
Tamy
senior tag
Ezzel is ugyanaz a baj, mint az én verziómmal. Ha így kiadom:
rm `ls -pt1 /home/gazdi/Képek/ | grep -v / | tail -n +3`
Akkor ez a hiba:
rm: ”011.jpg” nem törölhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Maga a listázás az általam írt módon is jó, csak a törlés nem jön össze.
MOD: Rájöttem mi a probléma: A listázás kidobja a találatokat, csak a törlő parancs nem kapja meg az elérési utat, ezért nem találja.
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Egy scriptet próbálok összedobni, ami az utolsó kettő kivételével törli egy mappából a fájlokat.
Valami ilyesmi az elképzelés:
#!/bin/sh
DIR=/home/user/Képek
DB=`ls -l $DIR | wc --l`
LIST=`ls -tr $DIR | head -n -2`
if [ -s $DB 3]
then
rm -rf $LIST
else
exit 0
fiKét gondom van vele: Egyrészt a "if [ -s $DB 3]" sor hibát dob, miként lehetne megadni, hogy akkor fusson le a törlés, ha több mint két fájl van a mappában (azért 3-at adtam meg, mert a mappát is beleszámolja)? A másik, hogy a törlés nem fut le.
Ha külön kilistázom, így: "ls -tr /home/user/Képek | head -n -2", megmutatja a találatokat, és másik paranccsal törölni is tudom, de a kettő együtt hibát dob: ""rm: ”003.jpg” nem törölhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár", holott manuálisan megadva törli. Ha nem írom hozzá az rf kapcsolót, akkor nem panaszkodik, de nem történik semmi.
-
Tamy
senior tag
Megpróbálom máshogy leírni a problémámat, hátha könnyebben tudtok segíteni:
Iskolai környezetről lévén szó, minden osztály egy csoport. Legyen az egyik ilyen csoport a 4a, akinek a megosztott mappája szintén a 4a. A megosztással minden rendben, tallózva elérik, csak épp annyit szeretnék, ha ez automatikusan felcsatolódna bejelentkezéskor. Értelemszerűen mindenkinek csak a sajátja.
Csináltam egy batch fájlt az alábbi tartalommal:
net use a: \\server\4a
Ezt webes felületen fel tudom tölteni, illetve paraméterekkel ellátni. Ebből generál egy scriptet az alábbi tartalommal:
[Logon]
0CmdLine=4a.cmd
0Parameters=Ilyen paraméterezett batch fájlból természetesen többet is fel lehet tölteni. Magyarul ha jól gondolom a paraméter értékkel el lehetne érni, hogy csak akkor futtassa az adott batch fájlt, ha a felhasználó a paramétereknél megadott csoportba tartozik. Csak azt nem tudom miként kellene paraméterezni.
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék beüzemelni egy Zentyal 4.0 szervert, virtuális környezetben összeraktam, a gépektet beléptettem a tartományba, de azt sehogy sem bírom elérni, hogy a felhasználóknak automatikusan felcsatolja a csoport megosztott könyvtárát is. Csináltam egy egyszerű login scriptet, amit betettem a Bejelentkezési parancsfájlhoz, viszont valahogy azt szeretném elérni, ha mindenkinek csak a saját csoportjához tartozó megosztás kerülne felcsatolásra. Azt látom, hogy feltöltéskor a scripthez lehet paramétert megadni, gondolom ide kéne beállítani a megfelelő csoportot, csak sajnos fogalmam sincs hogyan. Tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged