- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
Igen, ahogy leírtam, rögtön rájöttem, szerkesztettem is. Azóta megoldottam a feltételes törlést is, hogy csak akkor hajtsa végre, ha több, mint két fájl van. E nélkül is működött volna, csak akkor a törlés parancs nem kapott volna fájlt, így hibával lépett volna ki. Így elegánsabb.
-
Tamy
senior tag
Ezzel is ugyanaz a baj, mint az én verziómmal. Ha így kiadom:
rm `ls -pt1 /home/gazdi/Képek/ | grep -v / | tail -n +3`
Akkor ez a hiba:
rm: ”011.jpg” nem törölhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Maga a listázás az általam írt módon is jó, csak a törlés nem jön össze.
MOD: Rájöttem mi a probléma: A listázás kidobja a találatokat, csak a törlő parancs nem kapja meg az elérési utat, ezért nem találja.
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Egy scriptet próbálok összedobni, ami az utolsó kettő kivételével törli egy mappából a fájlokat.
Valami ilyesmi az elképzelés:
#!/bin/sh
DIR=/home/user/Képek
DB=`ls -l $DIR | wc --l`
LIST=`ls -tr $DIR | head -n -2`
if [ -s $DB 3]
then
rm -rf $LIST
else
exit 0
fiKét gondom van vele: Egyrészt a "if [ -s $DB 3]" sor hibát dob, miként lehetne megadni, hogy akkor fusson le a törlés, ha több mint két fájl van a mappában (azért 3-at adtam meg, mert a mappát is beleszámolja)? A másik, hogy a törlés nem fut le.
Ha külön kilistázom, így: "ls -tr /home/user/Képek | head -n -2", megmutatja a találatokat, és másik paranccsal törölni is tudom, de a kettő együtt hibát dob: ""rm: ”003.jpg” nem törölhető: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár", holott manuálisan megadva törli. Ha nem írom hozzá az rf kapcsolót, akkor nem panaszkodik, de nem történik semmi.
-
Tamy
senior tag
Megpróbálom máshogy leírni a problémámat, hátha könnyebben tudtok segíteni:
Iskolai környezetről lévén szó, minden osztály egy csoport. Legyen az egyik ilyen csoport a 4a, akinek a megosztott mappája szintén a 4a. A megosztással minden rendben, tallózva elérik, csak épp annyit szeretnék, ha ez automatikusan felcsatolódna bejelentkezéskor. Értelemszerűen mindenkinek csak a sajátja.
Csináltam egy batch fájlt az alábbi tartalommal:
net use a: \\server\4a
Ezt webes felületen fel tudom tölteni, illetve paraméterekkel ellátni. Ebből generál egy scriptet az alábbi tartalommal:
[Logon]
0CmdLine=4a.cmd
0Parameters=Ilyen paraméterezett batch fájlból természetesen többet is fel lehet tölteni. Magyarul ha jól gondolom a paraméter értékkel el lehetne érni, hogy csak akkor futtassa az adott batch fájlt, ha a felhasználó a paramétereknél megadott csoportba tartozik. Csak azt nem tudom miként kellene paraméterezni.
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék beüzemelni egy Zentyal 4.0 szervert, virtuális környezetben összeraktam, a gépektet beléptettem a tartományba, de azt sehogy sem bírom elérni, hogy a felhasználóknak automatikusan felcsatolja a csoport megosztott könyvtárát is. Csináltam egy egyszerű login scriptet, amit betettem a Bejelentkezési parancsfájlhoz, viszont valahogy azt szeretném elérni, ha mindenkinek csak a saját csoportjához tartozó megosztás kerülne felcsatolásra. Azt látom, hogy feltöltéskor a scripthez lehet paramétert megadni, gondolom ide kéne beállítani a megfelelő csoportot, csak sajnos fogalmam sincs hogyan. Tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest