- iPhone topik
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
marky mark
újonc
válasz
Sztonos #1979 üzenetére
Én addig jutottam ezzel, hogy megszámolni meg tudom find nélkül, a bennük lévő sorok átlagos száma nem akar összejönni.
read=0
if [ -r $1 ]
then
read=`ls $1 | wc -l`
fi
echo $read > log.txtA futtathatót ugyanígy kéne, csak kéne egy for is, ami utána végigmegy rajtuk, és wc-vel megszámolja a sorokat, majd a végén egy átlagolás (sorok száma/fájlok száma).
De lehet, hogy eleve for-ral kéne kezdeni, tesztelni futtathatóra, és ha az, akkor számolni, a benne lévő sorok számát pedig hozzáadni egy változó értékéhez. -
marky mark
újonc
Sziasztok! Az alábbi két problémában kérném a segítségeteket. Új vagyok Linuxon, és még nem megy valami jól.
1. problémám: Írjon bash szkriptet amely kiírja a log.txt-be az első paraméterben megadott könyvtárban levő futtatható fájlok sorainak átlagos számát, a második paraméterben megadott könyvtárban levő olvasható fájlok számát, végül, melyik szám a nagyobb (1, ha az első, 2, ha a második a nagyobb, 0, ha egyenő).
Ellenőrizze, hogy pontosan két paramétert kapott-e, írjon ki hibaüzetet ha nem, és lépjen ki.
exit használata: exit 1 -> 1-es visszatérési értéket ad, és kilép a programból. A feladat megoldása során a "test", "expr", "wc", "ls", "cat", "echo", "for","while", "if" , "exit" segédprogramokat használja, ezeken felül parancsátirányításokat, változókat és csővezetéket is használhat.2. problémám: Írjon bash scriptet, amely a pozícionális paraméterben megadott fájlon dolgozik.
Ellenőrizze, hogy pontosan 1 pozícionális paramétert kapott-e a program, ha nem, írjon ki rövid ismertetőt a használatról és térjen vissza hibás (1) kóddal. Ellenőrizze, hogy a megadott fájlnév „.log”-ra végződik-e. Ha nem, írjon ki rövid ismertetőt a használatról és térjen vissza hibás (1) kóddal. A paraméterül kapott fájl létezését és olvashatóságát ellenőrizze, ha nem olvasható vagy nem létezik térjen vissza hibás
(2)-es kóddal. A fájl szűrésével állapítsa meg, hogy 2008-07-21 -én 9 óra 21 perc és 9 óra 58 perc között mennyi a legtöbb egymást követő „status” bejegyzések száma!Az első probléma eddig van meg (az elején az ellenőrzés otthon megvan, az jó)
#!bin/bash
a = for i in $(test -r); do // itt még az átlagolással nem vagyok meg.
wc -l $i | wc -l > log.txt
doneb = for k in $(test -x); do
wc -l $k >> log.txt
doneif
expr a > b then echo 1 >> log.txt
expr a < b then echo 2 >> log.txt
else echo 0 >> log.txtA 2. probléma tesztje létezésre és olvashatóságra:
if [ -f -r $2 ]; then
else
exit 1
fi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- iPhone topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Kés topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest