- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Jester01 #2680 üzenetére
Megvan, köszönöm
Nyersanyag tippet had kérjek script gyártáshoz.
Bash scriptben listázni szeretném a helyi könyvtárat ( ./ ), és ha találok file-t adott kiterjesztéssel (pld ".txt" -> létezik "file.txt"), első (vagy akár utolsó) olyan létező file nevét szeretném változóba rakni (FILENAME="file.txt"). A határozatlanság oka, hogy a mappában garantáltan csak egy olyan file lesz, de ha mégis több lenne, azt valahogyan detektálni kell, és leállítanom a scriptet, vagy hibatűrés jelleggel csak az egyiket dolgozni fel a sok közül. Bármelyik jó.
Ha jól sejtem, valami áradat szerkesztővel kell majd játszadoznom. Jól jönne rá pár példa, hogyan, és hogy az áradatszerkesztő scriptjéből hogyan mozgathatok adatot kívülre, ha egyáltalán bárhogyan.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Linux / bash script. Kicsit (nagyon) kijöttem a gyakorlatból.
Van egy környezeti változó, T_STR. Benne van mondjuk ez: "custom str". Környezetből használom shell scriptben (/bin/bash enyem_script.sh) valahogy így:
#!/bin/bash
echo "${T_STR}"
echo "$T_STR"
echo ${T_STR}
echo $T_STRValaki le tudja írni nekem legalább dióhéjban, hogy mi a különbség ezek között az echo-k között? Ami különbség van, az mikor számít?
A ""-ről talán az volt, hogy ha space van a stringben, és nem raktam macskakörmök közé a változó értékét olyankor, amikor egy shell parancsba beillesztettem, akkor az két külön paraméternek minősülhet, és "szét törhet" miatta a parancs bemenetem. De erre visszaigazolást várnék tényleg ez van-e vele, vagy rosszl emlékszem?
A { }-ről valami változó érték értelmezés volt talán, de már nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- OLED monitor topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged