- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Jester01 #2680 üzenetére
Megvan, köszönöm
Nyersanyag tippet had kérjek script gyártáshoz.
Bash scriptben listázni szeretném a helyi könyvtárat ( ./ ), és ha találok file-t adott kiterjesztéssel (pld ".txt" -> létezik "file.txt"), első (vagy akár utolsó) olyan létező file nevét szeretném változóba rakni (FILENAME="file.txt"). A határozatlanság oka, hogy a mappában garantáltan csak egy olyan file lesz, de ha mégis több lenne, azt valahogyan detektálni kell, és leállítanom a scriptet, vagy hibatűrés jelleggel csak az egyiket dolgozni fel a sok közül. Bármelyik jó.
Ha jól sejtem, valami áradat szerkesztővel kell majd játszadoznom. Jól jönne rá pár példa, hogyan, és hogy az áradatszerkesztő scriptjéből hogyan mozgathatok adatot kívülre, ha egyáltalán bárhogyan.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Linux / bash script. Kicsit (nagyon) kijöttem a gyakorlatból.
Van egy környezeti változó, T_STR. Benne van mondjuk ez: "custom str". Környezetből használom shell scriptben (/bin/bash enyem_script.sh) valahogy így:
#!/bin/bash
echo "${T_STR}"
echo "$T_STR"
echo ${T_STR}
echo $T_STRValaki le tudja írni nekem legalább dióhéjban, hogy mi a különbség ezek között az echo-k között? Ami különbség van, az mikor számít?
A ""-ről talán az volt, hogy ha space van a stringben, és nem raktam macskakörmök közé a változó értékét olyankor, amikor egy shell parancsba beillesztettem, akkor az két külön paraméternek minősülhet, és "szét törhet" miatta a parancs bemenetem. De erre visszaigazolást várnék tényleg ez van-e vele, vagy rosszl emlékszem?
A { }-ről valami változó érték értelmezés volt talán, de már nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest