- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Jester01 #2680 üzenetére
Megvan, köszönöm
Nyersanyag tippet had kérjek script gyártáshoz.
Bash scriptben listázni szeretném a helyi könyvtárat ( ./ ), és ha találok file-t adott kiterjesztéssel (pld ".txt" -> létezik "file.txt"), első (vagy akár utolsó) olyan létező file nevét szeretném változóba rakni (FILENAME="file.txt"). A határozatlanság oka, hogy a mappában garantáltan csak egy olyan file lesz, de ha mégis több lenne, azt valahogyan detektálni kell, és leállítanom a scriptet, vagy hibatűrés jelleggel csak az egyiket dolgozni fel a sok közül. Bármelyik jó.
Ha jól sejtem, valami áradat szerkesztővel kell majd játszadoznom. Jól jönne rá pár példa, hogyan, és hogy az áradatszerkesztő scriptjéből hogyan mozgathatok adatot kívülre, ha egyáltalán bárhogyan.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Linux / bash script. Kicsit (nagyon) kijöttem a gyakorlatból.
Van egy környezeti változó, T_STR. Benne van mondjuk ez: "custom str". Környezetből használom shell scriptben (/bin/bash enyem_script.sh) valahogy így:
#!/bin/bash
echo "${T_STR}"
echo "$T_STR"
echo ${T_STR}
echo $T_STRValaki le tudja írni nekem legalább dióhéjban, hogy mi a különbség ezek között az echo-k között? Ami különbség van, az mikor számít?
A ""-ről talán az volt, hogy ha space van a stringben, és nem raktam macskakörmök közé a változó értékét olyankor, amikor egy shell parancsba beillesztettem, akkor az két külön paraméternek minősülhet, és "szét törhet" miatta a parancs bemenetem. De erre visszaigazolást várnék tényleg ez van-e vele, vagy rosszl emlékszem?
A { }-ről valami változó érték értelmezés volt talán, de már nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G Fém unibody, 120 Hz AMOLED, 100W gyorstöltés 16/512 GB
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16 GB-os RTX A4000 HP - garanciával
- Bomba ár! Fujitsu T936 Convertible: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest