- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Jester01 #2680 üzenetére
Megvan, köszönöm
Nyersanyag tippet had kérjek script gyártáshoz.
Bash scriptben listázni szeretném a helyi könyvtárat ( ./ ), és ha találok file-t adott kiterjesztéssel (pld ".txt" -> létezik "file.txt"), első (vagy akár utolsó) olyan létező file nevét szeretném változóba rakni (FILENAME="file.txt"). A határozatlanság oka, hogy a mappában garantáltan csak egy olyan file lesz, de ha mégis több lenne, azt valahogyan detektálni kell, és leállítanom a scriptet, vagy hibatűrés jelleggel csak az egyiket dolgozni fel a sok közül. Bármelyik jó.
Ha jól sejtem, valami áradat szerkesztővel kell majd játszadoznom. Jól jönne rá pár példa, hogyan, és hogy az áradatszerkesztő scriptjéből hogyan mozgathatok adatot kívülre, ha egyáltalán bárhogyan.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Linux / bash script. Kicsit (nagyon) kijöttem a gyakorlatból.
Van egy környezeti változó, T_STR. Benne van mondjuk ez: "custom str". Környezetből használom shell scriptben (/bin/bash enyem_script.sh) valahogy így:
#!/bin/bash
echo "${T_STR}"
echo "$T_STR"
echo ${T_STR}
echo $T_STRValaki le tudja írni nekem legalább dióhéjban, hogy mi a különbség ezek között az echo-k között? Ami különbség van, az mikor számít?
A ""-ről talán az volt, hogy ha space van a stringben, és nem raktam macskakörmök közé a változó értékét olyankor, amikor egy shell parancsba beillesztettem, akkor az két külön paraméternek minősülhet, és "szét törhet" miatta a parancs bemenetem. De erre visszaigazolást várnék tényleg ez van-e vele, vagy rosszl emlékszem?
A { }-ről valami változó érték értelmezés volt talán, de már nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- SSD kibeszélő
- Milyen autót vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest