- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
miért nem hagyod hogy másnak is jó legyen?
ha nem csinálsz feltöltési méret/arány korlátot, akkor folyamatos adatmozgás lesz, és nem lesz gondod
(nem is értem, hogy p2p esetén miért állítanak be ilyet az emberek...aztán meg megy a sírás, hogy milyen lassan jön, vagy senki nem osztja...) -
Headless
őstag
Más eszköz is van a routerre dugva? Ha igen, akkor lehet táp hiba, ilyenkor, amikor lecsatolódik, mit látsz syslogban?
extroot van? Ha igen és épp lecsatolódik a hdd, akkor nem fogod elérni kívülről. Én ezt 1 kalap alá venném így elsőre, és egy aktív hub-al próbálkoznék.
-
megema
őstag
Ha így működik, akkor nem kell beírnod a hosts fájlba. Sima OpenWrt alatt valószínűleg a /etc/config/dhcp fájl végére kerül. 14.07 alatt biztosan, de a 12.09-et (amire a vargalex 1.1.7 is épül) nem sokáig használtam, így nem tudom. Gargoyle alatt ezt nem lehetett megcsinálni webes felületen, és az a hosts fájlba írta a fix IP címeket is, így ott a hosts fájl volt a legegyszerűbb megoldás.
-
megema
őstag
Ha a DDNS címeddel próbálod elérni belső hálózatból a torrent kliens webes felületét, az sem jön be? Mert akkor ugyanaz a problémád, mint ami nekem volt. Közben utánanéztem, webes felületen is be lehet állítani. A saját routered webes felületén a Network » Hostnames menüpontban állítsd be a DDNS címedet a 127.0.0.1-es címre. Így mennie kell, ha a routeredet használják a kliensek DNS szervernek.
Nálam nagyobb csomagra váltás miatt cserélték a digitális elosztót egy hardveresen fejlettebb, szoftveresen pedig a béka segge alatt lévőre, ami már routerként is funkcionált. Beállítottam rajta DMZ-t a saját routerem címére és minden jól is működött addig, amíg meg nem próbáltam belső hálózatból külső címmel elérni a szerveremet. Mint kiderült, a digitális elosztó belső hálózatban magához rendelte a külső IP címet, így minden arra mutató domain nevet is. Akár port forwaring volt beállítva, akár DMZ... Kívülről meg minden rendben volt. Emiatt a saját routeremet kellett DNS szervernek használni, és beállítani a DDNS címet a szerverem IP-jére.
-
megema
őstag
Szia!
Szerintem ugyan az lehet, mint nálam a T-Home esetén. Ha belső hálózatból próbálod elérni a DDNS címedet, akkor nem a UPC-s router felülete jön be? Mert ha igen, akkor a /etc/hosts fájlba írd be a DDNS címedet a router (vagy az adott gép) sorának a végére. Így ha a router tölti be a DNS szerver szerepét (nem pedig pl. a Google szervereit használják a kliensek), akkor mennie kell majd. A dnsmasq-t lehet újra kell indítanod (/etc/init.d/dnsmasq restart), de nem vagyok benne biztos.
Gargoyle 1.6.2 alatt így volt a legegyszerűbb megoldani. Vargalex 1.1.7 (és a sima OpenWrt 12.09) alatt remélem ugyanígy működik. 14.07 alatt már máshogy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged