Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

Megjött a C7v5, nagynehezen rávettem a családot hogy engedjenek venni egy QCA-s routert, először a gyári fw-n használtam 1-2 napig, meg volt a ~900mbit. Majd váltottam a Gwlim féle SFE openwrt-re, amit tftp-vel raktam fel. Egy átskinezett Luci fogadott, ami a hivatalos wrt-kben levő Lucinál gyorsabb volt. Az SFE-t bekapcsolva a sebesség alulról súrolta a ~700mbit-et, majd a sw flow és hw flow offloadot is rákapcsoltam, de nem javított ~100mbittel csökkent a sebesség. Csak az SFE-t bekapcsolva kb hozza a hivatalos 21-RC buildek sebességét, egy kicsivel azért gyorsabb. Csomagokat nem lehet(illetve nem ajánlott) felrakni mert a Gwlim sfe build anno egy snapshotból lett készítve ezért nem várt jelenségeket okozhat egy csomag különösen ha kernellel kapcsolatos dolgot teszünk fel. Aztán úgy döntöttem hogy felteszem az ath79 alapú hivatalos 19.07.8-at, kétszer kellett megismételnem a tftp folyamatot mert elsőre nem rakta fel, pedig a log szerint felkúszott, másodjára felment. Az 5G wifivel akadt kis probléma, a beállítások elvégzése és az aktiválás után nem kapcsolódott be, újra kellett indítani a routert és a reboot után 1-2 perccel elindult az 5ghz. Az SFE buildnál nem volt probléma az 5ghz-vel, de ott meg a csomagtámogatás hiányzik, így maradok a hivatalos buildeknél.
    Csináltam néhány képet az SFE Lucijáról(2021 januári build, ez a legújabb Gwlim githubján):

Hogy a gyári fw-t hogy tudom visszatenni, illetve vissza lehet e egyáltalán rakni, az jó kérdés, a neten sok ellentmondásos infó van ezzel kapcsoltaban a C7v5-ről. Szerintem a gyári fw sem rossz, sok beállítási lehetőség van, még torrentkliens is van benne :DDD ext4 támogatás valószínűleg nincs, így a letöltés nem lehet a gyári megoldással valami gyors.

Új hozzászólás Aktív témák