- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Lapos lett a Vivo V70, mint egy palacsinta
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Lelkiismeret-furdalás nélkül zabálhatod a süteményt a Galaxy S26-tal
-
Mobilarena
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Megjött a C7v5, nagynehezen rávettem a családot hogy engedjenek venni egy QCA-s routert, először a gyári fw-n használtam 1-2 napig, meg volt a ~900mbit. Majd váltottam a Gwlim féle SFE openwrt-re, amit tftp-vel raktam fel. Egy átskinezett Luci fogadott, ami a hivatalos wrt-kben levő Lucinál gyorsabb volt. Az SFE-t bekapcsolva a sebesség alulról súrolta a ~700mbit-et, majd a sw flow és hw flow offloadot is rákapcsoltam, de nem javított ~100mbittel csökkent a sebesség. Csak az SFE-t bekapcsolva kb hozza a hivatalos 21-RC buildek sebességét, egy kicsivel azért gyorsabb. Csomagokat nem lehet(illetve nem ajánlott) felrakni mert a Gwlim sfe build anno egy snapshotból lett készítve ezért nem várt jelenségeket okozhat egy csomag különösen ha kernellel kapcsolatos dolgot teszünk fel. Aztán úgy döntöttem hogy felteszem az ath79 alapú hivatalos 19.07.8-at, kétszer kellett megismételnem a tftp folyamatot mert elsőre nem rakta fel, pedig a log szerint felkúszott, másodjára felment. Az 5G wifivel akadt kis probléma, a beállítások elvégzése és az aktiválás után nem kapcsolódott be, újra kellett indítani a routert és a reboot után 1-2 perccel elindult az 5ghz. Az SFE buildnál nem volt probléma az 5ghz-vel, de ott meg a csomagtámogatás hiányzik, így maradok a hivatalos buildeknél.
Csináltam néhány képet az SFE Lucijáról(2021 januári build, ez a legújabb Gwlim githubján):

Hogy a gyári fw-t hogy tudom visszatenni, illetve vissza lehet e egyáltalán rakni, az jó kérdés, a neten sok ellentmondásos infó van ezzel kapcsoltaban a C7v5-ről. Szerintem a gyári fw sem rossz, sok beállítási lehetőség van, még torrentkliens is van benne
ext4 támogatás valószínűleg nincs, így a letöltés nem lehet a gyári megoldással valami gyors.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 02.05
- AKCIJÓÓÓ!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ Bontatlan Honor X7d 6/128GB fekete/ 12 hónap jótállással!
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ext4 támogatás valószínűleg nincs, így a letöltés nem lehet a gyári megoldással valami gyors.
vargalex