- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Köszi, ez tökéletes!
(#30529) bambano: Nem látom az összefüggést. Attól, hogy nem "mission critical" a szerver, mért ne értesülhetnék róla, hogy offlány? Nyílván csodát nem fogok (és nem is akarok) tudni csinálni, ha pl nincs áram. De legalább nem akkor szembesülök vele, hogy outage van, mikor már befészkeltem magam az ágyba, annak gondolatával, hogy nézek egy jó filmet. Persze bagatel a példa, de a lényeg azért talán átment.
-
TheProb
veterán
Azt már bekapcsoltam, meg elvileg a WoL-t is (nem teszteltem).
Közben elkezdtem nézelődni workflow automation irányba. Ott hátha van olyan task, ami pl pingel, majd a state függvényében notification-t küld e.g.: pushbullet-en keresztül.
De ugye ez megint a kintről "benyúlós" jellegű módszer. Bár tény, hogy egyszerűbbnek hangzik, mint egy heartbeat jellegű megoldás. Akkor is kelleni fog jó eséllyel valami cloud-ban léve service, ami figyeli, hogy jönnek-e a szívverések... -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van egy CentOS alapú microserver/NAS-om. Rajta docker-en futó konténerek: Plex, stb.
Többször előfordult már, hogy áramszünet miatt elérhetetlen lett a cucc és erről jó lenne értesülni. (Többnyire public-on keresztül érem el, nem LAN-on.)
Tudtok olyan service-t, amivel monitorozni lehetne, hogy fut-e a szerver? Pl. heartbeat jelleggel "bentről" vagy kintről valami ddns cím pingelős módszerrel? Előbbi jobb lenne. Majd az eseményekről push message-t küldeni telefonra.Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- 12 Részletre BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W laptop további tulajdonsága
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest