Hirdetés
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- One mobilszolgáltatások
- Vékony készülékházba nem fér a SIM-kártya?
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #21052 üzenetére
1000-1500 Ft a varrott maszk. Itt a videó, ahol az amerikai tisztifőorvos megmutatja, hogy csinálj maszkot egy pólóból és két gumiból.
Aki nem hord maszkot, nem azért teszi, mert "nincs" vagy "nem adnak" vagy "drága". Azért teszi, mert beleszarik és nem akar.Ja, és https://index.hu/belfold/2020/04/22/elkezdte_osztani_a_fovaros_es_a_bkk_a_kotelezove_tett_maszkokat/
-
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #21028 üzenetére
Ja nem azért, hogy most valaki feljelenti és úristen, csak nem jó képet fest róla... Én se terjesztek a fiamról olyat, ami rossz színben tünteti fel, gondolom érthető.
A piroson átsétálással pedig terjed egy vírus, mi?(#21030) Micsurin : neked is, azok mind olyan szabálysértések, amikbe potenciálisan belehalhat valaki. Hülyeségeket ne írogass. És nem törtem pálcát a lánya felett, nem ítéltem el, de látom túl nagy az elvárásom az értelmezési képességekkel errefelé.
-
dobolan
senior tag
válasz
Reggie0 #20971 üzenetére
Ez biztos így van, nem tudom, de elhiszem neked. Viszont nem hiszem, hogy az összes meghalt ember lélegeztetőt kapott volna. Van olyan, akit nem is lehet lélegeztetni géppel vagy meghal az első pár órában, ahogy a szervezete összeomlik, lehet, hogy még kórházba se jut el. Ez nem ennyire fehér és fekete.
-
válasz
Reggie0 #20989 üzenetére
Nem a beteg turista ellátásáról van szó, hanem a horvát szállásadó mamáról, és annak pletykaszakköri barátosnéiról. Az ő ellátásukat bizony nem a magyar/osztrák/német stb TB fogja állni, ha Hans és Kispista leviszi nekik a vírust.
#20990: ez Franciao.-ban tényleg extrém sz.r helyzetnek számít - K-EU-ban viszont rutin. Összeomlásnak továbbra sem nevezném ezt: a brit helyzetet viszont sokkal inkább, ott több <40éves fiatal életébe került az NHS túltelítettsége ilyenről még az olaszoktól se nagyon hallottunk. Ja, hogy Boriszékat a kormánymédiában véletlen sem szapuljuk...
"Akik igazán jól nyomták eddig: Kína, Németország, Irán, Oroszország, Japán, Szaúd-Arábia, stb"
Irán? Ahol műholdas felvételekről derül ki, hogy tömegsírokat ásnak és a járványindulás is csak akkor, amikor már halottaik vannak? ez egy vicc? Kína?? -
VinoRosso
veterán
válasz
Reggie0 #20874 üzenetére
A hozzászólásomban a ránk özönlő az egymásnak ellentmondó információ áradat miatti tisztánlátás képességének elvesztéséről írtam és a kérdés költői volt (tehát nem kérdés hanem kijelentés ha nem lenne tiszta). Nagyon jól ismerem ezt az oldalt, meg még 20 másikat ami ennek ellenmond.
De nem csak ezért nem lehet teljeskörűen tájékozódni például ebben a kérdésben (és millió másikban), hanem mert információ hiányos helyzetben vagyunk, azaz feltéve mondjuk ennek az oldalnak a tévedhetetlenségét sem tudjuk biztosan, hogy pontosan ennyi vírustörzs létezik, csak azt tudjuk, hogy ennyit ismerünk (nagy különbség!).
Ezekiell:
Úgy jön ide, hogy ez hiteltelenné teszi amit írsz, mivel ellenmondasz saját magadnak. Nem lehet egyszerre igaz, hogy a média fals információkat közöl, és hogy széles körűen lehet belőle tájékozódni. Vagy az egyik álláspontot képviseled vagy a másikat, egyszerre a kettőt nem lehet. De ugyanúgy hiteltelenné tesz az is, hogy itt politizálsz a topicban, aztán mikor valaki erre rámutat és felhasználja érvként akkor meg ne keverje ide a politikát. Vicc.
A többire pedig lásd a hozzászólás elejét. Először meg kéne tanulnod helyesen szöveget értelmezni, akkor talán értenéd is, hogy miről beszélek. Láthatóan ez nem megy, és addig felesleges bármit írni. -
abéla
senior tag
válasz
Reggie0 #20859 üzenetére
Ne sarkíts, kérlek.
Az hogy betuszkolnak egy letrhelt SBO/akut ellátóhelyre, számos alapbetegséggel bíró, legyengült emberek tömegeit olyan panaszokkal, amiket egyébként otthon/GP kezel, nyilván többletkockázattal bír; nem beszélve arról, hogy ezekben a fertőzési gócokban található akut ellátóhelyknél keresve sem találhatnál jobb helyet, ha el szertnéd kapni az új vírust.
Egyébként a sars-cov2 infekciónak bizony a kardialis szövődmény, akár mint haláloki tényező is, egyáltalán nem elhanyagolható jellemzője...... de nem is folytatnám, mert ahogy látom itt a fórumon már rég ki lett engedve a szellem a palackból.
Na majd 1-2 hónap múlva talán, addig is csak nyugisan srácok
-
-
-
válasz
Reggie0 #20716 üzenetére
Mert csillagháborús terv kéne a céges levelezőrendszer normális üzemeltetéséhez? Hozzám az elmúlt 10évben kb 2db spam ért el, azokat is még megnyitás előtt azonosítottam. Skype-on pedig elég hamar felismerem, hogy nem a főnök beszél, hanem Ucmuranga Kekeci nigériai bélyegkereskedő-örökösnő.
Amit tolsz, az szimpla kifogáskeresés, fel kell nőni a feladathoz és csinálni. Az sokkal jobb, ha hótt feleslegesen elégetek heti kb 10-12liter gázolajat+koptatom a gumit?
#20717: Továbbmegyek: a munkaerő felvételét alapszintű IT-ismeretekhez/szokásokhoz kötném. Aki egy átlátszó spamben nekiáll linkekre klikkelgetni/egyáltalán elolvasni, annak semmi keresnivalója egy XXI. századi számtech-használó cégnél se a benti se a távoli billentyűzet mögött (a mosdókat még takaríthatja).
-
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #20716 üzenetére
Pontosan ezért írtam az oktatást, amit nagyon sok cégnél elfelejtenek. Mindig az ember a legnagyobb hibafaktor, teljesen igazad van, ezért kell őket képezni. És nem egyszer, hanem rendszeresen.
Ja, azt nem mondtam, hogy ez az egész egyszerű
Marhára nem az, de még mindig jobb, mint az alternatíva jelenleg. (okos cég amúgy előre készül az ilyenre - nyilván nem világjárványra, hanem általánosságban a rizikókra, és van mondjuk távmunka terve áradás/méteres havazás/stb esetre. Persze ez itt mifelénk fantasy, tudom azt is
)
-
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #20711 üzenetére
Erre vannak az IT security szakemberek, nem olyan ördöngősség ez. Nem minden távmunkás security risk egybként, de nagy általánosságban: a cég eszközén dolgozik az illető, VPN-t használva, normális password/domain policyval, korlátozott local userrel, normális vírusírtóval/tűzfallal.
A felhasználókat pedig képezni kell távmunkára, nem csak annyi a normális távmunka, hogy "nesze laptop, dógozzá".Amelyik cég ezeket nem teszi meg, az magára vessen.
-
-
Csatravi
senior tag
válasz
Reggie0 #20465 üzenetére
Leírom neked még egyszer mert okos akarsz lenni olyanban amiről semmit nem tudsz. Nem tévedtem ! A leírt rendelet szövege úgy van megfogalmazva (tévedhetetlenül ) hogy az a lépcsőházra is vonatkozik. Pont ! Ne akarj úgy vitatkozni valamiről, hogy halvány fogalmad sincs róla. Nincs harag csak a tisztánlátás érdekében közöltem veled.
Részemről a téma lezárva ! -
Csatravi
senior tag
válasz
Reggie0 #20418 üzenetére
Mivel azon a településen szóltam neki ahol tartózkodott és ahol kötelező így nem értem ezt a rugózást. Senki nem beszélt országos dologról. Helyi rendelet amit nem tartanak be. Ha idejönnél a településre akkor neked ugyanúgy be kellene tartanod mint nekem vagy másnak.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Reggie0 #20321 üzenetére
Kb ja...Jött egy vírus a gazdaság a béka sejhaja alatt az eu elkezdi tolni a pénzt a rabszolga államoknak(kimondhatatlan milliárdokat)mért ne lehetne nekünk is egy "keveset" behúzni belőle,közbe adagoljuk a népnek,hogy mekkora baj van.Adunk belőle a cégeknek ja nem.Adunk a nyugdíjasoknak ja nem majd 4 év alatt megkapja talán.Az iskolákra ráfordítandó összeg az 0 most kb nincs kiadás,igaz önkormányzat kezében van az iskola talán vagy nem,jahh vegyük el az önkormányzatok bevételét is még is mire költenének most,így csak dagad a kassza....
Lehetne ez is akár egy forgató könyv.Senki nem tudja mi zajlik a háttérben.
Lehet csak ország fényezés,hogy hű mi ezzel is elbánunk,mi minden megteszünk..
Korlátozáson kívül semmi intézkedést nem érzek főleg nem gazdaságit amitől biztonságban érezném magam.
Teszem hozzá nem csípem a politikát,nem is érdekel,ez csak egy gondolatmenet.. -
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #19791 üzenetére
D asztalnál nem ültek, E és F az áramlaton kívül ültek. Visszatérő áramlat hatása elhanyagolható, hiszen a nagyobb víriuscseppek mérete >5 μm, amik nem szállnak olyan messze, hogy a visszatérő áramlat is tudja őket vinni. Olvasd el a tanulmányt kérlek.
Nemtom ki kezelte tévedhetetlen kinyilatkoztatásnak (azon a tévedhetetlen kinyilatkoztatásonkívül , hogy élből "alaptalan maszlag"-nak lett kezelve), ne akarj a számba adni ilyet, de a szerzőkébe se (felvetetttek alternatívákat is, és legvalószínűbb szkenáriókat is).
-
Csatravi
senior tag
válasz
Reggie0 #19776 üzenetére
Kamuznak ?
Nem egy történetem van olyanokról akikről kiderült, hogy daganatos betegek és elutasítottak mindent, kemót, sugarat stb. mert inkább a halál. Telt az idő és egyre szarabbul voltak egyre kisebb eséllyel. És egyszer csak mintha beléjük vágott volna a villám mind ott álltak a dokinál hogy próbálja megmenteni őket. Akkor már nem számított mit kapnak csak az életük megmaradjon. Sajnos ezekből addigra már többen eljátszották a Hero hozzáállásukkal a lehetőséget
Hidd el mikor a kaszás elkezdni fenni a kaszáját és a kasza élén megcsillan a fény akkor nagyot tud ám változni a gondolkodásmód. Már akinek akkorra még maradt belőle valami. -
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #19551 üzenetére
Április 3ig 6ezren haltak meg Covidban UKben, azóta 9ezren. Gondolom látod a tendenciát, éppen ezért nem lehet elengedni csak úgy. Magától nem lassulna, csak gyorsulna.
De fordítsuk meg: mit szeretnétek? MI a terv? Engedjük el, és majd lesz ami lesz? Vagy mik lennének azok az intézkedések, amire azt mondanátok, hogy ez így elég, itt Magyarországon? Ezt tőled is kérdezem, radi8tor - tényleg érdekel.
-
válasz
Reggie0 #19216 üzenetére
+#19215: az ugye megvan, hogy a kolléga 2 MILLIÓ embert írt magyarországra - és SzVSz ezzel erősen túlbecsülte az egészséges jó esélyekkel induló népesség részarányát.
Csak egy kérdés: a 2M mindenféle szükségleteit (egyéntől függően egy hónapra elég WC-papír+babkonzerv leszállítása vagy napi 25 óra felügyelet infúziócserével) hány ember látja el, őket hogy óvod meg attól, hogy ne vigyék át a vírust, ha egyébként mindenkire egyszerre akarod ráragasztani?
Magam nem néztem utána, de korábban elhangzott számok szerint 60 alatti egészséges az jó ha a teljes populáció fele. Azaz nem 2 hanem 5M embert kéne igen komolyan bezárnod+azzal számolni, hogy a csúcs idején lehet szülészorvosod sem lesz egy császárt elvégezni, mert épp az ágyat nyomja "nem veszélyeztetettként" 39 fokos lázzal. Javasolt irodalom: magyar egészségügyi dolgozók átlagéletkora.
Az is megvan ugye, hogy 0-111 éves kor között nincs mindenkinek saját külön lakása, mit csinálsz a 3-4-5tagú családokkal, akiknek van 1db ingatlanjuk és van mondjuk 1db cukorbeteg 60éves az 5ből?
-
válasz
Reggie0 #18754 üzenetére
Elég nagy parasztság babakocsiba beleköhögni, de ismerős/semmilyen babának se adjuk oda pl a kezünket/ujjunkat, lévén a picur következő mozdulata, hogy a saját ujját dugja a szájába...
"de a WHO is fals infót jelzett előre Európára." - CHO... A józan észnek kellett volna előrébb járni:
Ha engem kérdeznek, minimum az első Európai esetek (Január utolsó hete) indulásával már full alert módban toltam volna a felkészülést.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Reggie0 #18393 üzenetére
Hát,amilyen fajin emberek vannak a legtöbb faluban,meg szomszédok,amint kilép a kapun már a rendőrséget rá is hívják
De igaz,ahogy elmentek utána bármit megtehetnél végül is.
Viszont,sok ismerősöm van akik hazajöttek és karanténban vannak,elmondhatom,hogy egytől egyig betartják a szabályokat.Remélem a maradék 13ezer pár száz is(#18395) ollie : Olcsóbb az biztos.A miérteket a legnehezebb megválaszolni.Nyilván a rendőrségnek nagyobb a kapacitása/ideje mint a laboroknak vizsgálgatni.
-
ncc1701
veterán
válasz
Reggie0 #17968 üzenetére
Aha. Két visító pulyával, válófélben levő kapcsolattal, lakásban, gyönyörű lehet. Nem véletlen büntetnek elzárással.
Nem szeretném kipróbálni. Nekem egy szavam sem lehet, agglomeráció, 1000nm parkos kert, medence. Ettől független mi nagyon sokat járunk mozogni, plusz konditerembe is, mivel lehet, és nyitva van. -
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #17837 üzenetére
Az hogy nem tilos, azt nem mondtam, mindenki el tudja olvasni a kijárási korlátozásról szóló rendeletet, értelmezi magának, és csinál amit akar. Azon mondjuk nem kell meglepődni és felháborodni, ha a helyi parkban piknikezésre rendőrt hívnak az emberek - ők máshogy értelmezték a rendeletet.
A büntetés pedig nem úgy megy, hogy odamennek és csekk (normális esetben), hanem az alábbi módon: először szólnak, másodjára figyelmeztetnek, harmadjára helyszíni bírság max 50k-ig, negyedjére pedig szabálysértési feljelentést tesznek. Legalábbis jelen rend szerint - lehet is látni, mennyire veszik komolyan az emberek sajnos.
-
wjbhbdux
veterán
válasz
Reggie0 #17825 üzenetére
Erdei kirándulásnál el lehet kerülni a gyakran használt jelzett utakat. pl. az openstreetmap (osmand androidra ha gps kell), vagy Locusban a magyar turista térkép jelöl sok egyéb kis ösvényt, utat a legtöbb helyen, kis kitérőkkel szokott lenni alternatíva a legtöbb helyen.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #17831 üzenetére
Mintha Normafa általános lenne az erdőkre, ugyan már
Kérték is az embereket, hogy ne menjenek oda, le is zárták. Ne csináljunk úgy, mintha nem értenénk, jó? Sok ember kis helyen rossz, ne csináljunk olyat. Strandon óhatatlanul tömeg van (kevés strand+sok ember), erdőből/túraútvonalból azért van sokkal több, el tud(na) oszlani a nép, csak oda kell figyelni.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #17791 üzenetére
És ha mindenki így gondolkodik, akkor tele lesz a strand, és nesze neked elkülönülés. És még egyszer: strandolás != egyéni sportolás, szóval tiltott.
pjen: egyetértek, folytatni kell az életet, de ésszel. Az nem fog működni, ha mindenki maga dönti el, mit és hogyan akar, és leszar másokat. Senkinek se jó az önfejűség ilyenkor. Azt is tudom, hogy mindig is lesznek, akik le se szarják a többi embert, de affelé kellene terelni magunkat és a többieket, hogy ne ilyenek legyünk, és tartsuk be a szabályozásokat. Nem ellenünk vannak, hanem értünk, még ha nehéz is.
-
Ezekiell
veterán
válasz
Reggie0 #17720 üzenetére
Miért próbáljátok mentegetni ezt? Egyedül úszás != családdal strandolgatás, napozgatás. Pontosan tudjátok, hogy nem "egyéni szabadidős sporttevékenységet" akartak végezni a strandon a családdal.
Remélem, hogy nem lesz az életem során még egy ilyen világjárvány, ami ennél halálosabb, mert az ilyen strandolgatók, "azt csinálok amit akarok" emberek miatt fogunk mind megdögleni. Bár most is veszélyeztetik az időseket az ilyen hozzáállással, nem mintha számítana nekik.
-
dr.bubo
őstag
válasz
Reggie0 #17458 üzenetére
A BCG oltás nem azt jelentheti, hogy nem kapod el a fertőzést, hanem, hogy "enyhébb tünetekkel" megúszhatod.
Dél Koreában esetszámhoz viszonyítva, kevés a halott. Japánban is, ahol 1937 óta van BCG oltás.
Magyarországon is, az 1954 előtt születettek vannak döntő többségben a halálozási listán. -
-
válasz
Reggie0 #16646 üzenetére
Igazabol annyira elhuzni a jarvanyt, hogy kihasznalatlanok a korhazi kapacitasok, szinten nem lenne ertelme, mert akkor a valsag fog sokaig tartani.
Ne felejtsük el az így ellátásból kimaradt betegek tömegét sem, akik emiatt jó eséllyel rosszabb állapotba kerülnek és/vagy sokan hamarabb, később, de emiatt halnak meg.
-
törölt tag
válasz
Reggie0 #16633 üzenetére
"Sot, fekezzuk meg az esot es a napsutest is, mikor melyiket kell..."
Mindkettőre képesek vagyunk, a kérdés az akarat és a költségek... -
Depression
veterán
válasz
Reggie0 #16625 üzenetére
Persze, mindenki nézi az esti mesét, mert hinni akar benne.
Borsodi kisvárosban is volt már kb. egy hónapja piros cetli az ajtón. De ez engem kicsit boldoggá tesz, mert a kórházak közben tényleg nincsenek tele velük.
Viszont még nem szeretnék örökölni, és a páromat is műtik 3 hét múlva, szóval marad a maszk, fertőtlenítés, távolságtartás. -
Rive
veterán
válasz
Reggie0 #15951 üzenetére
Nem, ugyanis olykor egyik adott torzson atestel az nem feltetlen ad vedelmet a masik ellen.
Nem fedi egymást, amikor járványtani és amikor genetikai alapon beszélnek törzsekről. Az utóbbinál a külön törzsbe soroláshoz elegendő akár egy gén jellemző eltérése, függetlenül attól, hogy minden más akár azonos - járványtani szempontból viszont ~ akkor két törzs, ha a kereszt-védettség nincs vagy elég gyenge ahhoz, hogy független járványként viselkedjenek, tehát független fertőződés már lehetséges.
A megfigyelt nyolc törzs egyelőre genetikai szempontból törzs, nincs bizonyíték arról, hogy járványtanilag is az lenne. Ami hírek eddig voltak (főleg a járvány korai szakaszából) második elkapásról, azok az általam ismert leírások szerint inkább a felgyógyulás definíciójának bizonytalanságáról szólhattak.
-
syberia
veterán
válasz
Reggie0 #15942 üzenetére
Valószínű és a nem biztos az felfér egy polcra, nem? Nagyon kicsi az esélye, hogy rövid időn belül kétszer elkapja valaki, a különféle vírustörzsek megjelenése teljesen normálisnak mondható, nem veszélyesebbek az eredetinél.
Kevered a fogalmakat, az immunrendszer erősítése által mindenféle betegséggel szemben védettebbé válik az egyén, míg a betegségen való áteséssel az azt kiváltó kórokozóval szemben nyer a szervezet ideiglenes védettséget. A védőoltás mesterséges úton idéz elő immunválaszt, ami után antitestek termelésével jön létre az immunitás. De ha hülyeséget írtam, majd kijavítanak a topikban sürgölődő dokik.
Akiknek járt a -
keIdor
titán
válasz
Reggie0 #15904 üzenetére
Nem fogyasztom, nem élek vele, de egyébként lehet a hollandok csinálják jól, hogy ott a zöld, bizonyos keretek között, de engedélyezett. Ugyanis én is inkább azt mondom, ha valaki már mindenáron "el akarja engedni magát", akkor ne alkoholhoz nyúljon, inkább szívja azt, amit holland honban engednek. Mert attól legalább lenyugszol, bepunnyadsz. Az alkoholtól sokan agresszívek lesznek. Ez is az oka annak, hogy sok a családon belüli erőszak.
De mindegy amúgy, csak arra reagáltam ezzel, amit írtál. Speciel ha ezzel csökkenne az erőszak, akkor inkább engedni kéne több helyen.
Tiltani viszont nem érdemes sem a dohányt sem az alkoholt. Nem is fogják, ugyanis mindkettő aranybánya a gyártóknak. Ez van, szerencsére én elvagyok ezek nélkül.
-
Ringman
nagyúr
-
keIdor
titán
válasz
Reggie0 #15889 üzenetére
Nem tudod betiltani, csak a feketekereskedelem virágzik fel tőle. Meg aztán abból jó nagy hiszti volna.
Nem dohányzom és 2017 óta nem iszom alkoholt, mert minek, nem hiányzik. Viszont aki nem akarja elhagyni, nem fogja. Felesleges tiltani, én inkább a magas árral harcolnék ezek ellen, ha rajtam múlna. -
válasz
Reggie0 #15242 üzenetére
Wikipédia alapján pár dolog ami miatt nem kell azért félni az ózon használatától csak figyelni kell a lebomlásra és kiszelőzésre:
- Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. a hűtőt kinyitva 1-2 óra múlva semmi ózont nem érzel a kijövő levegőbe...
- Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt, vagy csapadék formájában oxidálja és ezáltal kiszűrhetővé teszi, amit a telítődött szűrőanyagról időszakos visszamosatással lehet eltávolítani. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
- Instabil: közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett nascensz oxigénre bomlik. Ha oxidálható anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is robbanásszerű. Tehát még hűtőben is és sima légtérben is gyorsan lebomlik, de ki kell szellőztetni és továbbra se használnám úgy zárt térben, hogy közben ott vagyok. Hűtőben amúgy egy élelmiszer is oxidálható anyag így a majdhogynem azonnal lebomlik... de 1-2 órát azért én és más is várjon mielőtt nyitogatja a hűtő ajtót... -
válasz
Reggie0 #15236 üzenetére
Miért ingerelné / gyullasztaná be? Hol írtam, hogy szipuzom az ózont?
1) a hűtőben használom azt gondolom tudod, hogy az ózon gyorsan lebomlik... Tehát ha a kis eszköz megy fél órát és utána 1-2 vagy akár másnap kinyitom a hűtőt akkor ott már nincs ózon...
2) az autót nem naponta fertőtlenítem... hanem 2-3 havonta és ott is csak a klímát és ott is 1 óra szellőztetés után ülök be a kocsiba és állok be a garázsba... megint csak napokig nem megyünk sehova ott sincs ózon már a levegőbe
Pont ez a lényeg és ha visszaolvasod amiket írtam, akkor látod, hogy az alábbiakat írtam
- jó fertőtlenítésre az ózon
- de egy légtérben nem szabad vele lenni
- és várni kell míg lebomlik az ózon vagy szellőztetni kell (de szellőztetés alatt sem szabad bent lenni)
De amúgy az ózont nagyon sok helyen használják - például jakuzzi és medence fertőtlenítésnél is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Apple asztali gépek
- ASUS routerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- EAFC 25
- Autós topik
- Politika
- Tovább csúszik az Apple okosotthon hardvere
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen filmekkel-zenékkel teszteljünk. -Jó hangzású filmek zenék topikja.
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI RCN1 drón távirányító (RC-N1)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A)Éjfekete- 3év garancia
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest