Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alusky
aktív tag
Ne ess bele abba a hibába, hogy 8 diplomás, 4 programnyelvet író zseninek kell mindenkinek lennie, fehérgalléros homeoffice pizsiben a reggeli kapszulás kávét szürcsölgetve, aztán meg megy a rinya állandóan ezen a fórumon, hogy kit mivel korlátoznak, vesznek el tőle, vágnak meg vagy épp mennyire retteg, hogy jövő hónapban kiváltja-e egy AI a munkáját és utcára kerül, aztán visít alapjövedelemért.
Van bőven munka a kukás meg e között, szép szakmák, stabil, jövőtálló, kétkezi szakmák, akár érettségi nélkül is.Nem ide tartozik, csak néha borzalmas ezt a fórumot olvasni, hogy tele van felülképzett emberekkel, de annyira brutálisan beszűkülten látnak, hogy az valami hihetetlen. Mint egy tekerős ledes zseblámpa kitekerve maxra, jó távol elvilágítanak erősen, de max 1 méter szélesen, a kieső részhez ők már hót hülyék és tekintenek mindenkit hót hülyének aki ott van.
Tudom, ma is vannak emberek akik az anyjukat megd*gnák 1 Ft-ért, néhány hete egy idősebb pali akkora örömmel mesélte, hogy az alkalmazottai 250 nettót kapnak, én csak annyit mondtam neki és még nem hagytak el? Nem értette, de nem is folytattam.
Normális helyeken ha valaki tud autót vezetni, képes gondolkodni, kezébe lehet egyedül adni egy rohadt gépet, meg magára hagyni és megcsinálja a dolgokat, ha gondja van megoldja egyedül amíg a főnök is szabadon tudja a dolgát csinálgatni, szóval egy olyan ember akinek alapvetően az alapnak és normálnak kellene lennie (csak ma már ez számít extrának), 500 nettót simán kifizetnek érte kb. minden szakmában.
Sok, kevés? Nem egy 1 millás IT az igaz, de nem is fogja egy AI kiváltani holnap, meg utcára rakni létszámleépítés miatt. És elnézve az alfa generációt, egyre nagyobb igény lesz ilyen emberekre aki önmagától egyedül is rájön, ha a betekert villanykörte mégsem világít hol keresse a hibát.Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Dare2Live
félisten
"Angol, holland anyanyelvi szinten megy neki, magyarnál a helyesírás nem az erőssége. De mit várok, sosem tanulta, ezzel már nem csesztetem. Németből erős középfok, francia nagyon alapszinten megy neki."
Mondjuk evvel már alapból el lehet helyezkedni... nem mint kétkezi munkás.Problémára visszakanyarodva: Én nem látok nagy gondot. Nem az ivászat, buli, drog, rossz társaság a hobbija, még csak nem is a "tiktok" tartalomfogyasztás burjánzott el. Ha tartalmat akar gyártani szabadidejében... ennél sokkal rosszabb dolgok is vannak az életben.
A jövő, mit akarsz persze le kell ülni vele megbeszélni. De láthatóan jó szülő vagy ez már biztos megvolt. Meg majd támogatod is ha elsőre valami nem sikerül.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
stefi76
tag
"Mi volt még? Ja, a kétkezi melós... Na ezt egyáltalán nem negatív értelemben mondtam. Megvan mindenünk, jól haladunk, stb. Inkább arra utaltam, hogy én "csak" 41 éves vagyok, és már problémás reggel kimászni az ágyból, hátam fáj, lábam is fáj, mindenhol karcok és vágások a kezemen, stb... Azért ez nem egy leányálom."
Ugyan az vagyok.
Ugyan így vagyok.
"stefi76" - 76 - tehát 48 évemmel.Igazad van, nem egy leányálom.
De ha meg ez lenne a választása, vagy ez tetszene neki, az nem a világ vége lenne.
Másrészt ahogy írod: hotelban dolgozik és konyhában, recepcióban.
Valahol azért ez is az, csak nem a szélsőséges - mondjuk kőművesi - munka. Szerintem.Harmadrészt:
Ami nekem lejön, hogy a gyereked nagyon multiban tud működi.
Ha szenvedéllyel teszi a dolgokat és kedvvel, hagyd így és örülj neki.Ennél többnek nem is örülhetnél, hogy ilyen energikus meg életrevaló.
Számomra legalábbis ez jön le.
Nem aggódnod kell.
Örülnöd.
-
stefi76
tag
" Meg is lett az eredménye... Kétkezi melós lettem."
És lett mellette családod, gyerekeid, akiknek meg tudod adni azt - is - hogy ilyen dolgokat tegyen.
Nem olyan biztos, hogy amit az ember tutira gondol, hogy az valami rossz, az akkor rossz és hogy másképpen kellett volna lennie. -
gaborbol
őstag
Igen, hobby ami kegyetlen sok idot elvisz. Teszem azt a vegtermek egy 15 perces video amit atlag felveszek minimum 3-4 alkalommal es 12-20 perc kozott ingazik/ alkalom. Tehat van kb 60 perc nyersanyag amibol 3-4 ora szerkesztes utan marad 15 perc.
Ez csak egy video es ahhoz hogy valamire juss, heti 2 darab videot ki kene tenni, mindig...
Lehet, hogy a jatek videok masogy mennek, de nagyon humorosnak-erdekesnek-kulonlegesnek kell lenni mar, hogy valahogy megragadjon feliratkozokat, es amit masok is irnak, angol, esetleg nemet nyelv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest