- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Aktív témák
-
REDeath
őstag
Én pl. sose vettem le, de nem azért hogy szép legyen, pedig ó-milyen gyönyörű plexim van
szóval mikor biost frissítettem akkor resetelni kellett bios-t és akkor le kellet vegyem oldalát, hogy a jumperhez férjek. És egyéb okok miatt, (nem részletezem, elég legyen annyi hogy ''rend'' van az asztalomon) nem tettem vissza az oldalát, gondoltam majd holnap stb... És aztán észrevettem hogy most 2200 helyett 2500-on még kisebb a hőmérséklete a CPU-nak. Én itt jöttem rá. lehet hulyén hangzik de ez az igazság. De vissza fogom tenni, majd ősszel ha hidegebb lesz, viszont most nyáron ebben a melegben tuti nem rakom vissza oldalát!!!
-
REDeath
őstag
válasz
ész ventura #3540 üzenetére
Hát 2400 on ha kifagyott akkor valamit elcseszhettél a ramokkal, mret azt simán vinnie kell!! én alapfeszen vagyok 2500Mhz-en...
Jah persze tedd fel legujabb biost, nekem az sokat segített. és persze ramokat oszd vissza
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
REDeath #3509 üzenetére
És amint látszik elég jól odaveri a 3.8 Ghz en üzemelő EE pentiumot a DDR800-al együtt
nembeszélve arról hogy enyém terhelés nélkül 37-39/40 fokig van terhelésnél 50 ig is felmegy, bár még nem teszteltem, mert ma tetem 2,5 Ghz-re, de mind1, és pont ezért jött jól a conroe az intelnek
sajna
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
-
REDeath
őstag
jaj hogy lehet rendesen képet betenni? inkább csak belinkelem ok?
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Én alapfeszen elértem a stabil 2500 Mhz-et. Ez nekem elég is, feszültséget nem akarok ráadni, nem bízok benne
Meg most pont jó mert a ram visszaosztva pont DDR500.on ketyeg, szintén stabilan, dehát ezt el is várom, mivel gyári adatoknak megfelelően van
Ha procin emelném a feszt lehet menne enyém is 2700 ig de nem kell, elég ez, így majdnem minden kerek szám tök jó
És persze az én alaplapom se az a vérbeli tuningos, tehát szerintem a 288-as ''FSB''-t a lap nem bírta, nem pedig a proci. De ezt én sose fogom megtudni mert feszt nem emelek a procin
így is kemény kis gép
-
REDeath
őstag
7900GT-vel én is szívesen játszanék. Csak még nagyon drága, nekem. ' év múlva, ha ntalán majd újítom gépem addigra ugyis jó árban lesznek
remélem
bár én még a 6600GT-vel is meg vagyok elégedve, igaz az újabb játékok nem mennek full grafikán, de nem is jáccok velük, szóval nekem ez most elég. Persze ha lesz saját fizetésem, (xD 16 vok) akkor mindig high-end gépem lesz
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3497 üzenetére
Gigabyte GA K8NF-9 F11-es bios, és jelentem hogy ez a legstabilabb bios eddig!!
-
REDeath
őstag
Megy minden, de pl CoD2-ben, nekem legalábbis mindegyik FPS számít, vagyis minden egyes + 100 Mhz, FPS-eket jelent D: meg már csak azért is mert így amiért lemennek a processzor árak mégsem vagyok minuszban. Ezt ugy értem hogy én vettem anno 29000-ért a procimat OEM kiszerelésben. most 23000 Ft-ért is kapok. de 3800+ os az meg kb 38000 Ft. (tizes szorzoval kijon az ára
) na így meg már olyan mintha egy madjenm 40 000 es procim lenne, é bár az ára ennek is ugyanugy lement, én ugy veszem hogy spóroltam vele a jelenlegi helyzet szerint 8000 Ft-ot!!!
Szóval fogalmazhatunk úgy is hogy nem csak a teljesítmény miatt tuningolom a gépem, hanem azért is mert egy spúr köcsög vagyok, aki sajnálja mindenre a pénztNa jó ez nem igaz, de nem akarom minden félévben ujítani a gépet, hanem szinten tartom egy ''kis'' tuinggal. Szerintem elég költséghatékony megoldás
Persze nem mintha lenne fölös pénzem, folyton gépet újítani -
REDeath
őstag
rob210 te is állíts be ördög avatart, mert így elrontod a szép sorozatot D:
-
REDeath
őstag
HAHAHAHA csupa ördüg van felül D:
: vagy aul attol fugg ki hogy állítja be forumot
Sok ördögfej uralja PH-t...
-
REDeath
őstag
Ezek szerint akokr egy 3000+ osból kihoztam a maximumot? mármnt a legerőseb procit amit kiadott AMD egymagosok kozul? (4000+ ha cahst nem nézzuk) persze ha a cahst nem nézzuk
Akkor van egy ötletemHúzom ameddig tudom és eladom AMD-nek, hogy csináltam gyorsabb procit mint ők
persze egy alapjáraton 3800+ ost könyebb huzni de mindegyik maximum 3000Mhz-ig megy stabilan, vagy ekorul, de efolé nehezen megy, sokkal pláne nem!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[link]
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Ja és ez a c&q dolog... Nekem sose ment alapból
-
REDeath
őstag
És még annyit hogy én tegnap tettem fel a legujabb bios-t, eddig az alap bios volt, (egy rakás szar
) és megérte mert most sokkka jobban tuningolható lett a gép. nekem 2*512 MB Kingmax Hardcore RAM van a gépemben, amit tesztek szerint 270 ig leeht vinni, na nekem 260 nál volt még stabil, de nem kizárt hogy 270 is menne, csak nem volt időm babrálgatni a késleltetésekkel, stb... És mivel 3000+ os Venice magos procim van, és az uj bios adta lehetőségekkel most 3800+ osnak ismeri fl ( 2400 Mhz ) és ma teszteem, és ha jól teljesít akkor 4000+ os a cél ami 2600 Mhz. De persze a RAM-ok vissza vannak osztva, most ~500 Mhz en járnak, mert így 270 el 540 az már sok volt nekik. hibázott sokat Memtestben. De így visszaosztva is iszonyat gyorsak 500-on 1T-n 3-4-4-8 as időzítésekkel, mivel mint köztudott AMD-s gépeknél sokat számít a szorosabb késleltetés. És a hűtőm a procin amugy egy 3000 Ft-os AC Silencer 64 Ultra TC.
Nem olyan hűvös a procim, de nem is forróSzóval ha 520-on mennek majd a RAM-ok és 2600 Mhz-en a proci akkor nem kívánok többet
Ha meglesz stabilan akkor az elég szép eredmény lesz, tekintettel az alaplapomra ami nem kifejezetten tuninglap.
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3402 üzenetére
HT= Hyper Transport de a biosban is csak HT-nek írja szerintem. Viszont ha 4*512 memóriád van akkor az gázosabb lehet mert az sokkal instabilabb. Ha azok 4en nem dolgoznának rendesne együtt akkor majd oszd vissza őket, amugy is 2 GB-nál nem olyan fontos a sebességük, ha eccer betölt valami akor az már ok. Szóval ha a memók miatt nem menne akor bátran oszd vissza őket. a 2200Mhz-et meg ugy állítsd be hogy oszd el a jelenlegi szorzóval, ami nálad ha jól sejtem 10 ergó az órajelét a procinak 200-ról emeld 220-ra. Ezt még RAM-oknak is bírniuk kell
Ha nem akkor visszaosztás lesz a vége
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3400 üzenetére
Hát elsőnek vedd lejebb a HT szorzót pl. 4 re, aztán meg ha jó ka memóriáid akkor nem kell, de ha sima 400 asok akkor oszd vissza őket, vagy tiltsd le hoyg ne húza szinkronban. és utána csak emeld a proci belső orajelét ami ugye 200, ezt ha húzod és instabil akor elérted a mxaimumit nagyjbáól. Ettől ha pl. nem indul majd el a gép mert nagyon elmerészkedtél akor reseteld biost, de ez nem teszi tönkre a procit, max nem indul. A feszültséget viszont ne emeld, alap órajelen is mennie kell, nekem pl 250 en megy alap feszen. A feszultségemelés az kinyírhatja rendesen a procit
-
REDeath
őstag
Alapon 40-44 fokos, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC a hűtőm.
Ha nem volt húzva akkor 42 fok volt a maximum.(terhelve)
Mst hogy húzva van általában 50 ig szokott menni.
A házba 2 ventim van, igaz a ház oldalán egy picike. Nekem azért éri el maximum terhelés alatt a 60 fokot mert iszonyat meleg van a szobában is.
És nincs sajnos pénzem erős hűtőre, inkább melegedjen és vmi másra költök ha épp lenne ilyen célra pénzem. Normális szobahőmérsékleten nem ment tuningolva se 55 fölé, és megjegyzem hogy 3000 Ft volt a hűtőm!!!
UI: a lekapcsolás meg állítható az igaz de a CPU-kban is van egy max határ, amit ha alaplap nem is reagálna le, a cpu leáll. De szerencsére ezt senki se tapasztalta meg
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
Csapi007 #3224 üzenetére
A napokban nekem is ez járt a fejemben mert riasztott osszevissza az alaplapom.
60 fokra volt beállítva, de ezt túllépte, a nagy melegben. max 62 fokig ment.
Na utánanéztem, kicsit komolyabban és 70 fok a max. itt lekapcsol vagy hibáz de nem megy tönkre. csak rövidül az életartama, de nem mindegy hogy 3 vagy 5 évet bír?
Ja és egy két modellnél, erre nem tértek ki hogy konkrétan melyik modellek, 65 fok a határ. De ez az elvi határ. A gyakorlatban 80 fok a legfelső határ, ha ezt eléri akkor leáll, de ha ezt eléri akkor neked nem való számítógép -
REDeath
őstag
Hi. Azt szeretném megtudni hogy az AMD64-ekmél mennyi a max üzemi hőfok?
ami után károsodhat? mert nekem 70 nél van riasztás, mert most a nyári melegben néha elérte a 60-62 fokot és sípolt mint állat az alaplapom. Szóval 70 fokig nem lesz baja?
mert nem szeretném nyárra alap órajelen járatni. -
REDeath
őstag
Hát én nem azért húztam fel gépem hogy csúcsokat döntsek hanem elsősorban spórolás céljából, meg a plus FPSekért
És egy 3000 Ft-os AC Silencer 64 Ultra TC hűtővel a 3000+ os venicem satbilan megy 2,2 Ghz-en. RAM-okkal szinkronabn!!!! GA-K8NF9 alaplappal. Ez így nagyjából a határ ezzel a konfiggal amíg stabil szeretném hoyg legyen.
De ha gyűjtötök nekem vízhűtésre akkor lesz ebből több isJa és menne ez feljebb is feszemeléssel de nem veszi jó néven az alaplapom
-
REDeath
őstag
Hát az AMD más felpítésű, de mivel nem én vagyok a tervező ezért nem tudom elmondani hogy pontosan hogy mukszik. Sztem több futószalagon dolgozik kisebb orajelel mint a Pentiumok.
A jelzés meg azért nagyobb hogy teljesítményében üsszehasinlítható legyen a mezei felhasználók számára is az órajelhajhász Pentiumokkal. -
REDeath
őstag
Mivel a RAM-ok tól függ meddig megy az FSB ezért azt nem lehet akármeddig csak amig a ramok bírják.
És ha kihozom a maxot tegyük fel DDR500as ramokkal a CPU-ból ugy 270-et akkor az 9es szorzóval 2400Mhz kb. ugyanez 10es szorzóval 2700Mhz és 11el még jobb bár azt nem hiszem hogy bármi is bírná. -
REDeath
őstag
Helló
Egy 3000+ venice és egy 3200+ meg így tovább, azok ugye elvileg ugyanaz a hardver csak le van tiltva a szorzó nem? Namostmár, mivel ugyanazok ezért gondolj bele hogy az én 3000+osom megy most 1800 helyett 2200-on így 3500+os. 9 * 245-ön
Na most ugyanilyen FSB-vel a 3200+os már2450Mhz lenne. és így tovább.
Na szóval arra kéne rájönni hogy hogyn lehet a szorzólockot valahogy kiiktatni, mert így eszméletlen nagy teljesítményhez jutnánk egy sima 3000+ossal is.
Tudom ez már mindenkit foglalkoztatott, ugyértem a nagy hardcore tunereket is, de volt akinek sikerült? szóval hol van letiltva? az alaplap tiltjaCPUID alapján vagy a tiltás a CPU ba van beépítve? mert ha az alaplapba akor nagyobb esélyel lehetne indulni
Bár gondolom azért erre nagyon odafigyel az AMD-is nehoyg spórolni tudjunk, de biztos van rá mód, ''heggesztés'' nélkül is. -
REDeath
őstag
válasz
Marcokecel #2602 üzenetére
Az A64 x2 4200+ ot minek akarod tuningolni? (nekem nem volt s sztem nem is lesz jo darabig 2magos procim de sztem ugyanugy lehet huzni mint a többit)
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Gyúrósok ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- TCL LCD és LED TV-k
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Autós topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged