Új hozzászólás Aktív témák
-
MikeMyers
tag
Egy új gépetrakok most össze otthonra, és nagy bátran belevágtam egy 915P/DDR2/PCIE irányba, viszont ért egy nagy meglepetés, mivel a DDR2-es alaplapok egy része nem fogad el mást, csakis DDR2-es memóriát. Úgy terveztem, egy darabig elleszek a sima DDR ramokkal, aztán majd előbb utóbb lecserélem őket. Ezért aztán nem igazán néztem utána a DDR2 kérdésnek, és így eléggé sokkhatásként ért ezeknek az ára.
Van amúgy olyan alaplap is a 915-ös chipre, ami elfogad sima ddr-t is (pl P5GD1), de nem olyat vettem (hanem GD2-est), mert ott meg emiatt más korlátok vannak.
Mindenesetre elszántam magam, hogy akkor beleinvesztálok némi DDR2 ramba, viszont abból az asus listáján vannak olyanok, amik csak 533-on mennek, és vannak olyan 533-asok, amikre garantálják, hogy 600Mhz-en is stabilak.
Mivel viszont alig lehet valahol DDR2-es ramot kapni, és a brutál árak azon belül is behatárolják, hogy mi jöhet szóba, az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek ilyen tapasztalata, hogy egy átlag (pl. Kingmax) 533-as ram elmegy-e azért 600-on ezekben az alaplapokban, az asus listájától függetlenül, vagy biztos, hogy nem.
Persze lehet, hogy nem is olyan nagy durranás, hogy megy-e 600-on, de ha már a legbrutálabb ddr-ek árának 1,5x-esét kell kiadnom egy ramért akkor némi kárpótlást jelentene, ha ez menne.
Aki pedig mostanában szeretne i9xx-es alaplapot venni, annak lehet, hogy érdemesebb egy kombo ramos verziót választani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest