Új hozzászólás Aktív témák

• MikeMyers

tag

Egy új gépetrakok most össze otthonra, és nagy bátran belevágtam egy 915P/DDR2/PCIE irányba, viszont ért egy nagy meglepetés, mivel a DDR2-es alaplapok egy része nem fogad el mást, csakis DDR2-es memóriát. Úgy terveztem, egy darabig elleszek a sima DDR ramokkal, aztán majd előbb utóbb lecserélem őket. Ezért aztán nem igazán néztem utána a DDR2 kérdésnek, és így eléggé sokkhatásként ért ezeknek az ára. Van amúgy olyan alaplap is a 915-ös chipre, ami elfogad sima ddr-t is (pl P5GD1), de nem olyat vettem (hanem GD2-est), mert ott meg emiatt más korlátok vannak.

Mindenesetre elszántam magam, hogy akkor beleinvesztálok némi DDR2 ramba, viszont abból az asus listáján vannak olyanok, amik csak 533-on mennek, és vannak olyan 533-asok, amikre garantálják, hogy 600Mhz-en is stabilak.

Mivel viszont alig lehet valahol DDR2-es ramot kapni, és a brutál árak azon belül is behatárolják, hogy mi jöhet szóba, az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek ilyen tapasztalata, hogy egy átlag (pl. Kingmax) 533-as ram elmegy-e azért 600-on ezekben az alaplapokban, az asus listájától függetlenül, vagy biztos, hogy nem.

Persze lehet, hogy nem is olyan nagy durranás, hogy megy-e 600-on, de ha már a legbrutálabb ddr-ek árának 1,5x-esét kell kiadnom egy ramért akkor némi kárpótlást jelentene, ha ez menne.

Aki pedig mostanában szeretne i9xx-es alaplapot venni, annak lehet, hogy érdemesebb egy kombo ramos verziót választani.

Új hozzászólás Aktív témák