Hirdetés
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Aktív témák
-
válasz
busakalala
üzenetére
Hogy hogy minek 64 bit?? Egy 64 bites memóriacímző utasítás 2x akkor memóriát címez egyszerre (32 bit helyett 64, tehát 8 byte), mint a 32 bites, ergo a memóriakezelés sebessége elméletileg a duplájára nő. Ez miért lenne felesleges?
-
L3zl13
nagyúr
válasz
busakalala
üzenetére
Nyilván lapba, de nem feltétlenül olyanba, amit kiskereskedelmi forgalomban valaha is megtalálsz.
-
busakalala
csendes tag
biztos forrásból tudom, hogy a magyarországi OEM procik egysem OEM.... mindegyik rendes, dobozos, bolti verzió. mit gondolsz miért van külön kapható Intel és AMD hűtő? a hűtő tokjában még a proci helye is ott van. egyszerűen megkapják dobozosan, szétkapják, és eladják külön.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
busakalala
üzenetére
A linkelt cikk szerint soha nem fog eljutni a magyar polcok piacaira, mert csak brand gyártók kapnak belőle.
És gondolom alaplapot sem kapni ilyen tokozással, még ha a chipset támogatná is. -
L3zl13
nagyúr
válasz
busakalala
üzenetére
Egy linket beszúrhattál volna.
-
busakalala
csendes tag
Meglepődve olvastam az imént, hogy az Intel szépen csendben megjelentette a 64 bites Prescott procikat. Az ára sem rossz, a 3.2GHz-es Ft-ba átszámitva 56k, bár gondolom ez 1000db-os tétel esetén érvényes. Mire a magyar boltok polcaira eljut, kíváncsi vagyok mennyit fog drágulni. Elvileg az ára azonos a korábbi 32 bites Prescottokéval, tkp azokkal meg is egyezik, mert csak simán engedélyezték benne a 64 bites kiterjesztést. De az új foglalat az poén, vagy mi:F Ugyanaz a chipkészlet jár hozzá is, akkor miért nem jó az LGA775:F Van egy enyhe Socket 423-478 dejavu érzésem.... sőt van már kimondottan 64 bitre átírt játék is. Nem tudom a játékfejlesztők minek örülnek, el se tudom képzelni mik azok a fejlesztéseik, amiknek az eddigi 4Gb-os korlát gátat szabott.... azért a többségnek még mindig 512Mb RAM csücsül a gépében, és nálunk jómódúbb országokban is csak mostanra kezdett elterjedni jobban az 1Gb. úgyhogy a 32bites technológia határait még nem feszegetik, emiatt is fölösleges a 64 bites technológia kiterjesztése az asztali rendszerekre. A munkaállomások az más téma, ott természetesen ki lehet használni a technológia előnyeit. Kíváncsi vagyok, a Far cry 64 bites verziója mivel fog többet tudni
Aktív témák
- BMW topik
- 2025 - A Steam legnépszerűbb és legkelendőbb játékai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Pánik a memóriapiacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Eladó egy 4790+a hozzá tartozo konfig!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest