- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Mobil flották
- Magisk
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Aktív témák
-
Ger|
aktív tag
namármost a legújabb alaplapok agp portjain egyáltalán nincs vágás, így tökmind1, hogy mit teszel bele, fizikailag bele fog illeni.
Meg aztán az, hogyha leégeti, akkor egy igen szar típusú hányadék alaplappal van dolgod, mert a normálisabbja (pl via alaplapok, bár ezek nem normálisak, mégis ide tartoznak) beérik pár csippanással, és ennek ismételgetésével. -
-
Flashy
veterán
volt már rengeteg topic ugyanerről. megnézed a kártya mit tud (pl 1x/2x/4x) és megnézed hogy az alaplap mit tud(pl 4x/8x), ha van metszet akkor belerakhatod.
a foglalat sem 100%, olvastam regebben hogy voltak olyan (gagyi) gyártók akik minden alaplapra rárakták az univerzális foglalatot mert így volt nekik egyszerű gyártani. -
Horbal
őstag
válasz
Intelligencs #8 üzenetére
Egen, haver vett masinériát aztán jól fofára esett mert nem tudta betóni a régi vidkarit mert hát más a szlot. 1,5-3,3 más a szlot és kész, persze én csak márkás lapokba raktam be eddig karikat azoknál így volt, a többiről nem tudok nyilatkozni...
-
c.zsolti
őstag
válasz
Intelligencs #8 üzenetére
itt vannak képek a foglalatok metszetéről
[L]http://www.gdf-ri.hu/targy/mikroszg/Diploma/html/01Bovitokartyak.htm#AGPsin[/L]
abban igazad van, hogy nem az AGP sebesség miatt mehettek tönkre a lapok -
No most az a nagy kérdés, hogy a kétféle feszültségű VGA kártyák vajon eltérő csatlakozóval is vannak gyártva? Ugyanis majd minden mostani alaplap kézikönyvében kihangsúlyozzák, hogy az alaplap csak 1,5 V-os VGA kártyát támogat, márpedig ha nem lehet beledugni fizikailag a régit, akkor minek írják le, hogy ne dugjuk bele? Persze lehet, hogy igazad van, nem emlékszem, hogy milyen volt a 3,3 V-os csatlakozója. Az mindenesetre biztos, hogy nem az AGP gyorsaságának különbsége miatt égtek le azok az alaplapok.
-
c.zsolti
őstag
válasz
Intelligencs #6 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha nem kompatibilis egy vga kártya és egy alaplap akkor bele sem tudod dugni... Azok a vágások nem véletlenül vannak a kártya csatlakozóján.
pl. egy voodoo3 nem megy bele egy 8x AGP-s lapba, de egy TNT2 már igen, mert annak a csatiján 2 vágás van -
Hopp-hopp, az nem az 4-szeres vagy 8-szoros AGP-vel függ össze, hanem a feszültséggel! A régi videokártyák azt hiszem 3,3 V-al működtek, a mostaniak viszont 1,5-el, és ha beraksz egy régi kártyát egy mai lapba, akkor kissé sok áram folyik keresztül az alaplapon, mondjuk épp annyi, hogy leégjen az alaplap :)
[Szerkesztve] -
retes
aktív tag
Köszönöm a segítséget csak azzért kérdeztem, mert régi nagy problémám, hogy egy öreg AGPs videókártya ujfajta alaplapokat leégetett simán és ezért kérdeztem csak rá.
Köszönöm a segítséget!
Retes -
retes
aktív tag
Sziasztok!
Gyakorlatilag föl is tettem a nagy kérdést, de hogy sokkal pontosabb legyek mondok minden konkrétumot is. Adott egy ABIT alaplap kr7a kt266 csipszett (1,5volton 4x AGP-t kezel).
A nagy kérdés csupán annyi volna, hogy egy mostanság uj videókártya teszem azt egy XPERT MX440 8X 128MB 64bit DDR TV tudna e kezelni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Retes
Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Állítólag megérte kitiltani az okostelefonokat az iskolákból
- Filmvilág
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest