Aktív témák
-
OddMan
őstag
Eleszek ezzel egy darabig, amíg átnyálzom.
No meg sikerült megírni a TGALoader progimat is, ami 8 és 24bit-es tga fájlokat tud beolvasni.
Most az animálással akarok egy kicsit majd foglalkozni. A half-life játékból átalakítottam egy animált modellt Milkshape 3D ASCII formátumba és ezt akarom majd a saját progimban felhasználni csak a gyakorlás kedvéért.
Mondjuk most, hogy megjött a meleg igen csak akadozva fog haladni a projekt.
Munka és suli után inkább a szabadban vagyok a haverokkal, mint egy sötét szobában püföljem a billentyűket.
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
Hihetetlen, megoldódott a probléma!
Eredetileg pcx kép volt a textúra, de én átkonvertáltam bmp-re, mert azt könnyebb kezelni.
Viszont most vettem észre, hogy a feje tetejére is kell állítani és akkor lesz jó. Ez gondolom a bmp felépítése miatt, lehet így.
Mindegy úgyis akarok írni egy tga beolvasót, mert ott már van alpha byte is (GL_RGBA).
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
Nem akaródzik összejönni nekem normálisan ez a textúrázás!
Nem lehet, hogy az OpenGL-ben nincsen valami jól beállítva?Úgy veszem észre, hogy átlátszó lesz a modell, ha rárakom a textúrát. Már több modellt is próbáltam, és mindegyiknél ugyan az a helyzet: átlátszó a modell, ezért belelátok és látom a textúrát a karakter gyomrában.
Egyébként nem lehet, hogy az x,y koordinátát már nem kell osztani a textúra szélességével és magasságával, mert az alábbi fájlrészletben látható, hogy nem 1 és 0 a textúra koordináta, hanem már float típusú. Ja és amúgy ha osztok, akkor egyáltalán nem jelenik meg a textúra.
Meg ha megnézem a textúrát jobban, fentebb már belinkeltem, akkor azt nem kell valahol megadni, hogy az egyes részek hol találhatók? Pl.: a feje a keze mellett van.
//flag, x, y, z, u, v, bone_index
0 -6.573679 -20.688145 -35.781826 0.436667 0.917949 -1
0 -4.196494 -21.671164 -37.849846 0.460000 0.917949 -1
0 -5.385087 -22.457579 -41.066765 0.460000 0.851282 -1
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
Nagyon köszi, hogy segítesz!
Világítás nincsen bekapcsolva, viszont az u és v koordinátákat nem osztottam le a textúra mérettel, úgyhogy ez lesz az egyik hiba.
A normálvektorok csak a fényszámításoknál vannak használva, vagy a helyes textúra megjelenítéshez is szükséges?
Az interpolálást hogyan kell kiszámítani?Még sosem csináltam ilyet.
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
Sikerült betöltenem egy modellt és mos textúrázni is akarom.
A txt file-ban a vertexekhez megvan az u és v textúra koordináta.
A kérdésem, hogy glTexParameteri()-nél az alábbiak, közöl melyikeket érdemes használni?
- GL_TEXTURE_MIN_FILTER
- GL_TEXTURE_MAG_FILTER
- GL_TEXTURE_WRAP_S
- GL_TEXTURE_WRAP_T
Később az md2 binárissal is megpróbálkozok majd, csak a txt-t azért sokkal könnyebb volt megérteni. Mármint a belső felépítését. -
OddMan
őstag
Köszi a segítséget!
BaLinux: Nincsen véletlenűl valamilyen jó magyar nyelvű leírásod csak a matematikai alapokról. A programozás meg az ilyesmik angol nyelven is okék, de keresek valamilyen jól érthető magyar nyelvű doksit, ahol csak a 3D grafikához szükséges matekkal foglalkoznak. Sosem voltam nagy matekos ezért kellene valamilyen jól érthető leírás, jegyzet. -
OddMan
őstag
Miért kell homogén koordinátákat használni, amihez így már 4x4-es mátrixokat kell használni a 3x3 helyett?
A különböző transzformációkat értem, pl.: forgatás, de ezt a perpektivikus vetítést még mindig nem. Hogy néz ki egy végleges (használható) vetítési mátrix?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest