- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
Hirdetés
Aktív témák
-
pigor
tag
Köszönöm a témába vágó hozzászólásokat! :)
Tudom, h a 3DMark elsősorban a videokártyát ''értékeli'', de azért számít a proci is. Nemrég még a 8500-as Radeonnal is majdnem ugyanilyen értékeket adott az 1800+-os Palomino (a 3DM2001-ben). Ráadásul, amikor azt fölhúztam 2000+-ra, akkor arányos mértékben emelkedett a 3DMark2001 értéke. Amikor a 8500-ast 9600-ra cseréltam, akkor a 3DM2001 kb. 1000 ponttal, a 3DM2003 (érthetően) több, mint 2500 ponttal lett magasabb, hála a DX9-es váltásnak.
A procicserétől viszont 50-100 pontnál egyikben sem volt nagyobb az emelkedés. A kifejezett procitesztek mutatják a különbséget, de az alkalmazásokban sem érzékelhető (pedig sok videokódolást csinálok, nem növekedett érezhetően a sebesség, a játékokban - pl. FarCry - ugyanez a helyzet, nem tudtam jobb felbontást beállítani szaggatásmentesen).
SiS driver a legújabb van fönt, viszont az oprendszert (XP SP1) nem telepítettem újra. Elképzelhető, h ez megoldja a problémát? Bár én az alaplap gyenge minőségére gyanakszom :(((
Ja, egyébként a procit fölismerte, beállította a 15-ös szorzót, az Aida, meg a Sandra szerint is autentikus Thorton van benne, és a mért eredmények megfelelnek a névleges értéknek. Lehet, h én vagyok maximalista, de azért 30%-os processzorjavulásról én azt reméltem, érzékelhető lesz, de eddig nem ez a helyzet :O
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
pigor
tag
Adva van egy ''gagyi'' ASUS A7S333 alaplap (SiS 745) 512 MB DDR333-as memóriával. Volt benne egy 1800+ Palomino (2000+-ra húzva). Beruháztam az alaplap által támogatott leggyorsabb prociba (2400+ T-Bred - Thorton) és a 3dMark 2001 meg a 2003 sem jelez szinte semmilyen sebbeségnövekedést. Videokari: Gigabyte Radeon 9600 Pro 128 MB.
Nem értem, hol lehet a hiba??? :(((
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- További aktív témák...
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest