Hirdetés
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodpaul
őstag
Úgy néz ki, egy GlacialTech Igloo 2470 Light fog gondoskodni a procim hűtéséről, remélhetőleg minél kisebb zajhatások mellett.
A NB borda felvételéhez ki kell vennem az alaplapot, ha a felfogatós megoldással akarom rögzíteni? Elég macerás lesz, mivel nagyon kicsi a ház, de ha kell, megteszem.
Hajszárítós megoldás tényleg működik makacsul ragaszkodó hűtőbordák esetén? -
Gaskin
aktív tag
Annó én is a KT7A-s konfigom halkításával kezdtem. Most a 3200+os konfigom-ban csak 2 venti van. Mind a kettő max 19db-es, de abból is az egyik 1300 helyett 800-on pörög, úgyhogy gyakorlatilag ha bekapcsolom a gépet akkor rá kell néznem a ledekre, hogy elindult-e. (billentyűzetről indítom) Persze a ti4200-esemen is borda van.
Igazából 2 fő tanácsom lenne: 1részt, ha lehet akkor ne ragassz semmiképpen sem, hanem rögzíts. Vagyis pl az alaplapi bordákhoz van mindkét megoldás mellékelve rendszerint, de a ragasztáshoz nem kell kikakpni a lapot. Egy havernak el is engedett a ragasztás. Valsz lejárt a gyűri ragasztópaszta. Tönkre is ment a lapja. Lehet, hogy kicsi az esély, de én inkább hagynám.
Másrészt ne feledkezzél meg a tápról sem. A zaj nagy részéért ő a felelős. Most a glacialtech-nek vannak új ventillátorai, amik télleg jók. (silent blade sorozat. 8-12cm. Zaj 19db, és ez még tovább halkítható ellenállással) -
woodpaul
őstag
Ma szétkaptam a gépet. A videókártyára a hűtő fel van ragasztva, de olyannira, hogy a ragasztó bőven kibuggyan az illesztésnél, szinte egészen befedve a chipet.
Van rá vmi trükk, hogy ezt leszedjem anélkül, hogy a GPU károsulna? Egy Manli gyártmányú GF2-ről van szó...
[Szerkesztve] -
bebean
aktív tag
mx 400 hűtés csere ~ Bővebben: link nem vmi nagy topik, de lehet h. erdekes.
szerintem egyebkent egy p3 bordaval is lehetne probalkozni a vga-n.
zlegolas oldalarol ragasztas ~ Bővebben: link + Bővebben: link (mondjuk ez gf4)
[Szerkesztve] -
bebean
aktív tag
GlacialTech hűtőket ajanlom, mert szerintem jok zajszintben. konkretan igloo2450light (ha meg lehet kapni), 2470light, (ez kb. ua, csak ujabb kiadas) és a silent breezek (kicsit dragabbak).
hasznos topik a temaban ~ Bővebben: link
[Szerkesztve] -
woodpaul
őstag
Naszóval, a korábbi, 2001-ben vásárolt, akkor igencsak izmos gépem mai füllel hallgatva irtózatosan hangos, de olyannyira, hogy képtelenség vele huzamosabb ideig dolgozni.
Ezért úgy döntöttem, hogy a lehető legtöbb aktív hűtőt (ventit) lecserélem Zalman ZM-NB47J Northbridge hütőre.
Lecserélném
- az Abit KT7 alaplap NB ventijét
- a GF2 MX400 videókártya ventijét.
A kérdés, hogy tudnám ezeket a bordákat a kérdéses chipekre felragasztani? Paszta+pillanatragasztó keverékével? Van egyéb ötletetek? Egy ilyen NB borda megfelelően lehűt egy GF2-t?
A másik dolog, ami nagyon hangos a gépben, az természetesen a processzorhűtő. Melyik a manapság kapható leghalkabb Socket A processzorhűtő? Egy 650MHz-es Duront kéne megfelelően hűtenie.
Segítségetek előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elektromos cigaretta 🔞
- VR topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- Apple iPhone 16 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone X 64GB 100% (3hónap Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest